Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sillwio @ 2010 02 20, 22:10)
Jis matuoja ne visą kadrą, o tik jo centrinę dalį. Jei fotografuojant pvz. portretą į eksponometro zoną pateks pvz. dangaus lopas, matavimas bus neteisingas - gausi nepilnai eksponuotą kadrą. Todėl reikia pajausti, kur ta riba. Nieko ten sudėtingo, tik reikia šiek tiek praktikos. Autoekspozicija turi tik M7. Turėk omeny, kad be baterijos M7 veikia tik 2 išlaikymai. Jei nori automatizuotos kameros, pasidairyk ir į Zeiss Ikon ZI ar ZM.

Būtent. Nuo ieškiklio didinimo ir priklauso, su kokiais objektyvais daug maž jis tinka dirbt ir pagal tai sužymėti rėmeliai. Pas tave, kaip ir pas mane 0,72. Pastumk rėmelių perjungimo svirtelę, kad tau parodytų 90 mm rėmelį. Suprasi, ar tu galėsi patogiai fotografuoti. Man kol kas atrodo, kad nelabai. Vėl klausiu ms smile.gif

pirma pastraipa - supratau nuostabiai 4u.gif l.logiska - is galvos ekspozicija nustatant paprastai juk irgi apie tuos pacius dalykus pagalvoji - kiek ten tu svieseniu lopu fone papuola, pg ka nori eksponuoti ir pan.

zinau as ta remeli, nedidelis, bet nemanau, kad misija neimanoma:)

dairytis i nieka as kol kas konkreciai nesidairysiu, turiu dar grazaus darbo su kompozicija, idejom ir kt svarbesniais dalykais, paskui jau ta technika surankiosiu, kai galutinai zinosiu kam ko man reikia rolleyes.gif

ms, supratau.

man siaip idomu kaip kas gyvenat fotografine prasme ax.gif ka fotografuojat, ka noretumet? kam krize, kam pakilimas, ka galvojat pirkt/parduot ir kodel? kokie tikslai/norai?
Atsakyti
ms - kad gyvenime tik tokios problemos ir būtų, kaip tavo ir mano pasižodžiavimai, aš būčiau labai laiminga lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2010 02 20, 23:20)
man siaip idomu kaip kas gyvenat fotografine prasme ax.gif ka fotografuojat, ka noretumet? kam krize, kam pakilimas, ka galvojat pirkt/parduot ir kodel? kokie tikslai/norai?

aš fotografine prasme vegetuoju.
juostinė fotografija išlieka mano favoritė, skaitmeną (sugedusią savo ir sveiką darbinę) tebeturiu, parduoti kol kas neketinu, bet jau daugiau negu pusmetis nesu į rankas paėmus normaliam fotografavimui.
idėjų turiu, bet jos arba neišbaigtos, arba neįgyvendinamos. iki pabaigos nieko nepadarau, blaškausi. žodžiu, pas mane tai šūdas. ir žinau, kodėl - aš nedirbu. fotografijoje, ta prasme. tinginiauju arba kompleksuoju dėl savo sugebėjimų ar dar koks velnias, net nežinau. faktas vienas - jei dar stovėisu vietoje, ekskavatoriai nebeturės darbo, nes liks gili duobė.
Atsakyti
aš neturiu laiko galvot apie fotografavimą, analizuoti ko noriu, ko ne ar filosofuot kas man yra fotografija. įsigyt planuoju ta kaip ten jį pavadinus: kabelį nuotolinį ai, "troselis" jis vadinasi, atostogoms birželį.
Atsakyti

Aš už kokio mėnesio Mamiya C330 pardavinėsiu biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
nu kai nedarai, tai ir neturi, nei daugiau, nei maziau. bet nemanau, kad per tas fotografines "pertraukas" l.jau pablogeja situacija - igudziai tai niekur nedingsta. kunas ir akys nepamirsta smile.gif

kz itampos pavaiksto vis skyrelyje, tai kiekviena karta vis pagalvoju, ar rasyt ka nors, ypac asmeniskesnio.. paskambino siandien tetis (pradziai reikia pasakyti, kad santykiai musu ne tai kad nekokie, bet tiesiog jokie l.ilga laika buvo) ir kzk pradejom kalbeti apie fotografija. isklausinejo apie fotikus, juostas, ryskinima. kai buvo jaunas, baige fotografija ir fotkino vestuves. miglotai beprisimenu. pasake, kad mano darytoj Domuko nuotraukoj "zinoma, daug klaidu", ir man, kuriai visada buvo sunku priimti ka nors kaip autoriteta ir neissidirbinejant priimti kritika, taip teisingai tas "daug klaidu" nuskabejo. perbrauke sirdi tas trapus testinumas tarp kartu..
Atsakyti

atradau naują sritį. tai ir visos parkės nuėjo į šoną biggrin.gif nėr kada parintis. ir ... žinau, kad čia ne vieta apie tokius norus pareikšt, bet noriu D300 biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2010 02 21, 21:54)
atradau naują sritį. tai ir visos parkės nuėjo į šoną biggrin.gif nėr kada parintis. ir ... žinau, kad čia ne vieta apie tokius norus pareikšt, bet noriu D300 biggrin.gif

sporto žurnalistika? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2010 02 21, 21:11)
sporto žurnalistika?  mirksiukas.gif

ne, maistas biggrin.gif bet ir šita sritis man visai patinka smile.gif
Atsakyti
cia is pasiruosimo smile.gif daugiau neleidzia indet sm'as.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Aš pradėjau į fotografiją žiūrėt paprasčiau, negu anksčiau. Ačiū dievui, supratau, kad makro objektyvas nepadarys mano makro nuotraukų įdomesnėmis, kad norint nufotografuoti portretą, portretinis objektyvas nėra būtinybe ir t.t. - tai tik įrankiai. Įrankiai įneša savo indėlį į rezultatą, bet kuria ne įrankiai. Kaip dailininkui teptukai. Su jais gerai, bet jų nebuvimas nelemia rezultato - galima tapyti rankomis.

Dėl nuosmukių - neverta savęs nemylėti, kai rezultatai ne tokie, kokių tikimės. Netenkinantys rezultatai yra didesnis spyris, nei sėdėjimas ant laurų. Net ir maisto fotografavimas (bite maja wink.gif ) verčia tobulėti - juk fotografija ne vien siužetas, bet ir spalvos, kompozicija, šviesa. Neišeina šiandien nufotografuoti portreto, fotografuokim bet ką. Svarbu fotografuoti.
Papildyta:
ms, dar.
Atsakyti
1,4 ir priešpaskutinė bigsmile.gif parodyk dar 4u.gif
Atsakyti