Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 7 tema

QUOTE(Laurina @ 2010 02 07, 18:45)
Sakykit ,mamytes, ar jus vedat kosincius vaikucius i darzeli, ar laukiat kol kosulys visiskai praeis? 4u.gif maniskis jauantra savaite kosti, bet jau daug maziau jau naktim ne kosti, bet diena dar sukosti, tai ir galvoju ar vesti i darzeli ar ne? trytoj dar eisimi pas gydytoja 4u.gif

Jei tai astmatinis kosulys, besitesiantis antra ar trecia savaite, be temperaturos ir kitu persalimo pozymiu, as vedu. Apkresti vaikas nieko negali, o astmatiniai kosuliai kartais tesiasi ilgai.

QUOTE(Laurina @ 2010 02 08, 13:48)
dabar sėdžiu ir galvoju,ar gerai ta gydytoja mus gydo, vaikas kosti trečia savaitė,po savaitės skyrė antibiotikus, bet suviduriavo ir nutrauke,žinoma visą laiką, kvėpavo salbutamolį,ir gėrė brontexą, jau savaitė kaip kvėpuoja ir flixotidą,naktim jau nekosti, bet tik atsikelia ir pradeda,ar ne greičau turėtų flixotido poveikis pasireikšti? g.gif

Seragte trecia savaite, o Flixotide vartojat dar tik savaite? Normalu. Paumejimas isisenejo, ko gero reikejo anksciau Flixotide pradeti vartoti ax.gif

QUOTE(rencius @ 2010 02 08, 14:26)
Šiandien su kolege diskutavome, ji kategoriškai prieš Fleksotide, ji vaikui duoda singuliarą, sako homeopatiniai, mažiau kenkia. Tačiau man jau kitų nuomonės atsibodo, kiek galima, visi su savo patarimais- tu važiuok te...ten geriau..tu girdyk tą aną ir t.t. jau vemt verčia. atrodo, kad visi kiti geriau žino nei aš pati doh.gif Pavargau nuo nomuonių, todėl toliau purkšimės Fleksotide kas be būtų, tikiuosi, kad išsveiksim. verysad.gif

Pasiulykit tai kolegei mano pasiulyta metoda pakvepuoti pvz visa diena labai pavirsutiniskai, ne karto neikvepiant giliai, tegu supranta, kaip jauciasi astmatikas, pries reiksdama savo kategoriska nuomone apie pagrindini vaista nuo astmos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ruti: 09 vasario 2010 - 12:55
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 09, 10:44)
nu va ir aš taip pagalvojau kad sunkiai įmanoma  biggrin.gif . todėl mes darysimės tyrimus kokią gegužę, kai jau bacilų sezonas bus praėjęs biggrin.gif

na, gegužę mums pats paūmėjimas būna dėl žydėjimų, o nekosėja tik birželį-rugsėjį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurina @ 2010 02 09, 11:00)
dar pakomentuokit man nesuprantanciai, kas tie  antihistamininiai vaistai? g.gif

na tai vaistai nuo alergijos, pvz zyrtec, tavegil, aerius, claritine. pagooglink šiaip, rasi plačiau aprašytą antihistaminų veikimo mechanizmą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 09, 15:33)
na tai vaistai nuo alergijos, pvz zyrtec, tavegil, aerius, claritine. pagooglink šiaip, rasi plačiau aprašytą antihistaminų veikimo mechanizmą  mirksiukas.gif

ačiū supratau,oi kiek aš dar visko nežinau, o aerius ir mes geriam,ir flixonase ir flixotide, ir salbutamoli ir dar monkasta, turbūt mažiau reikia skaityti, nes tuoj galva plyš 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurina @ 2010 02 09, 14:01)
turbūt mažiau reikia skaityti, nes tuoj galva plyš 4u.gif

drinks_cheers.gif as ir jau taip manau doh.gif
Atsakyti
Kuri esate buvusi Palangos Gintaro sanatorijoje, gal galite surašyti sarašiuką ką reiktų ten važiuojant turėti. Nesu nė karto buvusi, tai net neisivaizduoju. Dabar kai pradedu galvot, tai vos ne visą gyvenimą reiktu išsivežt doh.gif
Ir ar vaikams nenusibosdavo ten būt? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2010 02 09, 15:19)
Kuri esate buvusi Palangos Gintaro sanatorijoje, gal galite surašyti sarašiuką ką reiktų ten važiuojant turėti. Nesu nė karto buvusi, tai net neisivaizduoju. Dabar kai pradedu galvot, tai vos ne visą gyvenimą reiktu išsivežt  doh.gif
Ir ar vaikams nenusibosdavo ten būt? smile.gif

kada važiuojat? Šiaip ko trūksta tai pirkdavausi ten maximoj,netoli ji visai smile.gif
Vežėmės visus rūbus,vaistus, higienos priemones, arbatinį, sandarius indelius maistui iš valgyklos išsinešti (2vnt geriausia),nešdavomės sriubą ar sumuštinius,kartais per mažės miegą paimdavau jos košę ar pan). Knygų ir žurnalų yra vietoj,tai neėmiau.. Vaikams užimti visko pasiimkit daug doh.gif Nes šiaip nuobodoka jei oras nekoks būna..
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2010 02 09, 11:17)
sveikos, šiandien turėjom važiuoti atlikti alergenų tyrimą, bet kadangi kosėja sakė nevažiuoti, nukėlė į kovą doh.gif

Mums tai ir net neskyre tyrymo kam alergiska,nes reikia vaistu nevartoti,sake bent tris dienas 4u.gif doh.gif

Sakykit ar jusu vaikuciam buna taip,kad nekoseja pora dienu ,paskui vel pakoseja ,net nebesuprantu ar cia nuo maisto kokio gali buti,nes siandien uzsimane traskuciu,tai tik pavalge truputi ir pradejo koseti,gydytoja kalbejo,kad gali buti ir nuo kai kuriu maisto produktu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo delfinarija: 09 vasario 2010 - 15:51
dėl sanatorijos ir man lb viskas įdomu. mačiau yra atskiros temos apie ją, tai vis pastudijuoju. tik dar neradau kaip ten su dienos režimu yra, kada tos procedūros? ar lieka laiko ne vakare, tarkim, prie jūros pabūt? ar yra ten kažkokia skalbykla drabužiams išskalbt? ar tose pagerintose palatose yra tv, dušai atskiri?
Papildyta:
QUOTE(delfinarija @ 2010 02 09, 15:49)
Sakykit ar jusu vaikuciam buna taip,kad nekoseja pora dienu ,paskui vel pakoseja ,net nebesuprantu ar cia nuo maisto kokio gali buti,nes siandien uzsimane traskuciu,tai tik pavalge truputi ir pradejo koseti,gydytoja kalbejo,kad gali buti ir nuo kai kuriu maisto produktu  g.gif

panašu kad tavo vaikui čia nuo konservantų ar dažiklių ar skonio stipriklių, kurių pilna čipsuose unsure.gif . pas mus tai toks "maistas" namo uždraustas net neštis. vaikams neduodu, pati nemėgstu net, o su mb susitarėm, kad jei norės tegul valgo visokius čipsus ir colas darbe, o namo negalima. ir viskas, ramu biggrin.gif . pastebėjau kad ir pats mažiau to šlamšto sunaudoja dėl to ax.gif
Atsakyti
As ir pries visus cipsus ir gazuotus gerimus,bet karta per pora menesiu pakali oho galedavo suvalgyti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo delfinarija: 09 vasario 2010 - 16:17
QUOTE(Čili @ 2010 02 09, 17:40)
kada važiuojat? Šiaip ko trūksta tai pirkdavausi ten maximoj,netoli ji visai smile.gif
Vežėmės visus rūbus,vaistus, higienos priemones, arbatinį, sandarius indelius maistui iš valgyklos išsinešti (2vnt geriausia),nešdavomės sriubą ar sumuštinius,kartais per mažės miegą paimdavau jos košę ar pan). Knygų ir žurnalų yra vietoj,tai neėmiau..  Vaikams užimti visko pasiimkit daug doh.gif Nes šiaip nuobodoka jei oras nekoks būna..

ir as apie sanatorija labai daug galvoju, ypatingai, kai jau astma nustate, buvau ten kai vaikui buvo 1,3 m. rudeni, pati issireikalavau kelialapio, nors tada buvo bronchitu sirges, tai oi kaip man ten buvo sunku, gal dabar butu kitaip, nezinojau ten visos tos tvarkos, gavom korpusa,kur reikejo per lauka vaiksciot po proceduru, pirma nakti miegojom po kelio koldrom ir su drabuziais,zinoma susalom abu,o vaikas tai dar maziukas is vis buvo, paskui pati save kaltinau,kad pati norejau, galvojau iseis i nauda, tai gryzom neisbuve laiko, su ausu uzdegimu, antibiotikus jau ten pradejom gert, bet viduriavo,gryzom namo, pakeite kitais, tada pasveikom, sakiau niekada daugiau nevaziuosiu, bet dabar vel galvoju,pasirodo jau registraturoj reikia pakisti sokolada su priedu, kad gautum normalesni kambari, po keliu dienu pajunge sildyma tam korpuse, kiti korpusai buvo sutvarkyti, po to kai susalom net jokios proceduros, nei bioptrono lempa, nei lasai nepadejo nuo slogos,o tada ir visos kitos ligos prisidejo...
nezinau busiu turbut is tu kurioms nepasiseke, paskui su mamom susibendravom, tai kitu korpusu nebuvo net ka lyginti,o dabar vel galvoju gal pavasari dar karta nuvaziuoti, kiek domejausiu iki birzelio pradzios galima registruotis ir vaziuoti,aisku noreciau gal prie juros sveikiau, bet gal ir kitos sanatorijos neblogos, kitos mamos gyre abromiskiu sanatorija, tai tokia mano patirtis pirma karta, antras manau butu geresnis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laurina: 09 vasario 2010 - 16:53
Laurina, jums paprasčiausiai trūko informacijos schmoll.gif Ne šokoladus reikia registratūroje duoti, o į kasą susimokėti mokestį ir imti renovuotą kambarį jei norite komforto smile.gif Mes taip ir darėm... Niekuo skųstis negalėčiau tikrai, II korpuse buvom , kur beveik visos procedūros vyko, tai viskas vietoj, o ir kambarys labai tvarkingas..Yra sanatorijos tema, ten ir foto kambarių įdėjusi esu... Ir informacija ten dalinamės 4u.gif
Atsakyti