Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 7 tema

Ir mes jungiamės su sloga, neaišku kas toliau bus-čia visiems astminukams turbūt viskas nuo slogos prasideda doh.gif
Tik savaitę laiko į darželį paėjom, ir tai po kelias valandas.
O dėl sanatorijos, aš su vaiku buvus 2 metus iš eiles Druskininkų "Saulutėjė".
Ėmiau irgi renovuotą kambarį.Bet mes visąlaik rugpjūčio mėn.budavom.
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2010 02 09, 17:18)
Laurina, jums paprasčiausiai trūko informacijos schmoll.gif Ne šokoladus reikia registratūroje duoti, o į kasą susimokėti mokestį ir imti renovuotą kambarį jei norite komforto smile.gif Mes taip ir darėm... Niekuo skųstis negalėčiau tikrai, II korpuse buvom , kur beveik visos procedūros vyko, tai viskas vietoj, o ir kambarys labai tvarkingas..Yra sanatorijos tema, ten ir foto kambarių įdėjusi esu... Ir informacija ten dalinamės 4u.gif

Cili, o to renovuoto kambariuko reikia prasyti kai registruojies ,ar jau nuvaziavus prasai g.gif
Atsakyti
QUOTE(pievutė @ 2010 02 09, 20:12)
Cili, o to renovuoto kambariuko reikia prasyti kai registruojies ,ar jau nuvaziavus prasai g.gif

aš registruodamasi prašiau,bet atvažiavus jie nežinojo apie tai biggrin.gif tai ieškojo tinkamo kambario smile.gif
Atsakyti
ir aš prašiau registruodamasi, bet man toks jausmas kad ji ten į tai nesureagavo
Atsakyti
sakykit, mamytės, kiek laiko Jūsų vaikučiai serga, paūmėjimo ar kaip čia pavadinti metu, nes man pirma kartą taip ilgai įsikosėjo, kosti jau trečia savaitė, jau buvo praėję ir naktimis nebekosėjo, dabar vėl praėjo, nors būnam namie niekur neinam nei į darželį,kažkaip mūsų pediatrė matau nesusitvarko, tai gal prašytis pas pulmonologą siuntimo, ir nuotrauką padarė, nieko nerado, galvoju gal jau vaistai nebeveikia, kai jųtiek daug gauna vienu metu, ir aerius ir monkasta, ir salbutamolis ir flixotide ir flixonase, dar ir brontexas.Anksčiau kai susirgdavo,per savaitę laiko išsikosėdavo, o dabar pabaigos nematau verysad.gif ar kam nors buvo panašiai?pirmadienį buvau pas gydytoją, bet jau šiandien vėl noriu eiti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurina @ 2010 02 10, 10:34)
sakykit, mamytės, kiek laiko Jūsų vaikučiai serga, paūmėjimo ar kaip čia pavadinti metu, nes man pirma kartą taip ilgai įsikosėjo, kosti jau trečia savaitė, jau buvo praėję ir naktimis nebekosėjo, dabar vėl praėjo, nors būnam namie niekur neinam nei į darželį,kažkaip mūsų pediatrė matau nesusitvarko, tai gal prašytis pas pulmonologą siuntimo, ir nuotrauką padarė, nieko nerado, galvoju gal jau vaistai nebeveikia, kai jųtiek daug gauna vienu metu, ir aerius ir monkasta, ir salbutamolis ir flixotide ir flixonase, dar ir brontexas.Anksčiau kai susirgdavo,per savaitę laiko išsikosėdavo, o dabar pabaigos nematau verysad.gif ar kam nors buvo panašiai?pirmadienį buvau pas gydytoją, bet jau šiandien vėl noriu eiti g.gif

man yra kosejes tris menesius. Bet tada mums buvo neisgydytas bronhitas. O kai padare skrepliaus tyrima, tai ten rado bruda (nepamenu kuris pavadinimas: streptokokas ar stafilokokas). Ji labai greit uzmuse geriamu antibiotiku. Ir mes paskiau nebekosejom thumbup.gif

Dabar ziuriu pas mus situacija kartojasi. Nuo gruodzio kosejom, kol vaikui ketvirtadienio vakare sukilo iki 39 temperatura. Nors treciadieni buvom pas daktares ir sake kad bronhai svarus, tik gerkle raudona. Net kraujuka padarem, kurio rezultatas idealus buvo. Temperatura 39 (buvo ir 39,5 pakilusi) laikesi iki pirmadienio. Pirmadieni paskyre antibiotika, nes sake jau viskas pasmuko i bronhus ir jie verda. Maziukas dar vakar visa dienele prabuvo su 37,8 temperatura, o siandien jau jos nebera thumbup.gif Nakti kosulio neliko. O diena pora kart sukosti. Kaip su daktare kalbejom, kad vel tas brudas pas mus apsigyveno verysad.gif Bet mes ji iveiksim thumbup.gif
Tiesa vaikas visa ta laika buvo zvalus, valge gerai.
niuva pasipasakojau blush2.gif

Tiesa klausimukas, ka duoda berodualis bronham?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo asaraa: 10 vasario 2010 - 11:01
QUOTE(Laurina @ 2010 02 10, 10:34)

prašyk kad padarytų skreplių pasėlį. gal tikrai kokia nors bakterija apsigyveno.
ir aš tavo vietoj nuimčiau brontexą, nes prie viso šito komplekto jis niekam nebereikalingas, tik dar labiau dirgina vaiką.

QUOTE(asaraa @ 2010 02 10, 10:49)
:
Tiesa klausimukas, ka duoda berodualis bronham?

tą patį ką ir salbutamolis - plečia bronchus. tik jis stipresnis
Atsakyti
Mano vaikinas ziuriu pradejo visai sunkiai kvepuot unsure.gif O kad palengvint tai tik singuliara ir salbutamoli naudojam. daugiau nieko nesam gave. Na dabar nuo kosulio geriam vaistukus, ryt pas pediatre keliaujam, tai reiks sakyt kad sunkiai kvepuoja.Jei palaksto tai isvis dusta... PAS pulmonologe tik 22 d. tevaziuojam...Dar ir pulingos slogos prie viso sito... Bet paleistuve gelbeja,.isciaudo visa ta bruda...
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 10, 16:32)
prašyk kad padarytų skreplių pasėlį. gal tikrai kokia nors bakterija apsigyveno.
ir aš tavo vietoj nuimčiau brontexą, nes prie viso šito komplekto jis niekam nebereikalingas, tik dar labiau dirgina vaiką.
tą patį ką ir salbutamolis - plečia bronchus. tik jis stipresnis

o tam skreplių pasėliui gydytoja pediatrė turi siuntimą rašyti, ar reikia į ligoninę gultis?Man čia kažkas neaišku, nes kai pradėjo gerti antibiotikus, spėjom tik tris dienas, paskui nutraukė,nes suviduriavo, tai kosulys dingo,ypatingai naktinis, o dabar vėl prasidėjo, gal ir būtų kažkoks ryšys su tų skreplių tyrimu g.gif, nes antra savaitė ir flixotida kvėpuoja, salbutamolį nuo pat kosulio pradžios ir negerėja g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laurina: 10 vasario 2010 - 15:37
QUOTE(Laurina @ 2010 02 10, 15:36)
o tam skreplių pasėliui gydytoja pediatrė  turi siuntimą rašyti, ar reikia į ligoninę gultis?Man čia kažkas neaišku, nes kai pradėjo gerti antibiotikus, spėjom tik tris dienas, paskui nutraukė,nes suviduriavo, tai kosulys dingo,ypatingai naktinis, o dabar vėl prasidėjo, gal ir būtų kažkoks ryšys su tų skreplių tyrimu g.gif, nes antra savaitė ir flixotida kvėpuoja, salbutamolį nuo pat kosulio pradžios ir negerėja g.gif

paseli reikia daryti, kuomet negeria antibiotiku. Musu pediatre sake poliklinikoj neturi salygu tiksliai ir kokybiskai ji paimti. Mums eme ligoninej, kai gulejom Manau kad ir su pulmonologu susitarus galim tai atlikti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(asaraa @ 2010 02 10, 18:58)
paseli reikia daryti, kuomet negeria antibiotiku. Musu pediatre sake poliklinikoj neturi salygu tiksliai ir kokybiskai ji paimti. Mums eme ligoninej, kai gulejom Manau kad ir su pulmonologu susitarus galim tai atlikti.  4u.gif

O kaip daro ta skrepliu tyrima ?Sakykit o del ko guldo i ligonine,ar kai buna paumejimas ,dusimas?
Atsakyti
QUOTE(Laurina @ 2010 02 10, 15:36)
o tam skreplių pasėliui gydytoja pediatrė  turi siuntimą rašyti, ar reikia į ligoninę gultis?Man čia kažkas neaišku, nes kai pradėjo gerti antibiotikus, spėjom tik tris dienas, paskui nutraukė,nes suviduriavo, tai kosulys dingo,ypatingai naktinis, o dabar vėl prasidėjo, gal ir būtų kažkoks ryšys su tų skreplių tyrimu g.gif, nes antra savaitė ir flixotida kvėpuoja, salbutamolį nuo pat kosulio pradžios ir negerėja g.gif

gali lor arba pulmonologas paimt. bet iš tiesų tai visko reikia reikalaut mūsų lietuvoj, nes nieks nieko nepasiūlys.
verysad.gif
QUOTE(delfinarija @ 2010 02 10, 19:08)
O kaip daro ta skrepliu tyrima ?Sakykit  o del ko guldo i ligonine,ar  kai buna paumejimas ,dusimas?

gali iš nosiaryjklės paimt su tokiu ilgu krapštuku, arba atkosėjus iš skreplių. esmė tame, kad reikalingos sąlygos tai padaryt steriliai, kad užaugtų būtent ta bakterija, kuri sukelia ligą. tada padaro antibiotikogramą ir nustato kuriam antibiotikui jautri. na ir žino kuom gydyt.
kiek žinau tai į ligoninę vaiką galima paguldyt bet kada kai paūmėjimas. tiesiog mamos dažnai nenori, todėl atsisako
Atsakyti