Eima,Vilytte[B] ačiū jums labai. Po pietų vakar dar pakilo t-ra iki 38C. Daviau Aconitum30,Beladona30, Mercuris solubilis30.Plius papildomai po kiek laiko AliumCepa30 ir Bromium30.Panašu, kad 30 potencijos Allium cepa arba Bromium suveikė. Naktį pasikeitė kosulys, pradėjo kosėt šlapiau.Kvėpuojant girdisi kliurksėjimas(karkalai).Ryte atsikėlė geresnės savijautos.Nosis nebebėga,akys neašaroja.Dabar vis išsiurbiu gelsvą tirštesnį sekretą.Temperatūros pakolkas neturim (jei po pietų neužkils ).Išplovusi nosį sulašinau dar ir Protorgolio.Dabar ko gero Allium cepa reikia pakeisti į Pulsatillą?Bėda tik, kad ir 30 potencijos Pulsatilla mus alergizuoja (kaip ir daugelis žolinių),tai ar protinga ją vis dėlto būtų duoti? o ką patartumėt nuo kosulio-Tetraphedreelį(ar vėl nesuskystins ir nepalaeis nosies?),Antitusiną (vaistinėj minėjo, kad jis ne tik atsikosėjimui) ar ką iš vienkomponenčių?Ar nieko?
Pilnai sutinku su Vilytte, kad pirmiausia reikia sutvarkyti nosį ir kad gerklė užrausta nuo bėgančio į ją snarglio ir kad Belladona tada neveikia.
Laukiu minčių iš daugiau patyrusių
Ir dar, mažiukas turi tokį įprotį visą laiką tampyti už apatinės lūpos, vis lupinėja odelę, iki kraujų nusirakinėja, net miegant.Gal yra koks žirnis pagelbėjantis atsisakyti tokio įpročio?
QUOTE(krika @ 2010 03 25, 09:19)
o sloga truputį teka į išorę ir daugiau turbūt į gerklę. kosulys gerklinis. kosti atsigulusi ir aišku dieną neapsieina be kosulių.
QUOTE(basa @ 2010 03 25, 10:18)
Sinupretas yra augalinis preparatas, jame esantis sambucus nėra homeopatinis
Sambucus homeopatinis tinka "sausai" slogai (tai yra, kai yra užgulimas).
Sambucus homeopatinis tinka "sausai" slogai (tai yra, kai yra užgulimas).
kaip Paksienė sakė "krioksiu" tai ir aš tuoj krioksiu. ką daryti? ką prie aukščiau pavardintos savijautos duoti?
"O kai kosulys nuo jau tirštesnių skrepliukų, kurie tūno kažkur galugerkly, ir neina jų atkosėt - mercurius, cinabaris, K.bichromicum."
Mercurius turiu 6 pot.
K. bichromicum - 6 pot.
o Cinabaris kuom skiriasi nuo Cina?
Krika, o angliškai arba rusiškai skaitote? Temos pradžioje labai daug nuorodų, kur galima pasinagrinėti, kas, nuo ko ir kada. Remiantis vien Popovo knyga manau nepavyks savarankiškai pritaikyti vaistukų, nes ten tik šioks toks įvadas susipažinimui su homeopatija. Renkant vaistuką juk reikia įvertinti labai daug dalykų, o ne tik, kad vaikas, pavyzdžiui, sloguoja ir šlapiai kosti. Jūs pati stebėdama negaluojantį vaiką ir pažindama jį sveiką turite labai daug informacijos, kurią arba galite suteikti gydytojui, kuris žino, ko klausti, arba išmokti ja pasinaudoti pati.
Disi, kadangi mano Phosphoricas turi irgi tokį įprotį (tik gal ne taip stipriai išreikštą - čiulpia apatinę lūpą), siūlyčiau pasiskaityt Phosphor.
Krika, Cinabaris ir Cina yra visiškai skirtingi (kiek mintinai pamenu, Cinabaris - tirštam sekretui, teka galine sienele, Cina - nuo pilvo "žvėriukų).
Tas kosulys intensyvus ar retkarčiais? Dažnas? Sekretas spalvotas ar skaidrus?
Elgsenos kokie nors neįprasti/išskirtiniai bruožai yra?
Gal net Apis padėtų, jeigu užburkę viskas ir nepraeina "gėris"?
Mercurius irgi nuo užburkimų (maniškiams taip nesuveikia, bet žinau, kam padeda nuo užburkimų nosiaryklės ir gerklės, net ir be pūlingų procesų).
K. Bichromicum - sekretas tirštas, tąsus, žalias, nemalonus kvapas.
Mieloji, pasiskaičius išsamiau kokioj knygoj nepaaiškėja?
Krika, Cinabaris ir Cina yra visiškai skirtingi (kiek mintinai pamenu, Cinabaris - tirštam sekretui, teka galine sienele, Cina - nuo pilvo "žvėriukų).
Tas kosulys intensyvus ar retkarčiais? Dažnas? Sekretas spalvotas ar skaidrus?
Mercurius irgi nuo užburkimų (maniškiams taip nesuveikia, bet žinau, kam padeda nuo užburkimų nosiaryklės ir gerklės, net ir be pūlingų procesų).
Mieloji, pasiskaičius išsamiau kokioj knygoj nepaaiškėja?
QUOTE(vilytte @ 2010 03 24, 11:07)
Vilnele, o tu vis dar tuo paciu daznumu (kasdien) savo konst. zirni naudoji? Mums skyre gan daznai, bet trumpam.
Taip, man pratęsė dar 8 savaitėms, 6 k. per dieną 10 M.
Disi, mums Bromium liepė naudot porą dienų.
Aš gal dar nekeisčiau tavo vietoj vaistų (bromium ir Allium cepa). Tai kad pasirodė sekretas tirštesnis, gali būti tiesiog požymis iš po nakties. Gan dažnai taip būna. Kol atsivalo viskas iš giliau, kur jau truputį pasibuvo, tai ir pasimato spalvelė nekokia. Bet jei ir vakare atrodys, kad tirščiau ir geltona, tai rinkčiaus turbūt papildomai Cinabarį. Keli psl. atgal buvau surašius lašiukų sudėtį. Tai ten Bromium ir Cinabaris kartu eina. Paisžiūrėk, gal apsispręsi iš tų lašų sudėtinę dalį kokią
panaudot. Labai tingiu kartotis
Krika, o tau tavo vaiko situacija nepanaši į Disi. Mes pas gyd.M sedėjom konsultacijoj ir atėjo besilaukianti moteris, aišku gyd. ją priėmė. O ji pradėjo pasakot apie išbraižytą gerklę. Kad ir mano vaikui taip, tai gyd. išryškino, kad visi skambinatys ar ateinantys tuom skundžias.
Aš gal dar nekeisčiau tavo vietoj vaistų (bromium ir Allium cepa). Tai kad pasirodė sekretas tirštesnis, gali būti tiesiog požymis iš po nakties. Gan dažnai taip būna. Kol atsivalo viskas iš giliau, kur jau truputį pasibuvo, tai ir pasimato spalvelė nekokia. Bet jei ir vakare atrodys, kad tirščiau ir geltona, tai rinkčiaus turbūt papildomai Cinabarį. Keli psl. atgal buvau surašius lašiukų sudėtį. Tai ten Bromium ir Cinabaris kartu eina. Paisžiūrėk, gal apsispręsi iš tų lašų sudėtinę dalį kokią
Krika, o tau tavo vaiko situacija nepanaši į Disi. Mes pas gyd.M sedėjom konsultacijoj ir atėjo besilaukianti moteris, aišku gyd. ją priėmė. O ji pradėjo pasakot apie išbraižytą gerklę. Kad ir mano vaikui taip, tai gyd. išryškino, kad visi skambinatys ar ateinantys tuom skundžias.
QUOTE(basa @ 2010 03 25, 11:55)
Krika, o angliškai arba rusiškai skaitote? Temos pradžioje labai daug nuorodų, kur galima pasinagrinėti, kas, nuo ko ir kada. Remiantis vien Popovo knyga manau nepavyks savarankiškai pritaikyti vaistukų, nes ten tik šioks toks įvadas susipažinimui su homeopatija. Renkant vaistuką juk reikia įvertinti labai daug dalykų, o ne tik, kad vaikas, pavyzdžiui, sloguoja ir šlapiai kosti. Jūs pati stebėdama negaluojantį vaiką ir pažindama jį sveiką turite labai daug informacijos, kurią arba galite suteikti gydytojui, kuris žino, ko klausti, arba išmokti ja pasinaudoti pati.
na rusiškai labiau suprasčiau, o angliškai sunkiau. nes juk teminai tai mediciniški. vakar dar atkasiau, kad Pinto (?) knygą turiu. tai ir ją skaičiau
QUOTE(Obuoliausia @ 2010 03 25, 12:28)
*Krika, Cinabaris ir Cina yra visiškai skirtingi (kiek mintinai pamenu, Cinabaris - tirštam sekretui, teka galine sienele, Cina - nuo pilvo "žvėriukų).
**Tas kosulys intensyvus ar retkarčiais? Dažnas? Sekretas spalvotas ar skaidrus?
***Mieloji, pasiskaičius išsamiau kokioj knygoj nepaaiškėja?
**Tas kosulys intensyvus ar retkarčiais? Dažnas? Sekretas spalvotas ar skaidrus?
***Mieloji, pasiskaičius išsamiau kokioj knygoj nepaaiškėja?
* cinabaris tiktų 30 potencijos? darau sąrašą...
** dieną kosėja, kai paprašau, kai nebgaliu klausyti jos krenkščiančios, kai balsas kimsta. pati nelabai nori kosėti. einant miegoti, kai atsigula labai kosėja šlapiai ir prasibudusi, kol vėl užmiega kosėja. Sekretas kol kas skaidrus, nors jau matosi ir gelsvų priemaišų, bet ne geltona Elgsena nepakitusi, tempratūtos nėra, valgo kaip įprastai.
*** tame reikalas, kad atrodo vienas simptomas prie vieno vaistuko, kitas - jau žiūrėk, prie kito ir aš pasimetu, nes gaunasi atskiras simptomas - atskiras vaistas
QUOTE(vilytte @ 2010 03 25, 13:07)
bandžiau nuo pradžių skaityti Disi klausimus. bet man vaikas juk nepasakys, kas jos gerklėj. galiu tik sakyti, ką gydytoja mato: gerklė raudona ir galinėj sienelėj kabo. dar ir per lūpą nuteka. išsipūsti eina išpūsti, tad Sambucus tikrai mums netinka (kas rekomendavo, patvirtino ką ir jūs sakėt, kad kai nosis užburkus).
[quote=vilytte,2010 03 25, 13:07]
Vilytte, ačiū.Tavo nurodytus lašiukus jau vakar užsisakiau, rytoj pažadėjo iš Kauno parvežti.Atskiro Cinabaris neturiu, bet ryt pasiimsiu pagamintus lašiukus, jei ką-nusipirksiu ir Cinabarį papildomai.Kai mažius kvėpuoja, tai girdisi toks kliurksėjimas nosyje, matyt snargliukų giliai susikaupusių yra.Čia jo silpna vieta, praktiškai visada viskas nuo nosies bėgančios prasideda, kurios bėgimo nesuvaldydavau niekaip.
Nežinau ar maniškiui gerklė išbraižyta buvo, kai bandžiau pražiodyti ir pasižiūrėti, tai mačiau, kad raudona.Sakyti jis dar tokių požymių nepasako, tik kai laikant ant rankų galvą dėdavo man ant peties,pradėdavo kosėti, toks jausmas kad kai jo kakliukas prisispausdavo prie mano peties,tai jam gerklytę(ryklę) sudirgindavo.Nežinau ar suprantamai parašiau
Vilytte, ačiū.Tavo nurodytus lašiukus jau vakar užsisakiau, rytoj pažadėjo iš Kauno parvežti.Atskiro Cinabaris neturiu, bet ryt pasiimsiu pagamintus lašiukus, jei ką-nusipirksiu ir Cinabarį papildomai.Kai mažius kvėpuoja, tai girdisi toks kliurksėjimas nosyje, matyt snargliukų giliai susikaupusių yra.Čia jo silpna vieta, praktiškai visada viskas nuo nosies bėgančios prasideda, kurios bėgimo nesuvaldydavau niekaip.
Nežinau ar maniškiui gerklė išbraižyta buvo, kai bandžiau pražiodyti ir pasižiūrėti, tai mačiau, kad raudona.Sakyti jis dar tokių požymių nepasako, tik kai laikant ant rankų galvą dėdavo man ant peties,pradėdavo kosėti, toks jausmas kad kai jo kakliukas prisispausdavo prie mano peties,tai jam gerklytę(ryklę) sudirgindavo.Nežinau ar suprantamai parašiau
disi, nepyk, bet aš tave pašniukštinėsiu peržiūrėsiu per paiešką tavo žinutes
Papildyta:
bromum ar bromium?
siaubas, vaikai auga, o potencijos pas mane visur po 6 totalus bankrotas, kol viską susipirkti 30 potencijos
Papildyta:
QUOTE(vilytte @ 2010 03 25, 08:14)
Disi, tai jei turi tą Bromium, tai bandyk su Alllium Cepa. Jei Klaipėdoj eina toks virusas atitinkantis Bromium, kodėl nepabandžius.
bromum ar bromium?
siaubas, vaikai auga, o potencijos pas mane visur po 6 totalus bankrotas, kol viską susipirkti 30 potencijos
QUOTE(krika @ 2010 03 25, 15:02)
disi, nepyk, bet aš tave pašniukštinėsiu peržiūrėsiu per paiešką tavo žinutes
Papildyta:
bromum ar bromium?
Papildyta:
bromum ar bromium?
šniukštinėk, kad tik mačytų
BROMUM 30, Medikanos vaistinėj vakar pirkau