QUOTE(rutyte11 @ 2010 02 12, 21:31)
kaip tu galvoji koks kiekis zelatino tarkim ant puslitrio det???? kokius gal 6 v,s,?
hmmm.. neįsivaizduoju.. bet nepabandžius, nesužinosi.. jeigu rimtai esi nusiteikus daryti tokį moldą, tuomet bandyk su 6 v.š. Svarbu yra neužvirinti želatinos, nes tada nestengs.. o šiaip... na nebus tokia tvirta, kad tiktų moldui, išlydysi ir dadėsi daugiau...
o gal tos, kurios prisiregistravę prie youtube, galėtų paklausti pas to filmuko autorę, kiek dėti želatinos? Rusiškai klauskit.
QUOTE(linette @ 2010 02 12, 21:43)
labas vakaras
tai man iškart kilo klausimas
, lyg jau ir skaičiau kažkur , bet čia tiek informacijos kiekvieną dieną gaunu , kad nebesugebu visko įsimint
, kad su degtine dažus skiest reikia , ar aš teisi
, o tai kai pastilažas nudžiuva ar jis savybių nepakeičia , o mažas detales ir gėlytes irgi su teptuku dažot , ir ar galima galima blizgučius su dažais maišyt ar geriau atskirai dėt
ir dar turiu klausimuką , kodėl tortus ne su grietine o su grietinėle puošiat , perku žemaitijos pieno plakamąją grietinėlę , tai ji gyvatė man smirda , kvapų įdėjau nu vistiek ji turi specifinį kvapą , vakar man jos pritrūko tai grietinę išplakiau ir biškį standiklio, tai šiandien vaizdas toks , kur grietinė ten daug dailiau atrodo ir iš po nakties ji baltesnė negu grietinėlė ir kvapas daug malonesnis , nu gal man vienai protelis maišos
dažus skiedžia su: degtine, vandeniu, specialiu tirpalu. Degtine skiesti dažai visai neblogai blizga ant masės. Tačiau tas "skiedalas" dirbant garuoja.. vandeniu skiesti dažai gal skalsesni.. bet nesu bandžius dar.
Dažymui turi turėtį įvairaus storio teptukų. Aišku, tie pigiausi tai tooooks ššš.. va aš turėjau nusipirkus.. buvo maxėj nuolaida kanc prekėms.. tai keikiausi dar ilgai.. dažiau tortą- lėlę, o tas šepetėlis šerelius metė
kiek beploviau, mėgindama išpauti krentančius šerelius, niekas nepadėjo.. vėl kišau į dažus, piešiau, vėl metė šerelius.. Įsivaizduojat, taip valgantis žmogus randa plaukelį
nepasakysi, kad teptuko šerelis
Blizgučius geriau dėti atskirai, geriau jais dekoruoti paviršių atskirai, o ne dėti į dažus.
Klausei dėl gėlių - bent kai aš darau, tai pagrindine spalva nudažau patį pastilažą. Skystais dažais nesigaus lygiai padažyt. Nebent turėtum purkštuką
.. labai gražiai ir natūraliai atrodo gėlės, papudruotos dažų dulkėmis. Pvz kokia nors rožė, papudruota geltonais milteliais ir pakraščiukai - aubergine spalva.. žalių rožės lapų pakraščiukai gali būti papudruoti aubergine.. natūraliai atrodo.. bet čia jau dailė..
dulkes pudruoja teptuku..
dėl grietinės.. nu ką aš žinau.. grietinė sunkesnė, puošime iškart jausis skonis.. ir tie standikliai.. na manęs jau neapgausi, pasakius, kad standiklio TIKRAI nedėjai
pagal skonį greit išrišiu...
man atrodo, čia pagal skonį.. gerai ta grietinė, bet jeigu tas, kas prašo torto, tikisi grietinėlės, tai susimausi.
QUOTE(vinesa @ 2010 02 13, 16:01)
sveikutes.Oj kokiu grazumynu pridariusios!!!!!noriu paklaust kiek galima laikyti MMG saldytuve?menuo gal jau per daug,nebetiks?
Nelaikykit JOKIOS masės šaldytuve. Ar cukrų laikot šaldytuve? želatiną? tai ir tos masės nereikia laikyt šaldytuve. Galit laikyt mėnesį kambario temperatūroj, dėžutėj kokioj nors, stalčiuj. Nelaikykit ant palangės, saulės atokaitoj.
ir iš vis, nepadarykit masės tiek, kad reiktų laikyt nežinia kiek. Juk recepto sudedamąsias dalis galima pamažinti proporcingai ir bus tiek, kiek reikia.
Iš Lietuvos emigravo jau ir delfinai...