[quote=Gera,2010 04 26, 11:10]
[quote=Terra2,2010 04 26, 10:22]
Čia vakar nupyniau:
labai faini jusu darbeliai!!!
[/quote]
Ačiū. Malonu, kad patiko. Tik man dar niekaip neina susidraugauti su užbaigimu. Tikiu, kad išmoksiu.
QUOTE(AGkatulis @ 2010 04 25, 16:59)
oho resursai, net pavydu ziureti as neprisiruosiu susisukti, o pinti norisi tai tik cia akis paganau
o su kuo tas raudonas ir melynas vyteles nudazet?
QUOTE(sAuLyTeA;) @ 2010 04 26, 18:10)
o su kuo tas raudonas ir melynas vyteles nudazet?
raudonas dažiau su raudonais medvilniniais dažais, o tos mėlynos, tai ne mėlynos o gyvai žydros - dažiau su briliantine žaluma(su zelionke)
QUOTE(Terra2 @ 2010 04 25, 13:03)
Malonu, kad sekasi! Kas dėl dažymo, tai pati su laiku viską suprasit ir pasirinksit sau tinkamiausią variantą. Jeigu beicas būtų toks kenksmingas, tai manau jo ir buityje niekas neleistų naudoti. O baldininkai jį sėkmingai naudoja. Dažyti su guašu tikrai nepatogu, o ir brangu. Aš dažiau su paprasčiausiais medvilniniais dažais, ištirpintais vandenyje. Tiesiog dideliame inde pasidariau tirpalą ir mirkiau nupintus darbus. Po išdžiūvimo tik nulakuodavau du kartus. o dabar pirmiausia nusidažau vyteles ir po to pinu.
O dėl to mirkymo labai susidomėjau O tai darbelis neatsilipina??? Kiek laiko reikia mirdyti???
Resursai tai nerealūs Labai gražiai nupinta, ir aš laukiu kada taip išmoksiu
QUOTE(Terra2 @ 2010 04 26, 10:22)
kaip padareta dangti toki? apklijavote taip kartona ar kazkaip kitaip darete?
QUOTE(pusele33 @ 2010 04 26, 19:22)
O dėl to mirkymo labai susidomėjau O tai darbelis neatsilipina??? Kiek laiko reikia mirdyti???
Dažymas eina kaip iš pypkės! Paimu saują vytelių merkiu į tokį lovelį pailgą ir ištraukiu. Dedu ant klijonkės ir palieku džiūti. Džiūna per naktį. Vytelėęs neatsiklijuoja. Kartais viena kita, bet išdžiūvus, vėl priklijuoju. Tiesa, jau rašiau, kad daugiau atsiklijuoja , pieštukiniai klijai, taip, kad dabar klijuoju tik su lipalu.
Papildyta:
QUOTE(aukselis14 @ 2010 04 26, 20:09)
kaip padareta dangti toki? apklijavote taip kartona ar kazkaip kitaip darete?
dangtis pintas paprastai, tik užlenkimą dariau iš atraminių vytelių, jas užlenkdama vieną už kitos taip, kaip darant patį krantelį.
QUOTE(Terra2 @ 2010 04 27, 07:35)
Dažymas eina kaip iš pypkės! Paimu saują vytelių merkiu į tokį lovelį pailgą ir ištraukiu. Dedu ant klijonkės ir palieku džiūti. Džiūna per naktį. Vytelėęs neatsiklijuoja. Kartais viena kita, bet išdžiūvus, vėl priklijuoju. Tiesa, jau rašiau, kad daugiau atsiklijuoja , pieštukiniai klijai, taip, kad dabar klijuoju tik su lipalu.
O dar rašėt, kad ir nupintus daiktelius merkiat? Ar taip supratau... kaip tada gaunasi?
Ir dar klausimėlis Kur būna pirkt tų medvilninių dažų?
QUOTE(pusele33 @ 2010 04 27, 10:44)
O dar rašėt, kad ir nupintus daiktelius merkiat? Ar taip supratau... kaip tada gaunasi?
Pintus daiktus dažiau merkdama į vandeniu skiestą beicą ir į dažus, bet tai man nepasitvirtino. Reikia turėti didelį indą, o ir skysčio daug išeina. Tikra teplionė. Žymiai paprasčiau nusidažyti susuktas vyteles ir tada pinti. O dažų medvilninių yra pilna visur, kad ir "IKI' parduotuveje. Kainuoja litą su centais, tiksliai neprisimenu. Norint gauti sodresnę spalvą galima dėti porą pakelių. Į vandenį dar įpilu acto ir druskos, kad geriau įsigertų dažas.
QUOTE(Terra2 @ 2010 04 27, 10:16)
Pintus daiktus dažiau merkdama į vandeniu skiestą beicą ir į dažus, bet tai man nepasitvirtino. Reikia turėti didelį indą, o ir skysčio daug išeina. Tikra teplionė. Žymiai paprasčiau nusidažyti susuktas vyteles ir tada pinti. O dažų medvilninių yra pilna visur, kad ir "IKI' parduotuveje. Kainuoja litą su centais, tiksliai neprisimenu. Norint gauti sodresnę spalvą galima dėti porą pakelių. Į vandenį dar įpilu acto ir druskos, kad geriau įsigertų dažas.
Aišku
Rytoj gal varysiu ieškot dažų Reikės dar pailgą indą susiieškot ir - fabrikas atidarytas
QUOTE(laimiene @ 2010 04 19, 14:58)
Kolekcija
QUOTE(Terra2 @ 2010 04 25, 13:21)
Va čia tai oho Niekaip man tiek kantrybės neužtenka
Čia mano pusantrinis darbas:
Iki pirmo trečdalio buvo pirmas, paskui skubiai užsireikė namelio, tai supyniau visas vyteles, todėl du aukštesni trečdaliai jau skaitosi antras darbas Visa kreiva šleiva, o į pradžią ir visos brokuotos vytelės suėjo. Nepaisant to, ji man vis tiek labai patinka
O čia vazelė:
Irgi šleivoka, bet tikiuosi, kad su laiku mano darbai išsitiesins. Vaza tikra, tinkama gėlių merkimui - tuo tikslu pasitarnavo "bambalis".
QUOTE(pusele33 @ 2010 04 27, 13:16)
Aišku
Rytoj gal varysiu ieškot dažų Reikės dar pailgą indą susiieškot ir - fabrikas atidarytas
pailgų lovelių yra sodininkams skirtuose skyriuose. Juose laikomos gėlės. Dabar senukuose akcija, kainuoja 5lt
Papildyta:
QUOTE(panelė Prym @ 2010 04 27, 14:23)
Irgi šleivoka, bet tikiuosi, kad su laiku mano darbai išsitiesins. Vaza tikra, tinkama gėlių merkimui - tuo tikslu pasitarnavo "bambalis".
Labai malonūs akiai darbeliai. Pinkit, pinkit - lauksim !
QUOTE(Terra2 @ 2010 04 27, 13:45)
Labai malonūs akiai darbeliai. Pinkit, pinkit - lauksim !
Ačiu Kad tos vytelės pačios kaip nors susisuktų, tai pinčiau ir pinčiau