QUOTE(Etama @ 2011 11 27, 22:16)
Pasidalinkit kaip išlaikot baltumą
Tiesiog iš asmeninės praktikos esu pastebėjusi, jog dantys baltesni, kai:
- valomi gera dantų pasta (kuo mažiau priedų ir kitų chemijų). Man asmeniškai labai patinka "Parodontax" white. Ji vokietijos vartotojų asociacijos testo metu buvo įvertinta labai gerai (sehr gut). Skonis keistokas, tačiau negadina dantų taip, kaip populiariosios colgate, blend-a-med ir pan.
- karts nuo karto kramtau balnamąjį efektą suteikiančią kr.gumą. Gal tiesiog daugiau po valgio "išsivalyti dantis" ar neutralizuoti rugštis, jei jaučiu burnoje.
- kas 4 - 6 mėn. dantis po valymo pasta lengvai pavalau su paprasčiausia soda. Taip valau ne ilgiau nei savaite, karta i diena (su soda). [bandžiau surasti straipsnį apie atliktus tyrimus Lietuvoje, kurio metu ištirtos įvairių gamintojų dantų pastos - skambūs balinimo efektą sukeliantys elementai pasirodo tėra pavadinimai, o realiai vienintelis (pagrindinis) balinantis elementas- soda. Jei kartais vėliau aptiksiu, būtinai įkelsiu nuorodą]. Tad kam pirkti neaiškias dantų pastas, kurios pirma sugadina emalį, o paskui prireikia dar tuzino tos pačios kompanijos produktų jam atstatyti (marketingas), kai galime pasirinkti natūralią mažiausiai kenkiančia ir būtent jums tinkančią pastą ir kartais tiesiog pavalyti papildomai soda.
- geriu tik balintą kavą (iš kavų), o po jos ir po raudono vyno stengiuosi atsigerti vandens. Nuskalauti dažančio skysčio likučius burnoje.
- nerūkau.
Tačiau kiekvieno dantys yra individualūs, todėl geriausiai visada tartis su odontologu, kuriuo pasitikite. Gal tai, kas tinka man, Jums gali netikti