Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 7 tema

QUOTE(Čili @ 2010 02 09, 16:40)
kada važiuojat? Šiaip ko trūksta tai pirkdavausi ten maximoj,netoli ji visai smile.gif
Vežėmės visus rūbus,vaistus, higienos priemones, arbatinį, sandarius indelius maistui iš valgyklos išsinešti (2vnt geriausia),nešdavomės sriubą ar sumuštinius,kartais per mažės miegą paimdavau jos košę ar pan). Knygų ir žurnalų yra vietoj,tai neėmiau..  Vaikams užimti visko pasiimkit daug doh.gif Nes šiaip nuobodoka jei oras nekoks būna..

Dar negavom kelialapio bet planuojam balandžio 20 d. būt jau ten.
Jatau jau dabar matau lagaminų kalną tongue.gif
O ir pinigų reiks nemažai turėt g.gif O ar yra ten žaidimų kambarys vaikams, nes vaikui 5 metai tai net neisivaizduoju ką jis ten veiks, atsibos jam tie žurnalai bigsmile.gif namie tai geriausias užsiėmimas yra kompas.
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2010 02 11, 10:22)
Jatau jau dabar matau lagaminų kalną  tongue.gif
O ir pinigų reiks nemažai turėt g.gif O ar yra ten žaidimų kambarys vaikams, nes vaikui 5 metai tai net neisivaizduoju ką jis ten veiks, atsibos jam tie žurnalai bigsmile.gif namie tai geriausias užsiėmimas yra kompas.

mums ten kompo prireikė tik tda kai buvo baisus oras-filmus žiūrėjom smile.gif

O šiaip yra atskiras kambarys su TV, galima ten būti.. Vakare programa būna kokia-tai koks koncertas ar šokiai hihihi.gif Piešti buvau paėmusi nemažai priemonių smile.gif Kas ką mėgsta wink.gif
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2010 02 11, 10:22)
Jatau jau dabar matau lagaminų kalną  tongue.gif

kai mes buvom suneliui buvo 4 metukai,bet tikrai nenuobodziavo ,turejo knygeliu lego ,kai geras oras daug buvome lauke ,o jus dar pavasari vaziuosit tai isvis gerai, oras nebus saltas,o del zaidimu su kitais vaikais mums patare vengti,nes ten gi vaikuciu buna tik is ligonines dar gerai nepasveiksiu ,tai galima uzsikresti blush2.gif
Atsakyti
[quote=Čili,2010 02 11, 13:18]
mums ten kompo prireikė tik tda kai buvo baisus oras-filmus žiūrėjom smile.gif

O šiaip yra atskiras kambarys su TV, galima ten būti.. Vakare programa būna kokia-tai koks koncertas ar šokiai hihihi.gif Piešti buvau paėmusi nemažai priemonių smile.gif Kas ką mėgsta wink.gif
[/quote

Radau temelę apie Gintaro sanatoriją kur esate idėjusi kambarių nuotraukas, šaunu radau daud informacijos 4u.gif
Atsakyti

QUOTE(grazina37 @ 2010 02 11, 14:32)
kai mes buvom suneliui buvo 4 metukai,bet tikrai nenuobodziavo ,turejo knygeliu lego ,kai geras oras daug buvome lauke ,o jus dar pavasari vaziuosit tai isvis gerai, oras nebus saltas,o del zaidimu su kitais vaikais mums patare vengti,nes ten gi vaikuciu buna tik is ligonines dar gerai nepasveiksiu ,tai galima uzsikresti  blush2.gif

dėl bendravimo pritariu tikrai smile.gif Dėl to mes bendravome tik su viena šeima pažįstama wink.gif Jokių dūkimų koridoriuose gaujoj, kas ten įprasta doh.gif schmoll.gif Daug lauke buvom, kad nepasigaut zarazos..
Atsakyti
Siandien buvom pas pulmonologe tai israse dar Singulair 5mg ,dabar galvoju,ar reikia ventolina dar tada naudoti del kosulio ar ne ?Kaip as nesusiprotejau gydytojos klausti doh.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(delfinarija @ 2010 02 11, 16:54)
Siandien  buvom pas pulmonologe tai israse dar Singulair 5mg  ,dabar galvoju,ar reikia ventolina dar tada naudoti  del kosulio ar ne ?Kaip as nesusiprotejau gydytojos klausti  doh.gif  4u.gif

jei koseja ir yra dusuliukas zinoma naudok,blogiau tikrai nebus
Atsakyti
Sveikos mamos, jungiuosi ir aš prie jūsų.Mano 3,5m. dukrytei diagnozavo BA. Išrašė Montekasta ir esant reikalui inhalioujamą Ventoliną.Diagnozę pulmunologė užrašė labai greit, nematavo plaučių iškvėpimo ar kaip ten vadinasi, kadangi prie siuntimo buvo pridėtas įšrašas iš ligoninės, kad dukart sirgom plaučių uždegimu kaip ir betemperatūriniu, IgE ligoninei darytas didžiulis 3063, tikrai toks skaičius nesuklydau rašydama.Plius sakiau , kad 1,5mėn. po pirmo plaučių uždegimo šiurkščiai kvėpuodavo, lyg suknarkdavo, apsunkėjęs kvėpavimas būdavo, ketinom kreiptis dėl adenoidų, kadangi anksčiau jie buvo diagnozuoti, bet iškart įtarė plaučių uždegimą.Odos dūriai parodė alerginę reakciją mamų dulkėm, jau maisto alergenų nesiūlė daryt, bučiau pati prašius, bet kai dukrytė čiut nealpo, atidėjau tą reikalą vėlesniam laikui..
tai iškilo porą klausimėlių, kas duodat savo vaikučiam monkasta, rašo, kad duoti vakare 2val. po valgio arba 1val. prieš valgį, tai gaunas jei duodu pvz. 19 val valgyti vaistą duodu 21 val. ir dar po to turi praeiti 1val. kad vėl galėtų valgyti? Ar aš ne taip supratau, negi nevalgys vaikas 3 val. , dažnai mėgsta kąnors pakramsnoti.Būčiau dėkinga, jei kuri atsakytumėt kaip darot.
Ir dar klausimukas, įsigijom tą triūbą, vaikišką inhaliuoti vaistus, tai ant instrukcijos parašyta, kad pirmą kartą prieš naudojant triūbą nuvalyti švelnia dezinfekavimo priemone.Tai kuom valot Jūs? Ar prieš naudujimą viską išardot, kad išvalyt ar kaip?Aš galvoju, gal prapilti virintu vandeniu g.gif , tik nekarštu aišku.
Būsiu dėkinga viosoms atrašiusioms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maluna: 13 vasario 2010 - 12:44
QUOTE(Maluna @ 2010 02 13, 12:28)
Sveikos mamos, jungiuosi ir aš prie jūsų.Mano 3,5m. dukrytei diagnozavo BA. Išrašė Montekasta ir esant reikalui inhalioujamą Ventoliną.Diagnozę pulmunologė užrašė labai greit, nematavo plaučių iškvėpimo ar kaip ten vadinasi, kadangi prie siuntimo buvo pridėtas įšrašas iš ligoninės, kad dukart sirgom plaučių uždegimu kaip ir betemperatūriniu, IgE ligoninei darytas didžiulis 3063, tikrai toks skaičius nesuklydau rašydama.Plius sakiau , kad 1,5mėn. po pirmo plaučių uždegimo šiurkščiai kvėpuodavo, lyg suknarkdavo, apsunkėjęs kvėpavimas būdavo, ketinom kreiptis dėl adenoidų, kadangi anksčiau jie buvo diagnozuoti, bet iškart įtarė plaučių uždegimą.Odos dūriai parodė alerginę reakciją mamų dulkėm, jau maisto alergenų nesiūlė daryt, bučiau pati prašius, bet kai dukrytė čiut nealpo, atidėjau tą reikalą vėlesniam laikui..
tai iškilo porą klausimėlių, kas duodat savo vaikučiam monkasta, rašo, kad duoti vakare 2val. po valgio arba 1val. prieš valgį, tai gaunas jei duodu pvz. 19 val valgyti vaistą duodu 21 val. ir dar po to turi praeiti 1val. kad vėl galėtų valgyti? Ar aš ne taip supratau, negi nevalgys vaikas 3 val. , dažnai mėgsta kąnors pakramsnoti.Būčiau dėkinga, jei kuri atsakytumėt kaip darot.
Ir dar klausimukas, įsigijom tą triūbą, vaikišką inhaliuoti vaistus, tai ant instrukcijos parašyta, kad pirmą kartą prieš naudojant triūbą nuvalyti švelnia dezinfekavimo priemone.Tai kuom valot Jūs? Ar prieš naudujimą  viską išardot, kad išvalyt ar kaip?Aš galvoju, gal prapilti virintu vandeniu g.gif , tik nekarštu aišku.

na as perploviau virintu nekarstu vandeniu ,isdziovinau ir naudojam
Atsakyti
QUOTE(Maluna @ 2010 02 13, 13:28)
Ir dar klausimukas, įsigijom tą triūbą, vaikišką inhaliuoti vaistus, tai ant instrukcijos parašyta, kad pirmą kartą prieš naudojant triūbą nuvalyti švelnia dezinfekavimo priemone.Tai kuom valot Jūs? Ar prieš naudujimą  viską išardot, kad išvalyt ar kaip?Aš galvoju, gal prapilti virintu vandeniu g.gif , tik nekarštu aišku.

Mes pradžioje,kai tik pradėjome naudoti šiuos vaistus,o tai buvo prieš 3 metus,gėrėme reguliariai kaip ir parašyta.Tačiau dabar nevisada gaunasi, taip, kaip turėtų būti. Nes mano mergina po vaistų vėl ką nors nugvelbia užkasti.Tai nelabai jau ir paisom.Aišku gal taip negerai. verysad.gif
Atsakyti
Sveikutės mamytės,

Labai retai, bet užeinu čia pas jus pasiskaityti, kartais parašau blush2.gif Per visas tas ligas vis nėra kada. Taigi mūsų dukrytė turi nustatytą BA diagnozę jau 3 metai, kai nustatė buvo sunki astmos forma, palaipsniui ji mažėjo ir perėjo į lengvą. Na su darželiu tai buvo siaubas, savaitę eina, tada savaitę ar dvi ligoninėj ir tada dar dvi namie ir taip beveik visus metus kiek lankė darželį doh.gif Bet va nuo pernai kažkaip aprimo kosuliukai, sustiprėjo imunitetas kogero ir jau astma kažkaip beveik išvis nesijautė ir vaistų nereikėjo. Bet va šiemet sirgo sunkiai tuo kiaulių gripu po jo prireikė ir flexotido ir singulairo ir salbutamolio. Tik va dar turim bėdą, labai jautrų žarnyną, biški kas ir vemia, tai pasirodo nuo stipresnio singulair pradėjo skaudėti ir galvą ir vėmimai vėl prasidėjo, negalim naudot doh.gif Tai po poros mėn. flexotida nutraukiau ir salbutamolį, kosuliai ir sloga dingo. Bet va mėn. ramiai pabuvom ir praeitą savaitę gulėjom ligoninėj su vėmimu, ten pasigavom ir virusą kažkokį, baisinė sloga, o nuo šiandien ir kosulys prasidėjo doh.gif Taip nesinori tų vaistų, tų hormonų, nes tada vėl ištisai vėmimai, vėl ligoninės doh.gif Bet va vaakre tiek kosėjo baisu, teks nuo ryto duot flexotidą arba jei naktį pradės vėl stipriai kosėt teks ir naktį purkšt.
Tiesa, mano jau eina į pirmą klasę, na mažiau praleidžia laiko sirgdama nei darželyje, bet nebuvo mėn. kad bent savaitę neitų doh.gif Aišku sunku kai taip vis sirguliuoja, bet dabar mums sunkesnė bėda yra vėmimas, ne astma. Bet kai abu susidės bus išvis doh.gif
Dėl sanatorijos, tai buvom vieną kart Druskininkuose, tai doh.gif Buvo daugiau vargo nei naudos, užsikrėtėm ten dar kitu virusu, grįžom su tempera didžiausia ankščiau laiko doh.gif Baisu prisimint, bet daugiau į sanataorijas po to nebenorim ax.gif
Atsakyti
Merginos, ar normalu, kad kai vaikas kvėpuoja aš protarpiais gurdžiu kažkokį švilpimą 4u.gif
Atsakyti