[quote=rimute7,2010 07 16, 13:58]
[quote=Terra2,2010 07 14, 09:27]
Pinu kiekvieną dieną. Tik jau nusibodo fotkinti, nes pradėjo "streikuoti" fotoaparatas. Čia keletas darbelių:
Laba. Niekaip negaliu atsigėrėti ir atsistebėti puikiais darbais
. Pati irgi pinu, kai yra laiko. Bet va su dažymu
? Žaviuosi, pačios nudažytais darbais, bet nesiryžtu pati to daryt. Vis abejoju, kad dažant medvilniniais dažais, merkiant į vonelę, atsiklijuos galas vytelės? Juk klijuoju "sausais klijais"? O paskui šlapią, atsivyniojusią vytelę nebus lengva atgal susukti
? O džiovinat stačius? Reikia kuo greičiau išdžiovinti, kad nepraskystų vytelės?
Dėkui
[/quote]
Sveikute!
Klijuojant su sausais klijais, beveik visos vytelės atsiklijuoja. Man taip atsitiko patį pirmą kartą dažant. Teko vargti persukant vyteles. Žinoma persukau jau išdžiūvusias. Bet dabar pasimokiau iš savo klaidos ir klijuoju vyteles tik lipalu. Šimtaprocentinė garantija, kad neatsiklijuos. O džiovinu aš ant patiestos ant žemės klijonkės, ir ne stačias, o paguldytas. Ir nebūtinai plonu sluoksniu. Kadangi dažau iškarto apie 1000 vytelių, tai jos man džiūva apie 3 dienas, nes nesigauna plonai išdėlioti. Tiesa, dabar suradau dar kitą būdą dažyti. Žymiai ekonomiškesnį ir patogesnį. Dažau ne susuktas vyteles, o sukarpytą laikraščio viršutinę dalį įmerkiu į dažus ir tokias juostas palieku džiūti. Tada jau išdžiūvusias suku. Gaunasi