Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Gaziulka @ 2010 02 13, 17:44)
jauc, ner naminio budo pilnai susuktos juostos galiuka istraukt?

buvau radus, kaip is plastikinio bambalio pasidaryt istraukeja. sulenkus per pusę ir viena galiuka palenkus vidun.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 13 vasario 2010 - 16:59
QUOTE(Sansara @ 2010 02 13, 16:54)
buvau radus, kaip is plastikinio bambalio pasidaryt istraukeja. sulenkus per pusę ir viena galiuka palenkus vidun.

is tiek info tai nevisai suvedu mastau.gif tipo is to bambalio iskirpti tokia juostele ir viena jos gala uzlenkti kaip kabli, kad jis kabintu juosta?
ar pati bandei, veikia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 13 vasario 2010 - 17:02
Ar jums buna, kad juosta nutruksta? man jau antra karta zorki juosta nutruko... tikrai atrodo per jega niekada nesuku..nesuprantu g.gif

ms, grazios nuotraukos 4u.gif

Sayonara, jusu parodele pasaliniams galima paziuret? ax.gif

Gaziulka, tavo paskutiniai darbai man labai labai labai patinka. Laukiu nauju 4u.gif

Grethen, kada tu ka parodysi? mirksiukas.gif

Atsakyti
Sansara, klausimo "negirdejai"? biggrin.gif tiek to FD
Atsakyti
QUOTE(Sea_ @ 2010 02 13, 19:10)
Grethen, kada tu ka parodysi?  mirksiukas.gif
Na va pasiimsiu kaip nors ir to vandamo fotika ir tada ka nors parodysiu biggrin.gif
Atsakyti
Sea, aciu, susikuklinau smile.gif
bet dar "pagadinsiu" as ta savo reputacija irnesakyk.gif siaip tai kryptingiau fotografavau paskutinius pora men, ir man tas patinka.

ta prasme, nutruksta - persiplesia? g.gif nu neturetu taip but, kzk su fotiku ar su idejimu tikriausiai.

Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2010 02 13, 12:35)
Sansara, tau haselis reikalingas?

aga. nežadu atsikratyt.
sorry, tikrai nepastebėjau klausimo pirmą k.

gaziulka - nebandžiau pati, man nėra reikalo. neturiu siaurai juostai fotiko.
(gerai kai googlas ismeta sm'a ir mano postus biggrin.gif)

iš plastikinio alaus butelio reikia iškirpti dvi juosteles 90x20 mm,geriau iškart lenktas pagal sienelės profilį. Iš alaus butelio, ne mineralinio, nes toks plastikas blogai praleidžia šviesą išilgai juostelės, reiškia beveik nerizikuoji jos apšviesti. "Firminis" būna iš juodo plastiko, dar geriau. Vienai iš juostelių užlenkti apie 3 mm galiuką statmenai. Prietaisas pasigamintas Naudojimas: pirma į kasetę įkišama ta su užlenktu galiuku, užlenkimas pirmyn ir į kasetės centrą, kišama tik vos vos, kad viduje būtų užlenkimas, po to kišama lygi juostelė, "ant viršaus", kišama kiek lenda. Dabar juosta sukama suvyniojimo į kasetę kryptimi, kol išgirsti trakštelėjimą - juostos galiukas peršoko per užlenktą galiuką. Tada sukama atbulai, kol ima sunkokai suktis, labai stengtis nereikia. Galiausiai sukišama antroji juostelė iki galo. Dabar abi juostelės kartu traukiamos - išsitraukia ir fotojuostos galas. Pirmus porą kartų gali nepavykti, šiaip veikia stabiliai sėkmingai. Juostos nesubraižysi, tiksliau, jei ir subraižysi - tik neeksponuotus 3-5 cm nuo galo. "Firminis" ekstraktorius veikia analogiškai, tik kainuoja... kaip dvidešimt butelių alaus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 13 vasario 2010 - 18:29
nedrožkit dėl "tematikos" ir pas ką ilgesnis. grįžau iš šaudyklos, valiausi ginklus ir pagalvojau, kad fokusą gerai parodytų šovinukų eilė. gi ne litles pet shop man statyti? iš viso užjuoktumėt.

juosta - svema, kaip tik jos pokas matosi. ryškalą (rodinalį) pyliau iš akies, ryškinau blynus kepdamas/valgydamas. nu kiek nedaryškinau, bet testas matosi.

boružė - ta sagutė. kai atsiiminėsi aš tau paaiškinsiu kaip be jos apseiti. tau gal patogiau į žvėryną atvažiuoti? pasiimčiau į darbą.

juosta kaip plyšta? plyšio vietoje perforacijos srityje nebūna paglamžymų/išplėšimų? gal tie dantratukai, kur į perforaciją įeina, neprasisuka ar sunkiai sukasi ir ten plyšta?
Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2010 02 13, 19:27)
tik kainuoja... kaip dvidešimt butelių alaus

nieko panašaus. pelesos gatvėje ar ne 12 lt. tai kaip 4 buteliai arba 2 bembaliai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2010 02 13, 23:24)
juosta - svema, kaip tik jos pokas matosi. ryškalą (rodinalį) pyliau iš akies, ryškinau blynus kepdamas/valgydamas. nu kiek nedaryškinau, bet testas matosi.

boružė - ta sagutė. kai atsiiminėsi aš tau paaiškinsiu kaip be jos apseiti. tau gal patogiau į žvėryną atvažiuoti? pasiimčiau į darbą.

oho, tai nebloga man juosta Gaziulka padovanojo (kaip man), arba pas ja senesnes smile.gif
jei ka prisitvirtinsiu nauja boruze smile.gif
siaip man vienodai, as pasilaiciuose gyvenu, tai gal fabijoniskese ir patogiau. pro ten ir is paskaitu griztu.

norejau pasiteirauti kuo geriausiai ryskinti svema ir retro? ir kur to ryskalo gauti?
Atsakyti
aciu uz pamastymus del juostos nutrukimo 4u.gif

Grethen, lauksiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2010 02 13, 10:51)
silwio...rolley retro 400S. islaikymas 1/500,  f4, 50mm wink.gif eksponavau is lempos, nes eksponometro batarke numiro smile.gif

Ačiū. Malonus grūdas.

QUOTE(andriuska @ 2010 02 13, 13:13)
tai vat. atskanavau liubitelio proba. spręskit patys:
manau, kad gal vos vos yra frontfokusas. bet bent jau fotografuoti galima.

Andriuska, maladec. Frontfokuso nematau. 3 šovinių nuotraukoje aiškiai matosi, kad fokusas tiksliai ten, kur reikia.

QUOTE(Sea_ @ 2010 02 13, 17:10)
Ar jums buna, kad juosta nutruksta? man jau antra karta zorki juosta nutruko... tikrai atrodo per jega niekada nesuku..nesuprantu g.gif

Su zorkiu man yra buvę. Sau padariau išvadą, kad jei priimanti ritė nėra iki galo įstatyta, juosta šiek tiek įstrižai praeina prasukimo dantukus ir jie ją suplėšo. Suplėšo perforaciją, dėl ko nutrūksta juosta.
Atsakyti
Sansara, firminis istraukejas ne taip veikia. Pirma karta girdziu tokia metodika smile.gif
andriuska, taip testu fokusui niekas nedaro, ziauriai netikslu smile.gif
Atsakyti