Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 7 tema

QUOTE(rencius @ 2010 02 18, 13:00)
oj kaip jums gerai thumbup.gif pavydžiu, aišku baltu pavydu blush2.gif o galėtumėte išsamiau papasakoti apie procedūras ir sakykite, gal žinote kaip galima "įlysti" ten? Ta prasme be lakstymo per medikus, ar užtektų tik šeimos gydytojos siuntimo, ar kaip blush2.gif

Aš kaip sirguliuodavo mergaitė užklausiau savo šeimos daktarės apie sanatoriją(aišku čia seniau,kaip dar mažei buvo koki 2 metai ar 3m.)tai sakė reikia turėti diagnozę -astma,o mes dar nežinojome,kad ją jau turim.Tad ir nedavė, o paskaiu vėliau,kai jau Vilniuje apsilankėme pas polmonologę,ištyrė ir parašė bronhinė astma.Vilniaus daktarė sako,gyvenat sanatorijų mieste,prašykit sanatorijos.Tada ir užklausiau šeimos daktarės išnaujo ir davė,net nieko nenešiau.Ji pati pasakė,kad mums kas met priklauso sanatorija,net siūlė važiuoti į valkininkų san.,bet mes likome savo sanatorijoje.
Tai man atrodo,jei jau jūs šeimos daktarė mykia ir nenori duoti,tiesiog sakykit ,kad jums priklauso.O dėl procedūrų,tai visos geros,tik kad pas masažistes mums buvo sunku patekti.
Papildyta:
QUOTE(Rasakila @ 2010 02 19, 11:07)
Ačiū, mergaitės, kad paaiškinot.
Lauksim kol užaugsim tam testui  blink.gif

Mums tokio tyrimo nedarė g.gif .
Atsakyti
[quote=mmusyte,2010 02 19, 19:43]
Aš kaip sirguliuodavo mergaitė užklausiau savo šeimos daktarės apie sanatoriją(aišku čia seniau,kaip dar mažei buvo koki 2 metai ar 3m.)tai sakė reikia turėti diagnozę -astma,o mes dar nežinojome,kad ją jau turim.Tad ir nedavė, o paskaiu vėliau,kai jau Vilniuje apsilankėme pas polmonologę,ištyrė ir parašė bronhinė astma.Vilniaus daktarė sako,gyvenat sanatorijų mieste,prašykit sanatorijos.Tada ir užklausiau šeimos daktarės išnaujo ir davė,net nieko nenešiau.Ji pati pasakė,kad mums kas met priklauso sanatorija,net siūlė važiuoti į valkininkų san.,bet mes likome savo sanatorijoje.
Tai man atrodo,jei jau jūs šeimos daktarė mykia ir nenori duoti,tiesiog sakykit ,kad jums priklauso.O dėl procedūrų,tai visos geros,tik kad pas masažistes mums buvo sunku patekti.
Papildyta:

Ačiū už išsamų atsakymą. Reiks kreiptis į savo gydytoją ax.gif Na mes pas pulmanologą dar nebuvome blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, likimo drauges 4u.gif
Mano vaikinukas turi astma jau du metus (nuo 3,5 metuku), nuo to laiko nei dieneles be vaistuku. Pradejom nuo singulairo, kai jo nebeuzteko, nes po kruvio kosedavo, pridejom flixotida, plius turim sienlige ir AD, tai be pertrauku draugaujam su Flixonase (arba uz savo lesas perkuosi Awamys), ir zinoma Zyrtec arba Claritine. Pavasari-vasara neapsieinam ir be akiu lasiuku - lecrolyn, ar net ir hormoniniu. Astma daugiau maziau kontroliuojam, taciau mano berniukas labai krenkscia. Atrodo, jam kazkas prilipe ir jis negali atkoseti... Gerem 7 savaites omeprazoli (Gasec), bet nepadejo. Rudeni darem skrandzio endoskopija, ten lyg ir nieko nemate, bet loristai daznai mato stempleje paraudima. Po sio tyrimo pabandem Singulaira ir Flixotide pakeisti i Symbicorta, tokie ikvepiami miltukai. Po menesio krenkstimas aprimo. Pries pora savaiciu sugalvojau, kad pabandysiu pamazinti vaistu doze. Nors jis pakrenksdavo, bet tai labai nekrisdavo i akis, bet dabar tas krenkstimas baisus, jam visi zmones klausia, kas tau, gal paduoti vandens. Vargsta vaikelis. Ir liudniausia, kad mano bent jau sirdis jaucia, kad nuo situ visu nelemtu vaistu cia tas krenkstimas, gal koks refliuksa... Gal kas galite patarti, gal jusu vaikuciai irgi krenkscia kaip seni rukaliai? Negaliu, sirdi skauda, nezinau, pykstu ant musu medicinos, ant farmacininku, ant likimo, kad dave tokia liga... Ieskau informacijos, bet jokio kabliuko nerandu. Taip norisi mesti visa gydyma ir apsivalyti nuo visu tu nuodu... Ir baisu... Esu visiskai pasimetusi.
Atsakyti
QUOTE(m@muliukas @ 2010 02 20, 04:15)
Sveikos, likimo drauges  4u.gif
Mano vaikinukas turi astma jau du metus (nuo 3,5 metuku), nuo to laiko nei dieneles be vaistuku. Pradejom nuo singulairo, kai jo nebeuzteko, nes po kruvio kosedavo, pridejom flixotida, plius turim sienlige ir AD, tai be pertrauku draugaujam su Flixonase (arba uz savo lesas perkuosi Awamys), ir zinoma Zyrtec arba Claritine. Pavasari-vasara neapsieinam ir be akiu lasiuku - lecrolyn, ar net ir hormoniniu. Astma daugiau maziau kontroliuojam, taciau mano berniukas labai krenkscia. Atrodo, jam kazkas prilipe ir jis negali atkoseti... Gerem 7 savaites omeprazoli (Gasec), bet nepadejo. Rudeni darem skrandzio endoskopija, ten lyg ir nieko nemate, bet loristai daznai mato stempleje paraudima. Po sio tyrimo pabandem Singulaira ir Flixotide pakeisti i Symbicorta, tokie ikvepiami miltukai. Po menesio krenkstimas aprimo. Pries pora savaiciu sugalvojau, kad pabandysiu pamazinti vaistu doze. Nors jis pakrenksdavo, bet tai labai nekrisdavo i akis, bet dabar tas krenkstimas baisus, jam visi zmones klausia, kas tau, gal paduoti vandens. Vargsta vaikelis. Ir liudniausia, kad mano bent jau sirdis jaucia, kad nuo situ visu nelemtu vaistu cia tas krenkstimas, gal koks refliuksa... Gal kas galite patarti, gal jusu vaikuciai irgi krenkscia kaip seni rukaliai? Negaliu, sirdi skauda, nezinau, pykstu ant musu medicinos, ant farmacininku, ant likimo, kad dave tokia liga... Ieskau informacijos, bet jokio kabliuko nerandu. Taip norisi mesti visa gydyma ir apsivalyti nuo visu tu nuodu... Ir baisu... Esu visiskai pasimetusi.

Stiprybės mamyte, jūsų situacija tikrai kėbli, tačiau nepraraskite vilties. Juk mes mamos, mes stiprios kaip vulkanai thumbup.gif
Beje dėl to kreknštimo, aš keletą dienų stebiu nestipriai manasis taip pat krenkščia. Mes naudojam tik Fleksotide ax.gif
Atsakyti
QUOTE(m@muliukas @ 2010 02 20, 03:15)

Uzjauciu jusu mazyly,sakes ir daktarai nieko jam neranda?Kreipkites kur tik galite,nes ir liks vaikui toks dar iprotis krenksti.O pas LOR daktara ar buvote?
Atsakyti
QUOTE(m@muliukas @ 2010 02 20, 02:15)

O jums tik skarndzio endoskopija dare?
Nedare bronchoskopijos? g.gif
Mums po jos padarymo pasidare daug aiskiau viskas, paima pasėlį iš plaučių, žiūri-gal pas kokia bakterija sėdi.
Aš ne daktarė, tik dalinuosi mintimis.
Gal jums padėtų ax.gif
Atsakyti

O ar jums negali buti cia "tikas"? Nes kai ligoninej bendravau su sesute, ji sake, kad jos vaikas taip krenkscia. Kad tai tapo tiku, nes ismoko is senelio, kuris taip dare.
Atsakyti
QUOTE(asaraa @ 2010 02 20, 12:52)

O ar jums negali buti cia "tikas"? Nes kai ligoninej bendravau su sesute, ji sake, kad jos vaikas taip krenkscia. Kad tai tapo tiku, nes ismoko is senelio, kuris taip dare.

bet jei rausva stemplė pastoviai? g.gif
Atsakyti
Sakykit mamytes, o kam jusu vaikuciai alergiski? 4u.gif
Atsakyti
[quote=Čili,2010 02 20, 14:03]
[/quote]
bet jei rausva stemplė pastoviai? g.gif
[/quote]
as tik pamasciau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rencius @ 2010 02 20, 06:52)
Stiprybės mamyte, jūsų situacija tikrai kėbli, tačiau nepraraskite vilties. Juk mes mamos, mes stiprios kaip vulkanai thumbup.gif
Beje dėl to kreknštimo, aš keletą dienų stebiu nestipriai manasis taip pat krenkščia. Mes naudojam tik Fleksotide ax.gif

Aciu uz palaikyma 4u.gif
Krenkstimo priezasciu gali buti labai daug, jeigu yra slogyte ar alergines slogos paumejimas, gali teketi per nosiarykle sekretas ir dirginti... Bet mums ne tai, siuo metu nosyte ideali, ypac po adenoidu operacijos. Anksciau ir su flixonazu budavo ta sienlige, o dabar bent jau su vaistais atrodom kaip sveiki...
Ka man sake musu alergologe, kad iki siol net ir mokslas negali atsakyti, kas ka paumina - astma refliuksą ar atvirksciai - refliuksas sukelia astmos priepolius. Tai va, kol mokslas atsakys, mums reikia su tuo gyventi. Dabar daznas mazasis ligoniukas turi ir atsma, ir refliuksa, nors daugeliui pirmiausiai atsiranda astma, o refliuksas veliau. Uz tai kad is kvepavimo taku uzdegimas patenka per stemple i skrandi, arba atvirksciai - ir skrandzio patenka i plaucius. Tik man neduoda ramybes mintis, kad ir tie vaistukai nera tokie jau nekalti kaip kad gydytojai mus ramina. Ir mannau, kad refliuksas - tai astmos gydymo pasekme. Ir tikrai, pastiprinam astmini gydyma, ir pagereja krenkstimo reikalai.
Beje, mes gydomes KMUK, tikrai pas pacius paciausius sios srities profesionalus - alergologus ir loristus... Taciau is esmes tas astmos gydymas - tai tik simptomu pasalinimas... Ir man taip norisi ji mesti, bet tik pamazinu vaistu - ir vel viskas is naujo. Bet sakau, gal kuri mamyte isdriso atsisakyti gydymo ir viskas savaime pralaukus kuri laika susitvarke... Kita vertus, vaikas vaikui nelygus. As paklausau visokiu legendu - vieniems padejo homeopatai, kitiems stebuklingi papildai (beje, isbandeme ir mes viska ir pasekmiu buvo gana liudnu), bet kita vertus, gal tai sutampa su tuo, kad vaikuciai tiesiog pradeda isaugineti.
Jeigu yra siame forume kokia mamyte su panasia istorija, parasykit, kaip tvarkotes, ka isbandete, gal turite kokiu nors atradimu ar receptu... As deja tokiu kol kas neradau g.gif
Atsakyti
QUOTE(m@muliukas @ 2010 02 21, 01:27)
(beje, isbandeme ir mes viska ir pasekmiu buvo gana liudnu),

o ką išbandėt? pasidalink patirtim ir rezultatais ax.gif
Atsakyti