Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 7 tema

QUOTE(Ilganosė @ 2010 03 09, 15:29)
Dėl netradicinių gydymo būdų-prisimenu, buvau dar pradinukė, kai pažįstama mergaitė sirgo asma, tai ją tėvai gydė tokiu būdu: kiekvieną dieną bėgdavo kelis ratus krosiuko aplink stadioną, paskui po kažiek laiko keldavo į vonią ir kibiru pildavo ant jos šaltą vandenį. Gaila, neprisimenu visiškai, ar šalia to dar vartodavo kažkokius vaistus, bet žinau, kad asmą išgydė. ( O gal išaugo?) Kažkas tokio aprašyta ir vienoj Taunytės knygoj, berods "Vandens užkalbėjimas". Skaičiau senai, reiktų gal susirast tą knygą ir pasigilint. Kiek prisimenu, toks metodas grįstas chemija-kai organizmas gauna šoko terapiją (ledinis vanduo), skiriasi medžiagos, kurios kažkokiu būsu slopina alergines organizmo reakcijas. Gal kuri žinote tokį metodą plačiau? Tiesa, realiai neįsivaizduoju, kaip savo lepunėlį išlaikyčiau vonioj, o kaimynai ko gero ir policiją iškviestų, neapsikentę žviegimo. Ko gero, esu bloga mama-lengviau jau suinhaliuoti hormonus, nei bandyti kitokius būdus.
Dėl vaistų "nuėmimo'-kiek žinau, hormoninius reikia palaipsniui nuiminėti, kad organizmas prisitaikytų, o ventolino lygai ne...

Netikiu, kad bent kuri iš mūsų taip galėtu pasielgt. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilganosė @ 2010 03 09, 14:29)
Dėl netradicinių gydymo būdų-prisimenu, buvau dar pradinukė, kai pažįstama mergaitė sirgo asma, tai ją tėvai gydė tokiu būdu: kiekvieną dieną bėgdavo kelis ratus krosiuko aplink stadioną, paskui po kažiek laiko keldavo į vonią ir kibiru pildavo ant jos šaltą vandenį. Gaila, neprisimenu visiškai, ar šalia to dar vartodavo kažkokius vaistus, bet žinau, kad asmą išgydė. ( O gal išaugo?) Kažkas tokio aprašyta ir vienoj Taunytės knygoj, berods "Vandens užkalbėjimas". Skaičiau senai, reiktų gal susirast tą knygą ir pasigilint. Kiek prisimenu, toks metodas grįstas chemija-kai organizmas gauna šoko terapiją (ledinis vanduo), skiriasi medžiagos, kurios kažkokiu būsu slopina alergines organizmo reakcijas. Gal kuri žinote tokį metodą plačiau? Tiesa, realiai neįsivaizduoju, kaip savo lepunėlį išlaikyčiau vonioj, o kaimynai ko gero ir policiją iškviestų, neapsikentę žviegimo. Ko gero, esu bloga mama-lengviau jau suinhaliuoti hormonus, nei bandyti kitokius būdus.
Dėl vaistų "nuėmimo'-kiek žinau, hormoninius reikia palaipsniui nuiminėti, kad organizmas prisitaikytų, o ventolino lygai ne...

Oho doh.gif
maiskiui iskart jauciu plauciu uzdegimas butu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2010 03 09, 14:42)
Netikiu, kad bent kuri iš mūsų taip galėtu pasielgt.  blink.gif

o kas gi jau čia tokio ypatingo? biggrin.gif normaliausias organizmo grūdinimas mirksiukas.gif
aš savo vyresnėlį panašiai grūdinau nuo 2 m - krosų nebėgiodavo, bet kas vakarą šaltu dušu apipildavau ir visą vasarą lankstė basas. rezultatas - po tos vasaros nesirgo 4 metus thumbup.gif jokiom peršalimo ligom. o prieš tai dažnai sirguliuodavo.
beje, tai mano vaikui nekėlė jokio priešiškumo (na gal pirmus porą kartų nelabai patenkintas buvo), visiškai smagiai paspygaudavo ir tiek. o paaugęs pats save tuo šaltu vandeniu apipildavo be jokių problemų mirksiukas.gif . ruošiuos šią vasarą taip grūdint ir mažiuką, žiūrėsim kaip čia mums seksis
taip kad nėra čia ko "gailėt" savo lepūnėlių biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Selenė @ 2010 03 09, 14:14)
Turbut kiekvienas gydytojas skiria pagal save unsure.gif . Pas mus dusuliu nebuna, bet sergam labai daznai verysad.gif , todel ir jus suprantu... O kaip tik prasideda kosuliai, tai ventolinas 3k ir fliksotidas 2k po 2dozes, plius dar begale kitu nuo slogos, gerkles ir t.t.  verysad.gif

jei pas jus nera dusulio, kodel ventolina purskiat? g.gif

as ir tokios nuomones kad vaika reik grudinti. Va ir pati maziuka i ir is darziuko tik su masina vezdavau, tai mano vaikas realiai lauko nelabai ir mate (isskyrus savaitgalius), nes darziuke ir per ziema i lauka nevede. Tai po ligos pasiryzau maziuka vest pesciomis, dabar ir kunelis ir kvepavimo takai sportuoja, tikiuosi kad ligas apeisim. Nes gryno judejimo per diena minimum 1val iseina (savaitgaliais ir zymiai daugiau). O saltu vandenuku ir apipilu kai issimaudom, kuneliui lengva soka padarau.
Atsakyti
Sutinku, kad 'gailet' nereikia, tuo labiau čia tikrai vaiko naudai, ir be šalutinių poveikių. Abejoju savim- ar rasiu kiekvieną vakarą laiko ir užsidegimo grūdinimui. Rektų užsispirti...
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 03 09, 16:11)
o kas gi jau čia tokio ypatingo?  biggrin.gif normaliausias organizmo grūdinimas mirksiukas.gif
aš savo vyresnėlį panašiai grūdinau nuo 2 m - krosų nebėgiodavo, bet kas vakarą šaltu dušu apipildavau ir visą vasarą lankstė basas. rezultatas - po tos vasaros nesirgo 4 metus thumbup.gif jokiom peršalimo ligom. o prieš tai dažnai sirguliuodavo.
beje, tai mano vaikui nekėlė jokio priešiškumo (na gal pirmus porą kartų nelabai patenkintas buvo), visiškai smagiai paspygaudavo ir tiek. o paaugęs pats save tuo šaltu vandeniu apipildavo be jokių problemų mirksiukas.gif . ruošiuos šią vasarą taip grūdint ir mažiuką, žiūrėsim kaip čia mums seksis
taip kad nėra čia ko "gailėt" savo lepūnėlių  biggrin.gif .

Na vasarą, pas močiutę kaime negaliu sakyt kad vaikai nesilaisto vandeniu, ir nelaksto basi. Turim tokį džiaugsmą, nes abi mūsų močiutės gyvena kaime. Tai kai darbymečiai užpuola, vaikus visada veduos kartu. Ir kiek rasų basom kojom nuo žolės nutrypė, vis tiek išlenda tos ligos. Bet pritarkit vaikas turi norėt bėgiot tą krosą, aš tikrai jo neversiu, be to mes ir negalim.
Dabar gimus naujagimiams blogai išvalo kvėpavimo takus, todėl ir yra nuo mažensjautrūs tokioms ligoms. Čia mano nuomonė.

Aš už grūdinimą, bet proto ribose drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilganosė @ 2010 03 09, 15:23)
Sutinku, kad 'gailet' nereikia, tuo labiau čia tikrai vaiko naudai, ir be šalutinių poveikių. Abejoju savim- ar rasiu kiekvieną vakarą laiko ir užsidegimo grūdinimui. Rektų užsispirti...

tai kad nereikia čia jokio papildomo laiko mirksiukas.gif . tiesiog kas vakarą po nuprausimo šiltų vandeniu, paimi šaltą dušą, pastatai vaiką vonioj ir paleidi tą vandenį ant galvos kelias sekundes. po to gerai aptrini visą vaiką šiurkščiu rankšluosčiu ir aprengi, apkloji. svarbu prisimint, kad vandenį reikia pilt nuo galvos ir tik kelias sekundes, ir vanduo turi būt ne drungnas, o visiškai šaltas. po to svarbu neišeit į skersvėjį neišdžiūvus ir neapsirengus. grūdint galima tik visiškai pasveikusį vaiką mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(oksy @ 2010 03 09, 15:27)
Na vasarą, pas močiutę kaime negaliu sakyt kad vaikai nesilaisto vandeniu, ir  Bet pritarkit vaikas turi norėt bėgiot tą krosą, aš tikrai jo neversiu, be to mes ir negalim.

Dabar gimus naujagimiams blogai išvalo kvėpavimo takus, todėl ir yra nuo mažensjautrūs tokioms ligoms. Čia mano nuomonė.

drinks_cheers.gif be abejo per prievartą sportuot negalima. bet gi kita vertus, dauguma vaikų mielai tą krosą bėgtų, jei kartu bėgiotų mama ar tėtis. pvz visa šeima vakarais bėga krosiuką, o po to lenda į dušą biggrin.gif . na mano bernai manau tikrai sutiktų (tik aš turbūt 100 m tenubėgčiau doh.gif ). gal reiks prisiverst vasarą g.gif

čia tai nevisai taip. gi seniau iš vis niekas niekaip nevalydavo bronchų. gyvūnai irgi savo jaunikliams neatsiurbinėja gleivių. tai vargu ar čia susiję su ligom schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Selenė @ 2010 03 09, 14:22)
Mums gudytoja sakiusi, kad ventolino negalima staigiai nuimti 

g.gif
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 03 09, 15:24)
flixotide negalima staigiai nuimt mirksiukas.gif , o ventolinas gi pirmos pagalbos priemonė, jį galima naudot ir epizodiškai. unsure.gif

va flixotide ir mums sakė , jog negalima staigiai nuimt, jei pradedam purkšti tai visada po to palaipsniui nutraukiam.

Jau pradedu daryti išvadą, jog tik tie kas atrado tos vaistus gali pasakyti kaip naudoti, o čia dabar kiekviena gyd skirtingai. Kalbu ne apie davimo normas, o pvz. apie vaistų nutraukinėjimą.

Jaunystėj ir mano sesuo turėjo tos dusulio priepolius, o mane kankindavo migrena. Pamenu, kaip mama mus tasydavo po daktarus. Kol ji nesužinojo, jog kažkokia moterytė verda arbatas nuo ligų. Tai ta moterytė išvirė ir mums tos arbatos, po tris trilitrinius mes jos išgėrėm. Rezultatas thumbup.gif , po šia diena neužeina migrena, o sesuo nebedusta. Gaila , jog tos moterytės jau nebėra, tikrai važiuočiau arbatėlės pirkt.
Atsakyti
metodas grįstas chemija-kai organizmas gauna šoko terapiją (ledinis vanduo), skiriasi medžiagos, kurios kažkokiu būsu slopina alergines organizmo reakcijas. Gal kuri žinote tokį metodą plačiau?

elementaru - staigaus šoko būsenoje išsiskiria adrenalinas wink.gif Jis blokuoja alergines reakcijas ir dusulį nuima smile.gif Daug kas perka ampules adrenalino ir kvėpuoja jas ar susileidžia tarkim kai įgėlus bitei tinsta ir dūsta - momentaliai atleidžia.

Dabar pamąsčiau,kad nesergu nuo tada kai ėmiau lediniu vandeniu praustis, kažkurią vasarą paauglystėj g.gif Bet gal sutapimas smile.gif
Atsakyti
[quote=asaraa,2010 03 09, 16:19]
jei pas jus nera dusulio, kodel ventolina purskiat? g.gif

tikriausiai gydytoja profilaktiskai liepia, kad dusuliai neprasidetu ... Visada skiria, kai tik pradedam koset. Nesinori kisti vaistu - toks jausmas kad jais tik ir maitinames verysad.gif Siaip as purskalu neduodu, kol vaikai sveiki. Tik Monkasta geriam nakciai pastoviai (tiesa, vasara be vaistu smile.gif ). Tiesa, man jau vaistinej pasiule vel nauja Singularo pakaitala, bet nesidomejau labai.
Atsakyti
QUOTE(Kasiopėja @ 2010 03 09, 15:55)

Jau pradedu daryti išvadą, jog tik tie kas atrado tos vaistus gali pasakyti kaip naudoti, o čia dabar kiekviena gyd skirtingai. Kalbu ne apie davimo normas, o pvz. apie vaistų nutraukinėjimą.

tai čia taip su visais ilgai naudojamais hormoniniais vaistais yra. juk kai organizmas gauna hormonų iš šalies, natūrali jų gamyba organizme išbalansuojama. todėl jei staigiai nutrauksi, hormoninės liaukos nespės momentaliai persiorientuot, todėl turi mažint palaipsniui mirksiukas.gif . o ventolinas nehormoninis unsure.gif
QUOTE(Čili @ 2010 03 09, 17:05)
Dabar pamąsčiau,kad nesergu nuo tada kai ėmiau lediniu vandeniu praustis, kažkurią vasarą paauglystėj g.gif Bet gal sutapimas smile.gif

nemanau kad sutapimas schmoll.gif . mb visada vasarą prausias šaltu vandeniu ir neserga praktiškai niekada. per mūsų bendrą gyvenimą yra gal 3 kartus paslogavęs ir pakosėjęs rimčiau unsure.gif . jaučiu reikia pradėt visus grūdint g.gif
Atsakyti
Labas rytas,buvom vakar pas gydytoja,tai ji pakeite mums flixotide vaistus i Neplite easyhaler ikvepiamus miltelius ,dar nuo skardzio vel kitus israse,kazkodel jai atrodo ,kad tai refliuksas,bandysim ,gal dings tas kosulys g.gif
Atsakyti