Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 7 tema

QUOTE(oksy @ 2010 03 09, 13:32)
Plaučių uždegimo neturim, tik karkalus reik išsinaikint  thumbup.gif

Stiprybės jums 4u.gif
Pilnai suprantu, nes čia aš apsižliumbus buvau pas daktarus. Na jau susiėmiau iki kito karto ax.gif
Mes kai kosėjom labai šlapiai, tai labai padėjo Aktifedas žalias tuos karkalus pradėt varyt lauk.
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2010 03 09, 12:30)
Maniskei kosulys nepraeina. Nuotrauka daryta, plauciai-svarus. Bet koseja ir koseja. Nei Monkasta, nei Flixotide nepadeda... Man jau neramu. Dabar dar ir sloga vel prisidejo. Atsigulus vakare, kosti kokias 15 minuciu...  doh.gif
Rytoj eisim pas pediatre, uz savaites - pas pulmonologe.
Kur galu ieskot?  g.gif

gali būti refliuksas.
arba kosulys nuo slogos tiesiog. arba gerklinis. pas LOR prašykit siuntimo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kasiopėja @ 2010 03 09, 12:01)
Žiuriu flexotidą ir ventoliną kiekviena gyd. skiria individualiai. Tik man klausimas iškilo. Mes kai supurškiam ventoliną , iškart papurškiu flexotidą, t. y. tarpo tarp vaistų nedarau, bo tokio dalyko gyd. neminėjo , jog reikia. Gal praklausiau, dabar jau susivervinau, jog blogai dar vaistus duodam.

mums sake tarpas turi buti 20min, ir butinai po flexotido uzgerti vandenuko ar paskalauti burnyte.

QUOTE(Čili @ 2010 03 09, 12:39)
kosulių eičiau dar pas gerą LOR 4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura_k @ 2010 03 09, 13:44)
mes net neturim ventolino purskiamo  g.gif  tik geriama ir vartot liepe tik esant butinybei  g.gif kai jau matai kad vaikui reik pagabos atsikoset  g.gif

Ventolinas (Salbutamolis) geriau kvėpuojamas, nes geriamas širdutei kenkia. Be to daug ilgiau reikia laukt kol pradeda veikt. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2010 03 09, 12:40)
Taip-taip. Zinau. Parasiau ne ta ka turejau omeny. Sorry.  smile.gif Bet virusai visvien mutantai  biggrin.gif

nu taip,dabar supratau, virusai atsparūs ne tiek antibams, kiek šiaip savaime atsparūs, sunkiai įveikiami ir mutuoja.. unsure.gif

QUOTE(Laura_k @ 2010 03 09, 12:44)
mes net neturim ventolino purskiamo  g.gif  tik geriama ir vartot liepe tik esant butinybei  g.gif kai jau matai kad vaikui reik pagabos atsikoset  g.gif

keistai kažkaip smile.gif Aš užklausčiau dėl ventolino visgi purškiamo, jis mažiau kenksmingas nei geriamas..O geriamo galiojimas baisiai trumpas šiaip,pasitikrinkite... Nuo buteliuko atidarymo labai trumpai galima laikyti jį.
Atsakyti
Kokios mes šiandien aktyvios, ar čia po kovo 8 ?
Su praėjusia mūsų dienele visas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2010 03 09, 13:15)
Ventolinas plečia bronchus, tai po sukvėpavimo mes darom tarpeli, kad tie bronchai būtų išsiplėtę ir tuomet fliksotidą kvėpuojam.
O kam tuos bronchus plėst (ventolina kvėpuot) dažnai, kai nėra reikalo. Jei vaikas normaliai kvėpuoja, nešniokšti, nedūsta.
Ventolinas padeda kvėpuot, be to kiekvienas vaistas turi savo minusų, tai nėra reikalo ir nefarširuokim jų.
Maniškis kosti jau mažiau, tai kai susergam pirmas 3 dienas Ventolino duodu, paskui nuimu.

Mums gudytoja sakiusi, kad ventolino negalima staigiai nuimti g.gif . Jei duodu 3k/d, tai veliau kas kelinta diena mazinu: du ipurskimai, o veliau tik nakciai... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Selenė @ 2010 03 09, 13:22)
Mums gudytoja sakiusi, kad ventolino negalima staigiai nuimti  g.gif . Jei duodu 3k/d, tai veliau kas kelinta diena mazinu: du ipurskimai, o veliau tik nakciai... unsure.gif

mes irgi palaipsniui nuimam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Selenė @ 2010 03 09, 14:22)
Mums gudytoja sakiusi, kad ventolino negalima staigiai nuimti  g.gif . Jei duodu 3k/d, tai veliau kas kelinta diena mazinu: du ipurskimai, o veliau tik nakciai... unsure.gif

Na dėl to nežinau, man to neminėjo. Mes 2dozes ryte ir dvi vakare purškėm 3 dianas , vėliau nuimėm ir tik reikalui esant isipurškiam kaip pagalbininka.
Pas mus vidutinio sunkumo astma, ir priepoliai nesikartoja dažnai, tik vis pasigaunam virusų ir iškart kosulys puola.
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2010 03 09, 14:29)
Na dėl to nežinau, man to neminėjo. Mes 2dozes ryte ir dvi vakare purškėm 3 dianas , vėliau nuimėm ir tik reikalui esant isipurškiam kaip pagalbininka.
Pas mus vidutinio sunkumo astma, ir priepoliai nesikartoja dažnai, tik vis pasigaunam virusų ir iškart kosulys puola.

Turbut kiekvienas gydytojas skiria pagal save unsure.gif . Pas mus dusuliu nebuna, bet sergam labai daznai verysad.gif , todel ir jus suprantu... O kaip tik prasideda kosuliai, tai ventolinas 3k ir fliksotidas 2k po 2dozes, plius dar begale kitu nuo slogos, gerkles ir t.t. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Selenė @ 2010 03 09, 13:22)

flixotide negalima staigiai nuimt mirksiukas.gif , o ventolinas gi pirmos pagalbos priemonė, jį galima naudot ir epizodiškai. unsure.gif
Atsakyti
Dėl netradicinių gydymo būdų-prisimenu, buvau dar pradinukė, kai pažįstama mergaitė sirgo asma, tai ją tėvai gydė tokiu būdu: kiekvieną dieną bėgdavo kelis ratus krosiuko aplink stadioną, paskui po kažiek laiko keldavo į vonią ir kibiru pildavo ant jos šaltą vandenį. Gaila, neprisimenu visiškai, ar šalia to dar vartodavo kažkokius vaistus, bet žinau, kad asmą išgydė. ( O gal išaugo?) Kažkas tokio aprašyta ir vienoj Taunytės knygoj, berods "Vandens užkalbėjimas". Skaičiau senai, reiktų gal susirast tą knygą ir pasigilint. Kiek prisimenu, toks metodas grįstas chemija-kai organizmas gauna šoko terapiją (ledinis vanduo), skiriasi medžiagos, kurios kažkokiu būsu slopina alergines organizmo reakcijas. Gal kuri žinote tokį metodą plačiau? Tiesa, realiai neįsivaizduoju, kaip savo lepunėlį išlaikyčiau vonioj, o kaimynai ko gero ir policiją iškviestų, neapsikentę žviegimo. Ko gero, esu bloga mama-lengviau jau suinhaliuoti hormonus, nei bandyti kitokius būdus.
Dėl vaistų "nuėmimo'-kiek žinau, hormoninius reikia palaipsniui nuiminėti, kad organizmas prisitaikytų, o ventolino lygai ne...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilganosė: 09 kovo 2010 - 14:33