Įkraunama...
Įkraunama...

Spermos kokybė ir tyrimai

QUOTE(Siguliukas @ 2010 03 24, 22:43)
Mergaitės atnešu mažą juokelį internetinį praskaidrint nuotaikėlės: Tyrimų indeliai

jega thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Siguliukas @ 2010 03 24, 21:43)
Mergaitės atnešu mažą juokelį internetinį praskaidrint nuotaikėlės: Tyrimų indeliai

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės,
Aš iš policistinių kiaušidžių skyrelio. Labai reikia jūsų patarimo ką daryti toliau nes rankos visai nusviro....
Po pirmo spermos tyrimo liepos mėnesį diagnozė buvo - oligoastenospermija ir daug leukocitų. Daktaras skyrė mėnesį antibiotikų kursą. Po jų rezultatai buvo geresni - astenospermija. Jau prieš pirmą kursą daktaras užtikrino, kad galėsim po kelių mėnesių planuot vaikelį. Sekė antras stipresnių antibiotikų kursas. Laukimas.
Šiandien vyras pasidarė spermos tyrimą. Pagerėjimas nulinis sad.gif tiek pat leukocitų...
Žodžiu jus man paaiškinkit kaip gali būti, kad sperma visai nepagerėjusi???? Toks pat skaičius leukocitų. Diagnozė - astenospermija???? Man jau pabodo tas laukimas ir laukimas, gydymasis ir gydymasis ir visai be pagerėjimo. cry.gif cry.gif cry.gif
Tai kame čia esmė? Daktaras blogas? ne tie vaistai? ne tas gydymas??? Nebežinau... viskas slysta iš rankų...
Atsakyti
Sveikos.

Gal kas galėtumėte parašyti, kaip iššifruoti raideles. A;B;C;D.
Pasidarėme rezultatus, dabar lauksime vizito pas daktarą tik pirmadienį, bet taip neramu....
Gal katra galėtų pakomentuoti.
A - 0%
B - 33%
C - 20%
D - 67%

D tik kiek žinau, tai mirę.

Beja, diagnozė - oligoastenospermija.
Gal kas esate susidūrę? Taiko IUI ar IVF?
Ir taip pat, jei tai sunki forma, tai ar būna spermogramoje prierašas, kad "sunki" oligoastenospermija?

Kaip suprantu, tai ryškiai sumažėjęs judrumas ir kiekis su tokia diagnoze.

Ir jei žinote, parašykite, ar apatinėje lentelėje, kur yra prierašas: " Hipoosmotinis testas (HOT)" tai čia kas?
Tie laukeliai irgi turi būti užpildomi, ar tai atskiras kažkoks tyrimas?

Dėkui.

Atsakyti
QUOTE(Samanta @ 2010 03 25, 19:51)
Gal kas galėtumėte parašyti, kaip iššifruoti raideles. A;B;C;D.

A - tiesiaeigiai greitaeigiai (t.y. turetu keliauti tiesiai ir i tiksla smile.gif
B - judrus bet ne tiesiaeigiai (t.y. gali judeti ivairiai, pvz., ratais, tad jiems sunkiau i tiksla pataikyt, taciau irgi imanoma)
C - praktiskai nejudrus;
D - kaip ir negyvi..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo junona123: 25 kovo 2010 - 19:41
QUOTE(Samanta @ 2010 03 25, 19:51)
Sveikos.

Ir taip pat, jei tai sunki forma, tai ar būna spermogramoje prierašas, kad "sunki" oligoastenospermija?

ta zodi "sunki" iraso andrologas arba urologas, o ne laborantas. Bent jau musu atveju taip buvo doh.gif

O mano toks klausimas: kokie minimalus reikalavimai yra spermai, kad darytu IUI (kiekis kiek suprantu svarbu ir judrumas)?
Atsakyti
QUOTE(peteliuske @ 2010 03 25, 20:46)
O mano toks klausimas: kokie minimalus reikalavimai yra spermai, kad darytu IUI (kiekis kiek suprantu svarbu ir judrumas)?

manau labai priklauso nuo gydytojo ir jo vertinimo, nes musiskis kartais ir naturaliai pasiulydavo bandyt, o paskui paskaitinejusi SM pamaciau, kad pagal kitus ginius vos i IUI normas tilptumeme doh.gif
siaip pas mus pradzioje buvo ~5 mln, A+B=20-30%. tai apie IVF niekas dar nekalbejo.
Atsakyti
Samanta, reikia ne tik greicio duomenu, bet ir kiekio, kiek mln is viso spermiuku, kiek normaliu formu, ar yra leukocitu, agliutinacija ir pan...

33% greitu dar ne tragedija, jei kiti parametrai geri. IUI turetu pakakti, o mazu ir naturaliai pavyktu, jei cia laikinas spermos pablogejimas wink.gif Kartokit spermograma po 3 men...
Atsakyti
QUOTE(Levanda81 @ 2010 03 25, 13:49)
Žodžiu jus man paaiškinkit kaip gali būti, kad sperma visai nepagerėjusi????

o leukocitų tiek pat? g.gif sakyčiau gal dalį pagydė, spermiukų padaugėjo tai ir turit astenospermiją, dabar dar kitas bacilas gydyt reiks. o antibiotikus skyrė pagal pasėlį?
Atsakyti
Kažkaip į savo klausimus nesulaukiu atsakymo sad.gif Gal neaiškiai išsireiškiau...
Atsakyti
Levanda aš trumpai vos viršuje pasisakiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siguliukas: 25 kovo 2010 - 20:47
QUOTE(Siguliukas @ 2010 03 25, 20:28)
o leukocitų tiek pat?  g.gif  sakyčiau gal dalį pagydė, spermiukų padaugėjo tai ir turit astenospermiją, dabar dar kitas bacilas gydyt reiks. o antibiotikus skyrė pagal pasėlį?

nepastebėjau bigsmile.gif
Žodžiu pirma diagnozė oligoastenoteratospermija. Didelis leukocitų skaičius. Sekė antibiotikų kursas. Po jo tyrimas - leukocitų perpus sumažėję. Diagnozė astenospermija. Tada daktaras paskyrė stipresnių antibiotikus, kad galutinai išgydyt uždegimą, kurio jis neįvardino nei kas per uždegimas nei nuo ko... Tada dignoze ta pati - astenospermija. Leukocitu nei trupučio nesumažėję..... sad.gif Kodėl? Čia ne tas gydimas paskirtas?? Darėm po pirmo gydimo kurso ir spermos pasėlį - vistiek tos bakterijos auga ir negalim net stimuliacijos daryti, nieko.... Vėl tas laukimas....
Atsakyti