Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 7 tema

Buvom vakar pas LOr daktare. Isvada: vaikas absoliuciai sveikas (buvo klausimas: ko pas mane atvedet sveika vaika?) doh.gif Snarglys iki keliu. Kosulys kaip pas sena rukoriu... Sveika bigsmile.gif doh.gif

Siandien padarem buitiniu alergenu tyrimus. Alergiska labai. Bet pagrinde namu dulkem ir erkutem...
Gal koki siurbli ypatinga teks pirkt? g.gif

Uz menesio kartosim tyrimus ir kitus darysim.

Alergologe paliko Flexotida, Nazonexa ir Singulaira.
Atsakyti
smile.gif
QUOTE(Ikulia @ 2010 03 18, 10:48)
console.gif  friends.gif Man tas pats. Koseja vel stipriau...
Netradiciniu metodu dar jokiu nebandziau. Gal butu idomu.
Jei bus priepuolis vyresnelei, paprasysiu palaikyti ta silta pusle ir zvake padaryt... Maze tai gali ir atsisakyti.

Labas rytas.

jokiu būdu nelaukit ,kol bus priepuolis ,tie pratimai daromi sistemingai bent jau 4 kartus į savaitę.Tai gerina bronchų būklę,aišku jei tas priepuolis yra tai galima pabandyti(knygoje Taunytė rašė).Esmė ta ,kad tie pratimai stiprinti bronchus,priešastminiai.Mano vaikui po plaučių uždegimo taip pat padėjo pratimai išsivalyti plaučiams,juos netyčia pamačiau per Malachovo laidą.Jie aišku buvo kitokio pobūdžio.Kineziterapija padeda net reanimacijoje.
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 03 19, 21:11)

dėl to kvėpavimo aparato  g.gif , o ar ne tokį pat efektą turėtų reguliarūs kvėpavimo pratimai? g.gif tik vat kaip priverst trimetį juos daryt  doh.gif

Kvepavimo pratimus vaikams reikia "duoti" zaidimo forma. Patys paprasciausi butu baliono putimas, o jei turit dudele - dar smagiau rolleyes.gif . Galite pusti vandenuka stiklineje su siaudeliu, tarti ivairiausius garsus iskvepiant (gal pavyktu). mirksiukas.gif Bet gal visa tai Jus ir girdejote, jei kada lankete kineziterapijos proceduras ?
Atsakyti
QUOTE(Selenė @ 2010 03 20, 17:46)
Kvepavimo pratimus vaikams reikia "duoti" zaidimo forma. Patys paprasciausi butu baliono putimas, o jei turit dudele - dar smagiau  rolleyes.gif . Galite pusti vandenuka stiklineje su siaudeliu, tarti ivairiausius garsus iskvepiant (gal pavyktu).  mirksiukas.gif  Bet gal visa tai Jus ir girdejote, jei kada lankete kineziterapijos proceduras ?

Negirdėjau....
Atsakyti
labai gerai muilo burbulus pūsti,tai perkam ir perkam abiems...
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 03 19, 21:11)

dėl to kvėpavimo aparato  g.gif , o ar ne tokį pat efektą turėtų reguliarūs kvėpavimo pratimai? g.gif tik vat kaip priverst trimetį juos daryt  doh.gif

Kaip jau ir atsake mamyte-pats geriausias "buitinis"budas-pusti balionus,zvakutes(neuzpuciamas),dudeles ir t.t.
QUOTE(Ikulia @ 2010 03 20, 12:33)

Siandien padarem buitiniu alergenu tyrimus. Alergiska labai. Bet pagrinde namu dulkem ir erkutem...
Gal koki siurbli ypatinga teks pirkt?  g.gif

Uz menesio kartosim tyrimus ir kitus darysim.

Alergologe paliko Flexotida, Nazonexa ir Singulaira.

O jums dare tyrimus nors ir geriat Singulaira?Mes uzvakar buvom pas alergologe,tai turi vaikas bent pora savaiciu nevartoti jokiu priesalerginiu vaistu. g.gif
Atsakyti
QUOTE(tania811214 @ 2010 03 20, 20:02)
O jums dare tyrimus nors ir geriat Singulaira?Mes uzvakar buvom pas alergologe,tai turi vaikas bent pora savaiciu nevartoti jokiu priesalerginiu vaistu. g.gif

sngulairas gal nelabai priešalerginis, bet mums jo irgi neleido gerti bent 9 dienas iki tyrimo, kaip ir kitų vaistų,vitaminų,papildų.
Atsakyti
Dare tyrimus, nors Monkasta vartoja vaikas. Man rodos, turi reiksme tik tokie vaistai kaip Tavegil, Claritin, Lomilan.

Siandien specialiai nuvaziavau i Norfos vaistine. Uz Singulair 5 ml turejau primoketi 24.80 lt su Norfos kortele...
Tai nesuprantu kokiu budu cia rasiusi mamyte (neatsimenu niko blush2.gif ) perka ten be priemokos ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ikulia: 21 kovo 2010 - 14:05
QUOTE(Ikulia @ 2010 03 21, 16:05)
Dare tyrimus, nors Monkasta vartoja vaikas. Man rodos, turi reiksme tik tokie vaistai kaip Tavegil, Claritin, Lomilan.

Siandien specialiai nuvaziavau i Norfos vaistine. Uz Singulair 5 ml turejau primoketi 24.80 lt su Norfos kortele...
Tai nesuprantu kokiu budu cia rasiusi mamyte (neatsimenu niko  blush2.gif  ) perka ten be priemokos  ax.gif  blush2.gif

As tai neperku Norfos vaistine,nes man per brangu atrodo doh.gif
Atsakyti
Kiek zinau uz Singulaira reikia primoket visose vaistinese ir nemazai, nes labai pabrango. Todel perku Monkasta. Man skirtumo nera. Norfos vaistinese kai kurie vaistai zymiai pigesni, o Ventolinui ir Fliksotidui priemokos kol kas nebuvo biggrin.gif .
Atsakyti

sveikos mamytes,

perskaiciau nuo pirmo iki paskutinio puslapio, tai man vietoj atsakymu i klausimus, kilo dar daugiau klausimu.
Trumpai parasysiu musu situacija. Buvom pas pulmonologe, padare plauciu nuotrauka, kuria aprase taip- "galima BA". vel nuejom pas plmonologe, israse visus vaistus, apie kuriuos daugiausia cia kalbat: Ventolin, Flixotide ir Eonic (sako naujausi, kiek suprantu vietoj Singulairo).
Maniske siuo metu kosti (labai negraziai, daugiau sausai) ir sloguoja. Kol kas daviau tik Ventolina kvepuot. Nezinau ka daryt su Flixotide, nepatinka man jie... labiausia siutina tai, kad taip ir likau nesupratus- ar mums jau pripazino BA??? vaistu anotacijose raso, kad juos rekia vartoti NUOLAT!!! Jei nera tikslios diagnozes, ar tikrai verta naudoti tuos hormoninius vaistus. Ka manot? kokios patirties turit?

P.s. sakau, gal sulauksiu rytojaus ir pasikonsultuosiu su savo gydytoja g.gif

QUOTE(Selenė @ 2010 03 21, 16:47)
Kiek zinau uz Singulaira reikia primoket visose vaistinese ir nemazai, nes labai pabrango. Todel perku Monkasta. Man skirtumo nera. Norfos vaistinese kai kurie vaistai zymiai pigesni, o Ventolinui ir Fliksotidui  priemokos kol kas nebuvo biggrin.gif .

siandien Euro vaistineje nereiekjo ne lito primoketi uz Flixotide ir Eonic
Atsakyti
QUOTE(RutaM @ 2010 03 21, 16:32)
sveikos mamytes,

perskaiciau nuo pirmo iki paskutinio puslapio, tai man vietoj atsakymu i klausimus, kilo dar daugiau klausimu.
Trumpai parasysiu musu situacija. Buvom pas pulmonologe, padare plauciu nuotrauka, kuria aprase taip- "galima BA". vel nuejom pas plmonologe, israse visus vaistus, apie kuriuos daugiausia cia kalbat: Ventolin, Flixotide ir Eonic (sako naujausi, kiek suprantu vietoj Singulairo).
Maniske siuo metu kosti (labai negraziai, daugiau sausai) ir sloguoja. Kol kas daviau tik Ventolina kvepuot. Nezinau ka daryt su Flixotide, nepatinka man jie... labiausia siutina tai, kad taip ir likau nesupratus- ar mums jau pripazino BA??? vaistu anotacijose raso, kad juos rekia vartoti NUOLAT!!! Jei nera tikslios diagnozes, ar tikrai verta naudoti tuos hormoninius vaistus. Ka manot? kokios patirties turit?

P.s. sakau, gal sulauksiu rytojaus ir pasikonsultuosiu su savo gydytoja  g.gif
siandien Euro vaistineje nereiekjo ne lito primoketi uz Flixotide ir Eonic

nu as galiu tik tiek patarti,jei jau daktarai uzsimina apie astma ,neabejok ir naudok visus vaistus kokie paskirti ,tuo labiau kad siuo metu koseja ir nera sveika,panaudosi menesi ar du, jei gerai jausis galesi flexotide nenaudoti ,ji galima naudoti su pertraukom,o galbut daugiau ir nebereikes jo naudoti drinks_cheers.gif
Atsakyti