Įkraunama...
Įkraunama...

Pynimas iš laikraščių - 5

[quote=Gera,2010 04 26, 11:10]
[quote=Terra2,2010 04 26, 10:22]
Čia vakar nupyniau:
labai faini jusu darbeliai!!! thumbup.gif
[/quote]
Ačiū. Malonu, kad patiko. Tik man dar niekaip neina susidraugauti su užbaigimu. Tikiu, kad išmoksiu.
Atsakyti
QUOTE(AGkatulis @ 2010 04 25, 16:59)
oho resursai, net pavydu ziureti  thumbup.gif  as neprisiruosiu susisukti, o pinti norisi  verysad.gif  tai tik cia akis paganau

o su kuo tas raudonas ir melynas vyteles nudazet? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sAuLyTeA;) @ 2010 04 26, 18:10)
o su kuo tas raudonas ir melynas vyteles nudazet? smile.gif

raudonas dažiau su raudonais medvilniniais dažais, o tos mėlynos, tai ne mėlynos o gyvai žydros - dažiau su briliantine žaluma(su zelionke) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 04 25, 13:03)
Malonu, kad sekasi! Kas dėl dažymo, tai pati su laiku viską suprasit ir pasirinksit sau tinkamiausią variantą. Jeigu beicas būtų toks kenksmingas, tai manau jo ir buityje niekas neleistų naudoti. O baldininkai jį sėkmingai naudoja. Dažyti su guašu tikrai nepatogu, o ir brangu. Aš dažiau su paprasčiausiais medvilniniais dažais, ištirpintais vandenyje. Tiesiog dideliame inde pasidariau tirpalą ir mirkiau nupintus darbus. Po išdžiūvimo tik nulakuodavau du kartus. o dabar pirmiausia nusidažau vyteles ir po to pinu.

O dėl to mirkymo labai susidomėjau ax.gif O tai darbelis neatsilipina??? Kiek laiko reikia mirdyti??? g.gif
Resursai tai nerealūs bigsmile.gif thumbup.gif Labai gražiai nupinta, ir aš laukiu kada taip išmoksiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 04 26, 10:22)
Čia vakar nupyniau:
user posted image; user posted image

kaip padareta dangti toki? apklijavote taip kartona ar kazkaip kitaip darete?
Atsakyti
QUOTE(pusele33 @ 2010 04 26, 19:22)
O dėl to mirkymo labai susidomėjau  ax.gif  O tai darbelis neatsilipina??? Kiek laiko reikia mirdyti??? g.gif
Resursai tai nerealūs  bigsmile.gif  thumbup.gif  Labai gražiai nupinta, ir aš laukiu kada taip išmoksiu  ax.gif

Dažymas eina kaip iš pypkės! Paimu saują vytelių merkiu į tokį lovelį pailgą ir ištraukiu. Dedu ant klijonkės ir palieku džiūti. Džiūna per naktį. Vytelėęs neatsiklijuoja. Kartais viena kita, bet išdžiūvus, vėl priklijuoju. Tiesa, jau rašiau, kad daugiau atsiklijuoja , pieštukiniai klijai, taip, kad dabar klijuoju tik su lipalu.
Papildyta:
QUOTE(aukselis14 @ 2010 04 26, 20:09)
kaip padareta dangti toki? apklijavote taip kartona ar kazkaip kitaip darete?

dangtis pintas paprastai, tik užlenkimą dariau iš atraminių vytelių, jas užlenkdama vieną už kitos taip, kaip darant patį krantelį.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 04 27, 07:35)
Dažymas eina kaip iš pypkės! Paimu saują vytelių merkiu į tokį lovelį pailgą ir ištraukiu. Dedu ant klijonkės ir palieku džiūti. Džiūna per naktį. Vytelėęs neatsiklijuoja. Kartais viena kita, bet išdžiūvus, vėl priklijuoju. Tiesa, jau rašiau, kad daugiau atsiklijuoja , pieštukiniai klijai, taip, kad dabar klijuoju tik su lipalu.

O dar rašėt, kad ir nupintus daiktelius merkiat? Ar taip supratau... g.gif kaip tada gaunasi?
Ir dar klausimėlis biggrin.gif Kur būna pirkt tų medvilninių dažų?

Atsakyti
QUOTE(pusele33 @ 2010 04 27, 10:44)
O dar rašėt, kad ir nupintus daiktelius merkiat? Ar taip supratau...  g.gif kaip tada gaunasi?
Ir dar klausimėlis  biggrin.gif  Kur būna pirkt tų medvilninių dažų?

Pintus daiktus dažiau merkdama į vandeniu skiestą beicą ir į dažus, bet tai man nepasitvirtino. Reikia turėti didelį indą, o ir skysčio daug išeina. Tikra teplionė. Žymiai paprasčiau nusidažyti susuktas vyteles ir tada pinti. O dažų medvilninių yra pilna visur, kad ir "IKI' parduotuveje. Kainuoja litą su centais, tiksliai neprisimenu. Norint gauti sodresnę spalvą galima dėti porą pakelių. Į vandenį dar įpilu acto ir druskos, kad geriau įsigertų dažas.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 04 27, 10:16)
Pintus daiktus dažiau merkdama į vandeniu skiestą beicą ir į dažus, bet tai man nepasitvirtino. Reikia turėti didelį indą, o ir skysčio daug išeina. Tikra teplionė. Žymiai paprasčiau nusidažyti susuktas vyteles ir tada pinti. O dažų medvilninių yra pilna visur, kad ir "IKI' parduotuveje. Kainuoja litą su centais, tiksliai neprisimenu. Norint gauti sodresnę spalvą galima dėti porą pakelių. Į vandenį dar įpilu acto ir druskos, kad geriau įsigertų dažas.

Aišku mirksiukas.gif 4u.gif
Rytoj gal varysiu ieškot dažų thumbup.gif drinks_cheers.gif Reikės dar pailgą indą susiieškot ir - fabrikas atidarytas lotuliukas.gif thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(laimiene @ 2010 04 19, 14:58)
cia visa "auksine" kolekcija   smile.gif

Kolekcija thumbup.gif

QUOTE(Terra2 @ 2010 04 25, 13:21)
Čia mano resursai:

Va čia tai oho bigsmile.gif blink.gif Niekaip man tiek kantrybės neužtenka blush2.gif

Čia mano pusantrinis darbas:
user posted image
Iki pirmo trečdalio buvo pirmas, paskui skubiai užsireikė namelio, tai supyniau visas vyteles, todėl du aukštesni trečdaliai jau skaitosi antras darbas biggrin.gif Visa kreiva šleiva, o į pradžią ir visos brokuotos vytelės suėjo. Nepaisant to, ji man vis tiek labai patinka ax.gif

O čia vazelė:
user posted image
Irgi šleivoka, bet tikiuosi, kad su laiku mano darbai išsitiesins. Vaza tikra, tinkama gėlių merkimui - tuo tikslu pasitarnavo "bambalis".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panelė Prym: 27 balandžio 2010 - 13:24
QUOTE(pusele33 @ 2010 04 27, 13:16)
Aišku  mirksiukas.gif  4u.gif
Rytoj gal varysiu ieškot dažų  thumbup.gif  drinks_cheers.gif  Reikės dar pailgą indą susiieškot ir - fabrikas atidarytas  lotuliukas.gif  thumbup.gif

pailgų lovelių yra sodininkams skirtuose skyriuose. Juose laikomos gėlės. Dabar senukuose akcija, kainuoja 5lt

Papildyta:
QUOTE(panelė Prym @ 2010 04 27, 14:23)
Irgi šleivoka, bet tikiuosi, kad su laiku mano darbai išsitiesins. Vaza tikra, tinkama gėlių merkimui - tuo tikslu pasitarnavo "bambalis".

Labai malonūs akiai darbeliai. Pinkit, pinkit - lauksim !
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 04 27, 13:45)
Labai malonūs akiai darbeliai. Pinkit, pinkit - lauksim !

Ačiu blush2.gif Kad tos vytelės pačios kaip nors susisuktų, tai pinčiau ir pinčiau rolleyes.gif
Atsakyti