Pupeliuk, iki kada priimi užsakymus? Aš dar galvoju.
Zitlali, aš tai nžn. Pati mielai sužinočiau.
QUOTE(Grethenn @ 2010 02 08, 22:36)
Mes su gaziulka noretume sudalyvauti nuotrauku daryme. tiktu bet kuris dienos metas.
as atsivesciau ir liubiteli
kai tik du norintys, tai darysiu vonios kambaryje. paprasčiau bus. vietos nefontanai, bet manoma apsisukti. kaip jum rytoj kokią 12-14 val? tą prasme pradžia. pabaiga pagal nuotaiką.
Gaziulka, gal pas tave mažo formato popieriaus liko? bo pas mane tik didelio. bandymam/mokymam kiek gaila. bet jei ką - sukarpysiu porą lapų.
QUOTE(Zitlali @ 2010 02 09, 16:36)
Sveiki, gal zinot su kuo galima butu negatyvus pavalyti nuo pirstu antspaudu?
nu su muilu gal neplaučiau, bet mintis teisinga. praskalaučiau iš naujo vandenyje su kiek PAV (tinka lašelis feirio ar indaplovių skalavimo skysčio. Vanduo - 20-24 C. spalvota jei - neatsakau. ji neplaunama, o stabilizuojama. nors ir plauti galima. tik ji kiek keistokai iš vandens ištraukta atrodo.
nu su muilu gal neplaučiau, bet mintis teisinga. praskalaučiau iš naujo vandenyje su kiek PAV (tinka lašelis feirio ar indaplovių skalavimo skysčio. Vanduo - 20-24 C. spalvota jei - neatsakau. ji neplaunama, o stabilizuojama. nors ir plauti galima. tik ji kiek keistokai iš vandens ištraukta atrodo.
QUOTE(Zitlali @ 2010 02 09, 19:10)
oj, kaip sudetingai... negi ner kokio valiklio, su vata pamakaluoji ir viskas na ziuresiu, aciu
Nuo vatos liks plaušelių, sugadinsi tiktai. lengviausia praplauti iš naujo.
Say, kaip tik norėjau rašyti, kad rašykit į až man su nuorodom, ką norit pirkti. Man bus lengviau susigaudyt po to. Porai asmenų kūdroj parašiau pm, kad darau užsakymą - ištikimiausiems tai laukiu ats.
QUOTE(Zitlali @ 2010 02 09, 20:10)
oj, kaip sudetingai... negi ner kokio valiklio, su vata pamakaluoji ir viskas na ziuresiu, aciu
akiniu stiklu valiklis+sluoste akiniu stiklam/optikai valyt. Toks mano receptas.
aha. bandyk su vata. po to reiks plauti du kartus, kad plaukelius visus išplauti. rimtai - įsuki į spiralę, vandenuko, lašelį feirio, po to tik distiliuoto arba osmosuotu (ar kaip ten tie filtri vadinasi) paskalauji ir padžiauni. darbui su plačia juosta pelesos g. nusipirk pirštines baltas. nebus atspaudų.
Papildyta:
gal. jei spaudas ne ant emulsijos. bet šluostė turi būti nauja. ir tai nėr garantijos, kad joje nebus kokios kietos dalelės. gausi vietoj atspaudo brūženas. kurių jau niekaip nepašalinsi. bet jei tingi plauti - gali taip. vietoj to kysčio gryną alkoholi (ne odekoloną) galima.
Papildyta:
QUOTE(_ms_ @ 2010 02 09, 19:57)
akiniu stiklu valiklis+sluoste akiniu stiklam/optikai valyt. Toks mano receptas.
gal. jei spaudas ne ant emulsijos. bet šluostė turi būti nauja. ir tai nėr garantijos, kad joje nebus kokios kietos dalelės. gausi vietoj atspaudo brūženas. kurių jau niekaip nepašalinsi. bet jei tingi plauti - gali taip. vietoj to kysčio gryną alkoholi (ne odekoloną) galima.
njooo.. pagalvojau, kad DIEVISKAI fotografuoju, palyginus su tuo kaip slidineju
andriuska, ryt tinka. popieriaus turiu uztektinai, atsinesiu. pradet man butu geriau kuo anksciau, na, jeigu siulai nuo 12, tai nuo 12, nes 16-17 turesiu iseiti.
Leicos objektyvas nebefokusuoja Lygioj vietoj - vakar fokusavo, sian - ne..
andriuska, ryt tinka. popieriaus turiu uztektinai, atsinesiu. pradet man butu geriau kuo anksciau, na, jeigu siulai nuo 12, tai nuo 12, nes 16-17 turesiu iseiti.
Leicos objektyvas nebefokusuoja Lygioj vietoj - vakar fokusavo, sian - ne..
tai davai 12. pasiimk popierių ir negatyvus, kokius norėsi spausti.
QUOTE(andriuska @ 2010 02 09, 20:20)
tai davai 12. pasiimk popierių ir negatyvus, kokius norėsi spausti.
gerai. su greta mes susiskambinsim. primink, prasau, savo buto nr AZ
Andriuska, mes ka tik su Gaziulka susiskambinom ir susitarem kad geriau butu 13ta (na cia man), ar nieko tokio?
O mane šią savaitę darbai užpuolė, labai gaila, kad negalėsiu sudalyvaut
Bet... užtat bus pinigų už ką nusipirkt juostų
Bandau aš čia gilintis į skanavimo ypatumus ir kilo toks klausimas: kai įdedu negatyvą į rėmelį, jis guli nelygiai, truputį prasilenkęs į centrą. Ar tai neturi įtakos skano kokybei? Gal reik ji visai plokščią po kokiu pvz stiklu skanuot?
Skaneris canon 8800f
Bet... užtat bus pinigų už ką nusipirkt juostų
Bandau aš čia gilintis į skanavimo ypatumus ir kilo toks klausimas: kai įdedu negatyvą į rėmelį, jis guli nelygiai, truputį prasilenkęs į centrą. Ar tai neturi įtakos skano kokybei? Gal reik ji visai plokščią po kokiu pvz stiklu skanuot?
Skaneris canon 8800f