Įkraunama...
Įkraunama...

Riešinės

Savų darbų dėti niekas nedraudžia. Ir daryti pagal kitus taip pat. Bet į savo albumus dėti kitų žmonių nuotraukas jau nėra gražu.
Atsakyti
Mergaitės, o pirmąją akį išmezgat ar nukeliat, kad kraštelis dailus būtų?? g.gif
Atsakyti
Aš pirmąją akį nukeliu, kaip ir bet kuriame kitame mezginyje. Tik man labiau patinka, kai kraštelyje ne pynutė susiformuoja, bet savotiški "kauburėliai". Todėl ir paskutinę akį išmezgu gerą (aš viską gerom mezgu), o tada sukdama mezginį siūlą palieku kairėje pusėje, kad jis iš krašto apgaubtų akį. Tikiuosi, suprantamai parašiau... Jei nelabai, artimiausiom dienom bandysiu pafotografuoti, jei bus kam įdomu.
Atsakyti
QUOTE(Zemugne @ 2010 02 20, 21:21)
Aš pirmąją akį nukeliu, kaip ir bet kuriame kitame mezginyje. Tik man labiau patinka, kai kraštelyje ne pynutė susiformuoja, bet savotiški "kauburėliai". Todėl ir paskutinę akį išmezgu gerą (aš viską gerom mezgu), o tada sukdama mezginį siūlą palieku kairėje pusėje, kad jis iš krašto apgaubtų akį. Tikiuosi, suprantamai parašiau... Jei nelabai, artimiausiom dienom bandysiu pafotografuoti, jei bus kam įdomu.

ačiū, maždaug supratau ax.gif nuotraukytė būtų thumbup.gif
jau baigiu suvert karoliukus. ačiū visoms už patarimus aciuks.gif visai neblogai sekas ax.gif dar priminkit, kaip susikaičiuot, kiek eilių aplink riešą reikia numegzti? na, kiek kartų raštą reikės kartoti? g.gif pvz. turiu raštą, kurio vienam žingsniui reikia 37 karoliukų, raštas užima 12 eilučių (čia 6 rašto ir 6 išvirkščios pusės), jei aš taip skaičiuoju. ar tai realu, kad man rašto žingsnį reikės kartot 8 kartus? kažkaip prastai su matematika šiame mezginyje blush2.gif tai išeitų 100 eilučių į viršų..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erika.Stn: 20 vasario 2010 - 21:11
QUOTE(Erika.Stn @ 2010 02 20, 21:57)
dar priminkit, kaip susikaičiuot, kiek eilių aplink riešą reikia numegzti? na, kiek kartų raštą reikės kartoti? g.gif pvz. turiu raštą, kurio vienam žingsniui reikia 37 karoliukų, raštas užima 12 eilučių (čia 6 rašto ir 6 išvirkščios pusės), jei aš taip skaičiuoju. ar tai realu, kad man rašto žingsnį reikės kartot 8 kartus? kažkaip prastai su matematika šiame mezginyje blush2.gif tai išeitų 100 eilučių į viršų..

Manau, kad tai priklauso nuo siūlo storio, rašto tamprumo, riešo apimties... Iš ROMA siūlų man idealu 120 eilės suaugusiai rankai.
Atsakyti
Aš paprastai skaičiuoju rašto eilėmis. Priklausomai nuo siūlų storio, karoliukų dydžio, rašto tankumo gali prireikti 60-80 rašto eilių. O kartais ir mažiau.
Atsakyti
pas mane Mondial siūlai, merino vilna. kaip storį nusakyti nežinau, neperstoriausi, pardavėja sakė, kad visos iš tokio mezga, tai ir pasiėmiau doh.gif karoliukai visai mažučiukai,ant pakuotės parašyta, kad 10 dydis. ranka plonytė, mezgu ne sau. Tikriausiai užknisau su klausimais, bet pirmos riešinės, tai daug iškyla klausimų pradėjus raliai viską daryt doh.gif vat ir dabar pamėginau truputi pamegzt, ir iš karto klausimas - kodėl karoliukai nori kavotis?? ar per laisvai mezgu, ar prastai pristumiu?? kur gali būt klaida? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2010 02 20, 20:13)
Tada manyciau nereikia visiskai siu temu, nedekime nuotrauku, nieko nerodykime, negalima megzti imant rastus is knygu, nes ant megztinio nebus nurodytas autorius ir t.t. ir t.t. g.gif
Pas mane albumelyje yra mezginiu, maciau jau ne viena kepuraite vaikiska, pagal tai numegzta, na ir kas cia tokio g.gif
Jeigu bus toks poziuris isvis nerimo, mezgimo ir rankdarbiu forumai visi praranda prasme.

siaip tai as pritariu jums labai smile.gif
tik aisku jei ikeli svetima nuotrauka kaip savo darba tada tai jau negrazu labai gaunas,bet siaip tik nusiziureti rasta ar modeliuka tai nematau nieko blogo,o jei nenori kad kas bezdzioniautu tai reikia nesirodyti niekam,arba kaip nors apsaugoti kad niekas negaletu nusikopijuoti nuotrakos tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Erika.Stn @ 2010 02 21, 00:09)
klausimas - kodėl karoliukai nori kavotis?? ar per laisvai mezgu, ar prastai pristumiu?? kur gali būt klaida? mastau.gif

jei mezgi gerosiomis akimis, tai rasta reikia delioti blogojoje puseje. ir tik vienoje puseje. Ar aiskiai parasiau? zodziu, viena eile ismezgi gerosiomis akimis nieko nedarydama, kitoje eileje formuoji rasta
Atsakyti
Na, karoliukai tikriausiai slepiasi dėl to, kad per laisvai mezgi ir karoliukai lengvai nuslysta tolym. Tankiai sumezgus sunku net kladingą karoliuką per akį perstumti ir į gretimą tarpą perstumti (paprasčiau tą vietą nuardyti).
Atsakyti
Mezgiausi liemenę ir liko truputį siūlų, tai išėjo riešinės:
user posted image
Atsakyti
pasiskolinu ir as nuotraukyte:
http://www.picatom.c...05370236-1.html
Ir noriu paklausti, kaip ismegsti si rasteli, gal kas gali padeti? blush2.gif
Atsakyti