na, kad jau susitaikėm ir prisiminėm naujokes ir nenaujokes...
ir kadangi jau du kartus niekas man neatsakė ir gal vis dėlto kuri nors turit bent kokią žinią šiuo klausimu (ir kadnagi per visas ligas dar ilgai neprisikasim iki alergologės paklaust...)
- kai daro ant rankytės durio mėginį MP alergijai - tai čia parodo ar pačiam motinos pienui alergiją parodo ar kad yra jame alergenų (t.y. valgau alergizuojančius produktus)?
QUOTE(Fedes @ 2010 02 19, 21:23)
- kai daro ant rankytės durio mėginį MP alergijai - tai čia parodo ar pačiam motinos pienui alergiją parodo ar kad yra jame alergenų (t.y. valgau alergizuojančius produktus)?
suktas klausimas, mum dare kad tipo parodytu ar nealergiskas mano pienui, bet tiesa sakant nepamasciau kad gali but i ta ka valgau
Siaip laaabai retai buna kad MP alergija, dazniausiai ar siaip organizmas ijaudrintas arba susiduria su alergenu.
As isvis pries tuos durius, nieko jie nerodo
QUOTE(LiloSun @ 2010 02 19, 22:32)
suktas klausimas, mum dare kad tipo parodytu ar nealergiskas mano pienui, bet tiesa sakant nepamasciau kad gali but i ta ka valgau
Siaip laaabai retai buna kad MP alergija, dazniausiai ar siaip organizmas ijaudrintas arba susiduria su alergenu.
na, mums žinok rodo. čia manau priklauso nuo alergijos pobūdžio, organizmo, bet vyresnėliui rodė, mažajai dabar dėl to irgi tikiu, pamatysim, ar bus tiesa.
man tiesiog dabar smalsu, mum padarė tą dūrį, alergijos nerodė, tai vat ar čia reiškia aš galiu drąsiai toliau valgyt tą patį maistą ką valgiau ar ne...
mano mažė jau visiškai atsisakė visų tyrelių, vos palaižo košės ar uogų trintų ir viskas. na, sakykim , serga. bet vat kapojom kartu vištą vakarienei (jau ne pirmą kartą ragavo, tai drąsiai daviau, kai prašė), griebia nuo stalo įvairiausio mūsų maisto, pačiulpia, patrina dantenom, na, mažai gauna, bet kažkiek gauna ir tuomet jos kakis būna gražus, dar nepastebėjau jokių negerovių. o vat tą dieną, kai paprievartauju, pažaidžiu ilgiau ir vis dėlto įkišu keletu daugiau gramų jos tyrelių, tai dažnai pampio turinys manęs nebedžiugina. gaunas, mano mažė alergiška trintam maistui
QUOTE(Fedes @ 2010 02 19, 21:51)
na, mums žinok rodo. čia manau priklauso nuo alergijos pobūdžio, organizmo, bet vyresnėliui rodė, mažajai dabar dėl to irgi tikiu, pamatysim, ar bus tiesa.
man tiesiog dabar smalsu, mum padarė tą dūrį, alergijos nerodė, tai vat ar čia reiškia aš galiu drąsiai toliau valgyt tą patį maistą ką valgiau ar ne...
mano mažė jau visiškai atsisakė visų tyrelių, vos palaižo košės ar uogų trintų ir viskas. na, sakykim , serga. bet vat kapojom kartu vištą vakarienei (jau ne pirmą kartą ragavo, tai drąsiai daviau, kai prašė), griebia nuo stalo įvairiausio mūsų maisto, pačiulpia, patrina dantenom, na, mažai gauna, bet kažkiek gauna ir tuomet jos kakis būna gražus, dar nepastebėjau jokių negerovių. o vat tą dieną, kai paprievartauju, pažaidžiu ilgiau ir vis dėlto įkišu keletu daugiau gramų jos tyrelių, tai dažnai pampio turinys manęs nebedžiugina. gaunas, mano mažė alergiška trintam maistui
O tai jos neberia? TIk kakutis suskysteja? Gal tiesiog kazkas ten ideta netinkamo i tyreles pacias? Mum tai keicias tas kakutis, kai suskysteja tada daugiau ryziu duodu, tai atvirksciai tada kokiu abrikosu, avizu, ir pan .
Tai taip tas duris rodys tik greito tipo reakcijas, ir tikrai is jo negalima sprest ar viskam ka tu valgai ner alergijos ar yra. Ta gal geriau jau rodo kraujo tyrimas ar atskirus durius daro kiekvienam produktui, arba dar lopus klijuoja.
QUOTE(Fedes @ 2010 02 19, 21:23)
na, kad jau susitaikėm ir prisiminėm naujokes ir nenaujokes...
ir kadangi jau du kartus niekas man neatsakė ir gal vis dėlto kuri nors turit bent kokią žinią šiuo klausimu (ir kadnagi per visas ligas dar ilgai neprisikasim iki alergologės paklaust...)
Manau, kad antras variantas - reaguos i alergenus tavo piene. Ne manau, o esu tikra. Viskas, ka tu valgai, patenka i tavo piena. Dar priklauso kokio stiprumo alergenas - esu pastebejusi, kad i 1-2kl alergenus per mano piena nereaguoja, o i 4 kl. net per mp reaguoja - ypac i karves pieno produktus. Astrauskaite aiskino, kad karves pieno baltymai yra ant tiek stiprus, kad patenka i piena ten kazkaip nesuskaldyti ar kazkas panasaus - neatkartosiu dabar tiksliai. Nors siaip kai alergizuoja per mp, eina daugiau letine reakcija, nes vistiek musu organizmas tuos alergenus kazkiek prigesina, tai kazin ar durio tyrimas ka nors parodytu, nes ten juk daugiau staigia reakcija tikrina, niekas paros nelaukia. Nebent vaikutis butu alergiskas laktozei, kurios gausu mp - tada manau antsyk reaguotu.
QUOTE(LiloSun @ 2010 02 19, 22:59)
O tai jos neberia? TIk kakutis suskysteja? Gal tiesiog kazkas ten ideta netinkamo i tyreles pacias? Mum tai keicias tas kakutis, kai suskysteja tada daugiau ryziu duodu, tai atvirksciai tada kokiu abrikosu, avizu, ir pan .
Tai taip tas duris rodys tik greito tipo reakcijas, ir tikrai is jo negalima sprest ar viskam ka tu valgai ner alergijos ar yra. Ta gal geriau jau rodo kraujo tyrimas ar atskirus durius daro kiekvienam produktui, arba dar lopus klijuoja.
na, kraują manau jai dar anksti, pakentėsim, pinigus dar turim kur kitur dėt
jai akivaizdžiai beria tik nuo šalčio ir morkų, dar turiu versiją, kad skalbimo miltelių, bet dar nepatikrinau šito, bandysiu pora kartų skalaut (ligoninėj žandai bordo būdavo beveik kiekvieno meigo metu, ten gi niekas neutralais neskalbia...).
aš stebiu pampius, nes smirda, žaliuoja ir gleivėta būna, panašu, kad jai gal irgi fermentų nepakankamumas kaip ir vyresnėliui, bet bijau, kad neišlystų ir dar kokia alergija (nes vieną jau pasitvirtinom, kaip ir vyresniąjam tą patį). kol ji valgo tokiais mažais kiekiais to papildomo maisto, tai gal ir gerai, gal sutvirtės organizmas ant vasaros ir tuomet jau mažiau įsialerginsim. viltis motina...
nes gi dabar mums dar laukai darbas kažkokiu būdu patikrint, ar ne pelėsis ir dulkių erkutės kaltos dėl jos slogos...
Papildyta:
QUOTE(ausru @ 2010 02 20, 00:01)
Manau, kad antras variantas - reaguos i alergenus tavo piene. Ne manau, o esu tikra. Viskas, ka tu valgai, patenka i tavo piena. Dar priklauso kokio stiprumo alergenas - esu pastebejusi, kad i 1-2kl alergenus per mano piena nereaguoja, o i 4 kl. net per mp reaguoja - ypac i karves pieno produktus. Astrauskaite aiskino, kad karves pieno baltymai yra ant tiek stiprus, kad patenka i piena ten kazkaip nesuskaldyti ar kazkas panasaus - neatkartosiu dabar tiksliai. Nors siaip kai alergizuoja per mp, eina daugiau letine reakcija, nes vistiek musu organizmas tuos alergenus kazkiek prigesina, tai kazin ar durio tyrimas ka nors parodytu, nes ten juk daugiau staigia reakcija tikrina, niekas paros nelaukia. Nebent vaikutis butu alergiskas laktozei, kurios gausu mp - tada manau antsyk reaguotu.
ačiū už nuomonę tai tu teisi,čia prasideda opait dvatsat piat - kiek stipri alergija, kam ir pan... na, jei nesureagavo, tai bent jau galiu tikėtis, kad kitų aukštesnės klasės alergijų nebeturim, bent jau tą dieną valgytam maistui
kita vertus, dėl laktozės kažkaip kitaip yra - nesgi mano netoleruojantis vyresnėlis, bet MP jis galėjo ir visi gyd sakė kad viskas ok su MP. aš tik girdėjau, kad jei įgimtas laktozės netoleravimas, lygtai tuomet ir į MP reaguoja.
kaip nors reikės nepamiršti alergologės paklaust, kai dasigausim, nors įtariu mums bus daug ką aptart dėl mažės kvėpavimo bėdų, tai dar neaišku ar prieisim iki miasto temų
Lilosun, gaminai ka su su Neocate? Prisiminiau, kad anasyki klausei - as siandien kaip sykis gaminau "Neocato ledus" - visai skaniai gavos, pavyko maniski apgaut, sukirto visai nemazai. Parasau, gal pravers tau ar kam kitam:
I 180ml Neocato ipyliau 1 valgomaji sauksta ryziu miltu, ismaisiau ir 5 minutes kaitinau ant silpnos ugnies kol siek tiek sutirstejo. Sutarkavau viena obuoli, dejau sauksta cukraus ir uzkaitinau istisai maisydama, kad neprikeptu. Viska atvesinau ir sumaisiau kartu - mazius kirto net neitardamas, kad pagaminta is jo nekenciamo Neocate
I 180ml Neocato ipyliau 1 valgomaji sauksta ryziu miltu, ismaisiau ir 5 minutes kaitinau ant silpnos ugnies kol siek tiek sutirstejo. Sutarkavau viena obuoli, dejau sauksta cukraus ir uzkaitinau istisai maisydama, kad neprikeptu. Viska atvesinau ir sumaisiau kartu - mazius kirto net neitardamas, kad pagaminta is jo nekenciamo Neocate
oi, merginos, papasakosiu aš jums mūsų kakuliamdijos istorijas. Kol džigitui nedaviau jokio papildomo maisto apart MP ir vandenio, kakodavo kartą per savaitę ir staugdavo labiau nei aš gimdydama. kai pradėjau įvedinėt žmonišką maistą - visko būdavo. ir žalių gleiviį ir tyrelių originaliam pavidale ir suvis pikasiškų paveikslų kelnėse.... kai tik išdygo daugiau dantų, prasidėjo pareikalavimas "suaugusių maisto". vaikis griežtai atisakė visokias žyžas valgyt, o aš per daug ir neforsavau. nu tai tada kaiuke rasdavau ir cielų barankos kąsnių, morkų, obuolių, net braškių, sriuba irgi kartais iškliuksėdavo originaliam pavidale. pasitariau su gastru, tai jis mane taip apramino, sako, jei pilvo skausmo nėr ir vaikas noriai valgo viską, ką pasgauna - norma. nu tai mes ir toliau taip varėm. džiaugiaus, kad nebekjietėja žiauriai ir ant puodo gimdyt nebepriseina. viskas į normą suvėjo gal tik apie 2,5 metų. dabar jau rojus
o apie bakterijas tai iš sesers patirties galiu komentarą parašyt: mano dukterėčia gimė su tipo įgimta disbakterioze (nelabai įsivaizduoju kaip taip galima, bet tokia tad diagnozė buvo. sesė medikė, tai kolegos galgi nemelavo...). tai vat, išbandė ji viasas mūsų rinkoj esamas baterijas ir nė vienos taip ir neprigijo mažės žarnyne. galiausiai užsakė iš Švedijos kažkokį jų mišinį už nesvietskus pinigus, bet kai jau tas prigijo, tai po šiai dienai bujoja. negali mergina valgyt tik nerūgusio pieno produktų, vsio, bet čia tai jau mizeris, o galvojom, kad bus vaikui kajuk.... nusividuriavus ir parazitų visokių buvo nukenkta tiek, kad iš žmogiuko tik balsas buvo telikęs...
pasirodo, tikrai labai svarbu yra atitaikyt reikiamas bakterijas žarnyno apgyvendinimui, o jau paskui jos didžiumą darbo pačios atlieka...
o apie bakterijas tai iš sesers patirties galiu komentarą parašyt: mano dukterėčia gimė su tipo įgimta disbakterioze (nelabai įsivaizduoju kaip taip galima, bet tokia tad diagnozė buvo. sesė medikė, tai kolegos galgi nemelavo...). tai vat, išbandė ji viasas mūsų rinkoj esamas baterijas ir nė vienos taip ir neprigijo mažės žarnyne. galiausiai užsakė iš Švedijos kažkokį jų mišinį už nesvietskus pinigus, bet kai jau tas prigijo, tai po šiai dienai bujoja. negali mergina valgyt tik nerūgusio pieno produktų, vsio, bet čia tai jau mizeris, o galvojom, kad bus vaikui kajuk.... nusividuriavus ir parazitų visokių buvo nukenkta tiek, kad iš žmogiuko tik balsas buvo telikęs...
pasirodo, tikrai labai svarbu yra atitaikyt reikiamas bakterijas žarnyno apgyvendinimui, o jau paskui jos didžiumą darbo pačios atlieka...
QUOTE(jurhea @ 2010 02 19, 14:30)
jie gali ir alergizuot, nors retai. bet mum neleido nes juos sunkokai isisavina o dabar pas mum turi naturaliai issivalyt organizmas, kaip supratau vien teisingos dietos pagalba. beje geriam daug skysciu o sysis pasidare tamsus gal tikrai valosi.
o duodu daba ryzius basmarti arba rudus arba ilgagrudzius bet tik gerai nuvirtus, nupiltus..dar duodu sinlaca kartais(bo bijau kad pritruks vitaminu). grikius pora kart i savaite. labai retai mieziu. (visas kruopytes nuverdu iki skaidraus vandens). sake labai gerai avizos, turi labai daug gydomuju savybiu... bet mum netinka labai beria
o duodu daba ryzius basmarti arba rudus arba ilgagrudzius bet tik gerai nuvirtus, nupiltus..dar duodu sinlaca kartais(bo bijau kad pritruks vitaminu). grikius pora kart i savaite. labai retai mieziu. (visas kruopytes nuverdu iki skaidraus vandens). sake labai gerai avizos, turi labai daug gydomuju savybiu... bet mum netinka labai beria
Aišku.Aš duodu, bet gal tikrai sunkokos tokios.Bet jau nebeįsivaizdinu ką dar dauot.Nes avižos irgi netinka mum O jei tokios skanios jos būdavo. Nei jokių paskaninimų nereik.
QUOTE(ausru @ 2010 02 19, 16:07)
Plato, taip yra todel, kad dauguma zmoniu yra koncervatyvus ir bijo nauju tiesu. Prie to kas sena, jau esame priprate, susigyvene, tai asocijuojasi su saugumu. O nauja laikinai atima ta sauguma, vercia ieskoti nauju sprendimu, todel daugumai zmoniu viskam kas nauja kyla laikinas priesiskumas. Per amziu amzius taip buvo. Pries kelis simtmecius, kai zmoniu protai buvo daug tamsesni nei dabar, novatorius apsaukdavo raganiais, velnio pasekejais ir tt ir degindavo ant lauzo. Isivaizduoju jeigu buciau gimusi tarkim kokiais 1769, jau seniai ant lauzo buciau supleskejus ar uzmetyta akmenimis
Prajuokinot su tuo laužu Na tikrai ,taip ir yra ir buvo
QUOTE(ausru @ 2010 02 20, 02:47)
Pirmokeli, tai ir mums ko gero tas misinys praverstu . Gal gali paklausti savo sesers tikslaus pavadinimo? Gal sakau internetu uzsisakyti galima?
tai kad tas mišinys nekomercinis ir neturi kažkokio pavadinimo, jį individualiai užaugino.... vaikų gastro darė mažei tyrimus, ėmė kažkokius mėginius iš virškinamojo trakto, su zondu jei neklystu, paskui juos siuntė švedams, tie rinko bakterijas, maišė, augino ir tada jau parsiuntė naudojimui.... čia mat buvo išskirtinis atvejis ir veiksmas vyko prieš kone 10 metų... išties tai reikėtų jums taip rimtai savo gastro užklaust jei su bakterijom katastrofa, gal jau ir Lietuvoj yra daromi kokie tyrimai nustatyt kokių bakterijų trūksta, kad būtų galima išmintingai pasirinkti, o ne metodom naučinogo tykanija...
jei sesers atmintis neprameta, tai didžiąją dalį jų spec mišinio sudarė Lactobacillus rhamnosus GG bakterijos.. bet negaliu garantuot.
pagooglinau ir žiūrėkit, ką radau:
va čia skandinavų tyrimų išvados, kas skaitot anglisškai, įdomiai rašo.
o čia lietuviško straipsnio ištrauka apie Lactobacillus rhamnosus (L. rhamnosus) GG
Bifidobakterijos ne tik saugo žarnyną nuo pirminių ir antrinių patogenų daugimosi, bet mažina endotoksemiją ir moduliuoja uždegiminių reakcijų kaskadą (8), interferuoja su E. coli dėl lipoteicho rūgščių ir lipopolisacharidų (LPS) konkurencijos tirpaus CD14, rišančio LPS, atžvilgiu (17). Kolumbijoje atliktais tyrimais įrodyta (18), kad naujagimių (ištirti 1237 vaikai), gavusių 2,5x108 gyvų Lactobacillus acidophilus (L. acidophilus) ir tiek pat Bifidobacterium infantis (B. infantis), sergamumas nekrotizuojančiu enterokolitu sumažėjo, lyginant su kontroline vaikų grupe (tirti 1282 vaikai), net 60%. Kitoje atliktoje studijoje (19) teigiamo poveikio negauta, dedant neišnešiotiems naujagimiams į maistą dedant Lactobacillus rhamnosus (L. rhamnosus) GG, nors jos ilgą laiką buvo aptinkamos išmatose. Tačiau dvigubai akluose randomizuotuose placebo kontroliuojamuose tyrimuose (20) dalyvaujant 132 asmenims nustatyta, kad L. rhamnosus GG, vartojamas kasdien kapsulėmis (kapsulėje esant 1010 bakterijų) nėščioms moterims, kurios (ar jų artimi giminaičiai) sirgo alerginiais rinitais, astma ar atopinėmis ekzemomis, ženkliai sumažino jų ir jų kūdikių sergamumą atopiniais dermatitais: 15 (23%) iš 64 prieš 31 (46%) iš 68, P = 0,0008. Peru 204 624 mėn. amžiaus išsekusiems kūdikiams kasdien 15 mėnesių į maistą buvo dedama L. rhamnosus GG: metų laikotarpyje ženkliai sumažėjo viduriavimas lyginant su placebo grupe (P = 0,028) (21). Daug yra mokslinių publikacijų, kuriose pabrėžiamas teigiamas probiotikų poveikis, juos skiriant rotavirusų sukeltų diarėjų prevencijai ir gydymui (2 lentelė).
Visas straipsnis čia
http://209.85.135.13...9...=clnk&gl=lt
ir dar pridėsiu: mes nuo pirmų dienų gavom pediatro nurodymą pagert Gefilus, ir pasirodo jame ir yra tos minėtos bakterijos. nežinau ar tai turėjo įtakos, bet mes nepatapom alergiški niekam, nors tėtis turi tokių bėdų, o kol buvo mažas, tai jam net alerginę astmą pranašavo... ačiū Dievui išaugo. mus daktarai gąsdino paveldimu alerginiu jautrumu, bet aš dar nieko tokio nepastebėjau tfutfutfu
beje, Gefilus sudėty nėra nei laktrozės, nei sojų ar glitimo, tai gal tiktų ir kam iš jūsų. va nuoroda su detalia info
http://www.100metu.l...rinimui/gefilus
QUOTE(pirmokelis @ 2010 02 20, 01:06)
o apie bakterijas tai iš sesers patirties galiu komentarą parašyt: mano dukterėčia gimė su tipo įgimta disbakterioze
ne tipo mums irgi sakė gastro, kad dabar jau ne taip jau ir retai gimsta su įgimta disbakterioze, deja... vieną iš priežasčių radiacija sakė ir nebūtinai, kad nėščia gavo.