QUOTE(Vyciune @ 2011 01 27, 16:25)
Buvau šiandien pas savo stomatologę, ir lyg tarp kitko paklausiau, ką ji mano apie dantų balinimą. Atsakymas buvo KATEGORIŠKAS NE

pradėjau klausinėti, kodėl ji taip mano, o ji teatsakė: "tokia mano nuomonė, o jūs galit darytis ką norit, bet tai tikrai kenksminga dantims..."

Kažkaip daug tuo nesidomėjau, be ar tikrai tai taip kenksminga? Kuo tai pasireiškia? Dantys greičiau iškris senatvėj?
Aš irgi manau, kad balinti kenksminga, nors nesu stomatologė. Be paprasto dantų valymo, kada nuvalomos dantų apnašos ir dėmės, atsiradusios dėl kavos, arbatos, vyno ar rųkymo, yra tik du variantai balinti dantis: dažyti juos baltai (kas padaroma su peroksidu, taip taip, tuo, kuriuo blondinės dažosi plaukus) arba nugrandyti paviršinį danties emalio sluoksnį, kuris nuo naudojimosi pagelsta, ir atverti gilesnius ir kartu baltesnius sluoksnius. Abiejais atvejais efektas turėtų būti trumpalaikis, priklausomai nuo gyvenimo būdo (ar geria tik vandenį, ar ir kavą ar arbatą ir pan.), geriausiu atveju po metų reikėtų vėl kartoti. Apie peroksidą burnoje esu labai blogos nuomonės, nes visgi tai nuodas, o per dantenų gleivinę viskas labai gerai pasisavinama, ir senatvėje kokios kepenys gali iškristi

O dėl grandymo (lazeris, abrazyvios dantų pastos ir t.t. ), tai nebent naujus dantis teks senatvėje implantuotis ar protezuotis, brangus, bet ne toks drastiškas malonumas. Balsuočiau už dantų emalio nubrūžinimą