Sveiki
Smagu čia pas jus . Neseniai iš Ebay'jaus nusipirkau Canon Eos 1 pabandymui fotkinti į juostą ... esu viai žalia juostų pasaulyje, bet LABAI noriu išnokti Kol kas nelabai ką teišmanau apie juostinius fotoaparatus... labai norėčiau sužinoti jūsų nuomonę apie mano nusipirktą juostinuką Kažin kokios jo stiprsiosios ir silpnosios pusės ...
Kadangi fotografuoju su Canon 450 D prie jo turiu porą objektyvų, išsiaiškinau, kad Canon EF 50 mm 1.8 II tiks ir juostinukui, bet vat Sigma 30 mm F 1.4 DC kaip suprantu skirta tik skaitmenai, tai tikriausiai ir su jokiu adapteriu netiks prie juostinuko
QUOTE(Armana @ 2010 02 08, 11:55)
Sveiki
Smagu čia pas jus . Neseniai iš Ebay'jaus nusipirkau Canon Eos 1 pabandymui fotkinti į juostą ... esu viai žalia juostų pasaulyje, bet LABAI noriu išnokti Kol kas nelabai ką teišmanau apie juostinius fotoaparatus... labai norėčiau sužinoti jūsų nuomonę apie mano nusipirktą juostinuką Kažin kokios jo stiprsiosios ir silpnosios pusės ...
Kadangi fotografuoju su Canon 450 D prie jo turiu porą objektyvų, išsiaiškinau, kad Canon EF 50 mm 1.8 II tiks ir juostinukui, bet vat Sigma 30 mm F 1.4 DC kaip suprantu skirta tik skaitmenai, tai tikriausiai ir su jokiu adapteriu netiks prie juostinuko
Sveika, sveikinu
ui kaip pleciasi juostininku gretos
QUOTE(ediper @ 2010 02 08, 11:06)
Dėkui už sveikinumus Jau kuris laikas atsibodo skaitmena, norisi kažko naujo, skaitmeniniai kadrai atrodo tokie sintetiniai, o vat juostiniai veža ... noriu ir aš pabandyt fotkint į juostą, tikiuosi, kad patiks ...
Bet va su fotiko pirkimu ko gero paskubėjau, iki galo neišsiaiškinau kas ir kaip... labai norėčiau išgirsti patyrusių fotografų nuomonę apie nusipirktą fotiką, baisiausia, kad nebūčiau susipirkus kokio š ...
Wikipedijoje radau tokią Canon juostinukų klasifikaciją, tai taip išeina, kad maniškis bus senukas.
Armana, senumas tikrai nesvarbu svarbu veiktų. Patikėk čia yra su dar ne tokiom senienom fotografuojančių smagu, kad mūsų daugėja.
Klausykit, kiek būtų iš mūsų norinčių užsisakyt iš maco? Tada kūdroj neskelbčiau forume, jei bent keli mūsų susirinks, siuntimas jauč bus visvien koks 15eur, jei tiktų pasidalint tokią sumą keliem, tai užsakinėčiau, nebenoriu rinkt užsakymo iš n žmonių, labai daug vargo po to man visiem viską išdalint..
Dar klausimas. Noriu pirk plačios j/b kokios, ne retro 400s, kadangi r3 nėr, gal kokią fainą pigią rekomenduotumėt?
Klausykit, kiek būtų iš mūsų norinčių užsisakyt iš maco? Tada kūdroj neskelbčiau forume, jei bent keli mūsų susirinks, siuntimas jauč bus visvien koks 15eur, jei tiktų pasidalint tokią sumą keliem, tai užsakinėčiau, nebenoriu rinkt užsakymo iš n žmonių, labai daug vargo po to man visiem viską išdalint..
Dar klausimas. Noriu pirk plačios j/b kokios, ne retro 400s, kadangi r3 nėr, gal kokią fainą pigią rekomenduotumėt?
QUOTE(andriuska @ 2010 02 07, 23:49)
gali sutapti, bet greičiausiai nepavyks tiksliai. kažkada rašiau, kaip paprastai atjustiruoti. paimk išryškintos juostos gabalą (skaidrų geriausiai) ir pridėk taip, kaip ji normaliai suktusi. prieš tai aparatą pastatyk ant trikojo, tamsioje patalpoje. paimk kokį ryškų taškinį šviesos šaltinį (geriausiai gal žvakę). pastatyk per metrą - pusantro. plačiai atverk diafragmą ir nustatyk B išlaikymą (vyderžka/bulb). tada nustatyk fokusą pagal matinį stiklą ir žiūrkėk, ar liepsna aiškiai fokuse ant juostelės paviršiaus. tavo tikslas reguliuojant objektyvus (žiūrėjimo ar fotografavimo) pasiekti to, kad ant matinio stiklo ir juostelės vaizdas būtų fokuse.
Papildyta:
nuotraukas darysiu ir norinčius galiu priimti darbo dienomis, dienos metu, ir tik šią savaitę. kokios mintys? kas kada gali? reiktų bendrai sutarti maksimaliai visiems tinkamą dieną/laiką.
hm, gaila trikojo neturiu, padesiu ant stalo, sugalvosiu ka nors. tik nesupratau truputi su juosta, kur ja deti?Papildyta:
nuotraukas darysiu ir norinčius galiu priimti darbo dienomis, dienos metu, ir tik šią savaitę. kokios mintys? kas kada gali? reiktų bendrai sutarti maksimaliai visiems tinkamą dieną/laiką.
Ir dar, o jei pasimatuociau tiksliai metrus nuo tos vietos kur fotike projektuojas vaizdas iki objekto ir ieskociau ryskumo (atsidarius diafragma)? Cia speju panasus principas gautusi
Ir dar, ar galima butu tame procese ir man sudalyvauti? Kad nebutu ten musu per daug
juostą reikia pridėti ten, kur ji ir turi būti. tik reikia skaidrios, kad matytum kaip vaizdas į ją projektuojasi. na turi gautis kažkas panašaus, kaip didelio formato kamerose fokusavimas vyksta - iš pradžių fokusą nustatai į matinio stiklo paviršių, o po to vietoj stiklo dedi kasetę su juostos lakštu. žodžiu jei nesigaus - užvešk prie progos. įdomu bus pasikrapštyti.
dėl nuotraukų darymo. pasiūlymas galioja tik šį antradienį-ketvirtadienį. kas nors iš rimtai norinčių pasakykit laiką tinkantį.
dėl nuotraukų darymo. pasiūlymas galioja tik šį antradienį-ketvirtadienį. kas nors iš rimtai norinčių pasakykit laiką tinkantį.
QUOTE(Armana @ 2010 02 08, 10:55)
Sveiki
aš turiu canon eos 1n, puikiausias aparatas. ir ne pabandymui, o intensyviam fotkinimui. joks jis ne senukas, profesionalus fotikas, marš fotkint
QUOTE(Pupeliukas @ 2010 02 08, 11:52)
aš tikrai norėsiu užsisakyt.
dėl jb. man visai patiko plati fomapan keturišintinė. nebrangi, lengvai ryškinaus, jokių bėdų. ir agfos man LABAI patinka.
kai bus deadline užsakymui, sakyk. aš kadangi atostogas planuoju gegužį, noriu iš anksto juostomis pasirūpint. bus didelis ačiū. dėl kūdros tai suprantama..
Armana, senumas tikrai nesvarbu svarbu veiktų. Patikėk čia yra su dar ne tokiom senienom fotografuojančių smagu, kad mūsų daugėja.
QUOTE(sayonara @ 2010 02 08, 15:02)
aš turiu canon eos 1n, puikiausias aparatas. ir ne pabandymui, o intensyviam fotkinimui. joks jis ne senukas, profesionalus fotikas, marš fotkint
Jau ramiau pasidarė Pas mane senesnis modelis, Sayonara, na bet svarbiausia, kad veiktų. Dar negaliu fotkint, nes jis kažkur pakeliui į Lietuvą, laukiu nesulaukiu kada atkeliaus pas mane
O kaip dėl objektyvo, jeigu nurodyta, kad jis skirtas skaitmenai, tai jo jau niekaip negalima uždėti ant juostinio ?
QUOTE(Armana @ 2010 02 08, 15:14)
O kaip dėl objektyvo, jeigu nurodyta, kad jis skirtas skaitmenai, tai jo jau niekaip negalima uždėti ant juostinio ?
man rodos, taip. aš saviškiui irgi tik 50-uką naudoju, nes kitas, kurį turiu, yra kitinis, jis ant juostos netinka
ai, tiesa, aš dar įsigijau seną 28 mm EXACTA obj. su m42 sriegiu ir adapterį.. kai pajusi, kad 50 mm nebegana, įsigysi, ko reikia pigiai. ir adapterį - apie 40 lt kainuoja, jei ne mažiau nereik brangių pirkti, tarkim maniškis plačiakampis, nors ir rankinio fokusavimo, mane visiškai tenkina.. laikui bėgant ir su rankinu puikiausiai fokusuoji, kur reik..
QUOTE(Armana @ 2010 02 08, 11:15)
skaitmeniniai kadrai atrodo tokie sintetiniai, o vat juostiniai veža ...
Sveikinu istojus i juostininku gretas
QUOTE(sayonara @ 2010 02 07, 13:10)
šiaip įspūdžiais pasidalink.. pojūčiais, ką davė, ko trūko, koks perteklius gal buvo
pertekliaus nebuvo supratau daug dalyku, kuriuos iki siol zinojau, ir visi jus irgi zinot - kad pirmiausiai - ideja, apie patogia ziureti kompoza ir .t.t. tiesiog kzk kitaip jie nuskambejo. mirineju is nuovargio paskutinem savaitem, tai tingisi strukturuot tuos ispudzius. susitariau, kad atsikvepsiu ir gal net straipsni apie tai parasysiu. jeigu kas gausis - idesiu nuoroda
tai as jau antra po say. as poko (10vnt) Neopan 1600 norec. Man ji is jb turbut labiausiai patinka, bet nepigi.
http://macodirect_de...ilme-p-242.html
QUOTE(sayonara @ 2010 02 08, 15:20)
man rodos, taip. aš saviškiui irgi tik 50-uką naudoju, nes kitas, kurį turiu, yra kitinis, jis ant juostos netinka
ai, tiesa, aš dar įsigijau seną 28 mm EXACTA obj. su m42 sriegiu ir adapterį.. kai pajusi, kad 50 mm nebegana, įsigysi, ko reikia pigiai. ir adapterį - apie 40 lt kainuoja, jei ne mažiau nereik brangių pirkti, tarkim maniškis plačiakampis, nors ir rankinio fokusavimo, mane visiškai tenkina.. laikui bėgant ir su rankinu puikiausiai fokusuoji, kur reik..
Aha, mano 50-tukas tiks prie šio fotoaparato Tik tiek, kad apie kitus objektyvus (ty. ne canono nelabai nusimanau ), tai kai reiks ką nors susirasti prašysiuos pagalbos
QUOTE(sillwio @ 2010 02 08, 17:25)
Sveikinu istojus i juostininku gretas
Dėkui