Nu ką, naktis praėjo nemiegota - puodas kaitinosi, nuo kiekvieno kostelėjimo šokau ant kojų. Plius dar sloga - iš vienos vanduo, iš kitos neišsipučia. Nebežinau kokius duoti, gal ką patartumėte? Gerklos užburkusios - galvoju, kad Apis padėtų, ką galvojate?
Pirmą kartą nuo nervų skausmas per visą nugarą perėjo ir negaliu kvėpuoti. Ką pasiūlytumėte, nes panika buvo suėmusi + kvėpavimo sutrikimas ir skausmas per visą stuburą praeinantis nuo nervų.
Kristinuk, knygų yra daug. Žiūrint, kokia kalba skaitote. Faktiškai viskas yra temos pirmajame puslapyje. LT informacijos mažoka, norint suprasti pagrindus gerai yra Popovo "Homeopatija ne visiems".
Argus, pasižiūrėkit Rhus tox ir Arsenicum album (psichologinis portretas aiškiau yra Kulter pateikiamas, tik ten kai kas šaržo forma surašyta).
Argus, pasižiūrėkit Rhus tox ir Arsenicum album (psichologinis portretas aiškiau yra Kulter pateikiamas, tik ten kai kas šaržo forma surašyta).
QUOTE(Eima @ 2010 02 26, 15:44)
O mano mazgiui dėl tracheito buvo skirta Pulsatila 30 ir Ca Carb 30. Nuo refliukso kaip visada Assa Faetida 30. Po 2 dienų rezultatas akivaizdžiai geryn tik.
O refliuksui ,kelis kart dienoj žirniukai? Kaip ilgai reik gert?
QUOTE(Obuoliausia @ 2010 03 04, 12:02)
Kristinuk, knygų yra daug. Žiūrint, kokia kalba skaitote. Faktiškai viskas yra temos pirmajame puslapyje. LT informacijos mažoka, norint suprasti pagrindus gerai yra Popovo "Homeopatija ne visiems".
Dėkoju Būtent ir noriu knygos, kur būtų aprašyta viskas nuo pradžių Skaitau ir rusiškai, ir angliškai, tik angliškai su terminais jau būtų sunkoka
Kažkada kažkas ieškojo, nežinau, ar dar aktualu:
http://www.knygynas....nformacija/2709
http://www.knygynas....nformacija/2709
Nu va, mano vaikui sukilo temperatūra, daviau paracetamolį, nes neturiu laiko laukti kol suveiks homeopatiniai. Bet duodu šalia ir homeopatinius - nuo kosulio Tantepedreel, antigripiną 3 nuo temperatūros (perskaičiau kad Bryonia ir mažina pabrinkimus), Engystolį. Žiūrėsiu kas bus.
Argus, kosulys kurioje vietoje sėdi: galugerklis, trachėja, bronchai, krūtinės ląsta? Sausas ar drėgnas? Kosti pratisai ar protarpiais? Ar geria ir ką (šiltą ar vėsų)? Ar pastebi, kada pablogėja (atsigulus, užmigus, nakčia kažkuriuo metu)? Jis turi kokių specifinių elgsenos bruožų?
Pvz. Bryonia aimanuoja, kad labai sunku, prastai jaučias, bet keliasi ir eina kažką daryti, tada vėl atgal sliunkina lovon.
Aconitum gali nerimauti, ar jis neįsisirgs, ar pasveiks.
Tas nosies pabrinkimas kurios pusės? kokios išskyros (spalva)?
Pvz. Bryonia aimanuoja, kad labai sunku, prastai jaučias, bet keliasi ir eina kažką daryti, tada vėl atgal sliunkina lovon.
QUOTE(Eima @ 2010 03 03, 19:03)
Su tais konstituciniais idomiai is tikruju, bet logikos tame matau. Aplinka daznai keiciasi. AR tai reiskia, kad taip pat keisis ir konstitucinis? Kartais pasielgi kazkaip ir paskui saves klausi - ir kaip as taip pasielgiau... O gal butent ir pasielgei taip, nes butent toks ir esi? Pvz, mano maziui umumas preparato pasireiske per psichologine busena ir islindo taip vadinamas genetinis fonas, tik ne jo, o mano (aukscio baime, nors jis jos siaip nebijo, bijau as). Isivaizuokit kaip as nustebau kai man pasake, kad mano konstitucinsi yra Ca Carb Vos nenukritau. Sakau, bet gi as ne tokia ir ne tokia... O man atgal, bet tokia ir tokia. Ir tikrai. Dar grizus pasiskaiciau ir akurat... Siandien antra diena kaip vartoju man paskirtaji. Nezinau kiek sutapimas, bet siandien po piet "atsigauna" mano veidas... Ziuresim kaip toliau.
Dar del tu konstituciniu yra tokia teorija, kad is ko gi mes daugiausia sudaryti? O kaip veikia homeopatiniai preparatai? Daznai kalbama apie vandens atminti... Todel jei atrandi ta paciausia lastele... O vaikas kai gimsta tai yra tavo ir vaiko tevo lasteles, kitokiu nera... Vat man ir iskilo klausimu is kart...
Ar nors kiek aiskiai as cia?
Dar del tu konstituciniu yra tokia teorija, kad is ko gi mes daugiausia sudaryti? O kaip veikia homeopatiniai preparatai? Daznai kalbama apie vandens atminti... Todel jei atrandi ta paciausia lastele... O vaikas kai gimsta tai yra tavo ir vaiko tevo lasteles, kitokiu nera... Vat man ir iskilo klausimu is kart...
Ar nors kiek aiskiai as cia?
Eima, kas paskyre konstitucini?
Man irgi dar neaišku
Mano mažylei, slogytė tikrai pegerėjo, "gėris" kaip kiaušinio baltymas, bet na muriaticum dar neturiu, neramina tai, kad nosis užgulta ir tik dešinė pusė, to gėrio nepasakyčiau, kad daug.
Duodu euphrasia, alium sepa,kali bichr. akys dar ryte nelabai gražios buvo, bet dieną švarios.
Gal ką pakeisti jau ačiū
Mano mažylei, slogytė tikrai pegerėjo, "gėris" kaip kiaušinio baltymas, bet na muriaticum dar neturiu, neramina tai, kad nosis užgulta ir tik dešinė pusė, to gėrio nepasakyčiau, kad daug.
Duodu euphrasia, alium sepa,kali bichr. akys dar ryte nelabai gražios buvo, bet dieną švarios.
Gal ką pakeisti jau ačiū
QUOTE(Obuoliausia @ 2010 03 04, 23:13)
Argus, kosulys kurioje vietoje sėdi: galugerklis, trachėja, bronchai, krūtinės ląsta? Sausas ar drėgnas? Kosti pratisai ar protarpiais? Ar geria ir ką (šiltą ar vėsų)? Ar pastebi, kada pablogėja (atsigulus, užmigus, nakčia kažkuriuo metu)? Jis turi kokių specifinių elgsenos bruožų?
Kosulys tai gerklinis, bet retai, daugiau pamiegojus, ne sausas. Gerklos pabrinkusios, bet dabar jau apmažėjo. O jam va Bryonia tinka - aimanuoja kad blogai, bet keliasi i eina kažką daryti. O nosis pakaitomis užsikemša - tai viena, tai kita pusė. Išskyros - skaidrios, kartais gelsvos.
Temperatūra nukrito. Tik pastebėjau, kad kai buvo pakilusi temperatūra, jis vis tiek buvo energingas, net keista, nes paprastai tai jis išglemba jau vos ne nuo 37,8. Kaip tik prieš tai buvo gavęs Apis, Iodum ir Silicea.
Argus, stebėk, po kurių atsirado tas energingumas. Nes atitaikius vaistus temperatūra nebūtinai turi kristi.
Pagrindinis indikatorius - energingumas (man yra buvę, kad net su 40 temperatūra vaikas lakstė ir žaidė, paskui jau pradėjo kristi). Dozę geriausia kartoti, kai pajauti, kad vėl prastėja savijauta (arba nusistatai, kad jeigu labai prastai, kas 0,5 val., jeigu vidutiniškai - kas 1 val.).
Priklausomai nuo reaktyvumo, toks dažnas dozavimas gali būti iki 3 parų (trečią parą paprastai, sergant virusine infekcija, būna persilaužimas).
Marmari, jeigu yra progresas, bandykit tęsti su esamais. Stebuklų nebūna (arba jie pakankamai reti ). Jeigu neramu, geriausia pasikonsultuoti su gydytoja, kad įvertintų būklę.
Pagrindinis indikatorius - energingumas (man yra buvę, kad net su 40 temperatūra vaikas lakstė ir žaidė, paskui jau pradėjo kristi). Dozę geriausia kartoti, kai pajauti, kad vėl prastėja savijauta (arba nusistatai, kad jeigu labai prastai, kas 0,5 val., jeigu vidutiniškai - kas 1 val.).
Priklausomai nuo reaktyvumo, toks dažnas dozavimas gali būti iki 3 parų (trečią parą paprastai, sergant virusine infekcija, būna persilaužimas).
Marmari, jeigu yra progresas, bandykit tęsti su esamais. Stebuklų nebūna (arba jie pakankamai reti ). Jeigu neramu, geriausia pasikonsultuoti su gydytoja, kad įvertintų būklę.
Tai čia gal ir bus persilaužimas, nes antradienį ryte jau buvo blogai, tik temperatūra tiek užvakar, tiek vakar buvo tik 37,2 max. Šiandien po pietų pradėjo kilti ir labai staigiai - iš pietų miego kai atsikėlė, pamatavau buvo 37,4, po kokių 10 min pamatavau - 37,8. Dar po 20 min buvo jau 38,4. Daugiau nebeleidau kilti dėl širdies problemų. Visą laiką duodavau po ligų Kalio ir magnio kad atstatyti širdies veiklą, o gal kokio nors homeopatinio preparato yra? Nes iš maisto kalio galiu pasiūlyti, bet magnio tai nelabai.