Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXII tema

Sveikos 4u.gif
Oho kokios audros verda. Kažkodėl dažniausiai jei atsiranda kita nuomonė, tai iškart pratrūksta pyktis 4u.gif Mamos, žinau ,kad pavargę esat, bet tramdom tą pyktį , tramdom 4u.gif
Aš tai supratau ką Eima norėo pasakyti. Tiesiog iš tiesų yra taip, kad kuo daugiau žinai, tai tuo daugiau supranti, kad nieko nežinai 4u.gif Taigi bet koks vaistas tada nuodas yra.Nebent pačios pradėtume vaistus maišyti, tada jau žinotume tiksliai ką duodam savo vaikui. Bet kaip jau či apasakė viena mama, reikia rinktis kartais, mažesnę blogybę iš didesnės.
Aušru, šaunuolė, kad ieškot, dalinatės, tik nereaguokit taip kategoriškai 4u.gif Aš čia nemokau , jokiu būdu biggrin.gif

QUOTE(jurhea @ 2010 02 19, 12:31)
mes dabar lankomes pas naturopata. o pas Novikova labai norejom, bet taip ir neisdrisom. bet dar neatmetam ir to varianto, ypac man idomus tas jo daromas kraujo tyrimas  g.gif o dabar geriam vaistazoles(kaitalioja jas) ir yaptingai ziurim mityba(geriam spec kisieliuskus is linu sem, vartojam linu semenis, ir labai daug produktu atsisakom tame tarpe visu alieju soru kukuruzu kruopu kepiniu...ir dar daug ko. bet cia laikinai tokie suvarzymai sake smile.gif su maistu tai tiesa sakius vargstam, bet atrodo vargas siek tiek ir atsiperka. plius dar vonios, tepam irgi ten su primityvia gan tokia priemone..zodziu nenoriu as cia ikyret apie tuos musu naturalizmus

O aš kaip tik soras ir kukurūzus duodu unsure.gif O jie irgi alergizuojantys gali būti? O kokias tada kruopas duodate?

QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 02 19, 13:09)
PLATO, pamiršau vakar tau atsakyt. tai va, mes valgo jautieną, kalakutieną ir veršieną, bandysiu greiu laiku duot žuvies, bulves, avižų dribsnius, miežinius, ryžius (bet lyg ir jie mus beria, daba nebeduodu), kukurūzų kruopas, iš daržovių tai - žiedinius kopūstus, kartais brokolius, burokėlius, morkas, ropę, cukiniją, kopūstą, moliūgą. jogurto tik vieną kart tesam ragavę, duoninukus, barankas. praktiškai visas mūsu meniu.

4u.gif Ačiū labai. O veršiena ir jautiena nealergizuoja? Nes aš dar nesu davusi šių mėsų. Žinau ,kad alergizuoja veršiena ir jautiena.Aišku kiekvienam skirtingai gali būt. Tą mes žinom.Aš kol kas duodu tik baltas ir žalias daržoves. Morkų negalim, moliūgo irgi. O barankų ar sausainių tuo labiau.Nes pienas, kiaušiniai verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo plato: 19 vasario 2010 - 13:27
QUOTE(pirmokelis @ 2010 02 19, 13:23)
ausruze, Smectos negalima duot esant ūmiems stipriems pilvo skausmams viduriavimui ir vėmimui kai nenustatyta diagnozė, nes apendicito, invaginito ar kitų labai rimtų žarnų ligų atveju galima padaryti meškos paslaugą.
o jei tik tridivizija užpuolė tai ne tik galima - būtina šitą moliuką vartot.

As ir nekalbu apie invaginato ar apendicito gydyma Smecta, o apie virusines kilmes sukelta vemima/viduriavima. Mums zarnukes atsistate dar KMUK'e, bet ten pasigavom nauja virusa. Supranti ka tai reiskia? Kad virusas vel is naujo sudirgina zarnyna, zarnukes tampa nenormaliai aktyvios; vel pradedama viduriuoti, o nusividuriavus su tokiu zarnu aktyvumu vel invaginatas gresia. Taigi ne viduriavimas nuo invaginato, o invaginatas nuo viduriavimo ir organizme bujojancio viruso - keep that in mind. Todel laiku pradejus duoti Smecta invaginato galima isvengti (daugumoje atveju). Pirma karta, kai vaikui pakilo tempas ir eme viduriuoti, as susigriebiau duoti Smecta tik i trecia diena ir buvo jau per velu - komplikavosi i invaginata. O kai antra karta issyk ciupau uz Smectos - invaginato isvengem.
Atsakyti
QUOTE(plato @ 2010 02 19, 14:25)

O aš kaip tik soras ir kukurūzus duodu unsure.gif O jie irgi alergizuojantys gali būti? O kokias tada kruopas duodate?

jie gali ir alergizuot, nors retai. bet mum neleido nes juos sunkokai isisavina o dabar pas mum turi naturaliai issivalyt organizmas, kaip supratau vien teisingos dietos pagalba. beje geriam daug skysciu o sysis pasidare tamsus g.gif gal tikrai valosi.
o duodu daba ryzius basmarti arba rudus arba ilgagrudzius bet tik gerai nuvirtus, nupiltus..dar duodu sinlaca kartais(bo bijau kad pritruks vitaminu). grikius pora kart i savaite. labai retai mieziu. (visas kruopytes nuverdu iki skaidraus vandens). sake labai gerai avizos, turi labai daug gydomuju savybiu... bet mum netinka labai beria verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 02 19, 14:22)
Sveikos mamos,

Apsisprendeme ir mes savo mergyte ir gydyti pas gyd. Olega. Greit bus 5 d. kaip geriame jo skirtus vaistukus, kolka spadetis labai prasteja... Atsisakiau visu hormonu ir pan. - ir rezultatas mane isgasdino...  verysad.gif

Jei rezultatai pasiteisins ir mes pasveiksime - butinai jus informuosiu ir dar paagituosiu smile.gif

O kolkkas kaip ir minejau - mums tik blogeja...
Rado visokiu blogiuku kraujyje, o be to kasa ir kepenukai netaip gerai dirba kaip turetu, ko pasekoje ir pieno baltymas yra neperdirbamas...

Tad valysimes ir lauksim rezultatu.

Ir dar - gal kuri is jusu zinote, kur Vilniuje galima isigyti zasies tauku?

kirmeliuku nerado jum?
Atsakyti
QUOTE(jurhea @ 2010 02 19, 16:30)
jie gali ir alergizuot, nors retai. bet mum neleido nes juos sunkokai isisavina o dabar pas mum turi naturaliai issivalyt organizmas, kaip supratau vien teisingos dietos pagalba. beje geriam daug skysciu o sysis pasidare tamsus  g.gif gal tikrai valosi.
o duodu daba ryzius basmarti arba rudus arba ilgagrudzius bet tik gerai nuvirtus, nupiltus..dar duodu sinlaca kartais(bo bijau kad pritruks vitaminu). grikius pora kart i savaite. labai retai mieziu. (visas kruopytes nuverdu iki skaidraus vandens). sake labai gerai avizos, turi labai daug gydomuju savybiu... bet mum netinka labai beria verysad.gif
Papildyta:
kirmeliuku nerado jum?

O gal galite apsviesti kas ta OLEGA?? kur raNDASI ir kas cia per gydytoja??
Atsakyti
QUOTE(Eima @ 2010 02 19, 12:30)

Jis dedamas į "stiprius" vaistus, nes yra prieš pūlingus procesus - pūlingos anginos, ausų uždegimai, sinusitai... Aišku jo neskiriama dažnai...

ačiū už info 4u.gif

QUOTE(Eima @ 2010 02 19, 13:20)
Nevadinu diskusijom, nes jų nematau. Matau tik - ajajai, matot, kaip baisu, nebeduosiu...

Tai duokit, aš neduočiau nei už ką, nebent vaikas kelias savaites viduriuotų ir tyrimai parodytų, kad žarnyne nebelikę bacilos. Kiekvieno pasirinkimas.
Dirbu medicinos sistemoje. Mūsų įstaigoj dirba daugiau nei 300 gydytojų... Žinau daug nes nesu jų pacientė, o kolegė...
Santariškėse draugės vaikas gulėjo su stipriu viduriavimu ir ji pati jam davė Smectos. Gydytojau liepė kuo greičiau nutraukt.
Jums spręst... 4u.gif

aš pati, kol nepažinojau Ausru, jautriai sureagavau. bet jos kategoriskumas man teigiamas ir suteikia daug info. na ir kas, kad jausmingos. as irgi jausminga.

bet ne gydytoja kaip supratau? nes tuomet taip nepasakytumėt " kad žarnyne nebelikę bacilos" - tuomet jau žinok smecta visiškai ne į temą ir tikrai nepadės. ką ten surišinėt?... mes dar turėjom bacilų likutį, labai nedidelį ir gydėmės virš metų, kol jos pradėjo tiek augti, kad vaikas neviduriuotų. tai jei dasivarytum iki visiško jų nebuvimo, tai klausimas, ar dar galėtum ką valgyt apskritai.

o smecta aišku, kad nepanacėja, bet nemanau, akd vaistas egzituoja be paskirties. ent jau pati naudoju virusinių viduriavimų atveju ir viskas, šalia angliuko, nes šiaip jau nei pati, nei vaikai jos daug nesugeria dėl atsakančio šlykštumo.

QUOTE(pirmokelis @ 2010 02 19, 14:23)
ausruze, Smectos negalima duot esant ūmiems stipriems pilvo skausmams viduriavimui ir vėmimui kai nenustatyta diagnozė, nes apendicito, invaginito ar kitų labai rimtų žarnų ligų atveju galima padaryti meškos paslaugą.
o jei tik tridivizija užpuolė tai ne tik galima - būtina šitą moliuką vartot.

ačiū už info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(plato @ 2010 02 19, 13:25)
Kažkodėl dažniausiai jei atsiranda kita nuomonė, tai iškart pratrūksta pyktis 4u.gif

Plato, taip yra todel, kad dauguma zmoniu yra koncervatyvus ir bijo nauju tiesu. Prie to kas sena, jau esame priprate, susigyvene, tai asocijuojasi su saugumu. O nauja laikinai atima ta sauguma, vercia ieskoti nauju sprendimu, todel daugumai zmoniu viskam kas nauja kyla laikinas priesiskumas. Per amziu amzius taip buvo. Pries kelis simtmecius, kai zmoniu protai buvo daug tamsesni nei dabar, novatorius apsaukdavo raganiais, velnio pasekejais ir tt ir degindavo ant lauzo. Isivaizduoju jeigu buciau gimusi tarkim kokiais 1769, jau seniai ant lauzo buciau supleskejus ar uzmetyta akmenimis biggrin.gif
Atsakyti
O siaip tai mamos, kurios nuolatos akcentuojate mano kategoriskuma, tai galiu pasakyti, kad as manau, kad as kaip sykis dar per daug tolerantiska. As niekam nedrebiu i akis, kad "tavo postas man atrodo kvailas", o "tavo staciokiskas", o "tavo mastyme isvis logikos nerasta", o "tu isvis juokingai mastai". O kai kurios tai dristat man i akis drebti, vien tik uz tai, kad pasidalinu savo pamastymais, kurie isplaukia is surastos informacijos. Man tai truksta zodziu kokiu cia chamiu prisirenka i sita foruma ir vaidina, kad yra protingesnes uz kitas. Kaip sitaip galima atejus i foruma is karto drebti zmogui savo nuomone apie jo stiliu ar isvadas ar dar ka? Reikes ir man tada is niekur nieko uzsipulti zmogu del jo stiliaus ar mastymo budo - paziuresiu kaip patiks g.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

Nors ir nlb i tema, bet noreciau pagalbos uzsisakant is akomaskincare, mums irgi didelis geris TS, noreciau pati pabandyt isisgyti.
Nlb angliste ax.gif ar tinka atsiskaitymui paprasta visa electron kortele?

Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurhea @ 2010 02 19, 16:30)
Papildyta:
kirmeliuku nerado jum?

Deja surado verysad.gif Bene dvejus: askaridziu lervos ir ankilastomos lervos, taip pat streptokoka doh.gif
Niu, nebuciau pagalvojus niekada kad ten tiek brudo gali buti... verysad.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 02 19, 16:25)
O siaip tai mamos, kurios nuolatos akcentuojate mano kategoriskuma, tai galiu pasakyti, kad as manau, kad as kaip sykis dar per daug tolerantiska. As niekam nedrebiu i akis, kad "tavo postas man atrodo kvailas", o "tavo staciokiskas", o "tavo mastyme isvis logikos nerasta", o "tu isvis juokingai mastai".  O kai kurios tai dristat man i akis drebti, vien tik uz tai, kad pasidalinu savo pamastymais, kurie isplaukia is surastos informacijos. Man tai truksta zodziu kokiu cia chamiu prisirenka i sita foruma ir vaidina, kad yra protingesnes uz kitas. Kaip sitaip galima atejus i foruma is karto drebti zmogui savo nuomone apie jo stiliu ar isvadas ar dar ka? Reikes ir man tada is niekur nieko uzsipulti zmogu del jo stiliaus ar mastymo budo - paziuresiu kaip patiks  g.gif

blink.gif Kažkodėl pamaniau, kad čia man taikyta g.gif
Na, tikrai nemanau, kad aš užsipuoliau, tuo labiau nieko nebuvo drėbta į akis panašaus. Aš tik retoriškai pasiūliau daugiau pasidomėti atskira sritim ir nedaryt išvadų iš 1 straipsnio ar knygos, nes tikrai yra daug visokios informacijos.
Jei jūs tai palaikėt įžeidimu ir užsipuolimu - nuoširdžiai atsiprašau.
Atsakyti
QUOTE(poshkyte @ 2010 02 19, 17:26)
Sveikos merginos,
Nors ir nlb i tema, bet noreciau pagalbos uzsisakant is akomaskincare, mums irgi didelis geris TS, noreciau pati pabandyt isisgyti.
Nlb angliste  ax.gif  ar tinka atsiskaitymui paprasta visa electron kortele?

Dekui  4u.gif

aha,as irgi noreciau TS is Akomos blush2.gif O kas siuntesi is praktikos- kiek uz siuntimo islaidas mokejot ir muitus jei reikejo. na vz,kiek galutiniam variante gavosi kaina?
.........................
ausru, tu gal ir nedrebi tiesog i akis,bet naujai uzsukanciu nariu klausimu vengi ir ignoruoji (jei zmogus kazko kazkur nepamate per tukstancius puslapiu, tai dar nereiskia,kad NIEKO neskaite ir ateina cia mat "su tukstanciu kvailu ,jau milijona kartu aptartu" klausimu, tuo labiau,jei dar tik pradejo viskuo dometis ir gilintis pats(uz ka jau pliusas butu),o ne naudotis tik gydytoju patarimais ,kurie siais laikais retai buna paciento naudai).Manau nera taip sudetinga atsakyti, jei ir yra tukstancius kartu kalbeta ta tema. cia siaip. ir ne tik sitoj temoj,bet isvis SM tokia tendencija yra. tas 'lietuviskas" nemokejimas zmoniskai susikalbeti tiesiog zudo..
Atsakyti
QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 02 19, 16:45)
aha,as irgi noreciau TS is Akomos blush2.gif O kas siuntesi is praktikos- kiek uz siuntimo islaidas mokejot ir muitus jei reikejo. na vz,kiek galutiniam variante gavosi kaina?

Priklauso nuo svorio, muitu nemoki EU. Kazkur apie 4 svarus kainuoja jei nedaug perki, didejant svoriui dideja kaina. Galima susimest ir buna pigiau iseina siuntimas.
Atsakyti