Na ir aš susipažinau prabėgom su keletu Parfum d`Empire kvapų
O prieš vieną, dėl kurio, tik išgirdusi apie jo atvežimą, lėkiau į Creme de la Creme parduotuvę uostyti, tai ir neatsilaikiau. Turėjau svajonę tą kvapą pauostyti, o pauosčius ta svajonė virto noru turėti. Ir šiandien tą norą įgyvendinau
Tai
Wazamba.
Aš šiuose kvepaluose jaučiu smilkalus, spygluočius (pušis), sakus. Kvapas turi asociacijų su Comme des Garcons smilkaline serija, man asmeniškai gal su kvapu Zagorsk, bet man pačiai Wazamba priimtinesnis ir labiau tinkamas
dėvėjimui (skonio reikalas). Beje mane labai žavi netgi kvapo sukūrimo idėja (kvapo sukūrimas įkvėptas Vakarų Afrikos muzikinio instrumento, kuris buvo naudojamas per svarbias ceremonijas).
Dabar tebeuostinėju riešus su Aziyade ir Ambre Russe.
Ambre Russe labai graži ambra, neabejoju, kad šie kvepalai ras daug gerbėjų. Man pačiai juose visgi nepatiko pernelyg alkoholinė pradžia. Mat aš apskritai - nei kvepaluose, nei gyvenime nemėgstu degtinės kvapo, o šių kvepalų pradinėse natose to kvapo ypatingai gausu. Bet kai tas alkoholis išsisklaido, kvapas tampa labai žaviu. Ambros mylėtojos į juos tikrai turėtų atkreipti dėmesį.
Aziyade pirmosios natos nustebino labai dideliu kiekiu vaisių. Pagal natas to reikėjo tikėtis, bet užuodžiau jų kur kas daugiau, nei kad maniau būsiant. Bet, laikui einant, kvapas vis gražėjo ir gražėjo. Širdies natose jis labai patrauklus. Man patinka būtent priekoninis jų fonas. Kaip rytietiškam kvapui prieskoniai čia gan švelnūs, bet visgi Aziyade turi savyje kažką hipnotizuojančio, kas traukia vis pauostyti jais apipurkštą riešą. Buvau vakar apie Aziyade parfforumuose prisiskaičiusi palyginimų su kitais gan žinomais kvapais. Taigi šie kvepalai lyginti su Serge Lutens Arabie (su tuo lyginimu visgi nesutikčiau, man šie kvapai gan skirtingi, Arabie kvepaluose užuodžiu visai kitokius vaisius, išskirtinai tik džiovintus). Taip pat lygino su Kenzo Drambliuku (tie man irgi žymiai sunkesni ir labiau spicy), su Sushi Imperiale (va tų tai nesu normaliai bandžiuosi, nes į jų sudėtį įeina pipirai, man vistiek jie netiktų). Žodžiu, mano supratimu, Aziyade yra rytietiški prieskoniniai ir labai vaisiniai, netgi gurmaniški kvepalai. Labai tinkami dėvėjimui ir gan universalūs, skirti plačiam ratui, manau, ir jaunosios parfumerijos mylėtojos į juos atkreips dėmesį (dėl tų pačių vaisių). Va tik vyrų (kvepalai unisex) su jais tai niekaip neįsivaizduoju.
Galiu reziumuoti - atvežtas labai įdomus brandas