Grethen, kokia programa naudoji?
Gaziulka, tu jau nebe Birštone?
QUOTE(Sea_ @ 2010 02 20, 22:15)
Grethen, kokia programa naudoji?
Programa? PhotoShopa 
QUOTE(sillwio @ 2010 02 20, 21:22)
aisku, aciu. as lengvai susidomejusi Elmarit 90-tuku, bet dar taip nekryptingai. galvojau, gal tu 90-tuka koki turi.
Sea, nebe

Nesipykstam. Ačiū visiems už nuomones. Man padėjot priimti sprendimą.
Grethenn, spalvų profilį pabandyk į sRGB pasikeist šope.
Gaziulka, aš irgi apie 90 gražių dalykų prisiskaičiau ir pavyzdžių prisižiūrėjau. Kol kas neplanuoju, nes su leica tenka daug ką prisiminti, o kai ką išmokti iš naujo (pvz. ekspozicijos matavimą). Užteks kol kas nežinomųjų. Be to, mano ieškiklis 0,72, o tai reiškia, kad su 90 mm nėra patogu kadruot. Nežinau, gal čia išankstinė nuomone mano tokia. ms?
Grethenn, spalvų profilį pabandyk į sRGB pasikeist šope.
Gaziulka, aš irgi apie 90 gražių dalykų prisiskaičiau ir pavyzdžių prisižiūrėjau. Kol kas neplanuoju, nes su leica tenka daug ką prisiminti, o kai ką išmokti iš naujo (pvz. ekspozicijos matavimą). Užteks kol kas nežinomųjų. Be to, mano ieškiklis 0,72, o tai reiškia, kad su 90 mm nėra patogu kadruot. Nežinau, gal čia išankstinė nuomone mano tokia. ms?
QUOTE(sillwio @ 2010 02 20, 21:15)
ekspomatavima? o tavo gi M6, jei neklystu, ji turi automatini

del ieskiklio nieko nezinau
QUOTE(Grethenn @ 2010 02 20, 20:25)
QUOTE(sillwio @ 2010 02 20, 21:15)
norėjau tą pat parašyt

Papildyta:
QUOTE(Gaziulka @ 2010 02 20, 21:06)
greita tu

QUOTE(Gaziulka @ 2010 02 20, 21:29)
ekspomatavima? o tavo gi M6, jei neklystu, ji turi automatini

Eksponometras įmontuotas, bet ekspozicijos jis nenustatinėja. Jis tik parodo matavimo rezultatus, o ekspoporą jau tenka parinkti pačiam. Panašiai, kaip DSLR M režime. Bet ne tai sunku. Sunku perprasti jo veikimą, t.y. pajausti, kokią kadro dalį vaizdo ieškiklyje matuoja eksponometras, kad pamatuoti teisingai, o tada, jei reikia, kompensuoti teisingai. Būna, kad dar tenka pagalvoti, į kurią pusę sukti išlaikymo ratuką. Kai galvoti jau apie nieką nereikės, galima bus pradėt galvot apie kitus stiklus.
Dėl ieškiklio pasidomėk. Jų būna su skirtingu didinimu, o nuo didinimo priklauso, su kokiais objektyvais patogiau dirbt.
QUOTE(sillwio @ 2010 02 20, 21:41)
Eksponometras įmontuotas, bet ekspozicijos jis nenustatinėja. Jis tik parodo matavimo rezultatus, o ekspoporą jau tenka parinkti pačiam. Panašiai, kaip DSLR M režime. Bet ne tai sunku. Sunku perprasti jo veikimą, t.y. pajausti, kokią kadro dalį vaizdo ieškiklyje matuoja eksponometras, kad pamatuoti teisingai, o tada, jei reikia, kompensuoti teisingai. Būna, kad dar tenka pagalvoti, į kurią pusę sukti išlaikymo ratuką. Kai galvoti jau apie nieką nereikės, galima bus pradėt galvot apie kitus stiklus.
Dėl ieškiklio pasidomėk. Jų būna su skirtingu didinimu, o nuo didinimo priklauso, su kokiais objektyvais patogiau dirbt.
nezinojau, ir tiesa sakant, kol kas nelabai tiksliai isikertu apie ka tu - "kokia kadro dali vaizdo ieskyklyje matuoja eksponomentras"

jo, bandau issiaiskinti bent jau koki maniskis turi. bet mastau, kad framelinus tai tik 35, 50 ir 90 turiu, tai ne kazin ka ir pasirinksi.
QUOTE(Gaziulka @ 2010 02 20, 21:56)
nezinojau, ir tiesa sakant, kol kas nelabai tiksliai isikertu apie ka tu - "kokia kadro dali vaizdo ieskyklyje matuoja eksponomentras"
as dar taip sau galvoj toli i ateiti svarsciau M2 i M6 keisti butent del autoexpozos, nes dabar man M2 tik ramiam fotkinimui susikaupus.
jo, bandau issiaiskinti bent jau koki maniskis turi. bet mastau, kad framelinus tai tik 35, 50 ir 90 turiu, tai ne kazin ka ir pasirinksi.

Jis matuoja ne visą kadrą, o tik jo centrinę dalį. Jei fotografuojant pvz. portretą į eksponometro zoną pateks pvz. dangaus lopas, matavimas bus neteisingas - gausi nepilnai eksponuotą kadrą. Todėl reikia pajausti, kur ta riba. Nieko ten sudėtingo, tik reikia šiek tiek praktikos. Autoekspozicija turi tik M7. Turėk omeny, kad be baterijos M7 veikia tik 2 išlaikymai. Jei nori automatizuotos kameros, pasidairyk ir į Zeiss Ikon ZI ar ZM.
Būtent. Nuo ieškiklio didinimo ir priklauso, su kokiais objektyvais daug maž jis tinka dirbt ir pagal tai sužymėti rėmeliai. Pas tave, kaip ir pas mane 0,72. Pastumk rėmelių perjungimo svirtelę, kad tau parodytų 90 mm rėmelį. Suprasi, ar tu galėsi patogiai fotografuoti. Man kol kas atrodo, kad nelabai. Vėl klausiu ms

turint 50mm as imciau ne 90, o 35. 50mm portretus (kam butu labiau naudojamas 90mm) kepa puikiai.
del fokusavimo su 90mm. Siek tiek sunkiau - bet be problemu. Jei gaziulka nori pabandyt - sakyk. Bet kas liecia mano 90mm susiduriau su kita problema, kuria dabar pataisys meckauskas - tai fokusavimo ziedo eigos sunkumas. Siaip problemu nera, jei neturi su kuo palyginti, bet kadangi mano 35 ir 50 fokusavimo ziedas valdomas vienu pirstu, tai 90 - sunkiau. Mieckinas su kzkokia deimantine pasta pritrins, per nauja justiruos ir bus gerai. Man si problemele islindo tada, kai fotkinau vestuves ir reikedavo greitai fokusuoti, o tas eigos sunkumas erzino, ypac kai sufokusavus reikedavo per milimetra pakoreguoti pjuvi, tai buvo sunkoka stabdyt inercija - kai nespejus jo isjudinti, reikia iskart stabdyt, t.y. fokusuojant galva apkraunama kzkpapildomu mechaniniu algoritmu
) (fotkiu is tu vest idesiu siek tiek veliau - dabar atrinkineju, o rezultatais is esmes patenkintas. Issianalizavau, kaip susidet tases, kaip ka ir is kur imti/deti ir t.t. ir drasiai zinau, kad fotkinsiu tik i juosta). Kada veliau aprasysiu pastebejimus is "kovos lauko" 
Gaz - silwio gerai paaiskinko apie leica m6 eksponometra. Taip, reikia siek tiek praktikos.
Man ziuret per rangefinderio ieskikli zymiai mieliau - jau pripratau
Siaip nuostabus jausmas atrasti, suprasti ir moketi valdyti
Papildyta:
Sansara.. tuoj nereikes man taves saugot nuo nervines itampos (tai nescia, tai gimdai, tai maitini) ir formuluociu rankiot, tai atsiimsi su +
del fokusavimo su 90mm. Siek tiek sunkiau - bet be problemu. Jei gaziulka nori pabandyt - sakyk. Bet kas liecia mano 90mm susiduriau su kita problema, kuria dabar pataisys meckauskas - tai fokusavimo ziedo eigos sunkumas. Siaip problemu nera, jei neturi su kuo palyginti, bet kadangi mano 35 ir 50 fokusavimo ziedas valdomas vienu pirstu, tai 90 - sunkiau. Mieckinas su kzkokia deimantine pasta pritrins, per nauja justiruos ir bus gerai. Man si problemele islindo tada, kai fotkinau vestuves ir reikedavo greitai fokusuoti, o tas eigos sunkumas erzino, ypac kai sufokusavus reikedavo per milimetra pakoreguoti pjuvi, tai buvo sunkoka stabdyt inercija - kai nespejus jo isjudinti, reikia iskart stabdyt, t.y. fokusuojant galva apkraunama kzkpapildomu mechaniniu algoritmu

Gaz - silwio gerai paaiskinko apie leica m6 eksponometra. Taip, reikia siek tiek praktikos.
Man ziuret per rangefinderio ieskikli zymiai mieliau - jau pripratau

Siaip nuostabus jausmas atrasti, suprasti ir moketi valdyti

Papildyta:
Sansara.. tuoj nereikes man taves saugot nuo nervines itampos (tai nescia, tai gimdai, tai maitini) ir formuluociu rankiot, tai atsiimsi su +