Prieš kurį laiką čia atkakliai klausinėjau, kokio numerio mažiausius karoliukus galima užnerti ant siūlo. Kadangi tikslaus atsakymo nesulaukiau, vistiek surizikavau išbandyti pati. Pirkau 10 ir 11 numerio čekiško biserio Preciosa. Abeji telpa ant siūlų Linate smyra platinum ir Baltika. Aišku 11 numerio karoliukus sunkiau užnerti ir slankojasi jau truputį sunkiau. Aš nusprendžiau apsistoti prie 10 numerio, o nr. 11 naudoti spec. projektams, jei man to norėsis.
Išbandžiau ir šiame formume rekomenduotus Baltika siūlus. Suprantu, kodėl jie yra mėgiami. Reikia daug mažiau pastangų įdėti, norint lygaus mezginio, ypač kraštuose. Pripažįstu, riešinių vaizdas dailus. Bet man šiek tiek kilo abejonių, ar vėliau nesivelia
, nes stumdant karoliukus, susidaro pūkelis. Ir man susidarė įspūdis, kad pačios riešinės mažiau elastingos, na, tokios standesnės gaunas.
Ir dar. Gavau reklamą į el. paštą, tai ir čia pasidalinsiu
nuoroda. Vėl yra pigesnių karoliukų. P.S. Čia tik geresne kaina dalinuos, jokių asmeninių ryšių nėra.
O man riešinėms geresnių siūlų kaip "Avantgarde" nėra. Su "Baltika" riešinės išsitampė, osu mano minėtais siūlais visad kaip naujos. Nors ne tiek jau daug esu jų numezgusi.