naujas žodis neorganinėj chemijoj: "užšąlantys " metalai ( kaip vanduo, ane?), "šltieji" ir "šaltieji" metalai...pertvarka Mendelejevo lentelėje, ne kitaip... Metalai tikrai yra geri šilumos laidininkai. Medis ir plastikai -blogesni. Visas fokusas. Normalūs, sertifikuoti gaminiai turi turėt išmatuotus ir nurodomus parametrus, jų tarpe ir šiluminio laidumo bei akustinio barjero...jei pasirenki , kas tenkina ta prasme, tai dar lieka trys pasirinkimo kriterijai- kaina, saugumas ir estetika. "Langinės ' durys su plastiko rėmu ir stiklu, arba tokios pat su aliuminio rėmu tinka ne visur, kaip ir medžio masyvo ar "šarvuotos", dengtos laminuota plokšte, dažyta plokšte...Norėčiau pamatyt butą su stiklo durimis kokioj seno daugiabučio laiptinėj...Beje, ir plastikkinio paviršiaus durų yra-kam tinka ir patinka, turėtų būt visai įmanomas kompromisinis sprendimas-na, kaip kokia apkala plastiko dailylentėm.
QUOTE(asah @ 2005 11 22, 17:07)
O kokia kita alternatyva sarvo durims? gal zinot kas galima individualiu namu patikimas isores duris pvz medzio?
labai solidžias veža iš izraelio, mačiau kalvarijų g. tikrai bet kaina irgi didoka - apie 6000Lt ir daugiau
man patinka, kai moterys tiek daug zino apie tooookius vyriskus dalykus..ir dar diskutuoja pagirtina, bet ar verta pasitiketi...stai kur klausimas
QUOTE(redwitch @ 2005 11 29, 14:47)
man patinka, kai moterys tiek daug zino apie tooookius vyriskus dalykus..ir dar diskutuoja pagirtina, bet ar verta pasitiketi...stai kur klausimas
Kartais moterys priverstos daryti daug vyrisku darbu...Paciai teko rinkti informacija (nes vyras ilgai dirba) ir kai jos prisiskaiciau tiek ir tiek kai pradejau kalbeti su langu firmos vadybininku...jis nustebes paklause is kur tiek zinau...nes pasirodo jis to nezino, nors tai jo tiesioginis darbas
Ne tik vyrais galima pasitiketi...
Norėjau pasidomėti, gal kas praktikoje esate išbandę ištisas stiklines lauko duris. Niekada tokiomis nesidomėjau, bet kai pamačiau senukuose (prie kasų kažkokia firma prisiglaudusi) tai taip ir užstrigo galvoje. Vaizdelis Tas stiklas matinis, visokiais raštais, spalvomis dekoruotas. Žodžiu man labai patiko + darosi aktualu. Jei supratote apie ką aš, pasipasakokite
QUOTE(Gritė @ 2005 12 01, 14:03)
Norėjau pasidomėti, gal kas praktikoje esate išbandę ištisas stiklines lauko duris. Niekada tokiomis nesidomėjau, bet kai pamačiau senukuose (prie kasų kažkokia firma prisiglaudusi) tai taip ir užstrigo galvoje. Vaizdelis Tas stiklas matinis, visokiais raštais, spalvomis dekoruotas. Žodžiu man labai patiko + darosi aktualu. Jei supratote apie ką aš, pasipasakokite
Pasidarem stiklines duris su stiklu iki pat zemes (isejimas i terasa) .Tokios su slankiojanciu mechanizmu. Kol kas labai patenkinti. (nezinia kaip po 10 metu? )
Maciau senukuose tas duris. Tikrisausiai tos kur gamina Prienuose?
Tik mes daugiau domejomes vidinemis durimis.Jos tikrai super atrodo.
Mes isidejom plastikines duris su daug stiklo, na dar nelabai seniai, bet kol kas viskas OK. Jos ir siltos ir dregmes nebijo , ir varstosi labai lengvai.
Sveiki,
Kadangi beveik puse laiptines kaimynu jau apvogti, kai kurie - net po kelis sykius, norisi susirupinti buto saugumu.
Saugos tarnybos dirba gerai, bet itariu brangiai (?), todel pradziai nusprendziau pasirupinti gera spyna. Gal kas galetu patarti, i ka reiktu atkreipti demesi renkantis spyna? Tik prasau be tokiu patarimu kaip "Abloy tikrai geros". Zinau kad geros, bet gamina kelis simtus produktu, kuo jie skiriasi vienas nuo kito, kuris butu geriausias butent man? Kurios spynos atsparios grezimui, rakto pritasikymui, cheminiu medziagu veikimui, kuriu is ju raktus pasigaminti vagims yra sudetingiausia? Bene svarbiausia dalis - raktai, nes kiek ziurejau Lietuvos vagysciu statistika, pastebejau, kad daugiau nei puse vagysciu atlieka pritaikius rakta.
Taip pat noriu grizti ir prie saugos tarnybo - ar gerai atlieka savo darba, kiek kainuoja ju paslaugos ir t.t.?
Pasidalinkit savo, kaimynu patirtim. Gal kam teko karciai nusivilti ir buti apvogtiems, o gal kaip tik - isidejus nauja gera spyna, vagys spruko kuo toliau?
Laukiu Jusu komentaru
Kadangi beveik puse laiptines kaimynu jau apvogti, kai kurie - net po kelis sykius, norisi susirupinti buto saugumu.
Saugos tarnybos dirba gerai, bet itariu brangiai (?), todel pradziai nusprendziau pasirupinti gera spyna. Gal kas galetu patarti, i ka reiktu atkreipti demesi renkantis spyna? Tik prasau be tokiu patarimu kaip "Abloy tikrai geros". Zinau kad geros, bet gamina kelis simtus produktu, kuo jie skiriasi vienas nuo kito, kuris butu geriausias butent man? Kurios spynos atsparios grezimui, rakto pritasikymui, cheminiu medziagu veikimui, kuriu is ju raktus pasigaminti vagims yra sudetingiausia? Bene svarbiausia dalis - raktai, nes kiek ziurejau Lietuvos vagysciu statistika, pastebejau, kad daugiau nei puse vagysciu atlieka pritaikius rakta.
Taip pat noriu grizti ir prie saugos tarnybo - ar gerai atlieka savo darba, kiek kainuoja ju paslaugos ir t.t.?
Pasidalinkit savo, kaimynu patirtim. Gal kam teko karciai nusivilti ir buti apvogtiems, o gal kaip tik - isidejus nauja gera spyna, vagys spruko kuo toliau?
Laukiu Jusu komentaru
pasidalinkit mintim, kokias darot vidines duris:medines, faneruotas, naturalios spalvos, baltas?
gal turit foto?
gal turit foto?
darysim faneruotas, nes bijau kad nesideformuotu gryno medzio. Zinau dabar puls rasyti, kad pas kaikurias yra naturalios ir kuo puikiausiai tarnauja. Jom pasiseke. As nenoriu rizikuoti ir neturiu pinigu tam, jei man nepasiseks.
na man gryno medzio negrazu sovietmeciu dvelkia kazkaip...
nors tai ir naturalus medis, nesenstantis dalykas, is mados neiseis...
nors tai ir naturalus medis, nesenstantis dalykas, is mados neiseis...