Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 7 tema

QUOTE(Laura_k @ 2010 03 09, 11:09)
musu irgi (50) flixotidas. del ventolino mums nieko nesake.
nusipirkau ta tarpine ar galit apsviest kaip ja priziuret, kaip plaut? nes instrukcijoj nieko neraso  g.gif

mes kvepuojam po 250 flixotide ryte ir vakare, turbut didziausia doze is visu-gal dar kas tokia didele kvepuojat?
Nors gydytoja nuramino, jei viskas taip neblogai bus kaip dabar, tai ant vasaros mazins.

Ta tarpine, kai ji apsinesa baltai, tai reikia isardyti ir plauti-taip gydytoja mums aiskino.Viena kart i menesi isplaunu ir uztenka, o pati antgali(ta gumini)tai daznai plaunu siltu vandeniu.
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2010 03 09, 10:48)
pasirodo yra tokia liga kai organizmas praranda daug skysčių, kenčia tuomet ir plaučiai ir visa kita, bet kadangi mūsų svoris tik auga nekrenta, tai mums kaip ir nepasitvirtina tai.

Astma- ne liga, o krizinė būklė, kurią sukelia vandens trūkumas organizme.

Kaip idomu.
Dabar prisiminiau, kad mano mazylei paumejimas atsitiko po Nora-viruso. Ji prarado daug skysciu, vos nepatekom i ligonine su ja, o kai pasveiko - paumejo bronchitas...
Gal ir susije g.gif
QUOTE(Laura_k @ 2010 03 09, 10:59)
kas vartojat flexotida, galit parasyt po kiek dozuojat ir kiek kartu dienoj?
musu seimos gyd liepe po 1 ipurskima 1 kart, o pulmonologe po 2 kartus  2 kart dienoj  g.gif  prie viso to dar singulaira vartojam.

As turiu 125 mg Flixotido, vaikui beveik 4 metai, tai 2 kartus dienoje po 1 ipurskima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ikulia: 09 kovo 2010 - 11:29
QUOTE(Ilganosė @ 2010 03 09, 11:25)
Paūmėjimo metu reikia ir ventoliną, ir flixotidą-ventolinas praplečia bronchus, taigi, geriau įsisavinamas flixotidas. Mes paūmėjimo metu kvėpuojam 2kart dienoj flixotidą po 2 įpuršk (50mg)ir 3kart po 2įpuršk. ventoliną. Tai trunka kažkur savaitę, paskui ventoliną nuimam, ir lieka tik flixotidas. ventolino ilgesnį laiką kvėpuoti nereikėtų.

o kaip tuos 2 kartus kvepuot? viena kart papurkst ir laukt poto iskart antra kart? nenuimant tos tarpines ar kaip? nieks mums nepaaiskino g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2010 03 09, 12:28)
Kaip idomu.
Dabar prisiminiau, kad mano mazylei paumejimas atsitiko po Nora-viruso. Ji prarado daug skysciu, vos nepatekom i ligonine su ja, o kai pasveiko - paumejo bronchitas...
Gal ir susije  g.gif

As turiu 125 mg Flixotido, vaikui beveik 4 metai, tai 2 kartus dienoje po 1 ipurskima.

Tiesos truputi manau yra, manasis ypač sirgdamas skysčių labai mažai geria, tai per prievartą kišu, o ir ligonionėj kai gulėjom su priepoliu tai net rašydavo seselės kiek stiklinių išgeria.

Aš taip pat 125 mg. fliksotido kvėpuojam po viena ipurškima- 2 kartus. Sūnui 5,7 metų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2010 03 09, 10:48)
dabar skaitau knygą "7 nuodėmės ir 12 ligų" rašoma ir apie bronchinę astmą, radau citatą :
     Astma- ne liga, o krizinė būklė, kurią sukelia vandens trūkumas organizme.

Skaiciau as ta knyga, ir kitas Taunytes knygas-man asmeniskai nepatinka jos tokios mintys, labai kai kur "nusisnekama" i pievas-ypac kas liecia astma ir kt.ligas taip pat.
Kazin ar knygos autore turi pulmonologini-alergologini issilavinima.
Ji daug apraso kaip budavo senoveje ir t.t.-o juk dabar kiti laikai, viskas keiciasi-paziurekim ka valgom, kokiu oru kvepuojam-ateityje dar dauges tu astminiu, alerginiu ligoniu.
Cia tik mano nuomone. ax.gif
P.S.Maniskis nuo mazens labai daug geria, ar serga, ar neserga.
ir apetita gera turi.
Vienos pazistamos berniukas serga astma-tai labai mazai valgo, ir geria labai mazai.
Tai vat toks ir skirtumas-nezinai net kaip ir galvot g.gif

Cia kalbejot del ismatu-tai daro kaprologini tyrima, ziuri ar nera kokios gretutines ligos.
Maniskiui dar dare prakaito tyrima-del cistines fibrozes-nes siuo metu labai padaugejo vaikuciu sergancia sia liga, o ji susijusi su astma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shimmer: 09 kovo 2010 - 11:40
QUOTE(shimmer @ 2010 03 09, 11:36)
Skaiciau as ta knyga, ir kitas Taunytes knygas-man asmeniskai nepatinka jos tokios mintys, labai kai kur "nusisnekama" i pievas-ypac kas liecia astma ir kt.ligas taip pat.
Kazin ar knygos autore turi pulmonologini-alergologini issilavinima.
Ji daug apraso kaip budavo senoveje ir t.t.-o juk dabar kiti laikai, viskas keiciasi-paziurekim ka valgom, kokiu oru kvepuojam-ateityje dar dauges tu astminiu, alerginiu ligoniu.
Cia tik mano nuomone. ax.gif

Taip, Taunyte - pulmonologe.
Atsakyti
QUOTE(Laura_k @ 2010 03 09, 12:35)
o kaip tuos 2 kartus kvepuot? viena kart papurkst ir laukt poto iskart antra kart? nenuimant tos tarpines ar kaip? nieks mums nepaaiskino  g.gif

Pirma Ventolino 2 ipurškimai ir kvėpuojam , aš skaičiuodavau iki 15 neskubėdama . Paskui po 10-15 minučių Fliksotido 1 ipurškimas ir vėl skaičiuoju iki 15 .
Dabar jau nebeskaičiuoju, ipratau biggrin.gif
Man gydytoja viska ant lapelio net surašė, nes atsimint kai tiek strioko - neimanoma blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2010 03 09, 11:38)
Taip, Taunyte - pulmonologe.

Bet jau kiek metų ji nedirba, ir nesistažuoja šioje srityje g.gif
Pensininkė jau berods ji blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(shimmer @ 2010 03 09, 12:42)

Na dar tik pradėjau skaityt, tai komentuot negaliu.
Sutinku su tuo, kad ankščiau tikrai kiti gydymo metodai buvo, ir tiek mažiukai nesirgdavo. Bent jau nesigirdėdavo...
Ir aplamai anie laikai buvo anie... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2010 03 09, 11:48)
Na dar tik pradėjau skaityt, tai komentuot negaliu.
Sutinku su tuo, kad ankščiau tikrai kiti gydymo metodai buvo, ir tiek mažiukai nesirgdavo. Bent jau nesigirdėdavo...
Ir aplamai anie laikai buvo anie... ax.gif

Tai vat, nebuvo seniau tiek alergijų, tiek astmų...dabar jau vos gimusiam vaikeliui diagnuozuojamos alergijos, dermatitai, ir t.t.

Jau nebežinai nei ką vaikui valgyt duoti-rodė per TV laidą, net kviečiai, rugiai purškiami-tai kokią mes duoną valgom doh.gif
Bijau, net vaikui obuolius pirkti-perku lietuviškus, ūkininko sode užaugintus(na tie kur maximoj sufasuoti) ir tai nežinai ar jie be chemijos kokie.
Nes tie visokie priedai labai alergizuoja.
Atsakyti
QUOTE(shimmer @ 2010 03 09, 11:42)

Taip, pensininke.
Bet sviesaus proto ir turinti tikrai daug patirties.
Idomu man jos mintis skaityt.
Aisku, ne viska suprantu ir priimu.

Del maisto, sutinku... Baisu. Bet kitos iseities visvien neturim unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ikulia: 09 kovo 2010 - 11:55
QUOTE(Ikulia @ 2010 03 09, 11:54)
Taip, pensininke.
Bet sviesaus proto ir turinti tikrai daug patirties.
Idomu man jos mintis skaityt.
Aisku, ne viska suprantu ir priimu.

Del maisto, sutinku... Baisu. Bet kitos iseities visvien neturim  unsure.gif

tai vat ir as ne viska suprantu ir priimu drinks_cheers.gif

Tikrai, kad kiti laikai dabar.
Pakalbejau su dieduku, kaimynas mano, kai einam su vaiku pasivaiksciot susitinkam ir pakalbam apie ligas.Tai ir sako jis, kad seniau tiek vaikai ligu neturejo, ypac alerginiu-astminiu.
Maistas buvo kitoks.
Tikrai liudna.
Bet negi vaika badu marinsi, ypac jei apetita gera turi doh.gif
Atsakyti