Stiprybės jums
Pilnai suprantu, nes čia aš apsižliumbus buvau pas daktarus. Na jau susiėmiau iki kito karto
Mes kai kosėjom labai šlapiai, tai labai padėjo Aktifedas žalias tuos karkalus pradėt varyt lauk.
Maniskei kosulys nepraeina. Nuotrauka daryta, plauciai-svarus. Bet koseja ir koseja. Nei Monkasta, nei Flixotide nepadeda... Man jau neramu. Dabar dar ir sloga vel prisidejo. Atsigulus vakare, kosti kokias 15 minuciu...
Rytoj eisim pas pediatre, uz savaites - pas pulmonologe.
Kur galu ieskot?
Žiuriu flexotidą ir ventoliną kiekviena gyd. skiria individualiai. Tik man klausimas iškilo. Mes kai supurškiam ventoliną , iškart papurškiu flexotidą, t. y. tarpo tarp vaistų nedarau, bo tokio dalyko gyd. neminėjo , jog reikia. Gal praklausiau, dabar jau susivervinau, jog blogai dar vaistus duodam.
mums sake tarpas turi buti 20min, ir butinai po flexotido uzgerti vandenuko ar paskalauti burnyte.
keistai kažkaip Aš užklausčiau dėl ventolino visgi purškiamo, jis mažiau kenksmingas nei geriamas..O geriamo galiojimas baisiai trumpas šiaip,pasitikrinkite... Nuo buteliuko atidarymo labai trumpai galima laikyti jį.
Ventolinas plečia bronchus, tai po sukvėpavimo mes darom tarpeli, kad tie bronchai būtų išsiplėtę ir tuomet fliksotidą kvėpuojam.
O kam tuos bronchus plėst (ventolina kvėpuot) dažnai, kai nėra reikalo. Jei vaikas normaliai kvėpuoja, nešniokšti, nedūsta.
Ventolinas padeda kvėpuot, be to kiekvienas vaistas turi savo minusų, tai nėra reikalo ir nefarširuokim jų.
Maniškis kosti jau mažiau, tai kai susergam pirmas 3 dienas Ventolino duodu, paskui nuimu.
Mums gudytoja sakiusi, kad ventolino negalima staigiai nuimti . Jei duodu 3k/d, tai veliau kas kelinta diena mazinu: du ipurskimai, o veliau tik nakciai...
Mums gudytoja sakiusi, kad ventolino negalima staigiai nuimti . Jei duodu 3k/d, tai veliau kas kelinta diena mazinu: du ipurskimai, o veliau tik nakciai...
Na dėl to nežinau, man to neminėjo. Mes 2dozes ryte ir dvi vakare purškėm 3 dianas , vėliau nuimėm ir tik reikalui esant isipurškiam kaip pagalbininka.
Pas mus vidutinio sunkumo astma, ir priepoliai nesikartoja dažnai, tik vis pasigaunam virusų ir iškart kosulys puola.
Na dėl to nežinau, man to neminėjo. Mes 2dozes ryte ir dvi vakare purškėm 3 dianas , vėliau nuimėm ir tik reikalui esant isipurškiam kaip pagalbininka.
Pas mus vidutinio sunkumo astma, ir priepoliai nesikartoja dažnai, tik vis pasigaunam virusų ir iškart kosulys puola.
Turbut kiekvienas gydytojas skiria pagal save . Pas mus dusuliu nebuna, bet sergam labai daznai , todel ir jus suprantu... O kaip tik prasideda kosuliai, tai ventolinas 3k ir fliksotidas 2k po 2dozes, plius dar begale kitu nuo slogos, gerkles ir t.t.
Dėl netradicinių gydymo būdų-prisimenu, buvau dar pradinukė, kai pažįstama mergaitė sirgo asma, tai ją tėvai gydė tokiu būdu: kiekvieną dieną bėgdavo kelis ratus krosiuko aplink stadioną, paskui po kažiek laiko keldavo į vonią ir kibiru pildavo ant jos šaltą vandenį. Gaila, neprisimenu visiškai, ar šalia to dar vartodavo kažkokius vaistus, bet žinau, kad asmą išgydė. ( O gal išaugo?) Kažkas tokio aprašyta ir vienoj Taunytės knygoj, berods "Vandens užkalbėjimas". Skaičiau senai, reiktų gal susirast tą knygą ir pasigilint. Kiek prisimenu, toks metodas grįstas chemija-kai organizmas gauna šoko terapiją (ledinis vanduo), skiriasi medžiagos, kurios kažkokiu būsu slopina alergines organizmo reakcijas. Gal kuri žinote tokį metodą plačiau? Tiesa, realiai neįsivaizduoju, kaip savo lepunėlį išlaikyčiau vonioj, o kaimynai ko gero ir policiją iškviestų, neapsikentę žviegimo. Ko gero, esu bloga mama-lengviau jau suinhaliuoti hormonus, nei bandyti kitokius būdus. Dėl vaistų "nuėmimo'-kiek žinau, hormoninius reikia palaipsniui nuiminėti, kad organizmas prisitaikytų, o ventolino lygai ne...