Įkraunama...
Įkraunama...

Riešinės

QUOTE(Ogiene @ 2011 01 20, 10:12)
tai ir karoliukus suveriate is galvos? Ta prasme be schemos?  g.gif

man asmeniskai prireike perskaityt pilnai visas riesiniu temas, kad suprast, kaip tuos karoliukus suvert, kaip imegzt ir panasiai... tada dar pasedet ir pagooglint, kokie rastai buna, ka galiu sugalvot pati. ir tada jau pabandziau.
vienoj zinutej nieks nesurasys is naujo visko - rastu, schemu, kaip megzt ir panasiai. Viskam reik kantrybes ir netinget perskaityt ankstesnes temas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2011 01 20, 12:09)
man asmeniskai prireike perskaityt pilnai visas riesiniu temas, kad suprast, kaip tuos karoliukus suvert, kaip imegzt ir panasiai... tada dar pasedet ir pagooglint, kokie rastai buna, ka galiu sugalvot pati. ir tada jau pabandziau.
vienoj zinutej nieks nesurasys is naujo visko - rastu, schemu, kaip megzt ir panasiai. Viskam reik kantrybes ir netinget perskaityt ankstesnes temas  mirksiukas.gif

Pritariu drinks_cheers.gif Reikia nepatingeti paieskoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(KristinuleV @ 2011 01 20, 12:19)
Pritariu drinks_cheers.gif Reikia nepatingeti paieskoti  mirksiukas.gif

Iš mano koncpektų:

1. Riešinės mezgamos plonokais, geriau vilnoniais siūlais, labai tampriu mezgimu, plonais, 1-1,5 numerio virbalais; Po kelių bandymų atradau siūlus Baltika. Ačiū Olaivai. Ji taip pat juos labiausiai vertina;
2. Užsidedama maždaug 50 akių į plotį; ilgiui priklausomai nuo riešo ir siūlo užtenka 120 eilių arba 60 eilių rašto;
3. Mezgant ripsu visomis gerosiomis akimis, karoliukai įmezgami į kas antrą eilę ir raštas formuojamas antroje mezginio pusėje; Mezgant ripsu visomis blogosiomis, raštas formuojamas priekinėje mezginio pusėje;
4. Karoliukai suveriami su specialia adata. Į ją įveriamas plonas siūlas, kurio galas su moment klijais priklijuojamas prie pagrindinio siūlo, iš kurio bus mezgama. Tokiu būdu karoliukai suveriami ant pagrindinio mezgimo siūlo. Šitoj vietoj aš darau kitaip. Įveriu dvigubą ploną siūlą į ploną adatą, per to plono siūlo susidariusią kilpelę permetu vilnonio siūlo galą ir taip karoliukus nuo plono siūlo pertraukiu ant storojo.

Kaip minėjau anksčiau, mėgstu raštą persipiešti excel programa.
Nusistatau funkciją, kad dedant pvz kryžiuką (X), tą langelį iš karto nudažytų pilkai.
user posted image
paprastai darau vieną raportą iš 10-12 rašto eilių. Tada raportą kartoju 5-6 kartus. To paties excel pagalba susumuoju kiek reikės karoliukų raportui, padauginus iš taportų skaičiaus, sužinau kiek iš viso.

Pavėrus maždaug 10cm karoliukų ant siūlo, suvertus karoliukus suskaičiuoju. Žinau kiek karoliukų sueina į 10cm, atitinkamai paskaičiuoju kiek cm karoliukų reikia visai riešinei.

Na ir pirmyn 4u.gif

Jau išaiškinau nuo A iki Z doh.gif

p.s. na ir tiek to, pasidalinsiu dar lobynu, kur galima pritaikyti motyvus ir riešinėm
Spalvoti ornamentai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulėlydis*: 20 sausio 2011 - 12:37
QUOTE(saulėlydis* @ 2011 01 20, 12:24)
Iš mano koncpektų:

1. Riešinės mezgamos plonokais, geriau vilnoniais siūlais, labai tampriu mezgimu, plonais, 1-1,5 numerio virbalais; Po kelių bandymų atradau siūlus Baltika. Ačiū Olaivai. Ji taip pat juos labiausiai vertina;
2. Užsidedama maždaug 50 akių į plotį; ilgiui priklausomai nuo riešo ir siūlo užtenka 120 eilių arba 60 eilių rašto;
3. Mezgant ripsu visomis gerosiomis akimis, karoliukai įmezgami į kas antrą eilę ir raštas formuojamas antroje mezginio pusėje; Mezgant ripsu visomis blogosiomis, raštas formuojamas priekinėje mezginio pusėje;
4. Karoliukai suveriami su specialia adata. Į ją įveriamas plonas siūlas, kurio galas su moment klijais priklijuojamas prie pagrindinio siūlo, iš kurio bus mezgama. Tokiu būdu karoliukai suveriami ant pagrindinio mezgimo siūlo. Šitoj vietoj aš darau kitaip. Įveriu dvigubą ploną siūlą į ploną adatą, per to plono siūlo susidariusią kilpelę permetu vilnonio siūlo galą ir taip karoliukus nuo plono siūlo pertraukiu ant storojo.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif viskas vienoj vietoj ir labai aisku 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
saulėlydi thumbup.gif siūlyčiau dar prirašyt kokio nr geriausia karoliukus megzt ir kokiais, nes visvien klausinės mirksiukas.gif
Ir patalpint šitą temos pirmoj žinutėj 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(W@idaw @ 2011 01 20, 15:03)
saulėlydi  thumbup.gif  siūlyčiau dar prirašyt kokio nr geriausia karoliukus megzt ir kokiais, nes visvien klausinės  mirksiukas.gif
Ir patalpint šitą temos pirmoj žinutėj  4u.gif

mirksiukas.gif Va čia dar išvadų nepadariau. Parsisiunčiau iš hoberos Gutermann 2,5 mm. Bet gal ir mažesni būtų geriau
Atsakyti
Man 1,8-2 mm einamiausi arba 11/0 nr, anksčiau Gutterman naudojau, bet dabar kelis kartus tokių nekokybiškų nusipirkau, kad pusę išmest turėjau doh.gif Jablonex irgi neblogi, bet irgi visko pasitaiko ax.gif Tik va spalvų kokių reik, niekad nėr doh.gif
Atsakyti
Iš mano koncpektų:
Na ir pirmyn 4u.gif

Jau išaiškinau nuo A  iki Z  doh.gif

p.s. na ir tiek to, pasidalinsiu dar lobynu, kur galima pritaikyti motyvus ir riešinėm
Spalvoti ornamentai

Vajė viso gyvenimo neužteks šitiems grožiams numegzti doh.gif kokie raštų gražumai biggrin.gif didelis ačiu.
Atsakyti
Iš mano koncpektų:

Kaip minėjau anksčiau, mėgstu raštą persipiešti excel programa.
Nusistatau funkciją, kad dedant pvz kryžiuką (X), tą langelį iš karto nudažytų pilkai.
user posted image
paprastai darau vieną raportą iš 10-12 rašto eilių. Tada raportą kartoju 5-6 kartus. To paties excel pagalba susumuoju kiek reikės karoliukų raportui, padauginus iš taportų skaičiaus, sužinau kiek iš viso.

Pavėrus maždaug 10cm karoliukų ant siūlo, suvertus karoliukus suskaičiuoju. Žinau kiek karoliukų sueina į 10cm, atitinkamai paskaičiuoju kiek cm karoliukų reikia visai riešinei.

Na ir pirmyn 4u.gif

Jau išaiškinau nuo A  iki Z  doh.gif

Spalvoti ornamentai

oi labai labai aciu drinks_cheers.gif
tikrai netingeciau ir pieskociau,bet auginu mazute mergaite ir labai neturiu laiko,o pamaciau jusu darbelius ir taip uzsinorejau pati pabandyti.Aisku jei rasiu laisva minute.Dar karta labai dekoju.
Atsakyti
[4. Karoliukai suveriami su specialia adata. Į ją įveriamas plonas siūlas, kurio galas su moment klijais priklijuojamas prie pagrindinio siūlo, iš kurio bus mezgama. Tokiu būdu karoliukai suveriami ant pagrindinio mezgimo siūlo. Šitoj vietoj aš darau kitaip. Įveriu dvigubą ploną siūlą į ploną adatą, per to plono siūlo susidariusią kilpelę permetu vilnonio siūlo galą ir taip karoliukus nuo plono siūlo pertraukiu ant storojo.[/i]

Tik MOMENT klijus naudokite kuo silpnesnius, geriausia skaidrūs, nes prisiklijuosite pirštus (bent man tai atsitiko). Aš veriu karoliukus ne su spec. adata, o su paprasta pačia ploniausia.
Atsakyti
Iš Juškienės knygos "Riešinės"

user posted image
user posted image
Atsakyti
Svieziai numegztos, dar neturincios seimininkes

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jo-vita7: 21 sausio 2011 - 19:25