Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Grethenn @ 2010 02 25, 11:52)
biggrin.gif tai nuspirk 3 kaitrines lemputes stipresnes, kalkinio popieriaus, paziurek koki viena gera filmuka is youtube ir viskas gausis biggrin.gif (geriau ar blogiau)

jei būtų noro, tai taip ir padaryčiau. ale kad jo nėra.. NĖRA.. ir niekada nebuvo noro su lempikėm statulėles fotkint..smile.gif))
Atsakyti
2 lempos, natūralus langas, blykstė, savadarbis lightboxas. vis tiek beviltiška lotuliukas.gif as nesugebu apelsino baltam fone jau mėnesį nufotkinti, oranžinė išdega lotuliukas.gif o ir šiaip - nutrauku, ekranelyje super duper, o ekrane - naktis. po to triaukt bandai, kyla triukšmai ir vsio takoje, kas iš to seka. histogramos fotike man mistika, atrodo ok, imeti i kompą, pamatai, kad pusė jos slepiasi "anapus" ir viskas išdegę lotuliukas.gif
žodžiu - laukiu šviesesnių dienų....

sayon, o aš fotkinau skulptūrėle bronzine ir gana neblogai gavosi, nes su apsvietimu jos nebuvo problem, iš viršaus pavariau ir viskas puiku lotuliukas.gif vat apelsinas - svolačius...
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2010 02 25, 10:44)
biteeeee, gal nori bronzinę statulėlę fainai nufotkint? biggrin.gif

ką reiškia fainiai? pinigus mokės už tai? for fun manęs ir nelabai žavi tokie dalykai.
mano užduotis buvo tiesiog keliais rakursais nufotografuoti kompą besikuriančiai internetinei svetainei. bet šiaip sunku. atrodo, kas ten yra. pastatei, pykšt pokšt ir yra biggrin.gif bet nė velnio.

QUOTE(sillwio @ 2010 02 25, 11:35)
As prisiskaites straipsniu bandziau pries keleta metu. Darbai buvo atmesti del megapixeliu stokos (d50 tada turejau dar), o kai vienas saitas parase, kad nuotrauje skaitmeninis triuksmas (kurio ten nebuvo, nes fotografuota prie iso100 ir niekas is seseliu netraukta), spjoviau nusprendes, kad ne man fotografuoti obuolius is 6 pusiu, apsvieciant 3 spalvu lempomis is skirtingu kampu su megapixeliu prifarsiruota kamera, kurios dirzelis kazin ar kada nors man atsipirks.

biggrin.gif

QUOTE(Grethenn @ 2010 02 25, 11:41)
o kokius priedus pasitelkusios jus ten visos fotkinat? naturaliam apsvietime ar su paprastom lemputem, ar turit spec. lempas, blykstes?

nieko ypatingo neturiu. viskas homemade. kadangi bandymas ir tebuvo bandymas, tai aš savo eksperimentus nutraukiau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2010 02 25, 12:17)
2 lempos, natūralus langas, blykstė, savadarbis lightboxas. vis tiek beviltiška  lotuliukas.gif as nesugebu apelsino baltam fone jau mėnesį nufotkinti, oranžinė išdega  lotuliukas.gif o ir šiaip - nutrauku, ekranelyje super duper, o ekrane - naktis. po to triaukt bandai, kyla triukšmai ir vsio takoje, kas iš to seka. histogramos fotike man mistika, atrodo ok, imeti i kompą, pamatai, kad pusė jos slepiasi "anapus" ir viskas išdegę  lotuliukas.gif
žodžiu - laukiu šviesesnių dienų....

va, va... tas pats biggrin.gif bet aš vis tiek tikiu, kad tai įmanoma padaryti... we can do it laugh.gif
Atsakyti
we can do it.
aš žinojau kokį iššūkį priimu. nebuvau jau visai naiviai užsidirbti kelionę per pirmą sav. (nors tikėjaus vis tiek kad kiek geriau seksis biggrin.gif) ilgai apie tai galvojau, ilgai spyriojausi ir iš dalies nenorėjau, bet iššūkis rimtas ir tikiuos susidorot su juo daugiau ar mažiau... supratau kiek man duos tai, jei išmoksiu fotografuot tikrai kokybiškai, o to iki šiol nei per nago juodymą nemokėjau ir net neįsivaizdavau kas tai yra iš tiesų. kaip sako: ką išmoksi, ant pečių nenešiosi.... duoda tam tikrą patirtį, o jei dar pakeliui su fotografija ir sėdėjimu namie su vaiku, kodėl gi ne. tik kad vyras vaikus uždraudė pardavinėt ir jį, tai vat apelsinus ir kankinu lotuliukas.gif
tik man baisu, kad vat adamso teoriją jaučiu vis tiek teks irgi mokytis kada nors.... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 25 vasario 2010 - 12:43
o kodėl tu pasirinkai būtent apelsiną? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2010 02 25, 14:19)
o kodėl tu pasirinkai būtent apelsiną? smile.gif

nepasirinkau aš jo biggrin.gif tiesiog iki šiol pasitaikęs po ranka vienintelis toks labiausiai kovarnas objektas, vis kas kažkiek laiko bandau ir vis nesigauna biggrin.gif o šiaip - atrodo yra ką fotografuot, kol nepradedu biggrin.gif visi daiktai toookie nestokiški aplink pasidaro.... lotuliukas.gif ir dar turiu minusą didelį nuo ND laikų likusį: gera būna tik viena foto biggrin.gif kitos - prastos ir nevertos dėmesio, o tas irgi trukdo labai. galiu gi kelti ir 10 panašių, tik skirtingais rakursais, bet vat ne, ikeliu viena ir nebeleidzia sazine lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2010 02 25, 13:27)
nepasirinkau aš jo biggrin.gif tiesiog iki šiol pasitaikęs po ranka vienintelis toks labiausiai kovarnas objektas, vis kas kažkiek laiko bandau ir vis nesigauna biggrin.gif o šiaip - atrodo yra ką fotografuot, kol nepradedu biggrin.gif visi daiktai toookie nestokiški aplink pasidaro....  lotuliukas.gif ir dar turiu minusą didelį nuo ND laikų likusį: gera būna tik viena foto biggrin.gif kitos - prastos ir nevertos dėmesio, o tas irgi trukdo labai. galiu gi kelti ir 10 panašių, tik skirtingais rakursais, bet vat ne, ikeliu viena ir nebeleidzia sazine  lotuliukas.gif

aha, nepasirinkai, tai JIS Tave pasirinko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 02 24, 23:44)
Dėkoju.
Manau, kad inversinės paskirtis, žiūrėti ją ant sienos.

Ne, geležies nepumpuoju dar. Plaukioju. Patampyčiau geležį iš karto, širdis matyt neatlaikytų. Nejauni gi esam biggrin.gif

Klausimas visiems - kas turit projektoriu ir žiūrit skaidres ant sienos? Atsakymą beveik žinau pats smile.gif Aš mąstau apie projektorių. Kainuoja jie nebrangiai, o ir skaidrės yra sukurtos ne skenuot, o žiūrėt ant sienos. Ir spalvotos, ir Zitlali minėtos j/b.

nejauni...o širdyje nesutema, nesute-e-e-ema-aa-aaa cool.gif

aš norėjau projektoriaus. turiu šviežių skaidrių gal tik 70 vnt. lietuvoje noekas nepasiūlė, Tavęs prašyt kažkaip nepatogu buvo. daiktas gabaritinis. o mintis buvo naudoti ne tik žiūrėjimui, bet ir fotohrafavimui. juk galima pasidaryti visai nieko taškini apšvietimo šaltinį iš jo ir dar galima visokius trafaretus dėti. pvz "žaliuzių šešėlis"...man patinka portretai su tokiu apšvietimu, kai modelis stovi "prožektoriaus "šviesoje ir kokiuose dar šešėliuose.

QUOTE(Sea_ @ 2010 02 25, 00:12)
nerodys didesnes, nes tie raumenai, optine apgaule smile.gif . Kai rankas prispaudi po pazastim, bicepsai tipo isryskeja,isspaudi juos:) pati pabandziau ta poza, lygiai tokie, kaip pas Andriuska gavos ax.gif  biggrin.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif gi negalima išduoti visų pozavimo paslapčių. plastinė chirurgija, sporto klubai ir papildų gamintojai bankrutuos cool.gif

user posted image

dėl stokų. prieš porą metų aktyviai bandžiau, klo nepakeitė išgryninimo politikos. spėjau pasiimti tik gal kokius 10 dolerių į peipalą. dabar įvairiuose stokuose guli sumoje apie 50-60, bet pasiimti negalima....
ten ne vien techninė kokybė svarbu. ji iš pradžių knisa, bet priverčia pasitemti. tam, kad pardavinėti, reikia turėti suvokimą, kam jos bus naudojamos. sezoniškumas turi naudos (pvz valentinkių stokines reikia dėti prieš naujuosius, per valentinkes - velykines ir t.t. juk reklama gaminama iš anksto. labai populiaru dėti žmonių. kas turi mažylius - tai juos įvairiuose situacijose/nuotaikose (vėl gi - pedofilija g.gif ). mano geriausiai parduodama foto yra spalvotas memo lapelis laikyklyje. jo idėja - pirkėjas gali tame lapelyje įrašyti savo tekstą.

žodžiu savo laiku daug forumo vieno rusiško prisiskaičiau. po to atėjo suvokimas kaip ir sillwio - nafiga? bet naudos davė.
Atsakyti
tyrinejau as ilgai stokus, kiekviena diena tyrineju, ka perka, kiek perka, kodel perka ir panasiai. skaitau forumus. ateina suvokimas po truputi... bet kol kas per 2 men 25 doleriai per visus stokus yra labai mizerni pinigai.... o siaip ziuriu is tos politikos: neprarasiu nieko per daug, pabandyt verta, patirtis plesis... ir tiek smile.gif
Atsakyti
kiek foto portfolio? per 2 mėn tai manau laaabai gerai. juk matei forumuose, kad klientūra pastovi yra? bus portfolio tinkamas ir didelis - bus klientūra pastovi. kapsės ir kapsės. žmonės, kurie iš to gyvena portfolio turi tūkstančiais foto ir kas mėnesį atnaujina vos ne po šimtą.
Atsakyti
svyruoja mazdaug apie 25 foto doh.gif (min 7 foto, fotolia uzsispyres stockas biggrin.gif ir max 40 dreamstime). aisku, kol kas tik shutterstockas ir kapsi... 70 pardavimu ten, ir vos 5 kitur biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2010 02 25, 13:49)

biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  gi negalima išduoti visų pozavimo paslapčių. plastinė chirurgija, sporto klubai ir papildų gamintojai bankrutuos cool.gif

wow... nu tu pavarai smile.gif thumbup.gif

QUOTE(Sansara @ 2010 02 25, 13:54)
tyrinejau as ilgai stokus, kiekviena diena tyrineju, ka perka, kiek perka, kodel perka ir panasiai. skaitau forumus. ateina suvokimas po truputi... bet kol kas per 2 men 25 doleriai per visus stokus yra labai mizerni pinigai.... o siaip ziuriu is tos politikos: neprarasiu nieko per daug, pabandyt verta, patirtis plesis... ir tiek smile.gif

aišku, neprarasi nieko. tik naudos gausi bet kokiu atveju smile.gif
nors aš taip turbūt nukvakčiau besikankindama ką fotografuot biggrin.gif ir, aiškus, visi daiktai pasidarytų nestokiški biggrin.gif
Atsakyti