Įkraunama...
Įkraunama...

Homeopatija

QUOTE(krika @ 2010 03 17, 17:01)
na paklydėlė eilinį kartą grįžta. kaip ir gyriausi, pradėjau gydymą pas naują gydytoją. o po 2,5 dienos išėjimo į darželį, mano mažė su 39 temperatūros staigiuoju būdu buvo parsivežta iš daržo: angina, sloga bėganti į gerklę. girdau beladona. liepė girdyti šiandien kas valandą. kas 15 minučių neišėjo. kol buvo sąmoninga, tol valgė saldainius  doh.gif o dabar miegančiai irgi nesugirdysi  unsure.gif
ryt ir poryt - 4 kartus dienoj po 5 žirniukus.

kaži išsikapstysim?  unsure.gif šeimos gydytoja irgi neduoda antibijotikų, nes "kiek gi galima" sakė. tai va....

Krika, aš darau paprastai, jeigu staigiai šoka temperatūra ir vaiko neįmanoma įvertinti: Belladonna su Aconitum vienu metu. Dozuoju irgi dažnai (jeigu vaistas atitinka, po 2-3 kartų matosi poveikis).

Disi, Histaminum aprašymo išsamaus nesu radus. Tiktai "metodom nauchnogo tykanija" atitaikiau, kai vaikui būdavo šienligė - nes alerginės reakcijos metu kyla histaminas, o homeopatinis histaminą reguliuoja (t.y. atvirkštinis procesas). Su juo reikia atidžiai, nes galima gan greitai perdozuoti (pvz. Rhinallergy, kur yra Histaminum, rašo gal tik 6 kartus galima). Gali gautis tokia "daržovinė reakcija" - vaikas truputį jaučiasi pavargęs (poveikį silpnina eteriniai - čia atminčiai).

Dėl miegų nepasakysiu (pati su abiem po tris metus "atsidžiaugiau"). Galima Passiflora (šitą dažnai siūlo vaikams), galima Ignatia complex.
Jeigu tiksliai - geriausiai pasakys tiktai homeopatas. 4u.gif
Atsakyti
Gal galit pasiulyti homeopata Vilniuje? Busiu dekinga... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Obuoliausia @ 2010 03 17, 22:27)
Disi, Histaminum aprašymo išsamaus nesu radus. Tiktai "metodom nauchnogo tykanija" atitaikiau, kai vaikui būdavo šienligė - nes alerginės reakcijos metu kyla histaminas, o homeopatinis histaminą reguliuoja (t.y. atvirkštinis procesas). Su juo reikia atidžiai, nes galima gan greitai perdozuoti (pvz. Rhinallergy, kur yra Histaminum, rašo gal tik 6 kartus galima). Gali gautis tokia "daržovinė reakcija" - vaikas truputį jaučiasi pavargęs  (poveikį silpnina eteriniai - čia atminčiai).

Dėl miegų nepasakysiu (pati su abiem po tris metus "atsidžiaugiau"). Galima Passiflora (šitą dažnai siūlo vaikams), galima Ignatia complex.
Jeigu tiksliai - geriausiai pasakys tiktai homeopatas.  4u.gif

Ačiū Obuoliausia 4u.gif Apie Histaminą pagalvojau dėl mažiaus slogos.Paskutinį kartą kai buvo pasigavęs nuo sesės virusą,tai nosis taip tragiškai bėgo,kad niekuo neįtaikiau sustabdyti,po kelių dienų prisidėjo ir ašarojančios akys,vaikas net negalėjo atsimerkti. Bandžiau Allium cepa6 ir Aconitum, ir Arsenicum6, nei vienas nepagelbėjo.teko duoti Actifedo(žalia pakuotė) 3 dienas.Tada ir pagalvojau apie Histaminum,gal būtų į temą tokiu atveju buvęs?Mažiui visada praktiškai liga prasideda nuo bėgančios nosies,po to sausas kosulys iki tampymų.Niekaip neatrandu jam tinkančio "stebuklingo" žirniuko.
Suprantu,kad geriausiai gali pagelbėti homeopatas,nes pačiai tai dar toks tamsus miškas...Kaip kažkuri rašė,kai skaitai apie kitų ligas ir simptomus,tai rodos situacija aiški,bet kai suserga pačios vaikai, tai ir nebežinai kas ir kaip g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Disi, aš būčiau bent nuo C30 pradėjus, manau, kad per žema potencija galėjo būti.
Atsakyti
QUOTE(Obuoliausia @ 2010 03 17, 22:27)
Krika, aš darau paprastai, jeigu staigiai šoka temperatūra ir vaiko neįmanoma įvertinti: Belladonna su Aconitum vienu metu. Dozuoju irgi dažnai (jeigu vaistas atitinka, po 2-3 kartų matosi poveikis).

ačiū, mums beladona padėjo numušti temperatūrai. vakare ėjo miegoti jau net 37 nebuvo biggrin.gif tik dar dvi dienas turiu beladona duoti - kažin kaip gerklytė g.gif nes aš ten nieko nesuprantu schmoll.gif
Atsakyti
Paskaičiau Pinto knygoje dėl karpų gydymo su Tuja. Gal kas esat bandę šią problemą įveikti? ir nelabai suprantu dozavimo. Rašo "po 1 dozę 30C kas 12 valandų 3 kartus. Palaukite porą savaičių, mėnesį prieš keičiant preparatą. "
Ar teisingai suprantu, kad tik 3 kartus išviso reikia išgerti ir viskas?
Atsakyti
QUOTE(Loreli @ 2010 03 18, 10:01)
Paskaičiau Pinto knygoje dėl karpų gydymo su Tuja. Gal kas esat bandę šią problemą įveikti? ir nelabai suprantu dozavimo. Rašo "po 1 dozę 30C kas 12 valandų 3 kartus. Palaukite porą savaičių, mėnesį prieš keičiant preparatą. "
Ar teisingai suprantu, kad tik 3 kartus išviso reikia išgerti ir viskas?

aš irgi taip pat suprasčiau... bet tik 3 dozės mastau.gif
Atsakyti
Sveikos, "knisinėju" visokius dalykus, gal ir jums įdomu smile.gif

Vakar kitoj temoj viena mama numetė teiginį, kad išliaupsinta homeopatija pavojinga, nes joje naudojamas pvz. gyvsidabris. Kadangi pačiai kažkada labai seniai kilo neaiškumų kaip yra su homeopatinio jodo naudojimu (turbūt pamenat, kad gąsdinausi hom. žirniukų su jodu), atradau laiko paskaitinėt.

Tai visų pirma dėl gyvsidabrio: gyvsidarbis pasirodo patekęs "per burną" yra praktiškai nekenksmingas, nuodingi tik jo garai.
Antra, tai kokios gi tos dozės iš tikrųjų. Vis kalbam 6 C , 6 D, bet realiai, kokie gi tai kiekiai? Atsakymas čia:
Pavyzdžiui, 3C potencijoje pradinės medžiagos santykis su skiedikliu yra 1:1 000 000. /.........../ Pvz., 6C ji yra 1:1012, t. y. 1:1 000 000 000 000; tai maždaug atitiktų lašą gydomosios medžiagos dideliame ežere vandens; 7C tuomet atitiktų lašą medžiagos 100-te didelių ežerų. O homeopatijoje naudojamos ir 200C, 1000C, 10 000C ir dar aukštesnės potencijos...
Šaltinis http://www.imunitetas.lt/?aid=110

Kaip mano vaiką išberia nuo hom. ežiuolės ar čiobrelio, neturiu net menkiausio supratimo, bet faktas, kad išberia. Ir kas įdomiausia, Traumelis pateptas ant odos su krūva homeopatiniu žolių, bėrimo nesukelia ir puikiausiai gydo visokius nieštėjimus, nusidrėskimus ir pan., o tos pačios hom. žolės "per burną" sugeba sualergizuot doh.gif

Ir dar. Mano didžiukės kosuliai ir toliau nebevargina smile.gif. Jau beveik 4 mėn. kaip nebesokom, kosėjom apie 10 d. kai sirgom sloga. Bet pasveikom ir nuolatiniai kosčiojimai nebegrįžo.
Atsakyti
mažoji prabudo be temperatūros ir naktį jos neturėjo. bet taip bijau kad beladona duodant šiandie nir rytoj, aš nebeprisiskambinsiu gydytojai dėl tolimesnio gydymo. ką man tada teks daryti? unsure.gif

o aš su savo gydymu - nesivalau schmoll.gif nors sakė, kad turėčiau ir neišsigasčiau, kad visko nemesčiau. bet man tik nosis viena pusė (kur buvo sinusitas prieš kelias savaites) pasikemša, bet atlikus rytines procedūras viskas tuom ir baigiasi iki kito ryto biggrin.gif
Atsakyti
krika, jei tokios abejonės, beladoną duočiau ir toliau. Kol prisikambinsi. pagal savo vaiką žinau, kad jei nutraukiu ar net sumažinu pagerėjus, būna "atkritimas". bent aš beladoną duodu iki visiško visiško išgyjimo.
Atsakyti
QUOTE(opium @ 2010 03 18, 11:10)
krika, jei tokios abejonės, beladoną duočiau ir toliau. Kol prisikambinsi.  pagal savo vaiką žinau, kad jei nutraukiu ar net sumažinu pagerėjus, būna "atkritimas". bent aš beladoną duodu iki visiško visiško išgyjimo.

dėkui, bet beladona juk nuo temperatūros (kurios nebėra) ir nuo raudonos gerklės. o nuo slogos ką? jeigu išlįs mums sloga į išorę - ką tada? unsure.gif
Atsakyti
Kokias potencijos žirniukus reikia duoti vaikams ir suaugusiems? g.gif Beveik visiems mūsų turimiems žirniukams (vaikams) 6 arba 12, vienam straipsniuke radau info, kad 30 g.gif
Atsakyti