Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXII tema

QUOTE(ausru @ 2010 02 13, 19:38)
Daryt dare - susvirskste vos vos vaisto ant rankytes po pat odele, bet palauke tik 10 - 15 min, greitos reakcijos nebuvo, tai ir suleido. O kad ant kitos dienos ad islindo, tai kam svarbu? Isvis apie alergines reakcijas ten jie nelabai nusimano - man teko aiskint kas yra greita, kas letine reakcija, per kiek laiko pasireiskia  doh.gif . Nemanau, kad medicinos studentai nepraeina kurso apie alergija, ko gero musiskis rezidentas tose paskaitose nedalyvavo  g.gif

Nu bet saunuole tavo mergaite, kad Neocata geria. As tai saviskiui vos 50ml dabar per diena ibruku. Nezinau ka daryt  verysad.gif , prisipirkau kaip kvaile, o kur ji deti reikes, jei visai atsisakys? O ir maisto medziagu tuoj pritruksim  unsure.gif . Sakyk jei reikes, galesiu dar perleist.

Tai gal mums pabandyt koki viena perleistum? smile.gif Jusu az pilnutele,tai bandau cia rasyt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 02 13, 17:15)
Nu tai ziurint koks atvejis. Jeigu jus turejot tarkim koki auksini stafilokoka zarnyne, tai aisku, kad jis blogina odos bukle. O mes neturejom jokios bakterines infekcijos. O ka daro antibiotikai ar zinot? Jie visiskai pribaigia gerasias zarnyno bakterijas, jei tokiu ir buvo, o jas uzsodinti alergiskam vaikui, patikekit, nera taip lengva. Be to, ir preparatai ne taip jau mazai kainuoja.
Ir kas cia jums taip juokingo, kad mums antibiotikai ad sugrazino? Kiekvieno vaiko atvejis individualus. Jeigu jums tinka, tai jus ir vartokit juos i sveikata.

Jūs labai piktai reaguojat, net paranoiškai, ar jums pasirodė, kad aš juokiuosi iš Jūsų nelaimės, ...bet mano ne mažesnė...
na iš kur man žinoti kiek kainuoja tie preparatai, aš gi savo vaiko "negydau",... o jei rimtai seniai nustojau skaičiuoti kiek man gydymas kainuoja, seniai visos santaupos "juodai dienai" eina jo vaistams, drabužiams ir etc...
po jūsų pikto komentaro nebenoriu bendrauti, dingstu iš eterio, pulkite ir toliau kiekvieną žmogų, kuris dalinasi SAVO patirtimi...Sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 02 13, 18:38)

Nu bet saunuole tavo mergaite, kad Neocata geria. As tai saviskiui vos 50ml dabar per diena ibruku. Nezinau ka daryt  verysad.gif , prisipirkau kaip kvaile, o kur ji deti reikes, jei visai atsisakys? O ir maisto medziagu tuoj pritruksim  unsure.gif . Sakyk jei reikes, galesiu dar perleist.

na bet junior bjauresnis nei Advanced ir skoniu ir kvapu rolleyes.gif
O nebandei kokiu nauju produktu ivest? Nes mum tai beprptiskus skaicius rodo visiem produktams, ale dabar va po ligonines valgom daug ka ir nematau skirtumo g.gif
Atsakyti
QUOTE(voras34 @ 2010 02 13, 21:25)
Jūs labai piktai reaguojat, net paranoiškai, ar jums pasirodė, kad aš juokiuosi iš Jūsų nelaimės, ...bet mano ne mažesnė...
na iš kur man žinoti kiek kainuoja tie preparatai, aš gi savo vaiko "negydau",... o jei rimtai seniai nustojau skaičiuoti kiek man gydymas kainuoja, seniai visos santaupos "juodai dienai" eina jo vaistams, drabužiams ir etc...
po jūsų pikto komentaro nebenoriu bendrauti, dingstu iš eterio, pulkite ir toliau kiekvieną žmogų, kuris dalinasi SAVO patirtimi...Sėkmės mirksiukas.gif

Tikrai nereikia dingti. Jus teisi, gal ir per jautriai sureagavau, problemos zmones ijautrina. Uzmirskim ir nesipykim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 02 13, 22:27)
Tikrai nereikia dingti. Jus teisi, gal ir per jautriai sureagavau, problemos zmones ijautrina. Uzmirskim ir nesipykim  4u.gif

viska tvarkoj 4u.gif tikrai neketinau ir neketinu juoktis nei iš Jūsų, nei iš kitų žmonių nelaimių..., pačiai "stogas važiuoja" nuo problemų... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 02 13, 17:29)
labai labai liūdna temukė... Šio angeliuko atskiros temelės neradau, tik va čia http://www.supermama...?...8445&st=192  cray.gif  cray.gif

Vaje,kokios baisios naujienos,uz ka tokiems maziukams tokios kancios cray.gif cray.gif cray.gif

Pas mus niezulys labai sustiprejo, siandien isrengiau maziuke ir leidau jai issikasyti i valias, nes jau vaikas toks nervingas pasidare nuo to susilaikymo,isterikuoja,daiktus meto i siena doh.gif kaip sunku su ta liga, ir dar, pas mus atsirado vaiksciojanti dilgeline, tai vienoj vietoj pusle islenda pabuna, tai kitoj, aciu Dievui nors neniezti, gal kam taip yra buve? g.gif
Atsakyti
ausru laikykites, svarbu pagijot nuo staiga uzpuolusiu ligu, o ad manau ir vel greit susitvarkysit.

o as vel apie mesa. radau ir pas taunyte, ne tik molovicko, kad "alerginiu ligu gydyme butina vegetarine mityba"...tai va cia pamastymui, tiem kas daug mesytes valgot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 02 13, 19:49)
As irgi net nepagalvojau, kad mums invaginacija gali buti. Galvojau, kad apendicitas, nes buvo visi jam budingi pozymiai, o pasirodo priepuoliniai pasikartojantys pilvo skausmai budingi ir invaginatui.

Oi oi Ausru, kaip tu čia visas mus nušiurpinai su savo ligoninės istorijomis. Brrrrr...
O šiaip tai mamos, įsidėmėkit, invaginitas ne tokia jau reta problema ir kai vaikiukas iki 2 metų pradeda viduriuot krauju, reikia netampyt likimo už ūsų. pasak mano sesers, o ji chirurginiam dirba sesele, tokiems mažiukams (o ypač 4-10 mėn. amžiaus) apendicitas rečiau būna už "žarnų susimazgymą". Ūmūs pilvo skausmai, vėmimas, kraujas išmatose, aukšta temperatūra yra dažniausi žarnų problemų požymiai. Aš turiu tokią storą anglišką pediatrijos knygą, tai joje didžiosiom raidėm parašyti šitie simptomai su vienintele nuoroda - varyt pas daktarą ir skubiai. neduot jokių smektų, angliukų ar dar kokių viduriavimą stabdančių priemonių, jokių klizmų, nes galima pažeist žarnyną ir tada jau be operacijos niekaip.
Beje, apendicito skausmas yra neintensyvus nuolatinis, kartais su stipresnio skausmo etapais, pilvo raumenys įsitempę, tuo tarpu invaginito skausmas yra priepuolinis su beskausmiais etapais, pilvelis minkštas. Kiti simptomai panašūs
Brrr, net kailis pasišiaušė, išties. su alergiukais, kurie paviduriuoja dažnai, reikia būt laaaabai atidžioms. Kai mano džigitas pirmą kartą praviduriavo neaiškiom gleivėm (o jis iš tų kietavidurtių neprakakojančių) buvau tokioj panikoj, kad nuvariau pas daktarytę paklaikusiom akim, tai ta paskui žvengė man dar kokius keturis vizitus ir vadino "šaunuole paranoike". Pasak jos, geriau du kart atvaryt be reikalo, negu vieną kartą neatvaryt kai reikia.
O čia info bendram pagazdinimui:

Dėl daugelio ligų simptomų panašumo diagnozuoti vaikų (ypač mažų) apendicitą ligos pradžioje nėra lengva. Vaikų pilvo skausmus sukeliančias įvairias ligas dažnai tenka atskirti nuo ūminio apendicito, todėl ypatinga reikšmė teikiama klinikinių simptomų kaitai.

Gastroenteritas

Dažna vaikų liga, pasireiškianti pilvo skausmu. Svarbus skiriamasis požymis – vėmimas, prasidėjęs prieš pilvo skausmo atsiradimą arba kartu su juo. Dažnai būdingas viduriavimas ir aktyvi žarnų peristaltika. Ūminis apendicitas prasideda pilvo skausmu, o vemiama po 1–3 valandų.

Vidurių užkietėjimas

Pasireiškia stipriais pilvo skausmo apie bambą ar kairėje pilvo pusėje priepuoliais. Atskirti padeda anamnezė (dažni vidurių užkietėjimai), neįsitempę pilvo raumenys. Tiesioji žarna paprastai būna prisipildžiusi kietų išmatų, ir tai patvirtina digitalinis tyrimas.

Šlapimo takų infekcija

Dažnas, skausmingas šlapinimasis, lydimas dieninės ar naktinės enurezės, juosmens skausmas būdingi uždegiminėms inkstų ar šlapimo takų infekcijoms. Menkas pilvo skausmas, neįsitempę pilvo sienos raumenys, aukšta kūno temperatūra ir leukociturija padeda atskirti šlapimo takų infekciją nuo ūminio apendicito.

Mezadenitas

Pilvo skausmu pasireiškiantis žarnos pasaito limfinių liaukų uždegimas dažniau atsiranda sergant ar persirgus infekcine kvėpavimo takų liga. Besikartojantis pilvo skausmas lokalizuojasi apie bambą ar dešiniau jos, būna mažiau intensyvus nei sergant apendicitu, o pilvo raumenys paprastai neįsitempę.

Švelnesni klinikiniai ir echoskopinis pilvo ertmės tyrimas – padidėję žarnų pasaito limfmazgiai, nedaug skaidraus skysčio pilvo ertmėje, leidžia diagnozuoti mezadenitą.

Invaginacija

Tai dažniau kūdikiams ir pirmųjų amžiaus metų vaikams pilvo skausmus sukelianti liga. Būdinga stipraus pilvo skausmo priepuoliai, lydimi vėmimo, išmatose atsiranda kraujo priemaišų. Pilvo raumenų įsitempimo dažniausiai nebūna, bet čiuopiant dešinę pilvo pusę galima apčiuopti skausmingą paslankų darinį – invaginatą. Diagnozę patikimai patvirtina echoskopinis pilvo ertmės tyrimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pirmokelis: 13 vasario 2010 - 22:29
QUOTE(pirmokelis @ 2010 02 13, 22:25)
Oi oi Ausru, kaip tu čia visas mus nušiurpinai su savo ligoninės istorijomis. Brrrrr...

Beje, apendicito skausmas yra neintensyvus nuolatinis, kartais su stipresnio skausmo etapais, pilvo raumenys įsitempę, tuo tarpu invaginito skausmas yra priepuolinis su beskausmiais etapais, pilvelis minkštas.

Norejau, kad zinotumet, kad ir taip buna ax.gif
O mums zinok pilvelis buvo kietas g.gif . Ir dar iki siol kietas, ir skausmai uzeina, nors jau kraujo kakuty nera. Beda dabar su tuo pilvu, pastovioj baimej, kad vel atsinaujinti gali. Ypac, kad KMUK'e pasigavom tikrai bjauru virusa ir vel nusividuriavo.

Papildyta:
QUOTE(Olgina @ 2010 02 13, 21:51)
Pas mus niezulys labai sustiprejo, siandien isrengiau maziuke ir leidau jai issikasyti i valias, nes jau vaikas toks nervingas pasidare nuo to susilaikymo,isterikuoja,daiktus meto i siena doh.gif  kaip sunku su ta liga, ir dar, pas mus atsirado vaiksciojanti dilgeline, tai vienoj vietoj pusle islenda pabuna, tai kitoj, aciu Dievui nors neniezti, gal kam taip yra buve? g.gif

Mums taip buna kartais. Cia reakcija i kazkoki lb stipru alergena. Paguosiu, kad kai atsirinksit i ka taip reaguoja, dilgelines pavyks isvengti. Dilgeline, skirtingai nuo ad, sukelia konkretus vienas alergenas, o ne visa kruva, kaip ad. Gali buti ir ikvepiamas arba kontaktinis alergenas, nebutinai maistinis. Laikykites 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(pirmokelis @ 2010 02 13, 22:25)

Mezadenitas

Pilvo skausmu pasireiškiantis žarnos pasaito limfinių liaukų uždegimas dažniau atsiranda sergant ar persirgus infekcine kvėpavimo takų liga. Besikartojantis pilvo skausmas lokalizuojasi apie bambą ar dešiniau jos, būna mažiau intensyvus nei sergant apendicitu, o pilvo raumenys paprastai neįsitempę.

Švelnesni klinikiniai ir echoskopinis pilvo ertmės tyrimas – padidėję žarnų pasaito limfmazgiai, nedaug skaidraus skysčio pilvo ertmėje, leidžia diagnozuoti mezadenitą.

Va cia tai idomu g.gif . Echoskopuojant mate ir padidejusius limfmazgius pilvely ir skaidraus skyscio tarp zarnu buvo. Tada kodel mums niekas apie joki mezadenita nesake? Nu blyn, siais laikais tai tenka patiems vaikams ligas nusistatineti mad.gif
Dekui uz info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 02 13, 11:16)
Taiva, kaip greitai tradicine medicina "pagydo".

aš manau tu sutiksi, kad gydo tas gydymo būdas, kuriuo tiki. net patys geriau metodai be tikėjimo yra menkaverčiai. o dabar dar įsivaizduok dabartinėj situacijoj save ir mamą, jei būtų atsisakyta tradicinio gydymo. tiesiog būna situacijų, tokių, kokios jos yra ir nieko čia nepakeisi.
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 02 13, 15:36)
buvom mes pas ja, kai mazei buvo 5 savaites. Paskure dieta ir tiek. Kruva tepalu isbandyt, farmacija ir tiek. Tyrimu neleido daryt, sake be 6 menesiu net neverta ir t.t., taip ir isejom...ai tiesa, ji dar grieztai pasake, kad su neocate neprasides, nes tai irgi chemija. As klausiau jos, kokiu atveju skirtu ji, sake JOKIU, nes nereikia. (be tyrimu, be nieko, siaip matyt tingejo). Siaip gydytoja ji gera, bet jau buvom pas ja, tai norisi pas kita patekt.

4u.gif Na va. O aš tai prisiklausiau pagyrų, todėl buvo įdomu kitą nuomonę išgirst. Na mums tai taip pat alergologė nesiūlė jokių tyrimų, sakė, kad jei neveiksmingi tokiai mažutei g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2010 02 14, 00:02)
aš manau tu sutiksi, kad gydo tas gydymo būdas, kuriuo tiki. net patys geriau metodai be tikėjimo yra menkaverčiai. o dabar dar įsivaizduok dabartinėj situacijoj save ir mamą, jei būtų atsisakyta tradicinio gydymo. tiesiog būna situacijų, tokių, kokios jos yra ir nieko čia nepakeisi.

Nesiuliau mamai atsisakyti tradicinio gydymo budo. Siuliau tik duoti onkologu kontaktus, kurie prie tradicinio gydymo iveda ir naturalius vezi naikinancius preparatus. Skirtumas tas, kad tie preparatai kaip pvz duona, kaip vanduo negriauna zmogaus organizmo, o ji stiprina, o chemoterapijos tikslas nuzudyti vezines lasteles, bet tuo paciu pribaigia ir pacienta, ypac jeigu jis tik gleznas kudikis.
Situacija labai gerai isivaizduoju verysad.gif, manau joje sunku buvo galvoti ir mastyti kitaip. Nezinau, kaip elgciausi as tokioje situacijoje, bet dabar sia minute man atrodo, kad jeigu vezys jau skart 4-tos stadijos, tai kito kelio nera - tik naturali medicina. Tradicine medicina nelabai gali pasigirti pacientu, isejusiu is 4-tos stadijos, skaiciumi. Gali tik pasigirti patrumpinusi ju kancias.
Ir jeigu musu ligonines priimamojo vedeja(labai jau tradicines medicinos atstove) sako, kad pazista onkologu Vilniuje, kurie jau ne viena isvede is 4-tos stadijos, tai nzn, bet as tikiu. Na, bet aisku, cia as su ja kalbejau, ne laurriukas. Jeigu ji pati butu su ja pakalbejus, galbut butu padarius kitoki sprendima verysad.gif Dabar tik pasvarstyti galim, nieko nebepakeisim. Labai gaila ju seimyneles verysad.gif . Bet zaviuosi laurriuko stiprumu - ji labai, labai stipri moteris.
Papildyta:
QUOTE(plato @ 2010 02 14, 00:37)
4u.gif  Na va. O aš tai prisiklausiau pagyrų, todėl buvo įdomu kitą nuomonę išgirst. Na mums tai taip pat alergologė nesiūlė jokių tyrimų, sakė, kad jei neveiksmingi tokiai mažutei g.gif

O mums pirmuosius tyrimus padare 7 menesiu - labai gerai viska rode, o kai pakartojo po puses metu - isvis paletej beveik nebuvo nuliuku. Nesuprantu kodel tokiomis savo nuomonemis alergologai uzkerta kelia tevams pasidaryti tyrimus ir galbut atrasti kas alergizuoja. Galbut vienam neparodo, antram neparodo, treciam neparodo, bet keliems is desimties tyrimai vistiek kazka parodys. O gal cia butent jusu atvejis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 14 vasario 2010 - 10:00