Prisidėkite ir Jūs, sprendžiant vaisingumo problemas
Lietuvoje kas penkta šešta pora susiduria su vaisingumo problemomis. Tokios šeimos iki šiol nesulaukia jokios valstybės paramos. Todėl tik susivieniję, mes galime padėti sau ir artimiesiems.
Prašome Jūsų skirti savo 2% GPM Vaisingumo asociacijai, kuri vienija žmones, negalinčius susilaukti vaikų ir aktyviai gina jų teises.
2009 m. už Jūsų lėšas Vaisingumo asociacija atliko šiuos darbus:
- aktyviai dalyvavo, rengiant Pagalbinio apvaisinimo įstatymo projektą Sveikatos apsaugos ministerijos sudarytoje darbo grupėje (visomis išgalėmis stengėmės, kad 10 m. vilkinamas Pagalbinio apvaisinimo įstatymas būtų priimtas kuo greičiau ir pasiekėme, jog jau artimiausiu metu Seimas privalės dėl jo apsispręsti);
- visus Seimo narius asmeniškai informavome apie nevaisingumo situaciją Lietuvoje;
- užmezgėme ryšius su tarptautinėmis vaisingumo organizacijomis ir užsitikrinome jų paramą;
- aktyviai dalyvavome diskusijose žiniasklaidoje, viešindami savo problemas;
- visą 2009 m. birželio mėn. vykdėme socialinės reklamos akciją Kartu lengviau, kurios metu vienuolikoje šalies miestų kvietėme gyventojus susipažinti su nevaisingų žmonių problemomis;
- sukūrėme Vaisingumo asociacijos internetinę svetainę, kurioje galima rasti visą vaikų negalinčioms susilaukti poroms aktualią informaciją (www.vaisingumoasociacija.lt);
- susitarėme su vaisingumo klinikomis dėl nuolaidų asociacijos nariams, atliekant IVF procedūras;
- skyrėme piniginę paramą keturioms šeimoms IVF procedūrų atlikimui.
2010 m. Vaisingumo asociacijos veiklos planas:
- aktyviai sieksime, jog SAM sudarytos darbo grupės parengtas Pagalbinio apvaisinimo įstatymo projektas būtų patvirtintas Seime (visomis išgalėmis priešinsimės bet kokiam alternatyviam įstatymo projektui);
- pradėsime kampaniją, kurios tikslas nevaisingumo gydymo kompensavimas;
- birželį, kuris dar vadinamas nevaisingų šeimų mėnesiu, didžiuosiuose šalies miestuose organizuosime socialinę viešinimo akciją Kartu lengviau;
- platinsime informacinius bukletus apie vaisingumo gydymą (sieksime, kad visi, vaikų negalintys susilaukti gyventojai, suprastų, jog jie ne vieni ir žinotų, kur kreiptis dėl visokeriopos pagalbos);
- toliau bendradarbiausime su vaisingumo klinikomis ir sieksime geresnių gydymosi sąlygų asociacijos nariams;
- skirsime paramą sunkiai besiverčiančioms šeimoms IVF procedūrų atlikimui.
- organizuosime susitikimus asociacijos nariams, kuriuose šeimos galės pasidalinti savo išgyvenimais ir požiūriu į nevaisingumo problemą šalyje;
- savo siekius aktyviai viešinsime žiniasklaidoje.
Vaisingumo asociacijos vardu kviečiame Jus nelikti abejingais ir prisidėti, prie mūsų. Tik kartu pasieksime, jog vaikų negalintys susilaukti šalies piliečiai neliks pamiršti ir sulauks deramos pagalbos.
2% GPM skyrimo formą rasite šiuo adresu: http://perlhosting.n...7/04b88510.html Deklaracijas galite užpildyti internetu, naudodamiesi šia forma kaip pavyzdžiu, arba pristatyti į VMI iki gegužės 3 dienos.
Iškilus klausimų, rašykite mums el. paštu: info@vaisingumoasociacija.lt arba skambinkite Vaisingumo asociacijos valdybos narei Vilmai. Tel.: 8683 71613.
Pagarbiai,
Vaisingumo asociacijos valdyba
QUOTE(cerina @ 2010 04 15, 16:53)
Gal galit atsakyt ,ka dare jusiskis,kad is A nuliuko perejot i 12, b 48??
QUOTE(Levanda81 @ 2010 04 15, 19:39)
Aha man ir įdomu kas galėjo taip padėti? Nes pas mano vyrą irgi A=0%, B=24%....
mergaitės, mums patiems kilo klausimas kas nutiko kodėl pirmas tyrimas TOKS blogas buvo. Bet prieš tai turėjom dvejas YPAČ skaudžias laidotuves, tiek jį tiek mane paveikė, tyrimas kartotas po 3,5 mėn po pirmojo. Per tą mėnesį jis nebeėjo į pirtį, nors ir anksčiau nesikepino ten, miegojo ir toliau nuogas, kelnaitės-laisvesni medvilniniai šortukai. Žodžiu laikė vietą kuo vėsesnę, ir sugėrė du mėnesius cinkas+selenas+Vitaminas E (100mg) Nes tuos brangius dar nenorėjom pirkti. Žinau kad šimtams kitų vyrų tas pirčių ir pan. atsisakymas nieko nepadeda. Ai dar jis pas mane bedarbis jau metai-tai kaip pats juokavo pagaliau paskutinio darbo stresas pasibaigė
Tiesa, mergaitės, pas MB buvo LABAI daug negyvų-reik ieškot kas juos "žudo" Nes jei nebus negyvų-tai ir kiti skaičiukai didės. Pas manajį išaugino pora negausių bakterijų bet jau čia po normospermijos, tai jas dabar gydom ir dar gydytoja gerins skaičiukus.
QUOTE(Vilma J. @ 2010 04 15, 23:18)
vat kaip tik apie tai mąsčiau
QUOTE(Vilma J. @ 2010 04 15, 23:50)
vis metų bėgy galvodavau, vat tai kokiai varganai bažnyčiai, tai Kauno Zoo muziejui ir pan, kai ateina deklaravimas-tai viską pamirštu-bet vis dar tušti namai....ir jūs priminė
QUOTE(Siguliukas @ 2010 04 15, 22:42)
mergaitės, mums patiems kilo klausimas kas nutiko kodėl pirmas tyrimas TOKS blogas buvo. Bet prieš tai turėjom dvejas YPAČ skaudžias laidotuves, tiek jį tiek mane paveikė, tyrimas kartotas po 3,5 mėn po pirmojo. Per tą mėnesį jis nebeėjo į pirtį, nors ir anksčiau nesikepino ten, miegojo ir toliau nuogas, kelnaitės-laisvesni medvilniniai šortukai. Žodžiu laikė vietą kuo vėsesnę, ir sugėrė du mėnesius cinkas+selenas+Vitaminas E (100mg) Nes tuos brangius dar nenorėjom pirkti. Žinau kad šimtams kitų vyrų tas pirčių ir pan. atsisakymas nieko nepadeda. Ai dar jis pas mane bedarbis jau metai-tai kaip pats juokavo pagaliau paskutinio darbo stresas pasibaigė
Tiesa, mergaitės, pas MB buvo LABAI daug negyvų-reik ieškot kas juos "žudo" Nes jei nebus negyvų-tai ir kiti skaičiukai didės. Pas manajį išaugino pora negausių bakterijų bet jau čia po normospermijos, tai jas dabar gydom ir dar gydytoja gerins skaičiukus.
Oi ačiū už patarimus Dabar ir maniškis miega be kelnaičių oi kiek reikėjo jį įkalbinėti dėl to
Pas mano vyrą yra leukocitų, t.y. pasėly išaugintų bakterijų ( staphylococcus ir enterococcus ), kurias nelabasias naikinam antibiotikais kurį laiką.... Tai tie tikriausiai ir žudo spermiukus, todėl jie tokie prasti, o dar kiek antibiotikų sugerta...
QUOTE(Levanda81 @ 2010 04 16, 07:09)
Oi ačiū už patarimus Dabar ir maniškis miega be kelnaičių oi kiek reikėjo jį įkalbinėti dėl to
Pas mano vyrą yra leukocitų, t.y. pasėly išaugintų bakterijų ( staphylococcus ir enterococcus ), kurias nelabasias naikinam antibiotikais kurį laiką.... Tai tie tikriausiai ir žudo spermiukus, todėl jie tokie prasti, o dar kiek antibiotikų sugerta...
dėl šių pačių bakterijų ir manasis sugėrė antibiotikų ir dar antibakterinių vaistų kursą. Kokius vaistus vartojot? Pas ką buvot? Vakar kartojo pasėlio tyrimą, pirmadienį tikimės gerų atsakymų.
Man tuos "šaldymo" būdus mano endokrinologas paporino Sako, "jūs vat naktį uždedate ten ranką. Jau ir kaista viskas, ir miršta" Be abejoir stipraus alkoholio atsisakė, vos vieną taurelę. Bet kaip jau ir žinome degradai turi kartais puikią spermą, tai gal čia ir nerodiklis.
QUOTE(Siguliukas @ 2010 04 16, 06:13)
dėl šių pačių bakterijų ir manasis sugėrė antibiotikų ir dar antibakterinių vaistų kursą. Kokius vaistus vartojot? Pas ką buvot? Vakar kartojo pasėlio tyrimą, pirmadienį tikimės gerų atsakymų.
Man tuos "šaldymo" būdus mano endokrinologas paporino Sako, "jūs vat naktį uždedate ten ranką. Jau ir kaista viskas, ir miršta" Be abejoir stipraus alkoholio atsisakė, vos vieną taurelę. Bet kaip jau ir žinome degradai turi kartais puikią spermą, tai gal čia ir nerodiklis.
Oi čia ilga istorija....
Vyras iš pradžių t.y. praeitą vasarą lankėsi pas A.Sruogį. Jis kažkaip nenustatė kas per uždegimas tik pasakė, kad uždegimas. Sugėrė iš pradžių antibiotikus visą mėnesį ( sumamed, uvamin ir doksaciklinas). Pasidarė rezultatus - leukocitai tik perpus sumažėję. Tada tęsė gydymą su kitais vaistais Trimetop 100mg, 5-nok 50mg, Ciprofloxacin 500mg. Po mėnesio pakartojo tyrimą - rezultatas nepakitęs visai..... Tada kreipėmės pas kitą daktarą. Jis iškart pasakė, kad tai prostatos uždegimas ir tie prieš tai gerti vaistai nelabai tinkami buvo nes buvo nuo pūslės uždegimo . Tai va sugaišom daug laiko ir sugadinom daug nervų...
O dabar baigia gerti Berlocid ir Unasyn... Ųiūrėsim kokie dabar bus rezultatai....
O dėl akoholio tai sutinku . Alkoholikai dar su ne tokia sperma vaikų pridaro Čia man pati daktarė taip pasakė
QUOTE(Levanda81 @ 2010 04 16, 07:36)
O dabar baigia gerti Berlocid ir Unasyn... Ųiūrėsim kokie dabar bus rezultatai....
nu tie patys vaistai ir pa manajį. Tiesa ar TB nieko nesidaro nuo Berlocid? Nes manasis jau ir inkstų nepakankamumą sau prirašė-kol priverčiau daugiau vandens gerti
QUOTE(Siguliukas @ 2010 04 16, 06:45)
nu tie patys vaistai ir pa manajį. Tiesa ar TB nieko nesidaro nuo Berlocid? Nes manasis jau ir inkstų nepakankamumą sau prirašė-kol priverčiau daugiau vandens gerti
Tai vat kaip bebūtų keista, kai gerdavo anuos antibiotikus tai pasireikšdavo pašalinis povaikis - žarnyne. Labai pūsdavo pilvą ir viduriuodavo, nors ir gerdavo paprastas jogurto tabletes, o dabar geriant būtent šituos vaistus tai nieko, net jis pats stebisi kaip nieko nejaučia. Tiesa, gal dėl to, kad dabar vietoj to jogurto tabletėmis geria šituos probiotikus
O pas jūsiškį irgi prostatos uždegimas?
QUOTE(Levanda81 @ 2010 04 16, 07:54)
O pas jūsiškį irgi prostatos uždegimas?
nes, jam čia nuo anų bakterijų kur minėjau
QUOTE(Levanda81 @ 2010 04 16, 07:36)
Vyras iš pradžių t.y. praeitą vasarą lankėsi pas A.Sruogį.
Tada kreipėmės pas kitą daktarą.
pasakykit, jei ne paslaptis, pas koki daktara lanketes po Sruogio?
Gal ir mums prireiks kazkur kitur pabandyt...
[quote=Siguliukas,2010 04 16, 00:42]
mergaitės, mums patiems kilo klausimas kas nutiko kodėl pirmas tyrimas TOKS blogas buvo. Bet prieš tai turėjom dvejas YPAČ skaudžias laidotuves, tiek jį tiek mane paveikė, tyrimas kartotas po 3,5 mėn po pirmojo. Per tą mėnesį jis nebeėjo į pirtį, nors ir anksčiau nesikepino ten, miegojo ir toliau nuogas, kelnaitės-laisvesni medvilniniai šortukai. Žodžiu laikė vietą kuo vėsesnę, ir sugėrė du mėnesius cinkas+selenas+Vitaminas E (100mg) Nes tuos brangius dar nenorėjom pirkti.
labukas.
iskilo man toks klausimas gal galite man nesuprantanciai paaiskinti ar jusu vyras gere atskirai vitaminus cinkas + selenas + vitaminas E, ar yra vienas vitaminas? tada noreciau suzinoti pavadinima. nes mano vyro A irgi yra nuliukas. noreciau kazkaip jam padeti
aciu
mergaitės, mums patiems kilo klausimas kas nutiko kodėl pirmas tyrimas TOKS blogas buvo. Bet prieš tai turėjom dvejas YPAČ skaudžias laidotuves, tiek jį tiek mane paveikė, tyrimas kartotas po 3,5 mėn po pirmojo. Per tą mėnesį jis nebeėjo į pirtį, nors ir anksčiau nesikepino ten, miegojo ir toliau nuogas, kelnaitės-laisvesni medvilniniai šortukai. Žodžiu laikė vietą kuo vėsesnę, ir sugėrė du mėnesius cinkas+selenas+Vitaminas E (100mg) Nes tuos brangius dar nenorėjom pirkti.
labukas.
iskilo man toks klausimas gal galite man nesuprantanciai paaiskinti ar jusu vyras gere atskirai vitaminus cinkas + selenas + vitaminas E, ar yra vienas vitaminas? tada noreciau suzinoti pavadinima. nes mano vyro A irgi yra nuliukas. noreciau kazkaip jam padeti
aciu