Ech, savaitgalis, sausainių kepimo diena

va kokį recepčiuką sukurpiau, gavosi laaabai skanūs sausainukai:
200 g riebalų (sviestas idealu, bet tinka ir aliejus, aš sumaišiau 100g kokosų sviesto (ekoparduotuvėj pirkau, toks baltas, branguuus, rupūžėlė, bet buvo verta pabandyti) su 100 ml alyvuogių aliejaus, gavosi super)
250 g dribsnių (kas kokius galite, juo smulkesni, tuo mažiau kramtyt, man skaniausi yra 4 grūdų,kur su grikiais - perfetto)
puodelis cukraus
2 saujos smulkių razinų arba smulkiai sukapotų džiovintų vaisų, kokius galite valgyti
2-3 šaukštai miltų
9a kokių galit, tokie tiks)
100-150 g saulėgrąžų chalvos
2 kiaušiniai (kas negali valgyti kiaušinių, juos galima pakeisti 1 bananu gerai sutrintu)
šaukštelis kepimo miltelių bet nebūtinai.
Riebalus gerai išmaišyti su cukrum, įplakti kiaušinius arba bananą, suberti sutrintą chalvą, vaisius, dribsnius, miltus ir gerai išmaišyti, tešla turibūti neskysta.
Šaukštu išdėlioti tešlą ant kepimo poperium išklotos sakrdelė taip kokių 3 cm atstumais, nes kapdami sausainiai išsileidžia. 170C orkaitėje kepti apie 15-20 min, žodžiu, kol gražiai paskrus. palikti praaušti skardoj kokias 5-10 min, nes tik iškepę sausainiai yra labai trapųs, praaušę sukietėja.
Viskas! Skanaus!