QUOTE(Merkyte @ 2010 02 17, 21:00)
Matot daugiau spalvų nelabai leidžia parinkti mūsų firmų Anchor ir DMC gana negausi spalvų paletė šiuo atveju. Reikia daug gana vienodų atspalvių spalvų, ko paletėje nėra...
Neseniai dariau schemą iš nespalvotos nuotraukos - ir vėlgi, susidūriau su ta pačia problema. Paletėje nėra pakankamai pilkų atspalvių. O kuo daugiau spalvų dedi, tai tuo daugiau visai ne į temą atspalvių programa duoda - pvz, ant veido meta melsvus, žalsvus atspalvius ir pan., tai aš tada jau tiesiog su ranka perdarau spalvas tokias, kokių man reikia.
Žodžiu, daug darbo yra su schemų darymu, o ir pasidarius, kaip aš sakau, aklai schema pasikliauti nereikia, reikia kūrybiškai į ją žiūrėti ir pasikoreguoti jau siuvinėjant kai kuriuos momentus
Nu jomajo.
Yra toks angliskas posakis-"Bad workman blames his tools". Lietuviskai galima isversti gan vulgariai, bet tiek to.
Tik nereikia kaltinti paleciu ir programu. Jei taip butu paprasta geras schemas gaminti, tai kiekviena galetu buti "dizainere". Uzsimanei kokio rudeninio peizazo, pagooglinai, ismete bilia kiek, issirinkai savo, perleidai per programike ir siuvineji ir atrodo kaip originalas.
Net google nereiketu, nes as pati turiu nemazai tikrai graziu vaizdeliu, kaip ir kiekviena is musu.
Kazkada pati buvau uzsikepusi siuvineti nuotrauka, bet perleidusi per primityvia vogta programa, kuria ir pati naudoji, supratau, kad originali nuotrauka turi buti gerokai pravalyta. Gali ir pati pazaisti su kokiom foto apdorojimo programom, net kazkiek gali padeti ir Windows Paint programa, bet geriausia, kad kas per profesionalia programa paleistu ir isvalytu siuksles foto, bo antraip gaunasi raupsai ir zalios demes.
Siaip kada rekomenduociau pasiuvineti Dimensions, ypac jei ketini augti siuvinejimo srityje. Nesu didele fane, bet sita firma gerokai praplete mano akirati, nes jie naudoja ivairiausiu kombinaciju siulus-kad ir du vienos spalvos, viena kitos, tris vienos, viena kitos, bet efektas neretai gaunasi stulbinantis, realistiskas. Kaip kad dailininkas maisantis dazus.
Ir dar. Neretai schemu dizaineriai panaudoja foto schemoms. Tik tiek, kad profai naudoja brangias ir kokybiskas programas ir be to ju rezultatas buna isbandomas realiu siuvinetoju.
O siaip peace. Tik juokinga kaltinti SKURDZIAS paletes.
Kvailokas palyginimas-bet spalvotuose spausdintuvuose yra tik kelios spalvos, ar ne?..