Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 7 tema

QUOTE(Kasiopėja @ 2010 03 04, 20:10)
Labas vakaras,

kaip čia reiks sužinot, kur akcika vyksta.

Jei ka isgirsi - tikrai pasidalink su mumis. Lauksim.
Atsakyti
Labukas visoms, na mūsų gretos vis plečiasi 4u.gif

Mes vėl sergam, jau užkasyt baigia tos ligos. Šiandien lygiai 20 dienų, nuo paskutinio ligonlapio uždarymo doh.gif
Kosija labai smarkiai ir labai šlapiai, bet nieko neiškosija. Gerklė graži, temp 37, 3, nosi pučiam-nekažką išpučiam. Burna išžiota pastoviai.
Mane užpuolė silpnumo akimirkos, pas gydytoją apsižliumbiau, sakau musiau nemoku augint blush2.gif
Namuose vaistų kaip pas pencininkus, betrūksta kad valerijonais kvepėtu. Nors dabar eukaliptu kvepia - patalpas garinu doh.gif
Gydytoja patarė iki balandžio 20 kol važiuosim į sanatoriją neleist į darželį, be to būtinai teks adenoidus šalint, nes jie mum čia bėdos pridaro. Bet reikia pasveikt ir nepasigaut virusų . NEBEŽINAU KUR TĄ VAIKĄ DĖT blink.gif
Atsakyti
Mamytes turiu klausimuka, kuriu vaikuciai serga nuo mazens ar skiepijot juos? Maniskiui 5men jau buvo obstrukcinis bronchitas, yra rizika labai didele paveldejimo, nes visa vyro gimine alergiska doh.gif nezinau ar daryti toliau skiepus ar aplamai atsisakyti ju.
Atsakyti
oksy: o jums nekenkia eukaliptas g.gif Nes pastebejau kas su juo susije, mums netinka. Na kvepavimas paastreje, zandukai kaip sutrukineje buna. O del kosulio ir sirgimu laikykis 4u.gif As ir paskutini karta pas daktara sedejau su asarom akyse verysad.gif , nuotaikos isvis nebuvo verysad.gif

QUOTE(gabrytė @ 2010 03 05, 13:17)
Mamytes turiu klausimuka, kuriu vaikuciai serga nuo mazens ar skiepijot juos? Maniskiui 5men jau buvo obstrukcinis bronchitas, yra rizika labai didele paveldejimo, nes visa vyro gimine alergiska  doh.gif nezinau ar daryti toliau skiepus ar aplamai atsisakyti ju.

skiepijau tik privalomais skiepais.
Atsakyti
QUOTE(Kasiopėja @ 2010 03 04, 20:10)

Na iš pradžių mes taip pat gėrėm mokasta, bet gyd sakė, jog orginalas lieka orginalu

O gal galėtų man kas pasakyt kas yra tas originalas, ir kokioj formoj. Kaip suprantu Monkasta kramtomos tabletes, kurias reikia vartot valanda pries valgi arba dvi val po valgio. O kas tas originalas ir kaip jis vartojamas.

Laukia vizitas pirmas pas pulmonologa del recidijuojancio obstrukcinio bronchito. Vaikas turi atopinį dermatitą, alergiškas nuo gimimo. Noriu žinoti jei gydytojas ką nors skirs vartoti ir leis rinktis, kas geriau ir patogiau. Mano berniukui 3 metukai.
Atsakyti
QUOTE(asaraa @ 2010 03 05, 14:39)
oksy: o jums nekenkia eukaliptas  g.gif  Nes pastebejau kas su juo susije, mums netinka. Na kvepavimas paastreje, zandukai kaip sutrukineje buna. O del kosulio ir sirgimu laikykis  4u.gif As ir paskutini karta pas daktara sedejau su asarom akyse  verysad.gif , nuotaikos isvis nebuvo  verysad.gif
skiepijau tik privalomais skiepais.

Man taip pat jis kažkaip ne prie dūšios, ne dažnai aš su juo garinu kambarius. Karta , du per savaitę. Bet manau teks nutraukt, gal pušų eterinio aliejaus nusipirkt. Turim kambario drėkintuvą, mums alergologė pasiūlė nusipirkt, tai ipilu į jį kvapų ir garinam kambarius.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2010 03 05, 14:14)
O gal galėtų man kas pasakyt kas yra tas originalas, ir kokioj formoj. Kaip suprantu Monkasta kramtomos tabletes, kurias reikia vartot valanda pries valgi arba dvi val po valgio. O kas tas originalas ir kaip jis vartojamas.

Laukia vizitas pirmas pas pulmonologa del recidijuojancio obstrukcinio bronchito. Vaikas turi atopinį dermatitą, alergiškas nuo gimimo. Noriu žinoti jei gydytojas ką nors skirs vartoti ir leis rinktis, kas geriau ir patogiau. Mano berniukui 3 metukai.

veiklioji medžiaga ta pati - montelucastum smile.gif Tą pavadinimą recepte ir užrašo gydytojas, o vaistinėje tik pasirenkate gamintoją - Singulair arba Monkasta vaistukus smile.gif Iki dvejų metukų reikia tik miltukų forma gerti, tai juos gamina tik singulairas, originalas vadinamas. Bet mes rizikavom tabletes valgyti monkastos,pigiau vienok smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2010 03 05, 15:14)

Na mes tik singuliarą vartojam 4 mg. kramtomas tabletytes, tai jos ir yra originalios. Kažkaip nenoriu keist į monkastą, bent kol dar randu pirkt be priemokų. O geriam mes po kvėpavimo visų procedūrų, nes su tuo prieš valgi ar po yra sudėtinga pas mus. Nes kai jam nesimiega , tuomet pasiteisina kad valgyt, gert ar dar ko užsimano.

Skiepukus daromės tik tuos kurie priklauso.
Atsakyti
o mano mažius pagaliau pasveiko. slogavo beveik 3 savaites, bet neduso thumbup.gif thumbup.gif . gėrėm tik monkastą, valėm nosį jūros vandeniu ir purškėm imuwash. neprireikė jokių purškalų thumbup.gif

QUOTE(gabrytė @ 2010 03 05, 13:17)
Mamytes turiu klausimuka, kuriu vaikuciai serga nuo mazens ar skiepijot juos? Maniskiui 5men jau buvo obstrukcinis bronchitas, yra rizika labai didele paveldejimo, nes visa vyro gimine alergiska  doh.gif nezinau ar daryti toliau skiepus ar aplamai atsisakyti ju.

aš tavo vietoj neskiepyčiau. mano mažiui pirmas obstrukcinis bronchitas buvo po to trigubo skiepo, antras dusimas irgi po kažkokio skiepo. po to nustojau skiepyt, nžn ar pabaigsim kada, bet db neleidžiu. man rodos skiepijimas lb prisideda prie astmos vystymosi. jei turėčiau db naujagimį, iki kokių 3 m neskiepyčiau nuo nieko. kai pagalvoji, tai absoliuti nesąmonė, kai 2 dienų vaiką skiepija nuo lytiniu keliu plintančio hepatito doh.gif . arba tuberkuliozės skiepu, kuris yra visiškai neveiksmingas.
Atsakyti
Sveiki,

QUOTE(oksy @ 2010 03 05, 12:21)
Mane užpuolė silpnumo akimirkos, pas gydytoją apsižliumbiau, sakau musiau nemoku augint  blush2.gif

Aš manau, jog mums visoms užeina silpnumo akimirkos ( tik kiekviena jį pakeliam vis kitaip) ir dėl to tikrai nesi bloga mama. Ir man kartais ištryksta ašaros , bet viskas praeina ir toliau kovojam.
Šiandien buvom ir mes gyd. karkalų pilni plaučiai , kosina neužsičiaupia, diagnozė-uždegimas verysad.gif . Ir prie tų visos krūvos vaistų dar vienas prisidėjo antibiotikas.

QUOTE(bevardė @ 2010 03 05, 15:14)

Mes tiek singuleira tiek monkasta vartojam prieš miegą, taip gyd. rekomendavo.
Atsakyti
QUOTE(Kasiopėja @ 2010 03 05, 16:21)
Mes tiek singuleira tiek monkasta vartojam prieš miegą, taip gyd. rekomendavo.

O su valgymu nederinat? Man sunkiai sekasi suderinti beveik 4 m. dukrelei doh.gif
Atsakyti
[quote=Kasiopėja,2010 03 05, 17:21]
Sveiki,
Aš manau, jog mums visoms užeina silpnumo akimirkos ( tik kiekviena jį pakeliam vis kitaip) ir dėl to tikrai nesi bloga mama. Ir man kartais ištryksta ašaros , bet viskas praeina ir toliau kovojam.
Šiandien buvom ir mes gyd. karkalų pilni plaučiai , kosina neužsičiaupia, diagnozė-uždegimas verysad.gif . Ir prie tų visos krūvos vaistų dar vienas prisidėjo antibiotikas.

Labai ačiū už palaikymą, kažkaip lengviau gal kai išsižliumbiam unsure.gif
Sveikit greičiau 4u.gif
Atsakyti