Įkraunama...
Įkraunama...

Dantų balinimas

Mane labiausiai domina ofisinis dantu balinimas
Kokie pliusai ir minusai?
koks rezultatas 4u.gif
aciu is anksto uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupena: 11 kovo 2011 - 14:49
Laba diena,
esu dantis balinusi prieš kokius 5-6 metus. Tada balinausi kapomis, su odontologės priežiūra, bet dantys liko jautrūs ir vietomis atsirado emalyje tokių kaip duobučių. Odontologė tvirtino, kad tai visai nesusiję su balinimu, ir galiu drąsiai balintis kada norėsiu. Jokios priemonės nuo dantų jautrumo man tada neskyrė. Vis dėl to pilno kurso nebaigiau, man pakako sveikai baltų dantų, nenorėjau akinančių ir šviečiančių tamsoj biggrin.gif
Kadangi nerūkau, kavos geriu retai, o dantis šiaip prižiūriu, tai efektas išsilaikė tikrai ilgai. Bet dabar jau norėtųsi vėl truputį pabalinti, kokiais 2-3 tonais.
Šiandien draugė atnešė pabandyti White Crest juosteles, bet man nuo jų labai dilgčiojo dantys, nuėmus lyg ir praėjo jau. Palaikiau 30 minučių, skirtumas matosi kažkiek.
Gal galite man patarti, kaip geriau, saugiau truputį pabalinti jautrius dantis? Ofisiniam balinimui reklamuoja, kad pabalins 6-8 tonais, bet man tiek nereikia, o kainuoja daug. Dar turiu kapas, bet nežinau ar saugu taip balintis.
Atsakyti
kusacius, o kokio procento geliu balinaisi? Gal tiesiog silpnesni pabandyk.
Atsakyti
Domintu apie dantu balinima koks yra pats nekenksmingiausias budas? Skaiciau kad kazkas rase kad balinimas kabinete su lazeriu atlieka stipriu procentu... ir kad labai kenkia ydomu kaip yra is tikruju?
Atsakyti
QUOTE(Pelyte_M @ 2011 03 04, 18:09)
Ir isvis as neisivazduoju savo gyvenimo geriant tik vandeni.Isivaizduokit: visi ryute geria kava,arbata, o tu- vandeni.Per pietus kas sulciu,kas cola, o tu vel vandeni.Vakare- kas alaus,vyno, brendzio, o tu vel vandeni! Asketizmas kazkoks. Reikia visuomet balanso gyvenime.

vietoj alaus, vyno ar brendzio gali degtine gerti, tikrai, kad nenudazys, juk skaidri yra lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyciune @ 2011 01 27, 16:25)
Buvau šiandien pas savo stomatologę, ir lyg tarp kitko paklausiau, ką ji mano apie dantų balinimą. Atsakymas buvo KATEGORIŠKAS NE  schmoll.gif  pradėjau klausinėti, kodėl ji taip mano, o ji teatsakė: "tokia mano nuomonė, o jūs galit darytis ką norit, bet tai tikrai kenksminga dantims..."  g.gif  Kažkaip daug tuo nesidomėjau, be ar tikrai tai taip kenksminga? Kuo tai pasireiškia? Dantys greičiau iškris senatvėj? biggrin.gif

Aš irgi manau, kad balinti kenksminga, nors nesu stomatologė. Be paprasto dantų valymo, kada nuvalomos dantų apnašos ir dėmės, atsiradusios dėl kavos, arbatos, vyno ar rųkymo, yra tik du variantai balinti dantis: dažyti juos baltai (kas padaroma su peroksidu, taip taip, tuo, kuriuo blondinės dažosi plaukus) arba nugrandyti paviršinį danties emalio sluoksnį, kuris nuo naudojimosi pagelsta, ir atverti gilesnius ir kartu baltesnius sluoksnius. Abiejais atvejais efektas turėtų būti trumpalaikis, priklausomai nuo gyvenimo būdo (ar geria tik vandenį, ar ir kavą ar arbatą ir pan.), geriausiu atveju po metų reikėtų vėl kartoti. Apie peroksidą burnoje esu labai blogos nuomonės, nes visgi tai nuodas, o per dantenų gleivinę viskas labai gerai pasisavinama, ir senatvėje kokios kepenys gali iškristi schmoll.gif O dėl grandymo (lazeris, abrazyvios dantų pastos ir t.t. ), tai nebent naujus dantis teks senatvėje implantuotis ar protezuotis, brangus, bet ne toks drastiškas malonumas. Balsuočiau už dantų emalio nubrūžinimą blink.gif
Atsakyti
Sveiki, noreciau ir as baltu dantuku. Gal kas yra balinesis Vilniuje ir galetu patarti kaip balinti ir kur? Noreciau kabinete, o ne namie. Mano dantys siaip yra sveiki ir gana balti, bet noriu akinamos sypsenos biggrin.gif Aciu uz atsakymus!
Atsakyti
Sveiki, gal kas yra bandes balinimo piestuka? va toki ax.gif
user posted image

Stay White su 10% karbamido peroksido geliu

ar jis veiksmingas, nes man aktualiausia yra isbalinti iltinius dantukus nes labai pagelte, o priekio balinti ir nereikia ir negalima del dideles plombos. Patarkit prasau 4u.gif
Atsakyti
niekada negalvojau ir nesusiduriau su tuo, kad mano dantys jautrus, kol nepabandziau Opalescence 15% (be nujautrintojo). pirma, antra karta naudojant jautrumo tikrai nesijaute. kitus kartus jautrumas vis didejo, siaip ne taip isnaudojau daugiau nei 1 svirksta.
kad ir kokia kantri buciau sustabdziau sita malonuma tada kai po naudojimo pora valandu valgyt negalejau (jausmas panasus kaip suvalgius kelias citrinas dantys nujautreja doh.gif ), nuo oro ikvepimo geldavo ir kai tas gelimas jausdavosi, dilgciodavo puse dienos schmoll.gif
Atsakyti
sveikos, o kurios balinotes kapomis is stomotologo ar patenkintos efektu?
Atsakyti
QUOTE(Pelyte_M @ 2011 03 04, 18:09)
Neisivaizduoju saves ryte geriancios vandens stiklines vietoj arbatos ar kavos. Taip,as vandens stikline geriu kasdien,bet ji stovi salia arbatos puodelio.Skaiciau,kad atsigerus siek tiek arbatos reikia atsigerti ir vandens,praskalauti,liezuviu patrint dantis.Tikrai maziau dantys geltones,rudes ar pilkes biggrin.gif Nes tai savaime suprantama, kavos puodelis blogai plaunamas pasidaro rudas.Jei ji plauni is karto isgerus kavos, jis nesunkiai nusiplauna, pasidaro baltas. Su dantim irgi tas pats.Daugelis isgere kavos nieko i burna nebeima ilga laika.Tai aisku,kad dantys igys nenorima atspalvi.
Aisku, tai gal neidealiausias pasiulymas,bet visgi geriau nei nieko.

Ir isvis as neisivazduoju savo gyvenimo geriant tik vandeni.Isivaizduokit: visi ryute geria kava,arbata, o tu- vandeni.Per pietus kas sulciu,kas cola, o tu vel vandeni.Vakare- kas alaus,vyno, brendzio, o tu vel vandeni! Asketizmas kazkoks. Reikia visuomet balanso gyvenime.

Na ir kas? smile.gif As jau kuri laika taip ir gyvenu smile.gif Del sveikatos problemu teko atsisakyti kavos ir dabar taip ir gyvenu - visos koleges rytais geria kava, o as isipipu gryno vandenuko ir taip pat su jomis gurksnoju smile.gif O kas cia tokio? smile.gif Nematau as tamr neiko blogo nei gedingo smile.gif Ir as pritariu kazkurios cia pasisakiusios merginos nuomonei, kad uz vandeni is skysciu nieko sveikiau nera smile.gif As geriu TIK vandeni ir tikrai galiu pasakyti, kad pliusas didelis - is dantukams ir kitiems dalykams vanduo ne kiek nekenkia, ko negalima pasakyti apie visus kitus gerimus wink.gif
Atsakyti
Sveikos,gal zinote kur gerai ir nebrangiai gamina individualias kapas?
Atsakyti