Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščiųjų kursai Kaune

QUOTE(Laimuske @ 2011 04 11, 10:46)
Aš kaip tik girdėjau, kad ten nieko gero g.gif

QUOTE(migle.ma @ 2011 04 18, 09:49)
Na, įdomu, kodėl nieko gero smile.gif

Tas „girdėjau“, kad nieko gero yra sąlyginis dalykas. Šiaip „nerekomenduotojas“ tikriausiai pasakė, kodėl netiko / nepatiko g.gif

Iš savo mažos patirties (lankiau Mažylio stacionarą ir dabar lankaus Šiaurės klinikoj paskaitėlėse), tai galiu pasakyt pirmiausia, kad valdiška kokybė ir kokybė už pinigus, deja, labai stipriai skiriasi.. Šiaurės klinikoj per pirmą tą įvadinę nemokama paskaitėlę gavau daug daugiau informacijos nei Mažylyje per visas paskaitėles doh.gif Pvz., Mažylyje informacijos daugiau sužinojau iš mamyčių, kurios jau buvo gimdžiusios ir paskaitėlėse dalinosi savo patirtimi. Po kiekvienos apskaitėlės vyrui perpasakodavau, ką naujo sužinojau, tai per porą sakinių visą informaciją perduodavau. Sesutė, kuri veda kursus, išsamiau papasakojo tik pie maitinimą ir kūdikio priežiūrą, visa kita vos po kelis sakinius. Iš esmės, jei domitės nėštumo temomis kad ir toje pačioje SM, Mažylyje mažai naujo sužinosit, bet jei nėra noro ar laiko pačioms gilintis į tai, kodėl ne – verta nueiti, juk vistiek nekainuoja. Juolab, kad Mažylio kursai labai gerai tom, kuriom reikalingas nedarbingumas biggrin.gif

O Šiaurės klinikoj, pirmoji paskaitėlė daugiau teorinė – kaip sukurti palankiausią aplinką mažyliui. Kalbėjo apie psichologinius dalykus susijusius su tėveliais, kuo ir kaip tėvelis gali padėti mamytei dėl geresnės savijautos nėštumo metu, kodėl reikia su vaikučiu bendrauti, žaisti žaidimukus, kol šis dar pilvelyje, kaip pradėt ruoštis gimdymui iš psichologinės pusės, daug patarimų sveikatos ir maisto klausimais. Antrojoj paskaitėlėj – puse laiko prakalbėjo, kaip žaisti su leliuku ir kokie kiekvieno žaidimuko praktinė pusė (pvz., kad drąsiau būtų pradėt vaikščiot, kad užmigtų tiek tamsoj, tiek šviesoj, kad miegantį lelių būtų galima perkelti nepabudusį, kad geriau klausytų jau gimęs, ir t.t.), nes viskas susiję nuo pat nėštumo praždzios ir tik nuo mūsų priklauso, kaip leliuką paruošim. Tada trumpas filmukas žaidimų užtvirtinimui, paskui kalbėjimas apie sveikatą, sportą, mitybą, kt. patarimai. Trečioji tema – gimdymas. Vadinasi, pasiruošimas tam dar nėštumo metu – kokius atlikinėti fizinius pratimus, kaip elgtis sąrėmių metu (vėlgi, kaip kokiais pratimais, priemonėmis, palengvinti skausmą). Tema, labai orientuota ne tik į mamytes, bet kuo tėvelis gali jai daug padėti, kokiom pozom patogiausia abiems „dirbti“. Trumpai parodyti filmukai su sąrėmiais ir gimdymu, kad viskas kuo lengviau eitųsi per tam tikras pozas ir pan. Ketvirtojoj paskaitėlej dar nespėjau sudalyvaut rolleyes.gif

P.s., jei aktualu, kažką girdėjau, kad žada pirmąją nemokamą paskaitėlę ir kursam nuolaidą pratęst dar ir kt mėn. Tikrai verta nueiti bent į tą pirmąją thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Centime @ 2011 04 04, 20:05)
Mamytės,o kokiu busu Jus gaunate siuntima i pamokeles nesciuju? As dar pilvuka auginu klaipedoje, bet tuoj grisiu i Kauna, ten zadu registruotis i Mazyli- ar jie patys duotu siuntima i Ju paciu vedamus kursu? Aciu 4u.gif

as buvau mazylyje paskaitelese,tai likau tikrai patenkinta 4u.gif nei ten gimdziau nei buvau prisiregistravus,nes mokestis tikrai sinboliskas uz paskaitele 4u.gif
Atsakyti
lankiau mazylio paskaiteles, visai neblogai, tik kiek girdejau is drauges apie semetos mokyklos paruosima, tai cia zymiai prasciau. Bet visgi likau patenkinta 4u.gif
Atsakyti
Manau, kad nemokamos ir pakankamai informatyvios tos Mažylio paskaitėlės naudingos visoms nestuke.gif o jei dar pasirenki tas tris mokamas papildomai tai manau, jog esi visu 100% pasiruošus susitikimui su mažyliu mirksiukas.gif Aišku, čia mano nuomonė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RytineSaule @ 2011 06 03, 20:44)
Manau, kad nemokamos ir pakankamai informatyvios tos Mažylio paskaitėlės naudingos visoms  nestuke.gif o jei dar pasirenki tas tris mokamas papildomai tai manau, jog esi visu 100% pasiruošus susitikimui su mažyliu mirksiukas.gif  Aišku, čia mano nuomonė smile.gif

kiek kainuoja tos paskaiteles. Maciau, kad kur kartu su teveliais (sestadieni) - 40 Lt,
o kokia kaina tu kitu dvieju?
Atsakyti
Kas nori dar sudalyvauti paskaiteleje Mazylyje apie vyro dalyvavima gimdyme, turetu paskaubeti, nes registracija dar galima liepos 2 d. vyksianciai paskaitai, veliau vedanti akusere iseina atostogu ir galimai paskaitos prasides tik nuo rugpjucio. mirksiukas.gif
Atsakyti
Mudu su vyru atlankeme Siaures klinikoje paskaiteles pas gydytoja Kirilenko ir esame labai patenktinti. Nes tiek suzinojom thumbup.gif Tikrai negaila to 100 ltl. Patariu ir kitom apsilankyti su savo vyrais, ypac tiems, kurie jauciasi nepasiruose, neturi pakankamai informacijos. Dziugu klausyti, kaip vyrai taip pat turi dideli vaidmeni nestumo, gimdymo ir po gimdymo metu.
Dar bandysiu nueiti i mazylio paskaiteles, labai smalsu sulyginti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(migle.ma @ 2011 04 18, 10:49)
Na, įdomu, kodėl nieko gero smile.gif gal, kad dovanų nedalina? wink.gif

nemokamai nėra nieko. Už to slepiasi arba reklamuojama firma (-os), arba organizacija ar gimdymo stacionaras privalo tokias paskaitas vesti.

QUOTE(RytineSaule @ 2011 06 03, 20:44)
Manau, kad nemokamos ir pakankamai informatyvios tos Mažylio paskaitėlės naudingos visoms  nestuke.gif o jei dar pasirenki tas tris mokamas papildomai tai manau, jog esi visu 100% pasiruošus susitikimui su mažyliu mirksiukas.gif  Aišku, čia mano nuomonė smile.gif

Jei Mažylio personalas ne tik vestų paskaitas, bet ir pakonsultuotų savo kursantes po gimdymo, būtų tikrai verti gerų žodžių. Deja...
Atsakyti
QUOTE(mamaRasa @ 2011 08 22, 09:54)
nemokamai nėra nieko. Už to slepiasi arba reklamuojama firma (-os), arba organizacija ar gimdymo stacionaras privalo tokias paskaitas vesti.
Jei Mažylio personalas ne tik vestų paskaitas, bet ir pakonsultuotų savo kursantes po gimdymo, būtų tikrai verti gerų žodžių. Deja...

Buvau Šiaurės šeimos klinikos visose paskaitėlėse ir tikrai galiu pasakyti, kad nebuvo visiškai jokios reklamos, o pirmasis užsiėmimas tikrai buvo nemokamas. Buvo tuo metu daroma akcija ir blogų tikslų ji tikrai neturėjo smile.gif man dėl to ir labai patiko, kad gydytojas nieko nebruko per prievartą, bet pasidalino savo žiniomis, patirtimi ir davė daug gerų patarimų smile.gif
Atsakyti
Papasakosiu ispudzius apie Mazylio kursus. Viskas prasidejo nuo skambucio, paskambinau i Mazyli noredama uzsiregistruoti su siuntimu i paskaiteles. Na, registracija nebutina, vyksta kasdien nuo 9:30. Toliau klausiu, ar nebuna vakarais, nes maniskis dirba, noretume paklausyti kartu. Atsake, kad vakarais nebuna, bet vyrui nebutina klausyt, nes viskas kad vyksta vyksta jusu kune...Mes su vyru galvojame kiek kitaip, tai istaikem kai jam buvo trys laisvos dienos, ir galvojam, palankysim. Nuvaziavom i Mazyli, gydytoja dar kalbejo su kita nestuke, tai palaukem kol mus priims. Prieme is pirmo zvilgsnio maloni gydytoja, kuri paklausinejo apie savijauta, sveikata ir kitus dalykelius, tuomet paprase mano vyro kad paliktu mane porai valandu kursams. Va cia ir prasidejo nemalonumai. Pasirodo, vyrams ten dalyvauti negalima, nes kalbama tik moterims aktualiomis temomis, o su vyrais leidziama ateiti tik i viena paskaitele, kuri yra mokama ir vyksta sestadieniais. Dar vienas dalykas, kuri supratau, kad tos rytines paskaitos labiausiai aktualios tuo metu dirbancioms moterims, nes lankymo metu skiriamas biuletenis. Gydytoja dar bande mane ikalbeti, motyvuodama biuleteniu, kad bus smagu pasedeti, atsigerti kavos su kitom nestukem...Taigi taip ir isejom nieko nepese, gal nueisiu kokia diena viena be vyro, o su vyru nutarem eiti i krikscionisku gn paskaiteles mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(deimanciukas_ @ 2011 09 01, 19:11)
Pasirodo, vyrams ten dalyvauti negalima, nes kalbama tik moterims aktualiomis temomis, o su vyrais leidziama ateiti tik i viena paskaitele, kuri yra mokama ir vyksta sestadieniais.

Kaip įdomiai - visuose kursuose labai skatinamas (kai kur - net primygtinai) vyrų dalyvavimas, o čia net draudžiama blink.gif
Na įdomu, kas yra tos 'tik moterims aktualios temos' g.gif Nes kituose kursuose net ir paskaitose apie žindymą vyrai kviečiami dalyvauti g.gif
Atsakyti
Gal žinote kada vyksta nėščiųjų kursai Kauno 2-oje klinikinėje ligoninėje? Temos pradžioje rašome, kad ketvirtadieniais 12val., ar laikas nepasikeitęs dabar? ax.gif
Atsakyti