Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 7 tema

QUOTE(oksy @ 2010 03 25, 15:01)
Na manau aš jūsų paklausysiu ir neprasidėsiu  schmoll.gif
Tik labai pikta, kad pati gydytoja mums tai siūlo, tikriausiai jai nubyra iš farmacininkų... Dar pulmonologės pasiklausiu, ką ji mano apie šį vaistą.
Dėkui už atsakymus  4u.gif

būtent pediatrės ir išrašinėja,nes joms nubyra tikrai cool.gif Pulmonologė griežtai draudė mums, nors pediatrė viena siūlė primygtinai ax.gif

QUOTE(Maluna @ 2010 03 25, 20:44)
aisku, aciu 4u.gif

dar turiu klausimą visoms BA sergančių vaikučių mamoms:(gal kur buvo kalbėta, bet visko perskaityt kaip ir nespėju.)Ar alergizuojantis maisto produktas turi įtakos BA?
Iš odos dūrio tai dulkių erkėm parodė.Galvoju, kad reiktų ir maisto alergenam išsitirti.Seniau kaip ir turėjom nestiprų AD, (čia jasu mano aplaidumas buvo, kad  bendros nealergizuojančios dietos laikėmės tik 2mėn.)pusmetį buvo viskas su odele tvarkoj,galvojom, kad išaugom,  o paskui iškart pripažino BA.

žinot, man pasakė pulmonologė,kad dažniausiai po dermatitų, juos išaugus,pereinama į BA.. verysad.gif Man su abiem tai pasitvirtino. Ir alergizuojantys dalykai iššaukia astmos paūmėjimus.
Atsakyti
QUOTE(Maluna @ 2010 03 25, 21:44)
aisku, aciu 4u.gif

dar turiu klausimą visoms BA sergančių vaikučių mamoms:(gal kur buvo kalbėta, bet visko perskaityt kaip ir nespėju.)Ar alergizuojantis maisto produktas turi įtakos BA?

taip,tikrai taip.Visi alergenai pamazu susirenka i "kruva"ir issaukia BA.
Kiek gulejom ligonineje,tiek kiekvienas daktaras paklausdavo ta pati klausima-"ar esate alergiski",nes visa tai apsunkina vaiko organizma,nusilpnina imuniteta. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2010 03 25, 21:28)
būtent pediatrės ir išrašinėja,nes joms nubyra tikrai cool.gif Pulmonologė griežtai draudė mums, nors pediatrė viena siūlė primygtinai ax.gif

Musu atvejis atvirkstinis: pulmonologe rekomendavo, o pediatre-kategoriskai nerekomendavo.
Ir taip buna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurina @ 2010 02 08, 13:48)
dabar sėdžiu ir galvoju,ar gerai ta gydytoja mus gydo, vaikas kosti trečia savaitė,po savaitės skyrė antibiotikus, bet suviduriavo ir nutrauke,žinoma visą laiką, kvėpavo salbutamolį,ir gėrė brontexą, jau savaitė kaip kvėpuoja ir flixotidą,naktim jau nekosti, bet tik atsikelia ir pradeda,ar ne greičau turėtų flixotido poveikis pasireikšti? g.gif

mum flixotidas isvis nepadejo...
Atsakyti
QUOTE(dewy @ 2010 03 26, 11:10)
mum flixotidas isvis nepadejo...

gal jums ne astma tada smile.gif arba per silpnos dozės.
Atsakyti
Na mums fliksotidas tikrai labai greit padėjo, kosėjom visa mėnesi. Labiausiai iš ryto. gal tikrai per maža dozė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilganosė @ 2010 03 09, 11:25)
Paūmėjimo metu reikia ir ventoliną, ir flixotidą-ventolinas praplečia bronchus, taigi, geriau įsisavinamas flixotidas. Mes paūmėjimo metu kvėpuojam 2kart dienoj flixotidą po 2 įpuršk (50mg)ir 3kart po 2įpuršk. ventoliną. Tai trunka kažkur savaitę, paskui ventoliną nuimam, ir lieka tik flixotidas. ventolino ilgesnį laiką kvėpuoti nereikėtų.

o kaip daznai jums buna paumejimas kad reikia ventolino? mes per 3 men ventolina kvepavom 5 kartus, vien flixotidas ir singulair nepadeda, vis atsinaujina kosuliai, israse klacid dabar...
Papildyta:
QUOTE(Čili @ 2010 03 26, 11:33)
gal jums ne astma tada smile.gif arba per silpnos dozės.

nustatyta BA
Atsakyti
QUOTE(dewy @ 2010 03 26, 15:44)
o kaip daznai jums buna paumejimas kad reikia ventolino? mes per 3 men ventolina kvepavom 5 kartus, vien flixotidas ir singulair nepadeda, vis atsinaujina kosuliai, israse klacid dabar...
Papildyta:

nustatyta BA

kaip įdomiai,antibiotikai g.gif

O kad nustatyta BA,tai dar nebūkit garantuota... schmoll.gif Kiek mamų atkapsto,kad iš tikro koks refliuksas ar dar kas, o ne astma vaikui...
Atsakyti

O kad nustatyta BA,tai dar nebūkit garantuota... schmoll.gif Kiek mamų atkapsto,kad iš tikro koks refliuksas ar dar kas, o ne astma vaikui...
[/quote]

Arba ir astma, ir refliuksas... Kaip mums doh.gif
Atsakyti
QUOTE(m@muliukas @ 2010 03 26, 17:33)

Arba ir astma, ir refliuksas... Kaip mums  doh.gif

visko būna 4u.gif Todėl jei astmos vaistai neveikia, reikia tirtis toliau..
Atsakyti
QUOTE(karolina262 @ 2010 03 25, 11:46)
sveikutes mamytes 4u.gif man iskilo toks klausimas.mes planuojame kelione,tai yra skrydis lektuvu,tai labai bijau kaip reguos sunelis ,ar neuzeis koks priepuolis,mes vaistu nenaudojam nuo vasaros.gal kas susiduret siuo klausimu,labai prasau pasidalinti info.aciu 4u.gif

Mes skraideme, aciu Dievui, viskas buvo puikiai, bet vaiko vaistus, tarp kuriu privalo buti salbutamolis, butinai imkite i rankini bagaza, juk gali pasimesti lagaminas ar pan.
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2010 03 25, 23:28)
žinot, man pasakė pulmonologė,kad dažniausiai po dermatitų, juos išaugus,pereinama į BA.. verysad.gif Man su abiem tai pasitvirtino. Ir alergizuojantys dalykai iššaukia astmos paūmėjimus.

4u.gif

reiškia reikia tirtis ir dėl maisto alergenu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maluna: 26 kovo 2010 - 17:54