Įkraunama...
Įkraunama...

Durys, spynos

wink.gif wink.gif Mums durys kainavo 900lt ir dar kazkur 900lt kainavo raktai (38 vnt ) ,spyna i duris kodine (tik dabar siulyciau det 3 skaiciu kombinacijos naujesne ) . Darem paprastai surinkom is visu kaimynu po 40 lt poto dar uz raktus ,kadangi as komendante tas viskas teko ant mano galvos ,jei darytu seniunija dar 40 % jiems uzdarbis wink.gif . Jei kam reik smulkiau galiu paaiskint visas smulkmenas ,durys jau du metai kaip stovi ,jau treti eina ,vis dar stovi laugh.gif . Siaip ir meistrus zinau ,pas mus atveriamos dideles ,seifimes ,mdf atsparus is abieju pusiu ,bet kas dabar stato siulau moket 300 brangiau ir statyt plastiku dengtas
Atsakyti
QUOTE (kasandrija @ 2004 11 03, 11:35)
gyvenu Fabijoniskese, ir noreciau kad musu laiptineje irengtu metalines duris su telefonspyne. Skambinau i Fabeta, ji aptarnauja musu nama, ir klausiau kaip viskas turetu vykti. Jie sako, kad mes patys turim nuspresti, surinkti parasus, rasti firma g.gif O jie tik pinigus surinks ir perves tai firmai, kuri irengs tas duris. Ar cia viskas teisinga? Kazkur girdejau, kad kituose rajonuose (as girdejau butent apie Justiniskes) viskuo tuo uzsiima seniunija. Juk jie ima pinigus uz visokias adminstravimo - eksploatavimo išlaidas. Gal yra koks istatymas, kuriame galeciau pasiskaityti apie seniuniju veikla?
Antras klausimas - kokios laiptines durys geriausios? Ar su telefonspyne, ar tik su kodu? Ar dar kokios yra?
Aciu uz info tongue.gif

Toks jausmas, kad as cia parasiau biggrin.gif Musu situacija analogiska, ir Fabeta panasiai mums atsake. Beda pas mus tokia, kad tikrai 100 proc. nesurinksim, nes beveik puse nuomojasi butus, tai jiems bus nusispjauti, kokios tos durys. Kalbejomes su kaimynais, tai jie ta pati mano. Uztai ir stovim akligatvy su tom durim...
Atsakyti
Renax, neišsigalvok wink.gif . Jokių 40 proc. seniūnija neima smile.gif . Duris aš organizavau be seniūnijos, nes norėjom greitai įsidėti. O vat laiptinės remontą dariau per seniūniją. Seniūnija būtent ir ima tą eksploatacijos mokestį, kad jos darbas toks- adiministruoti. Taigi, papildomai seniūnija neima nė cento, jai už tai mokama.

Dėl durų. Mes mokėjom iki 4000 (tiksliai nepamenu, galiu paieškoti popierukų). Dėjom tvirtas šarvuotas, matines tokias, ne dažytas, o tas, geresnes (be to, musu padidintos, nestandartinės, dėjom rūsiui ir laiptinei). Jos ir braižosi mažiau, ir nesidėvi taip, kaip metalinės dažytos. Spyna dėjom rimtą, su domafonais, su kodais kiekvienam butui, antivandalinę, su metų garantija, per pusantrų metų nė karto nebuvo jokio gedimo (užmiršau pavadinimą, tokios spynos dažniausiai naujuose namuose dedamos, galiu paieškoti popierių, visa dokumentacija pas mane). Taip, butui už duris su domafonais gavosi apie 250, bet ką reiškia tie pinigai padalinus bent dešimčiai metų? jei anksčiau koks kaimynas burbėjo, tai dabar dėkoja, jog pigių nesirinkau- vaizdas kiotas, o ir kokybė jaučiasi, domafonai liuks dirba. Ir matosi, kad ne tarška-barška, o ilgam.

Dėl tvarkos per seniūniją. Tegul neišsidirbinėja. Aišku, jie norėtų, jog būtų 100 proc. parašų ( juk jiems reikės išsireikalauti iš perestukinų, o jei jie parašo nedės, tai reikės krieptis į teismą). Bet jie neturi teisės reikalauti 100 proc. Tegul popierukus parodo smile.gif. Pas mus ant blanko parašams dar ir išrašas buvo iš kažkokio teisės akto (nepamenu tiksliai), jog parašų privalo būti 50 proc. plius 1. Bandė ir man paaiškint apie bent tris ketvirčius reikalingų balsų, tai aš pareikalavau man raštiškai tai parašyti biggrin.gif . Būčiau aš tą raštelį parodžius kam reikia, būtų jiems bėdų dry.gif .

Patarimas- jei nori gerai sutarti su tais šuleriais seniūnijoje- eik pas juos a la konsultacijai. Paprašyk, jog rekomenduotų durininkus. Įtariu, jog jie otkatus ima, bo kai aš paprašiau meistrus laiptinės remontuo rekomenduoti, kai pasiėmiau tuos rekomenduotus meistrus, tai nebeliko problemų, nei dėl parašų, nei dėl sąmatos patvirtinimo. Teisybės dėlei reikia pasakyti, jog laiptinė buvo suremontuota puikiai.

Sėkmės. smile.gif
Atsakyti
Pati neseniai inicijavau durų statymą. Pabandysiu parašyti savo darbų eiliškumą.
Gyvenu pašilaičiuose, tai kreipiausi į UAB "Pašilaitą" (kuri skaičiuoja mokesčius už butą - tas kitas paslaugas):
Ten mane informavo:- jei nėra bendrijos turite surinkti 100 proc. parašų, tam davė blanko formą.
100 proc. surinkt mano galva beveik neįmanoma g.gif
Taigi:
- Perskambinau firmoms kurios gamina duris (rekomendavo Pašilaita) radau priimtiniausius variantą, gavau 3 sąmatas - kodinėms durims ~ 4000, paprastoms metalinėms ~1000 ir su magnetiniais raktais durims ~5000. Kainos čia nesvarbu, parašiau, tik kad suprastum kaip sugudravau:
Rinkau parašus ir nešiojau tas 3 sąmatas, beveik visi buvo UŽ, bet už skirtingus variantus, tai aš prašiau, kad nurodytų už kokį mažučiu skaičiuku prie parašo wink.gif
Parašus surinkau 95 proc., ko truko sužinojau pavardes ir ......, nors oi kaip bijojau - praneslo. Beje duris galima statyti išsimokėtinai, tai visiems nepamiršdavau pasakyti kad per 6 mėn, o tai sudaro tik 23 Lt/mėn. ir vasaros sezono metu nėra skausminga.
Su parašais nuėjau į pašilaitą ir jie pradėjo rinkti lėšas durų statymui (sumos buvo įrašomos į "kitų paslaugų" kvituką), kai surinko 50 proc. pastatė.

Beje su tais skaičiukais prie parašų - skambino iš pašilaitos ir klausė ką jie reiškia, atsakiau - raktų skaičius. Bet sutarėm kad geriausiai bus visiems po vieną wink.gif

Sekmės tau, jei labai norėsi tų durų tai ir pastatysi. (Aš gyvenu pirmam aukšte tai aš jų LABAI norėjau ir kaip matai dariau viską... biggrin.gif o dabar ir visi kaimynai patenkinti, net gi tie kurie buvo nevisai už, net juokiuosi, kai matau kaip jie tas duris "saugo" nuo vaikėzų ) Žodžiu visi labai patenkinti.

Atsakyti
Pas mus vasaros pradžioj duris įstatė. Irgi pusė namo nuomininkai, tai šiaip būtume nesurinkę. Todėl durų kaina buvo išdalinta ant visų laiptinės butų ir pripliusuota prie komunalinių...Spyna kodinė....š****** reikalas sad.gif Nusičiupinėjo gal per mėnsesį- dabar ir glušam aišku, kurias knopkes spausti reikia. Dar vienas minusas- laaaaaabai sunkios. Mažas vaikas tokių atidaryt nei per kur neįstengs... kur ten vaikas- aš įsirėžus stumiu, o kai reik pro jas dar vežimą išstumti- visai šakės- nuolat įstringu- nei pirmyn, nei atgal. Dažnai išvis neužsidaro... Gal kiek ir saugiau, bet daugiau psihologiškai, nei iš tiesų...
Jei neklystu, mūsų durys kainavo 700lt. Taip, kad geriau jau brangesnes negu tokį chlamą- net apdailos nepadarė- taip ir pūpso makrofleksas plyšiuose mad.gif O senų durų staktos šalia numestos vinimis į viršų- taip pat dar nuo vasaros mėtosi...Užtat dabar patys , be seniūnijos laiptinę remontuosimes smile.gif , kad nebūtų taip kaip su tom durim...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 04 lapkričio 2004 - 15:19
Na, mūsų durys kainavo virš 4000, tai per 6 mėn. iš 32 butų, tai per mėn. iš kiekvieno buto gavosi po 24 litus, manau tikrai nebrangu.
O dėl kodinės spynos, tai pas mus kiekvienas butas turi savo kodą, t.y. spaudžiamas buto nr. poto simbolis ir dar 4 skaičiai kiekvienam bt. asmeniški, tai gi gaunasi 7 simbolių kombinacija, tai pagal tikymybių toeriją praktiškai neatspėjami, o kadangi kiekvienas butas turi savo kodą, tai jei su tavo kodu kasnors atidaro laiptinės duris bute pasigirsta pypsėjimas - "lauk svečių", o jai svečių nesulauki vadinasi kažkas sužinojo tavo kodą, tada gali jį pakeisti. Manau geras dalykas, tik iš pradžių buvo ilgokas kodas, bet dabar kaip su kalkuliatoriu atmuši ant smūgio užsimerkus thumbup.gif
Atsakyti
Norge as sakau is praktikos ,benravau su sileja . Jei musu rasta imone + 40-50 % ,jei ju kaina ju ir vis viena didesne . Nzn as surinkau 35 gyventojus . ir tiek 1 nedave smile.gif Su nuomininkais maziausia vargo paskambini seimininkam ir be bedos.nezinau kaip kitose aptarnaujanciose imonese pas mus taip . Mes nesame bendrija .
Atsakyti
Renax, aš bendravau su Rasų valda, per juos remontavom laiptinę ir stogą. Pas mus irgi nėra bendrijos. Mums ne cento papildomai nekainavo. Keista, kad kitose analogiškose kontorose dedasi tokie dalykai ohmy.gif . Aš tai tokiu atveju sureaguočiau- Raštu prašyčiau, ponuliai, raštu. Apie tuos 40-50 proc. smile.gif Toks prašymas suveikia liuks. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norge: 04 lapkričio 2004 - 19:21
QUOTE (savaegle @ 2004 11 04, 16:55)
Na, mūsų durys kainavo virš 4000, tai per 6 mėn. iš 32 butų, tai per mėn. iš kiekvieno buto gavosi po 24 litus, manau tikrai nebrangu.
O dėl kodinės spynos, tai pas mus kiekvienas butas turi savo kodą, t.y. spaudžiamas buto nr. poto simbolis ir dar 4 skaičiai kiekvienam bt. asmeniški, tai gi gaunasi 7 simbolių kombinacija, tai pagal tikymybių toeriją praktiškai neatspėjami, o kadangi kiekvienas butas turi savo kodą, tai jei su tavo kodu kasnors atidaro laiptinės duris bute pasigirsta pypsėjimas - "lauk svečių", o jai svečių nesulauki vadinasi kažkas sužinojo tavo kodą, tada gali jį pakeisti. Manau geras dalykas, tik iš pradžių buvo ilgokas kodas, bet dabar kaip su kalkuliatoriu atmuši ant smūgio užsimerkus thumbup.gif

jus mokejote 4000 - uz ta kaina jus patys suradot imone, ar cia seniunija tokia pasake? Jei as surasiu, kad butu 3000, tai seniunija tokia suma ir rinks is gyventoju? ar ji rinks didesne? nu kaip cia matau, tai kai kas sako kad seniunija uzsideda dar +40 %; taip iseitu, kad turesim moketi 4500? ar kaip cia?
o kaip yra daroma su tais gyventojais, kurie atsisako moketi? nu jiem vistiek yra ta suma irasoma i mokescius, bet jei jie nemoka?? Veliau nebus isdalinta ta nesumoketa suma visam namui?
Atsakyti
š pati paprašiau Pašilaitoj, kad duotų kokius telefonus, kur jau statė, ji man net adresus davė pažiūrėti kur tokios durys jau stovi. Perskambinau pati gal 10 firmų ir visų prašiau kad atfaksuotų sąmatas tokiam ir tokiam variantui, po to rinkausi iš visų, nes pas visus skirtingos galimybės, ir tada jau skambinau konkrečiai derėtis dėl kainos. Truputį nuleido. Atfaksavo man tris variantus pigių, brangesnių ir brangiausių, ir su tom sąmatom ir su parašų blanku vaikščiojau per kaimynus. Ki surinkau parašus nuėjau į Pašilaitą su parašais ir kokrečia viena sąmata ir viskas. Nieko jie neužsidėjo, kokią kainą sutarėm su meistrais tokia ir liko išdalinus visiems butams ir 6 mėnesiams. O firmą gali rinktis ir pati - rasi pigiau -puiku.
Su nepasirašančiais greičiausiai reikės vėl rinkti parašus, kad kiti gyventojai sutinka dengti skirtumą, nes greičiausiai be 100 proc. parašų nieko neišeis. Pašilaitoj žinojo tą variantą dėl 50+1 proc, bet jie nori apsidrausti, kad paskui galėtų išieškoti skolą. Tai va, galima aišku su jais tampytis ir aiškintis, bet... g.gif O jei pasirašo, bet nemoka, tai jau teisminiai keliai su išieškojimais skolų.
Atsakyti
QUOTE (renax @ 2004 10 07, 20:14)
user posted image
Tik deja stiklas kitoks matinis su stiklo lipdiniais smile.gif

enax, o kur tu uzsisakinejai medines duris? pasakyk telefona ir koordinates jeigu gali rolleyes.gif
Atsakyti
pas mane irgi tokios tik sviesios (kotto medzio faneruote).
Tik ten kai padaro stiklo nededa - tai patys prikom matini. Labai smagu ypaci i vonios kambari tokios su stiklu durys - kai sviesos nereikia degti.
Ash nerandu koordinaciu zujunuose - nei tel. nei adreso sad.gif
Vazioti reikia link justiniskiu (gatve tarp sba baldu ir sirdie chirurgijos centro) - vaziuoti visalaik tiesiai - jau pravaziavus visus daugiaaukscius kelias sukasi i desine - tada pasukus i kaire (nepamene, ar ten pats pagrindinis kelias pasisuka) vel visalaik tiesiai vaziuoti. Pravaziavus pacius zujunus - po desines bus tokia arka (ten traktorius sverdavo) ir tokie fermu tipo pastatai - ten ir gamina tas duris, kur mes daremes.
Atsakyti