Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXII tema

QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 02 10, 12:30)
Negi sunku iskart, vos tik pasireiskus pirmiems berimu ar negalavimu pozymiams padaryti visus imanomus tyrimus, teveliams pasakyti, kad yra tyrimai nuo parazitu, bei kt. Kad gal verta pradeti nuo to?
O kas dabar? Tik pacios, savo iniciatyva mamytes turi aiskintis, rupintis, dometis... kiek brangaus laiko prarandama... Velniskai skaudu...

drinks_cheers.gif ir kai suzinai ka nors,galvoji,kur as anksciau buvau doh.gif arba lauki,nes sako per mazas dar,keiskit misinius,gal tiks,o rezultate daeini iki baisios bukles verysad.gif
Atsakyti
Merginos, jūs čia vis diskutuojate apie tepalus hormoninius, va jums mokslinis straipsnis apie tai. jokio subjektyvumo, gryni faktai, gal padės diskutuojant su daktarais.
http://www.medicine....e...&strid=2655
ir dar apie AD gydymą
http://www.medicine....e...&strid=6234

ir apskritai, panaršykit po šitą žurnalą, rasit tokios info, kokios daktarai tėvams nesako (nu negalvokim, kad jie nori sau pacientų užsiauginti, tiesiog ne visi tėvai pajėgūs suvirškinti tokią info gydytojo kabinete, o va namuose - kitas reikalas, gali su žodynu pasikonsultuoti, papuildomos info pasieškoti, kad viską suprastum).

Ir dar vienas straipsnis apie maisto priedų sukeliamas alergijas
http://www.medicine....e...&strid=7187

o tai turėsim apie ką padiskutuoti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pirmokelis: 10 vasario 2010 - 12:45
pirmokeli info naudinga 4u.gif aciu, bet beda tame, kad gydytojai, aisku nekalbu apie visus, kartais net nesistengia isigilinti i kiekviena pacienta individualiai, visiems skiria TA PATI vaista, tepala ir tt., o juk AD toks individualus kiekvienam... va cia pikciausia. Nu kam drastiskai skirt cutivat, advantan maziukui, o gal pakaktu hydrokort., o gal aplamai tik organizmo valymo ir drekinimo...kaip sakant tinkamos prieziuros ir higienos.

buvau atsekus, kad ascorbo ir citrinos rugstis mus alergizavo, jetus kaip teko produktu sudeti skaityt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lawanda: 10 vasario 2010 - 12:55
QUOTE(LiloSun @ 2010 02 10, 11:11)
na faktas kad pageres, nes ir kitam bute gali buti pasleptu alergenu  g.gif Atrodo gyveni tik tarp 4sienu o vistiek beria. Cia visos mamytes noretu zinoti ta recepta  ax.gif
Mum tai atvirksciai geriausia namuose, o sveciuose visad pablogej anors kiek. Arba per karsta arba koks gyvunas, arba dulkes, arba grindys kuom isplautos, nu zodziu..

o ka reikes daryti darzelyje? ten plauna grindis irgi su neaisku kuo, nors ir alergisku vaiku darzelis (pvz Kaune yra, mes eileje uzsirasem).
Ir kartais ne taip paprasta i kita buta persikraustyti. Mes laukiam 7 metus, o kaip "per jauni" namui, taip per jauni. Viena karta nusvilom- praradom dideli pradini inasa, butu nepastate, bankai paskolos nebedave, nes staiga krize...dabar laukiam toliau, kol galesim pasikeisti busta.

Ka man su suneliu daryt. as neturiu jo kur priglausti- tevai mano turi du sunis bute, vyro mama jau pries keleta metu paeme katina is musu, nes jam alergijos taip ir nenugalejau (cia man buvo. ). Su sunimi man viskas idealu. Dziaugiausi, kad radau hipoalergine veisle, ji su mumis jau 5 metai, nenoriu tikrai niekam dovanoti ar pan, bet kazkaip reikia issiaiskinti, ar GALI buti nuo suns. Gydytojai kol kas sako, kad vaikui tokie dalykai tik nuo 3 metu alergizuoja. Ka as zinau. sad.gif biggrin.gif

Man atrodo, kad visa beda- miegas, tiesioginis kontaktas su BET KUO su zandais. Maziuke jei guli ant to zando, jis visas baisus, o kitas tarsi "gyja". Bet juk nepadarysi niekaip kitaip- maitinu ir lieciasi, kad ir su medvilne; miega dabar isvis idomiai- ant NUGAROS, bet galva pasukusi butent i ta baisiojo berimo puse, ir ne kitaip. Bandau mieganciai sukti galva, bet po minutes vel atsisuka biggrin.gif nekalbu apie kasymusis.
Mamytes, musu vaikuciai stiprus, jiems viskas bus gerai. Netikiu, kad tai visam gyvenimui....
Atsakyti
Ka man su suneliu daryt. as neturiu jo kur priglausti- tevai mano turi du sunis bute, vyro mama jau pries keleta metu paeme katina is musu, nes jam alergijos taip ir nenugalejau (cia man buvo. ). Su sunimi man viskas idealu. Dziaugiausi, kad radau hipoalergine veisle, ji su mumis jau 5 metai, nenoriu tikrai niekam dovanoti ar pan, bet kazkaip reikia issiaiskinti, ar GALI buti nuo suns. Gydytojai kol kas sako, kad vaikui tokie dalykai tik nuo 3 metu alergizuoja. Ka as zinau. sad.gif biggrin.gif

Kokia veisle suniuku nealergizuojanti? kiekzinau, jorksyrai, briuselio grifonai. Bet patikekit, tai tikrai ne visiems...
Atsakyti
QUOTE(Auruze @ 2010 02 10, 14:29)
Gydytojai kol kas sako, kad vaikui tokie dalykai tik nuo 3 metu alergizuoja. Ka as zinau. sad.gif biggrin.gif
Kokia veisle suniuku nealergizuojanti? kiekzinau, jorksyrai, briuselio grifonai. Bet patikekit, tai tikrai ne visiems...

kai sunui buvo 7-8 men. turejom atsisveikint su musu vokieciu aviganiu - alergija buvo, nustate odos durio tuo tyrimu, teko atiduot, verkiau kruvinom asarom, bet gi vaikas brangiau...ech kaip suprantu verysad.gif
Atsakyti
Musu tevelis kazkokia zaraza namo parsinese, tai iskritom sloga, kosuliais, gerkles perstejimu visa seima. Alergiukui mano (5 men beveik) obstrukcini bronchita paiso (jei kartosis 3-4k/metus, tai alergini bronchita paisys), nustebau, kad gydymas gana svelnus, be antibiotiku iki penkstadienio, o tada jau ziures, ar pagerejo, ar rimciau reik ziuret.

Gyd. pamaciusi jau praktiskai grazu zanduka (net pamastyciau, ar drekint kremuku, ar ne), vel hormoniniu tepaliuku siulo tepti... Gasdina mane jos toks poziuris. Gerai, kad gavom siuntima pas alergologe santariskese. Gal atsakys i kylancius klausimelius...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viskas_bus_gerai_:): 10 vasario 2010 - 14:34
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2010 02 10, 14:32)
Musu tevelis kazkokia zaraza namo parsinese, tai iskritom sloga, kosuliais, gerkles perstejimu visa seima. Alergiukui mano (5 men beveik) obstrukcini bronchita paiso (jei kartosis 3-4k/metus, tai alergini bronchita paisys), nustebau, kad gydymas gana svelnus, be antibiotiku iki penkstadienio, o tada jau ziures, ar pagerejo, ar rimciau reik ziuret.

oj sveikte greiciau
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 02 10, 10:29)
pirmą kartą. aš jau visai nebesuprantu kas jam kenkia, bet įtariu savo namus, arba net pačią Klaipėdą, kuri labai užteršta šiuo metu. Nes kai išvykstam kelioms dienoms kur į kitą miestą vaikui gerėja, grįžtam vėl viskas iš naujo. Beje trims savaitėms buvom iš vis išvykę iš namų, tai vaiko odytė buvo labai pagerėjus, iki galo nebuvo pasitaisius, buvo pabėrimų bet ne tiek kiek namie, kai būnam. matyt jį alergizuoja daug dalykų verysad.gif

labukas, mes irgi is ten pat, gal tikrai cia tie vakare paleidziami kvapai musu vaikams ne i sveikata.... g.gif
siandienb buvau poliklinikoj del vaiko temperaturos, tai kazkaip prisoko toks nepazystamas vyras ir eme labai man Misi girti, sake ir ju vaikui buvo AD, bet Misis per metus isgyde, dabar vaikas viska gali valgyt, o kitam kazkiam vaikui, kuris gydesi pas alergologus, ivare astma.
o jums neteko susidurti su Misium?
mes esam pas ji buve, bet tuo metu jo paskirti zirniukai mums nieko negelbejo
Atsakyti
QUOTE(iewavil @ 2010 02 10, 16:38)
labukas, mes irgi is ten pat, gal tikrai cia tie vakare paleidziami kvapai musu vaikams ne i sveikata.... g.gif
siandienb buvau poliklinikoj del vaiko temperaturos, tai kazkaip prisoko toks nepazystamas vyras ir eme labai man Misi girti, sake ir ju vaikui buvo AD, bet Misis per metus isgyde, dabar vaikas viska gali valgyt, o kitam kazkiam vaikui, kuris gydesi pas alergologus, ivare astma.
o jums neteko susidurti su Misium?
mes esam pas ji buve, bet tuo metu jo paskirti zirniukai mums nieko negelbejo

jo buvom pas jį, bet man trūko kantrybė su juo. Pastoviai neidavo prisiskambinti jam, galiausiai jis buvo išėjęs aostogų vos ne mėnesiui, nieko nesakė, doh.gif o būklė buvo mūsų bloga, ir liovausi nuo to skambinti.gal ir bligai padariau g.gif
Atsakyti
[quote=viskas_bus_gerai_:),2010 02 10, 14:32]

Alergiukui mano (5 men beveik) obstrukcini bronchita paiso (jei kartosis 3-4k/metus, tai alergini bronchita paisys), nustebau, kad gydymas gana svelnus, be antibiotiku iki penkstadienio, o tada jau ziures, ar pagerejo, ar rimciau reik ziuret.

o kokiais vaistais gydotes?
mes irgi neseniai ta turejom
Papildyta:
QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 02 10, 15:46)
jo buvom pas jį, bet man trūko kantrybė su juo. Pastoviai neidavo prisiskambinti jam, galiausiai jis buvo išėjęs aostogų vos ne mėnesiui, nieko nesakė,  doh.gif o būklė buvo mūsų bloga, ir liovausi nuo to skambinti.gal ir bligai padariau g.gif

jis neva ligoninej gulejo?????
nu vat ir as nezinau ar tiket situo zmogum ar ne.
o kurioj vietoj jus gyvenat?
Atsakyti
QUOTE(iewavil @ 2010 02 10, 16:50)
jis neva  ligoninej gulejo?????
nu vat ir as nezinau ar tiket situo zmogum ar ne.
o kurioj vietoj jus gyvenat?

tai va ir man įdomu, nors žinau tikrai daugeliui jis yra padėjęs, net iš mano pažįstamų, kartais pagalvoju, gal vėl bandyt pas jį eit g.gif alksnynės g.netoli žardės iki smile.gif
Atsakyti