Na pas mane praktiškai dovaneliu savaite....
biskvitas su grietinele ir kons. persikais.....puošta beze ir kaspineliai iš pastilažo
juodasis miškas....šokoladine saldainiu mase ir pastilažas.....
tortas su mascarpones suriu...pagal mano receptuka..... pastilažas ir šokoladine saldainiu mase....
medutis...irgi pagal mano receptuka.....
QUOTE(naitas @ 2010 02 12, 13:55)
ŽELATINA čia. Padaro labai stiprios konsistencijos želatiną ir naudoja kaip moldą... Super nuorodą čia davei. Ačiū. Bučka už gerą darbą
kaip tu galvoji koks kiekis zelatino tarkim ant puslitrio det???? kokius gal 6 v,s,?
QUOTE(EgluteN @ 2010 02 12, 13:40)
kad cia mano šedevras būtų Čia eglejk menas, aš tik bandysiu šiandien, nors nežinau kiap gausis. Ryt įdėsiu savojo torto nuotrauką, jei tik nereiks bėgti į maximą pirkti gražesnio
Aptepimui marschmalow saldainių apieškojau visas parduotuves ir urmo bazėj aplaksčiau nežinau kiek sandėlių- niekur neradau, išsigelbėjimas Thomas Phillips, radau gražių baltų, ale kaina tai nepasakyčiau, kad maža-300g beveik 8Lt. O su maistiniais dažais iš vis problema, specialiai važiavau į urmo bazę dažų, ale tos moteriškaitės seniai jau nebėra, kažkur išsikėlus ar jau ir nebedirba, taigi dažų taip ir neturiu. Nežinau kuo dažyti mašiną. Įdomu kokia spalva gautųsi jei naudočiau burokėlių sultis ir ar jaustųsi skonis burokėlių. Patarkit man,kaip ir kuo dažyt . Taip ir būna,kai paskutiniai dienai viską palieki
labas vakaras
Nėra labai bendros taisyklės, kada reikia dėti dažus. Dažus reikia dėti tada, kada reikia. Labai intensyvios spalvos neišgausi, jeigu dėsi į masę minkydama. Be to, sunaudosi labai daug dažų. Ilgainiui atsilieps kišenei, o ir valgytojų sveikatos nereikia pamiršt.
Todėl va dažom masę teptuku, kempinėle, jau ant torto.
tai man iškart kilo klausimas , lyg jau ir skaičiau kažkur , bet čia tiek informacijos kiekvieną dieną gaunu , kad nebesugebu visko įsimint , kad su degtine dažus skiest reikia , ar aš teisi , o tai kai pastilažas nudžiuva ar jis savybių nepakeičia , o mažas detales ir gėlytes irgi su teptuku dažot , ir ar galima galima blizgučius su dažais maišyt ar geriau atskirai dėt
ir dar turiu klausimuką , kodėl tortus ne su grietine o su grietinėle puošiat , perku žemaitijos pieno plakamąją grietinėlę , tai ji gyvatė man smirda , kvapų įdėjau nu vistiek ji turi specifinį kvapą , vakar man jos pritrūko tai grietinę išplakiau ir biškį standiklio, tai šiandien vaizdas toks , kur grietinė ten daug dailiau atrodo ir iš po nakties ji baltesnė negu grietinėlė ir kvapas daug malonesnis , nu gal man vienai protelis maišos
QUOTE(naitas @ 2010 02 12, 13:55)
Nėra labai bendros taisyklės, kada reikia dėti dažus. Dažus reikia dėti tada, kada reikia. Labai intensyvios spalvos neišgausi, jeigu dėsi į masę minkydama. Be to, sunaudosi labai daug dažų. Ilgainiui atsilieps kišenei, o ir valgytojų sveikatos nereikia pamiršt.
Todėl va dažom masę teptuku, kempinėle, jau ant torto.
tai man iškart kilo klausimas , lyg jau ir skaičiau kažkur , bet čia tiek informacijos kiekvieną dieną gaunu , kad nebesugebu visko įsimint , kad su degtine dažus skiest reikia , ar aš teisi , o tai kai pastilažas nudžiuva ar jis savybių nepakeičia , o mažas detales ir gėlytes irgi su teptuku dažot , ir ar galima galima blizgučius su dažais maišyt ar geriau atskirai dėt
ir dar turiu klausimuką , kodėl tortus ne su grietine o su grietinėle puošiat , perku žemaitijos pieno plakamąją grietinėlę , tai ji gyvatė man smirda , kvapų įdėjau nu vistiek ji turi specifinį kvapą , vakar man jos pritrūko tai grietinę išplakiau ir biškį standiklio, tai šiandien vaizdas toks , kur grietinė ten daug dailiau atrodo ir iš po nakties ji baltesnė negu grietinėlė ir kvapas daug malonesnis , nu gal man vienai protelis maišos
niekada nepagalvojau kad grietine galima puošt... ar ji stovėtų?? ir kaži kaip skonis būtų.. nu net nžn gal mintis nieko
aš žmogus žemaitis, man grietinė ant kleckų, cepelinų, kugelio ir koldūnų torte, o juolab puošime nelabai aš jos įsivaizduoju
o man pvz. medaus torte tai tik grietine...na dar nebent maisyta su grietinele....cia kaip tik senoviskai...mamos taip darydavo.....biskvitiniuose tai ne....
QUOTE(daividija @ 2010 02 12, 10:33)
Zaismingas stiklas,viskas ten gerai su tuo tortu.Tik as galvoju,ka dtie kringeliai ten galego buti padaryti konditeriniu maiseliu ir kokiu icingu arba beze.
QUOTE(ŽaismingaStiklas @ 2010 02 12, 13:03)
daividija- kią kartą bandysiu daryt, kaip Tu ir sakai, aisingu arba beze bet kaip aš apie jas vakar nepagalvojau na nieko, gyveni ir mokais
Viskas gerai su tais kringeliais. Jie is mases daromi, tik tokie tortai nevalgomi atrodo Va radau pas save zurnaliuka su analogisku puosimu
kirbe, tu tikra kaspinu meistre
gitule, as is jokio sokolado nieko nedarau nusipiesiu ant lapo paveiksliuka, siuo atveju Mike, tada issikerpu uzdedu ant torto ir apipiesiu su peiliu, o pskui vis iskerpu detales atskiras ir jas apipiesiu, galima ir tiesiai is rankos, bet man taip neiseina ir tada tiesiai ant torto dziubuoju. Tiesa, priestai torto pavirsiu siek tiek aptepu kremu nuo torto, bet labai plonai
si karteli neisejo apdziubuoti, tai mike pusiau dziubuota, t.y. su skilutes antgaliu pakringeliuota ir islyginta per visa kontur ai, kai nusipiesiu su peiliu konturus, tai pirmiausia su juodu aisingu juos issipiesiu ir tik tada dirbu su spalvomis
tikiuosi suprasi ka cia prirasiau
gitule, as is jokio sokolado nieko nedarau nusipiesiu ant lapo paveiksliuka, siuo atveju Mike, tada issikerpu uzdedu ant torto ir apipiesiu su peiliu, o pskui vis iskerpu detales atskiras ir jas apipiesiu, galima ir tiesiai is rankos, bet man taip neiseina ir tada tiesiai ant torto dziubuoju. Tiesa, priestai torto pavirsiu siek tiek aptepu kremu nuo torto, bet labai plonai
si karteli neisejo apdziubuoti, tai mike pusiau dziubuota, t.y. su skilutes antgaliu pakringeliuota ir islyginta per visa kontur ai, kai nusipiesiu su peiliu konturus, tai pirmiausia su juodu aisingu juos issipiesiu ir tik tada dirbu su spalvomis
tikiuosi suprasi ka cia prirasiau
Kirbe, puikios dovanėlės
Lion, valgomas tas tortas na tik tie kringeliai gali ne visiem patikt, tai gal ir nevalgys O man asmeniškai tai jie skanūs, ir per laiką, kaip saldainius galima suvalgyt O to torto šonai ,kur įmetiai, kokie puikūs reiks kada pamėgint
Regal, aš IkI parduotuvej už 100g tų zefyriukų mokėjau apie tris litus , tai čia pigiau gaunas visu litu reiks į Thomas philips kada užsukt. O dažus aš pirkau prie bazės kur yra tas didelis pastatas TAIKOS PR. 92 berots, tik va kabineto nepamenu db. Tai tenais dažų kokių tik nori ir skystų ir miltukų pavidalo, tenais dar ir dėžių ir dežučių ir celofanų ir padėkliukų tortam yra, nu žodziu, ko tik širdis trokšta
Na o dėl runkelių sulčių tai nežinau, nueik į temą kur apie maistinius dažus, tai nenais dėl tų sulčių baisi kova vyko
Lion, valgomas tas tortas na tik tie kringeliai gali ne visiem patikt, tai gal ir nevalgys O man asmeniškai tai jie skanūs, ir per laiką, kaip saldainius galima suvalgyt O to torto šonai ,kur įmetiai, kokie puikūs reiks kada pamėgint
Regal, aš IkI parduotuvej už 100g tų zefyriukų mokėjau apie tris litus , tai čia pigiau gaunas visu litu reiks į Thomas philips kada užsukt. O dažus aš pirkau prie bazės kur yra tas didelis pastatas TAIKOS PR. 92 berots, tik va kabineto nepamenu db. Tai tenais dažų kokių tik nori ir skystų ir miltukų pavidalo, tenais dar ir dėžių ir dežučių ir celofanų ir padėkliukų tortam yra, nu žodziu, ko tik širdis trokšta
Na o dėl runkelių sulčių tai nežinau, nueik į temą kur apie maistinius dažus, tai nenais dėl tų sulčių baisi kova vyko
QUOTE(ŽaismingaStiklas @ 2010 02 12, 23:01)
Regal, aš IkI parduotuvej už 100g tų zefyriukų mokėjau apie tris litus , tai čia pigiau gaunas visu litu reiks į Thomas philips kada užsukt. O dažus aš pirkau prie bazės kur yra tas didelis pastatas TAIKOS PR. 92 berots, tik va kabineto nepamenu db. Tai tenais dažų kokių tik nori ir skystų ir miltukų pavidalo, tenais dar ir dėžių ir dežučių ir celofanų ir padėkliukų tortam yra, nu žodziu, ko tik širdis trokšta
Na o dėl runkelių sulčių tai nežinau, nueik į temą kur apie maistinius dažus, tai nenais dėl tų sulčių baisi kova vyko
Na o dėl runkelių sulčių tai nežinau, nueik į temą kur apie maistinius dažus, tai nenais dėl tų sulčių baisi kova vyko
O ryt kazne dirba ,kur dazus pardavineja?
Biskvitai jau atveso, bus galima neuzilgo pertepti.
Aptepimo mase padaryta, tik kad balta. Gal galit trumpai kuri parasyti, kaip nudazyti mase. Jei dazai miltukais, tai juos praskiesti vandeniu ar kazkuo ir dazyti teptuku?
Bandziau ieskoti per google, bet nerandu, kur aprasytas dazymo procesas.
QUOTE(ŽaismingaStiklas @ 2010 02 12, 23:01)
Regal, aš IkI parduotuvej už 100g tų zefyriukų mokėjau apie tris litus , tai čia pigiau gaunas visu litu
Tiesa, TP buvo zefyriuku ir po 100g uz 2Lt ,tik kad spalvoti, tai nepirkau Tai iseina dar pigiau