QUOTE(sillwio @ 2010 02 20, 22:10)
Jis matuoja ne visą kadrą, o tik jo centrinę dalį. Jei fotografuojant pvz. portretą į eksponometro zoną pateks pvz. dangaus lopas, matavimas bus neteisingas - gausi nepilnai eksponuotą kadrą. Todėl reikia pajausti, kur ta riba. Nieko ten sudėtingo, tik reikia šiek tiek praktikos. Autoekspozicija turi tik M7. Turėk omeny, kad be baterijos M7 veikia tik 2 išlaikymai. Jei nori automatizuotos kameros, pasidairyk ir į Zeiss Ikon ZI ar ZM.
Būtent. Nuo ieškiklio didinimo ir priklauso, su kokiais objektyvais daug maž jis tinka dirbt ir pagal tai sužymėti rėmeliai. Pas tave, kaip ir pas mane 0,72. Pastumk rėmelių perjungimo svirtelę, kad tau parodytų 90 mm rėmelį. Suprasi, ar tu galėsi patogiai fotografuoti. Man kol kas atrodo, kad nelabai. Vėl klausiu ms
Būtent. Nuo ieškiklio didinimo ir priklauso, su kokiais objektyvais daug maž jis tinka dirbt ir pagal tai sužymėti rėmeliai. Pas tave, kaip ir pas mane 0,72. Pastumk rėmelių perjungimo svirtelę, kad tau parodytų 90 mm rėmelį. Suprasi, ar tu galėsi patogiai fotografuoti. Man kol kas atrodo, kad nelabai. Vėl klausiu ms
pirma pastraipa - supratau nuostabiai l.logiska - is galvos ekspozicija nustatant paprastai juk irgi apie tuos pacius dalykus pagalvoji - kiek ten tu svieseniu lopu fone papuola, pg ka nori eksponuoti ir pan.
zinau as ta remeli, nedidelis, bet nemanau, kad misija neimanoma:)
dairytis i nieka as kol kas konkreciai nesidairysiu, turiu dar grazaus darbo su kompozicija, idejom ir kt svarbesniais dalykais, paskui jau ta technika surankiosiu, kai galutinai zinosiu kam ko man reikia
ms, supratau.
man siaip idomu kaip kas gyvenat fotografine prasme ka fotografuojat, ka noretumet? kam krize, kam pakilimas, ka galvojat pirkt/parduot ir kodel? kokie tikslai/norai?