Viskas kuo puikiausiai pavyko , beliko laukti kada pasipuošti reiks
riesines dyktereciai
Merginos, gal galite patarti, kaip megzti riešinių kraštą, kad gražus būtų...nukelti pirmą akį ar kažkaip kitaip darote Pasidalinkite savo patirtim
QUOTE(*Radvileee @ 2011 06 07, 17:03)
Merginos, gal galite patarti, kaip megzti riešinių kraštą, kad gražus būtų...nukelti pirmą akį ar kažkaip kitaip darote Pasidalinkite savo patirtim
as paskutine ismezgu geraja o is kitos puses apsuku ir gaunasi toks gumbelis. gal supratai
QUOTE(*Radvileee @ 2011 06 07, 16:03)
Pirmą nukeliu, paskutinę išmezgu gerai
labutis gal galite pasidalinti raštų schemomis Tokių gražių primezgusios, ir aš gundausi, bet va raštų shemų nelabai randu
Kokios grazios visu riesines, jauciu kiek ten darbelio ideta
QUOTE(*Radvileee @ 2011 06 07, 15:03)
Sveikos, merginos. Peržiūrėjau temutę, tokių grožybių yra
Įkelsiu ir aš, jei pavyks
Kraštą aš mezgu taip: pirmąją akį nukeliu, o paskutinę išmezgu gerąją. O pabaigus ir susiuvus apneriu "vėžlio žingsneliu". Kitų būdų nemėginau, kažkaip šitas labiausiai patiko
Papildyta:
QUOTE(riešutėlis @ 2011 06 25, 17:50)
labutis gal galite pasidalinti raštų schemomis Tokių gražių primezgusios, ir aš gundausi, bet va raštų shemų nelabai randu
Raštų per google'į ieškokit Aš dar ir pati pasipaišau. O jei kokį įdomesnį pamatau jau numegztose riešinėse, tai nusižiūriu ir nusipiešiu
Sveikos. Man riešinės labai gražu ir jūsų visų darbeliai superiniai. Noriu ir aš pabandyti, bet kiek žiūriu schemas, nu niekaip nesuprantu kaip ir kada reikia pridėt tuos karoliukus gal kuri turit aiškią schemą pradedančiai
QUOTE(Alsė @ 2011 08 10, 18:41)
Noriu ir aš pabandyti, bet kiek žiūriu schemas, nu niekaip nesuprantu kaip ir kada reikia pridėt tuos karoliukus gal kuri turit aiškią schemą pradedančiai
Auksarankės yra padariusios ne vieną pamokėlę.
Keletą jų radau interneto platybėse:
pamokėlė
Jovitos pamoka
Kristi pamoka
O čia yra video, tik moteris ripsą mezgą išvirkščiomis akimis, todėl karoliukus prideda gerojoje pusėje. Mezgant ripsą gerosiomis akimis, karoliukai pridedami išvirkščiojoje pusėje.
Schemose nuspalvintas langelis ar ženkliukas reiškia akies mezgimą, įmezgant karoliuką, o tuščias - be karoliuko.
Aš turiu kitokį klausimą. Kokius mažiausius čekiškus biserius galima suverti ant siūlo? Aš mezgu iš Linate Smyrna Planinum siūlų. Jei rinksiuos kitus, tai irgi analogiško plonumo. Iki šiol karoliukus pasirinkdavau gyvai parduotuvėje, tai mačiau, kokios skylutės. Dabar radau nemenką pasirinkimą čia, bet iki nesu susidūrusi su biserio skirtingu žymėjimu. Žinau, kad kažkurie skaičiai reiškia skylutės dydį, bet kurie tiktų riešinėms... Kažkaip nesinori prisipirkti netinkamų. (Paskui dar teks medelius išmokti kurti. )
Gal kartais kas nors esate išbandę praktiškai ir galėtumėte patarti?
grete,o tu ne is kauno?
einu pasikuisiu ir paziuresiu,kokius man maziausius teko naudoti
keista.ne ant didesniu jablonex karoliuku pakeliu nieko apie ju dydi neraso... reiks kada bazej uzsukti ir gyvai paciupineti juos,nes is nuotrauku tai nelabai ten vaizdelis matosi,kur mazesni,kur didesni.viena rodo,kitka raso siaip niekad nesu pirkusi internetu karoliuku jau gyvai parduotuveje man sunku buna pasirinkti,o internetu tai is viso
einu pasikuisiu ir paziuresiu,kokius man maziausius teko naudoti
keista.ne ant didesniu jablonex karoliuku pakeliu nieko apie ju dydi neraso... reiks kada bazej uzsukti ir gyvai paciupineti juos,nes is nuotrauku tai nelabai ten vaizdelis matosi,kur mazesni,kur didesni.viena rodo,kitka raso siaip niekad nesu pirkusi internetu karoliuku jau gyvai parduotuveje man sunku buna pasirinkti,o internetu tai is viso
QUOTE(grete @ 2011 08 10, 22:57)
Aš turiu kitokį klausimą. Kokius mažiausius čekiškus biserius galima suverti ant siūlo? Aš mezgu iš Linate Smyrna Planinum siūlų. Jei rinksiuos kitus, tai irgi analogiško plonumo. Iki šiol karoliukus pasirinkdavau gyvai parduotuvėje, tai mačiau, kokios skylutės. Dabar radau nemenką pasirinkimą čia
Geros kainytės aš irgi niekaip nesuprantu, kaip nutaikyt dydį - tai per mažus, tai per didelius nusiperku blogai, kai nėra dydžių ant pačio maišelio parašyta...
Bet pastebėjau, kad ir karoliukai vienodo dydžio atrodo, bet jų skylutės skersmuo skiriasi - vieni telpa ant to paties siūlo, kiti - ne