Rodausi naujoje temoje Turejau pora motkeliu tokiu siulu,tai va ir sugalvojau :)Sunkoka man kaip nepatyrusiai buvo megsti,bet rezultatas manau vertas to
Na, čia yra kita problema. Jeigu būtų buvusios nuorodos, kad čia yra mano riešinės, mano nuotraukos, paimtos iš ten ir ten, manęs būtų atsiklausta, tada kodėl ne. Jeigu kažkas iš mano riešinių nusikopijuoja (persipiešia) raštą, tada irgi tiek to. Nors būtų gražu parašyti, kuo naudotasi. Bet yra dar vienas dalykas, ir tai jau buvo ne tik mano, bet ir "Rankdarbių kraitelės" reikalas (ir tai tikrai nebuvo internete...): riešinių pamokos pavyzdžiai iš žurnalo. manau, kad tas žurnalas yra beveik kiekvienoje Lietuvos bibliotekoje (jei ką, ten ir raštai yra), tai susirasti tikrai nėra sunku. O skenuoti ir dėti į internetą - nelegalu. Bet baigiam apie tai diskusijas. O jei kas užsimanytų kokio riešinių rašto, kurios įdėtos mano bloge, gali tiesiog man parašyti. Jei jos bus ne iš Juškienės knygos, o mano sukurtos, pasidalinsiu, net nereiks persipiešinėti rašto iš nuotraukų.
Suprantu Tavo, kaip kurejos ambicijas, tikrai pagirtinas toks poziuris i autorines teises. Bet... cia forume beveik visos idejos is skanuotu zurnalu mes visos, na, labai didzioji dauguma, nusikalstam.
Kad butu visiems ramu - istryniau Tavo darbeliu nuotraukas.
dabar jus man paaiskinkit toki dalykeli: as parsisiunciau keleta zurnalu internetu pvz. rankdarbiu kraite,mezginiu pasaulis ir t.t. ir kadangi yra gresme bet kada gali uzluzti kompas(man taip buvo nutike kai studijuodama diplomini dariau kelis kart tai maniau isprotesiu kai dingo visas diplominis darbas ,atsiprasau as cia gal ne visai i tema...)tai as jau bijau ir todel susikeliau viska i fotki.com puslapiuka(http://public.fotki.com/amber-piece/) ir siaip jei kas ko nors noretu tai pasivartyti gali...TAI AR SITO NEGALIMA DARYTI??? ir dar prie to pacio noriu paklausti-ar jei jau koks supermamytes kitos darbelis patiko ir as ji sau noriu issisaugoti ir parodyti savo puslapyje(kokius metus tai tik i kitu darbus ziopsojau ir idejas gaudziau ir issaugodavau sau nesusilaikydavau prisipazinsiu... )BET PARASYSIU KAD TAI NE MANO ,O KITU SUPERMAMU GROZYBES PAGAMINTOS tai irgi negaliu?taip supratau?jau per metus rinktas tas grozis tai tikrai nepamenu kieno tie darbai ir paprasyti neiseis busiu dekinga uz atsakyma
Skenuoti žurnalus, juos platinti ir pan. yra autorinių teisių pažeidimas. Taip pat ir schemas, nebent jos būtų nemokamos. Tad nei jų saugoti, nei platinti negalima (teorija su praktika, be abejo, čia prasilenkia, bet užsienyje kartais baudų rimtų pasitaiko). Internete viešai saugoti irgi nelegalu, nebent tai būtų prieinama tik tau. O kiek pirataujam, priklauso nuo kiekvieno iš mūsų. Dėl išsaugotų nuotraukų: taip, jų platinti, dėlioti negalima, nebent nurodytum, iš kur paėmei. Bet jeigu tu pagal jas padarai kokį savo darbą, būtų gražu parašyti, į ką nusižiūrėjai. O jei nepameni, taip galima ir parašyti. Aš irgi kartais taip darau, parašau, kad idėją radau interneto platybėse, bet nepamenu, kur. Jeigu rasčiau pagal mano darbą padarytą kitą, o žmogus parašytų, kad neprisimena, kur rado daiktą, kuriuo sekė (ar net kopijavo raštą), pasidžiaugčiau, kad jis patiko ne tik man. Juk žmogus jo jau nepristatinėtų kaip savo originalios idėjos.
aciu uz paaiskinima del svetimu darbu viskas aisku,del nusiziurejimo taip pat siaip nelabai ir pristatysi kaip savo originalu darba jei jo rasta ar visa modeli su rasto schemomis radai situ forumu puslapiuose ir mezgusios ar nerusios jau gali buti daug kas : o del zurnalu tai gaila kad negalima ju laikyti taip atvirai internetiniuose puslapiuose,o ar tas siuntimasis ir saugojimas taip pat nelegalus kur per ,,depozit,,siunciasi(jei nusigrybavau tai labai nesistebekit prasom,nes nelabai gaudausi dar tuose siuntimuose gal ir ne taip parasiau... ) na kur forumo tema yra -zurnalai 8 tema pavyzdziui?
Labas, mergaitės jungiuosi aš prie jūsų skaičiau skaičiau ir pasiklydau.. pasakykit, prašau, jei raštas yra trys burbuliukai( ir trys akys be burbuliuko (A), tai megzti reikia: BBBAAA ar BABABA AAA. Na viena mergaitė buvo parašius, kad jei eina iš eilės trys burbuliukai, tai burbuliuką reikia išmegzti į kas antrą akį??? kalbu apie akis, ne apie eiles? aš galvojau, kad ir mezgu trsi burbuliukus nepraleisdama akių..
Piešiniuose burbuliukai, kryžiukai ar koks kitas ženklas žymi karoliukus. O langeliai - tarpus tarp akių. Tad jeigu turi būti įmegzti trys karoliukai, tai jie ir pristumiami trijuose iš eilės einančiuose tarpuose, tikrai nereikia nieko praleidinėti. Aprašytuoju atveju būtų mezgama: akis, karoliukas, akis, karoliukas, akis, karoliukas, akis, akis, akis, akis (susidaro trys tarpai be karoliukų, po to matyt vėl įmezgamas karoliukas, čia jau priklauso nuo rašto)
Piešiniuose burbuliukai, kryžiukai ar koks kitas ženklas žymi karoliukus. O langeliai - tarpus tarp akių. Tad jeigu turi būti įmegzti trys karoliukai, tai jie ir pristumiami trijuose iš eilės einančiuose tarpuose, tikrai nereikia nieko praleidinėti. Aprašytuoju atveju būtų mezgama: akis, karoliukas, akis, karoliukas, akis, karoliukas, akis, akis, akis, akis (susidaro trys tarpai be karoliukų, po to matyt vėl įmezgamas karoliukas, čia jau priklauso nuo rašto)
O aš, prisipažinsiu, labai nejaukiai pasijaučiau, įlindusi į tą puslapį, kurį nurodė Pavasarėlis. Kai randi ne vieną ir ne dvi savo padarytas nuotraukas, o albumo savininkas net nepaklausia leidimo, nei ačiū pasako, tada kažkaip nemalonu pasidaro... Man tikrai negaila, pasidalinu aš savo sukurtais raštais, bet kai nei paklausia, nei ačiū pasako, tada jau nebežinau, ką sakyti.
Tada manyciau nereikia visiskai siu temu, nedekime nuotrauku, nieko nerodykime, negalima megzti imant rastus is knygu, nes ant megztinio nebus nurodytas autorius ir t.t. ir t.t.
Pas mane albumelyje yra mezginiu, maciau jau ne viena kepuraite vaikiska, pagal tai numegzta, na ir kas cia tokio
Jeigu bus toks poziuris isvis nerimo, mezgimo ir rankdarbiu forumai visi praranda prasme.