Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Įdomiai diskutuojat biggrin.gif įsiterpsiu ir aš. Kažkaip supratau, kad ji tų daiktų specialiai nepirko, čia tiesiog buvo didelis rinkinys kartu su didintuvu. Na tipo parduodu didintuvą plius extras plius extra extras etc. Tai kaip ir galima suprast, jei yra kas nors ko iš to extra extras nenaudoji ir nenaudosi gyvenime ir bandai parduot. Na bet gal ir ne mum čia nagrinėti moralinius ar kitokius kokius kitų žmonių asmeninius reikalus. IMHO. O gal aš ir blogai supratau.
Atsakyti
MS... nu ne tokia as ziauri smile.gif)) as emiau visa tamsaus kambario iranga is vieno zmogaus. tiksliau sillwio paeme is vieno zmogaus, viska ko man reik ir dar daug kitko, uz puikia kaina. man esme buvo voneles, remeliai, fokusoskopai visokie ir panasiai. visa tai neparduodama ir niekada nebus parduodama, tuo naudojuosi ir esu bais patenkinta, nes tiek gerio lietuvoje muset puse metu ieskociau, o cia buvo proga vienu metu paimti viska smile.gif pasiliksiu ir milziniskas voneles, kuriu dabar tikrai nereik, bet matau prasme laikyti toki daikta smile.gif
o jei prie to ko man reik, gavau bonusa bakeliais, dezutemis skaidremis ir panasiai, tai tik pliusas tiek man, tiek sillwio :DDDD sillwio pats mate, kad ten yra visko ir dar biski. tai vat to "biski" ir noriu atsikratyt smile.gif
del laikikliu - turiu tik 2 pilnos komplektacijos laikiklius (ta prasme yra ir virsus ir apacia). neparduosiu, bais patogu man jais naudotis.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2010 03 18, 11:07)
skiriu skiriu smile.gif
aš žiūriu taip: daiktus žmogus perka internetu, jis jų neišbando, neapžiūri, niekad tokių nėra turėjęs, nežino, tiks-netiks.. nu ir ką jam daryt, jei suvokia, kad tas bakelis nu ne-tin-ka jai... laikyt jį pagarbiai garaže, vieno todėl, kad kitas geras žmogus jam padėjo juos parsigabenti iš kitos šalies?..smile.gif beje, o iš ko nusprendei, kad jinai to bakelio NEVERTINA? aš pvz kitokią informaciją išskaičiau - netinka. per didelis. ilgai laukti, kol juostų prisikaups. daug chemijos reikia. ir jokio nevertinimo neišskaičiau iš pasisakymo.

jei tu is antro karto nesupranti, ka as noriu pasakyti (nesvarbu kieno cia problema, ar mano , ar tavo, ar dar kieno), tai nemanau, kad suprasi is trecio (nesvarbu, ar vel mano, tavo ar kieno kito problema) biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2010 03 18, 09:38)
jei tu is antro karto nesupranti, ka as noriu pasakyti (nesvarbu kieno cia problema, ar mano , ar tavo, ar dar kieno), tai nemanau, kad suprasi is trecio (nesvarbu, ar vel mano, tavo ar kieno kito problema) biggrin.gif biggrin.gif

ok smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2010 03 18, 11:42)

4u.gif
Atsakyti
4u.gif Visiems labas.
Bandysiu pirmą kartą ryškint juostą namuose. Juosta 120 Ilford Delta 400 B&W.
Niekaip nedrystu savo galva nusipirkt ryškalo ir fiksažo. Nedrasu... smile.gif Taigi prašau išmanančiųjų padėt man ir duoti kokias www nuorodas į konkrečią chemiją kurią galėčiau pirkti internetu (esu Šiauliuose - čia nieko nėra todėl reikia siustis), jūsų manymu geriausia tinkančias šiai juostai. Prekės gali būti ir iš ebay.com ar ebay.co.uk.

Ir dar vienas klausimas - kaip tvarkingai išimti išryškintą juosta iš bakelio?

Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyriukas @ 2010 03 18, 10:51)
4u.gif Visiems labas.
Bandysiu pirmą kartą ryškint juostą namuose. Juosta 120 Ilford Delta 400 B&W.
Niekaip nedrystu savo galva nusipirkt ryškalo ir fiksažo. Nedrasu... smile.gif Taigi prašau išmanančiųjų padėt man ir duoti kokias www nuorodas į konkrečią chemiją kurią galėčiau pirkti internetu (esu Šiauliuose  - čia nieko nėra todėl reikia siustis), jūsų manymu geriausia tinkančias šiai juostai. Prekės gali būti ir iš ebay.com ar ebay.co.uk.

Ir dar vienas klausimas - kaip tvarkingai išimti išryškintą juosta iš bakelio?

Ačiū smile.gif

aš labai ilgą laiką naudojau visoms juostoms ilfotec L29 ryškalą ir ilford rapid fixer fiksažą. skystame pavidale šio ryškalo jau kuris laikas nėra vilniuje pirkti, bet gal ebay pažiūrėk. šiaip daug kas čia naudoja berods rodinalį.

tvarkingas juostos išėmimas.. kas tai? smile.gif imi už spiralės arba už koto, ant kurio ji užmauta ir ištrauki.. koks bakelis pas Tave? gal gali sukonkretinti klausimą?
Atsakyti
Bakelis tarybinis
http://www.fotokolek...ai/IMG_8825.jpg

Nesuprantu ar ją ištraukti paemus už galo, ar kaip kitaip. Na kad nesuliptu ir nepažeisčiau šlapios juostos.
Atsakyti
QUOTE(Vyriukas @ 2010 03 18, 11:11)
Bakelis tarybinis
http://www.fotokolek...ai/IMG_8825.jpg

Nesuprantu ar ją ištraukti paemus už galo, ar kaip kitaip. Na kad nesuliptu ir nepažeisčiau šlapios juostos.

jei tarybinis, aš blogas patarėjas. nesu tokio naudojus, gal kas kitas atsakys..smile.gif
Atsakyti
Sayonara, yra pirkti lfotec ryškalo Pamėnkalnio gatvėje. Prieš porą savaičių pirkau. Ale ir Kaune jau pasirodo turim jo. Fotopro atsivežė. Ir net per pus pigiau.

Vyriukas, o tu pasibandyk bakelį su jau naudota nereikalinga juosta. Ir turėtų paaiškėti viskas.
Atsakyti
Vyriuk, laisva gala, kuris buvo pabaiga, kai susukai juosta i vidu, imi ir prikabini prie virsutinio laikiklio, ant kurio dziausi. tada is leto suki su ranka spirale, o juosta pati krenta po truputi is jos. kai issuki iki galo, prikabini ant kito galo svareli ir viskas smile.gif tik reik tvirtai virsu uztvirtinti, kad neiskristu neduok dieve slapia ant grindu smile.gif daug kas tam tokius kanceliarinius popieriaus prispaudejus naudoja metalinius.

del ryskalu, yra fotofanai.lt e-parduotuve, atrodo 8 litai siuntimas i kitus miestus kainuoja. ir pigus ryskalai, kuriu negaila gadinti, ir fiksazas. Foma juosteles irgi man patinka smile.gif

Atsakyti
Tai kad naudotų neturiu... Čia bus pirmi žingsniai į "senąją fotografiją" smile.gif
Kad jau pradėjau klausti tai klausiu toliau:
1. Iš bakelio išpylus ryškalą reikia praplauti juostą (prieš pilant fiksažą). Kiek laiko plauti ir su kokios tem. vandeniu? Išpylus fiksažą irgi reikia praplauti?
2. Neturiu raudonos lempos. Ar tiks "senuku" variantas - paprasta raudonai šviečianti lempa?

Ačiū smile.gif
Atsakyti