Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 7 tema

QUOTE(rencius @ 2010 02 18, 00:32)
Tai labai džiugu thumbup.gif Juk pagalvojus, saviškį nusiveščiau tai būtų siaubas doh.gif , grįžtume ne pasisveikatine, bet apsirgę verysad.gif

Aišku nežinau,kaip žiemą,nes mes vis einame vasaros gale.Ir mes ,kaip druskininkietės,tai ten nemiegam,tik į procedūras vaikštom. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(mmusyte @ 2010 02 18, 13:21)
Aišku nežinau,kaip žiemą,nes mes vis einame vasaros gale.Ir mes ,kaip druskininkietės,tai ten nemiegam,tik į procedūras vaikštom. cool.gif

oj kaip jums gerai thumbup.gif pavydžiu, aišku baltu pavydu blush2.gif o galėtumėte išsamiau papasakoti apie procedūras ir sakykite, gal žinote kaip galima "įlysti" ten? Ta prasme be lakstymo per medikus, ar užtektų tik šeimos gydytojos siuntimo, ar kaip blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2010 02 17, 17:43)
maniškėms paūmėjimas kaip ir baigėsi,net keista,užteko monkastos... O jau buvo ir iki karkaliukų daėjęs kosulys abiems doh.gif
Klausykit, ar jūsų vaikams nepasireiškia singulairo ar monkastos poveikis naktimis? T.y. ar jūsų astminukai ramiai miega? Kai pradėjom gerti monkastą,sakiau,kad šalutinių nėra,bet sutapo su neramaus miego pradžia... Iki šiol tęsiasi g.gif

va kas liečia nervingumą, dirglumą, tai tikrai pritariu, mano bernužėlis ypatingai irzlus pasidarė, pavartojęs monkasta tabletes,dar ir tikai prisidejo,kai tik susinervina iš karto mirkčioti pradeda, anksčiau taip nebuvo g.gif
Atsakyti
Sveikutės,
QUOTE(asaraa @ 2010 02 15, 10:49)
ka manot apie tai  blink.gif :
"Tik vienas pavyzdys: vaistai nuo astmos ar lėtinio bronchito, vartojami ilgai, patys sukelia uždegimą. Jis gydomas hormoniniais vaistais, kurie savo ruožtu sukelia eilę kitų komplikacijų."

Nuoroda placiau cia

Asaraa, aš pasiskaitau tokius ir panašius straipsnius...Dėl skiepų t.p. panašių nuomonių yra, kad farmacininkai bizniuką darosi...Liūdna ir tiek. Bet...Reikia pasirinkti...Jei nevartosime vaistukų nuo astmos, tai gali būti dar blogiau...Bet aišku, ir pašalinis poveikis yra...Aš apie visus vaistus galvoju, kad daugiau ar mažiau jie turi pašalinį poveikį...Nu bet, tikiuosi, kad gal gi išaugsim mes iš tų ligų ir nereikės tiek vaistų...

QUOTE(Čili @ 2010 02 17, 09:52)
Aš žinokit ėmiau domėtis homeopatija,nu sakau jei nepadės,bent nekenks.. O ir ne prūdus kainuotų unsure.gif

jei ką įdomaus susijusio su astiminkais randate, tai mestelkit nuorodėles ir čia, būtų didelis ačiū... ax.gif

QUOTE(Čili @ 2010 02 17, 15:43)
maniškėms paūmėjimas kaip ir baigėsi,net keista,užteko monkastos... O jau buvo ir iki karkaliukų daėjęs kosulys abiems doh.gif
Klausykit, ar jūsų vaikams nepasireiškia singulairo ar monkastos poveikis naktimis? T.y. ar jūsų astminukai ramiai miega? Kai pradėjom gerti monkastą,sakiau,kad šalutinių nėra,bet sutapo su neramaus miego pradžia... Iki šiol tęsiasi g.gif

aš tai kažkaip net nesusimąsčiau, kad maniškės toks nerviškumas gali būti susijęs su vaistais... g.gif Aišku, nėra taip, kad ji ištisai nervuota, bet miega neramiai, spardosi, vartosi, bet vis galvojau, kad į mane, nes ir aš tokio miego "gerbėja" ax.gif O dėl kitokių nervuotumų kaltinau amžiaus krizes...Dėl svorio, tai nesame kūdenos, bet atsimenu, buvo momentas, kai mano gėlytė sirgo, buvo išvežta pas močiutę, tai kai po kiek laiko atvažiavome pasiimti, pasirodė, kad ji sutinusi, lyg plaštakos sutinę, veidelis patinęs? Bet gal tik pasirodė?...Bet vėlgi sakau, kad mano galva nėra vaistų be šalutinio poveikio...

QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 17, 15:50)
na miega tai normaliai, kaip visada. bet šiaip man rodos mano vaikui monkasta didina dirglumą, nervingumą  doh.gif . sunku pasakyt, kiek čia to poveikio, nes jis nuo gimimo toks nemažas rėksnys  biggrin.gif , bet va šaltuoju sezonu (o tik tada vartojam monkasta) išvis sunku susišnekėt būna. bet gal čia ir su oru, tamsa, ligom, susiję, o ir veikt žiemą nlb yra ką. taip kad negaliu vienareikšmiškai vaistų kaltint  unsure.gif

veikti visą laiką yra ką, tik klausimas ar mes randame ir norime rasti laiko vaikams ax.gif wink.gif Maniškė panaši į jūsiškį, tad tenka ieškoti vis kitokios, įdomios jai veiklos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(rencius @ 2010 02 18, 09:10)
o kokius naudojate? Aš aplamai pradėjau nebeimti į galvą, dėl to, kad vaistai hormoniniai ar kitokie ten jie, juk visi vaistai yra vaistai, jų paskirtis gydyti, ir nė vienų vaistų nemačiau, kad nebūtų kažkokio šalutinio poveikio.
Galvoju, kad geriau purkštis Fleksodite ar kitus vaistus, nei kas 2 savaites gerti antibiotikus nuo sunkių peršalimo ligų. Tiesiog mūsų patirtis yra tokia, ir be to kas vienam tinka, kitam visiškai netinka. Va taip va blush2.gif  tongue.gif

siuo metu naudojam monkasta ir fleksotide,lanko darzeli tai ir paumejimu neisvengiame tai tada dar aceterina duodu,kai mamos raso kad vaikai neramus ir nervuoti,mums tikrai to nera ,visa laika kuo pukiausei miegojo ir buvo be nervu vaikas ,ir dabar yra geras vaikas ax.gif
as irgi nesuku sau galvos del to ir be reikalo nervu negadinu,ramei priimu visus paumejimus,metai laiko antibiotiku negere,visa laika su liga sustvarkom inhaliaciju pagalba ir zinoma visa sirdimi tikimes isaugti wub.gif bet va gydomes savo jegomis,nueiname tik kad vis apklausytu ir ivertintu bukle, daktaru ant ausu nestatome ,todel sanatorijos niekaip neisprasome doh.gif
Atsakyti
Ir mes jungiamės su sūnumi į astmininkų gretas. Mažiui 2 metai 3 mėn, prieš savaitę diagnozavo astmą. Vyresnis brolis sirgo gruodį bronchitu, paskui mažiukas pradėjo vis sausai pakosėti. Paklausius pediatrė siuntė į ligoninę, iš ligoninės tiesiai pas pulmonologą. Jau turim babyhaler, naudojam Salbutamolį ir Singulairą. Grįžus iš ligoninės pasidarė nervingesnis, toks rėksniukas ir visai mamyčiukas. Ar tai gali būti vaistų poveikis?
Esu sutrikusi dėl diagnozės, nes pulmonologė darė alergijos tyrimus (dulkėms, lateksui, erkutėms) ir jos nerado. Todėl pagal ligoninės išrašą diagnozavo astmą, sako, to užtenka. Tiesa, dar genetinis kodas gali būti paveldimas - mano močiutė sirgo astma, taip pat ir mamai nustatė šią ligą. Vaikui spirometrijos tyrimo dar nedaro, nes sako per mažas vaikas. na, gal paliko kitam kartui? Net nežinau, kreipsimės po trijų mėnesių. Kokio amžiaus vaikams atliekamas spirometrijos testas?
Prieš metus, žiemą, naudojom purškiamą salbutamolį, kurį išrašė pediatrė (per butelį, nes dūdos neturėjom), nes irgi buvo prasidėjęs švokštimas.
Atsakyti
QUOTE(Rasakila @ 2010 02 18, 17:44)
Ir mes jungiamės su sūnumi į astmininkų gretas. Mažiui 2 metai 3 mėn, prieš savaitę diagnozavo astmą. Vyresnis brolis sirgo gruodį bronchitu, paskui mažiukas pradėjo vis sausai pakosėti. Paklausius pediatrė siuntė į ligoninę, iš ligoninės tiesiai pas pulmonologą. Jau turim babyhaler, naudojam Salbutamolį ir Singulairą. Grįžus iš ligoninės pasidarė nervingesnis, toks rėksniukas ir visai mamyčiukas. Ar tai gali būti vaistų poveikis?
Esu sutrikusi dėl diagnozės, nes pulmonologė darė alergijos tyrimus (dulkėms, lateksui, erkutėms) ir jos nerado. Todėl pagal ligoninės išrašą diagnozavo astmą, sako, to užtenka. Tiesa, dar genetinis kodas gali būti paveldimas - mano močiutė sirgo astma, taip pat ir mamai nustatė šią ligą. Vaikui spirometrijos tyrimo dar nedaro, nes sako per mažas vaikas. na, gal paliko kitam kartui? Net nežinau, kreipsimės po trijų mėnesių. Kokio amžiaus vaikams atliekamas spirometrijos testas?
Prieš metus, žiemą, naudojom purškiamą salbutamolį, kurį išrašė pediatrė (per butelį, nes dūdos neturėjom), nes irgi buvo prasidėjęs švokštimas.

Tai jau taip su tais medikais unsure.gif jie "nesicackina". Pasikartosiu, kaip man pasakė, jog ji turi kažką parašyti. Čia kalbu apie alergologę g.gif
Atsakyti
astma gali būt ir nealerginė pradžioj. o alergijos tik vėliau išlyst. arba iš vis nebūt alergijų, o tik į virusus tokia reakcija - bronchų spazmas. ir tai irgi yra astma. aišku, bjauru kai daktarai nesiteikia nieko paaiškint normaliai sad.gif

o spirometrijos neatliksit ilgai dar. vaikas jau turi būt lb sąmoningas kad pūstų į tą aparatą kaip liepia. manau kad iki 5 m dauguma to normaliai neatliktų tikrai schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GAILĖ*: 18 vasario 2010 - 17:19
o mums nutraukė visus vaistus paliko tik flixonase, visą mėnesį vaikas kosėjo, kol sulaukėm eilės pas pulmonolgą, tai daktarė ir klacidą išrašė, tik antibiotikas nuėmė naktinį kosulį, tris savaites ir salbutamolį naudojom ir visus nuo alergijos vaistus ir flixotide, bet pagerėjimo nepastebėjau, tik po antibiotikų kosulys sumažėjo, tai liepė gydytoja gydytis pagal save, negerti singuliaro, padaryti pertrauką, dabar alerginė sloga kankina ir adenoidai, už tai manau ryte atsikėlęs ir sukosti, tai nesuprantu nuo ko tą vaiką gydo ar nuo astmos ar nuo ko? g.gif
sakykit alerginis rinitas daugiau būna nuo įkvepiamų alergenų? g.gif
Atsakyti
Manau svarbiausia, kad liga būtų neuždelsta ir laiku diagnozuota bei gydoma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 18, 19:17)
astma gali būt ir nealerginė pradžioj. o alergijos tik vėliau išlyst. arba iš vis nebūt alergijų, o tik į virusus tokia reakcija - bronchų spazmas. ir tai irgi yra astma. aišku, bjauru kai daktarai nesiteikia nieko paaiškint normaliai sad.gif

o spirometrijos neatliksit ilgai dar. vaikas jau turi būt lb sąmoningas kad pūstų į tą aparatą kaip liepia. manau kad iki 5 m dauguma to normaliai neatliktų tikrai schmoll.gif

Mano panelei 7metai ir tai pirma karta sunkiai sekes daryti ta tyrima kur reikia pusti,dabar trecia karta tai jau gerai isejo sake gydytoja 4u.gif
Atsakyti
Ačiū, mergaitės, kad paaiškinot.
Lauksim kol užaugsim tam testui blink.gif
Atsakyti