Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(ediper @ 2010 03 19, 22:11)
nemazas toks,telpa issyk 2 vidutinio formato arba 3-s 135 ,bet as kai idedu ir viena tik,viskas ten normaliai,tik va video ,kai ziurinejau you tubej,tai vienas vyriokas ryskint dejo viena su juosta ir viena tuscia rele  g.gif

Jei viskas normaliai, tada tikrai nereikia.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 03 19, 23:14)
Jei viskas normaliai, tada tikrai nereikia.

4u.gif Aciu 4u.gif

jei neissigasiu ryt bandysiu ryskinti bigsmile.gif oii! jau galvoju,gal pas ka isiprasyt pasiziurejimui pirmam kartui biggrin.gif ale gi ,ne vestuves kokias ryskinsiu biggrin.gif o del juostu gadinimo vyras siaip ar taip piktas hihihi.gif
Papildyta:
dar prisiminiau! maciau,kad 135 juostos pradzia galima dar sviesoj ideti i ta rite,nes vis vien pirmi kadrai buna apsviesti,o kaip su 120? netinka cia sitas variantas? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ediper: 19 kovo 2010 - 22:20
QUOTE(ediper @ 2010 03 19, 22:29)
dar prisiminiau! maciau,kad 135 juostos pradzia galima dar sviesoj ideti i ta rite,nes vis vien pirmi kadrai buna apsviesti,o kaip su 120? netinka cia sitas variantas? unsure.gif

Nemanau, kad šviesoj žaist su juostom gera idėja. Jei su 135 formato teoriškai įmanoma, bet praktiškai galima per daug ištraukt juostą iš kasetės, tai su 120 formato juosta tai niekaip nepavyks.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 03 19, 23:34)
Nemanau, kad šviesoj žaist su juostom gera idėja. Jei su 135 formato teoriškai įmanoma, bet praktiškai galima per daug ištraukt juostą iš kasetės, tai su 120 formato juosta tai niekaip nepavyks.

4u.gif
uch! zuvo mano viltis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 03 19, 19:01)
Tarp kitko, tarp ryškinimo ir fiksavimo ne tai kad geriau neatidarinėti bakelio šviesoj, o tai daryti draudžiama.

gali paaiskint kas tuomet atsitinka? techniskai g.gif tik isimta is ryskalo juosta dar ryskinasi ir naujai apsviesos vietos (bet ar bereaguoja isryskinta juosta i sviesa?) irgi spetu kazkiek issiryskinti?

kazkada ryskindavau tamsoj, paskui pakisdavau praplovinet po vandeniu, tada isijingdavau sviesa ir sviesoj fiksuodavau. nieko ryskiai blogo nebuvo. seniai taip nebedarau ir kiti nerizikuokit, tik siaip idomu kame rizika.

ediper, bet tu ne LT? cia as apie "pas ka isiprasyti"
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2010 03 19, 23:46)

ediper, bet tu ne LT? cia as apie "pas ka isiprasyti"

ne,ne lt,yra cia vyruku uzsiiminejanciu juostine fotografija ir yra dar savanoriskai zmogeliai vakarais organizuoja kaip ir workshopus,na bet kaip nors...

zinau,kad daaaug kalbejot apie scanerius,man akis uzkliuvo uz canon 8800f ,ar vertas jis demesio?
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2010 03 19, 22:46)
gali paaiskint kas tuomet atsitinka? techniskai g.gif tik isimta is ryskalo juosta dar ryskinasi ir naujai apsviesos vietos (bet ar bereaguoja isryskinta juosta i sviesa?) irgi spetu kazkiek issiryskinti?

Techniškai - fiksažas reaguoja (pašalina) su neišryškintais, bet vis dar jautriais šviesai sidabro-halido kristalais (tais, kurie nebuvo eksponuoti). Apšvietus juostą po ryškinimo, bet prieš fiksavimą, kristalai virsta sidabru, ko rezultatas - "rūkas" negatyve.

Papildyta:
QUOTE(ediper @ 2010 03 19, 22:58)
zinau,kad daaaug kalbejot apie scanerius,man akis uzkliuvo uz canon 8800f ,ar vertas jis demesio?

Pas mane dabar toks. Man užtenka ir siaurai, ir plačiai. Net su spalvom atrodo susitvarkiau (kas sunkoka su bet kokiu planšetiniu skaneriu).
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 03 19, 23:07)
Techniškai - fiksažas reaguoja (pašalina) su neišryškintais, bet vis dar jautriais šviesai sidabro-halido kristalais (tais, kurie nebuvo eksponuoti). Apšvietus juostą po ryškinimo, bet prieš fiksavimą, kristalai virsta sidabru, ko rezultatas - "rūkas" negatyve.

patinka kaip tu aiskini. aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 03 20, 00:07)

Pas mane dabar toks. Man užtenka ir siaurai, ir plačiai. Net su spalvom atrodo susitvarkiau (kas sunkoka su bet kokiu planšetiniu skaneriu).

4u.gif na reiks ziurinetis tada dealu kokiu thumbup.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2010 03 20, 00:12)
patinka kaip tu aiskini. aciu smile.gif

aha ,labai aiskiai ir graziai drinks_cheers.gif
Atsakyti
Išsiryškinau pagaliau savarankiškai pirmąsias 3 juosteles karsta.gif

Bet, atrodo, ir išploviau gerai juostas ir dar distiliuotu vandeniu perploviau, tačiau vistiek išdžiuvus liko kur ne kur lašų žymės. Gal yra koks skystis valyti juostas blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Globaliste @ 2010 03 20, 04:32)
Bet, atrodo, ir išploviau gerai juostas ir dar distiliuotu vandeniu perploviau, tačiau vistiek išdžiuvus liko kur ne kur lašų žymės. Gal yra koks skystis valyti juostas  blush2.gif

a kas Tu tokia? smile.gif nikas nematytas..biggrin.gif 4u.gif

man irgi ilgą laiką būdavo lašų, nors ir su disliliuotu perplaudavau. dabar darau dvigubą "apsaugą" - plovimo pabaigoje pagal andriuškos receptą įlašinu lašą fairy ploviklio, kai putos išeina, pilu distiliuotą ir jame palaiką minutę juostą, gerai išvartau, pasukinėju ir tada LABAI stipriai nukratau..smile.gif kažkaip nebeliko tų lašų arba liko jų minimaliai.
būna ir skysčio, man rodos, nežinau šito, bet būna ir tokių specialių prietaisėlių, kurie nubraukia vandenį nuo išryškintos juostelės.. norėčiau tokių..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2010 03 20, 07:57)
a kas Tu tokia? smile.gif nikas nematytas..biggrin.gif 4u.gif

man irgi ilgą laiką būdavo lašų, nors ir su disliliuotu perplaudavau. dabar darau dvigubą "apsaugą" -  plovimo pabaigoje pagal andriuškos receptą įlašinu lašą fairy ploviklio, kai putos išeina, pilu distiliuotą ir jame palaiką minutę juostą, gerai išvartau, pasukinėju ir tada LABAI stipriai nukratau..smile.gif kažkaip nebeliko tų lašų arba liko jų minimaliai.
būna ir skysčio, man rodos, nežinau šito, bet būna ir tokių specialių prietaisėlių, kurie nubraukia vandenį nuo išryškintos juostelės.. norėčiau tokių..smile.gif

Aš du metus kalbu, kad naudojant photo flo problemos nebelieka, bet kažkodėl visiems smagiau sunkesniu keliu biggrin.gif Gal ir atrodo, kad jis kainuoja pakankamai daug (pas mus 500 ml kainuoja apie 30 Lt), bet jis skiedžiamas 1:600, tai reiškia iš pusės litro išeina 300 litrų tirpalo. Užteks visam gyvenimui.
Prietaisėliai braižo juostą. Geriau jau švariais pirštais nubraukt.
Papildyta:
QUOTE(Globaliste @ 2010 03 20, 04:32)
Išsiryškinau pagaliau savarankiškai pirmąsias 3 juosteles  karsta.gif

Bet, atrodo, ir išploviau gerai juostas ir dar distiliuotu vandeniu perploviau, tačiau vistiek išdžiuvus liko kur ne kur lašų žymės. Gal yra koks skystis valyti juostas  blush2.gif

Junkis drąsiau pas mus.

Pamėgink atmirkint juostą distiliuotam vandeny ir praplauti juostą kokiu nors tirpalu, mažinančiu vandens paviršiaus įtempimą. Žr. aukščiau.
Papildyta:
Gaziulka, ediper, stengiuosi smile.gif
Atsakyti