QUOTE(ausru @ 2010 02 15, 23:16)
(Cia dar Pirmokeliui)
Aisku, ka jiems dabar daryti, kai visuomene spaudzia - ginasi. Ir dar kvailus klausimus uzdavineja neva kam zemdirbiams naudoti glifosata - taigi atsake tas ukininkas - del pigumo. Kas nezino, kad lietuvis uz kapeika utele iki Maskvos nuvarytu
Papildyta:
Pirmokeli? Ar tik jus patys savo ekologiniam uky su glifosatu negriesijat, kad taip gini sita Monsanto israsta nuoda?
Aisku, ka jiems dabar daryti, kai visuomene spaudzia - ginasi. Ir dar kvailus klausimus uzdavineja neva kam zemdirbiams naudoti glifosata - taigi atsake tas ukininkas - del pigumo. Kas nezino, kad lietuvis uz kapeika utele iki Maskvos nuvarytu
Papildyta:
Pirmokeli? Ar tik jus patys savo ekologiniam uky su glifosatu negriesijat, kad taip gini sita Monsanto israsta nuoda?
Neginu aš nei Monsanto, nei raundapo, nei kitokių chemijų. tiesiog nevirškinu pusės teisybės sakymo. Rūta ne agronomė, ji valgytoja ir žurnalistė, gali sau leisti būti šališka. Aš agronomė ir dar ūkininkė, nesvarbu, kad ekologinė, aš visada būsiu ūininko pusėj, nes žinau, kokia ten virtuvė verda. žemės ūkis yra verslas, kaip statybos, farmacija, telekomunikacijos. visada yra šviesi pusė ir tamsi pusė.
Aišku, žiauriai norėtūsi, kad visi būtų ekologiški, oras būtų švarus, o vandenį būt galima gert iš upės..... bet tada reikėtų vienu mostu sunaikinti pusę žmonijos arba palikti tą pusę lėtai mirt iš bado. žmonių žemėje yra pernelyg daug, kad juos visus išmaitinti intensyviai ūkininkaujant, kur jau ten ekologiškai, tam paprasčiausiai dirbamos žemės neužteks....
žemės ūkio chemikalai, kaip ir vaistai, tikrinami su žiurkėm ir visos leistinos normos liučių nustatomos pagal poveikį joms. teoriškai tas poveikis panašus ir mums. kas bus po 100 metų, nieks nežino, nes tokio ilgo tyrimo dar niekas nedarė ir niekad nedarys. mes esam tos žiurkės, tik rezultatas mums jau nebelabai bus svarbūs.... deja... beje, mes, ekologiniai, nė kiek nemažesnės žiurkės už cheminius, taigi ne viską patys u-žsiauginams ir pasigaminam. tačiau informacijos šiais laikais daug galim rinktis bent ten, kur galim: maisto produktus, kosmetiką, požiūrį į viską pagaliau
čia kaip su skiepais: gali rinktis arba skiepytis ir galbūt patirti šalutinį poveikį ir nesusirgti arba nesiskiepyti ir bijoti, kad susirgsi ir numirsi. Aš stengiuos iš dviejų blogybių pasirinkti mažesnę, bet noriu žinoti viską, kad tikrai pasirinkčiau mažesnę, o ne tą, apie kurią garsiausiai rėkia.
Beje, aš skiepijuosi nuo gripo jau 8 metus iš eilės, nes esu jautri visiems gripo virusų štamams, savo mažių skiepiju nuo 3 mėn. amžiaus ir vyrą, ir nuo to laiko nė karto nesirgom gripu nė vienas tfutfutfu. ir neklausau to, kas ką aiškina, aš renkuos savo galva ir mano pasirinkimas iki šiol pasiteisino 100 proc.
va kaip
smagu padiskutuot su tavim, ausru, bet šiai dienai jau gana, palauksim sekančios paskutinės instancijos ir pratęsim, ok