Aš lankausi pas Ivanauską - priima jis dažniausiai vakarais; skambinti galima visada nuo ryto iki vakaro ir kažkaip mano vaikui kol kas puikiai pataikė visus vaistus. Va laringitas - po poros valandų jau kosulys šlapias. Po pietų žiūrėsiu ką pediatras pasakys, skambinsiu kaip toliau gydyti. Ir kažkaip labai tiksliai sugeba apibūdinti vaiką, manęs paklausia tikslindamasis, tai dažniausiai man tenka tik patvirtinti.
Beje, perskaičiau, kad labai gerai sergant laringitu, bronchitu - šaltalankio aliejaus inhaliacijas 15 min padaryti vieną kart dienoj 8-10 kartų. Ir dar gerklas ištepti galima.
QUOTE(sonatute @ 2010 03 03, 14:32)
na ji mums tinka ir patinka, tik va, reikia jos labai klausinet, nes jei neklausi nieko, kas kaip, tai ir nepasakoja
tą irgi girdėjau
QUOTE(Crystalline @ 2010 03 03, 12:06)
Mergaitės, rotai-norai griebia- imkit Arsenicum album 6 arba 30, pirmosios pagalbos vaistas tuo klausimu. Suduotas pajutus negalavimus ( pykinimą, pilvo skaudejimą ir pan.) gali suveikti taip, kad iki vėmimų- viduriavimų nebus prieita, arba viskas praeis lengvai.
Dėl konstitucinio vaisto vartojimo ūmios ligos atveju- paprastai konstitucinis ligos metu nevartojamas, o vartojami kiti homeopatiniai. Aišku, būna ir išimčių.
Dėl konstitucinio vaisto vartojimo ūmios ligos atveju- paprastai konstitucinis ligos metu nevartojamas, o vartojami kiti homeopatiniai. Aišku, būna ir išimčių.
Mano vaikams geriausiai suveikė Arsenicum su Nux Vomica. O paskutinį kartą mažiui tik Nux Vomica ir padėjo.
O kas dėl konstitucinio, tai kaip tik teigiama, kad susirgus ir dažniau vartojant konstitucinį tik jo ir turėtų užtekt. Tik deja Lietuvoje tik vienas kitas gydytojas homeopatas, kuris bando atrast tą vienintelį tavo vaistą. Dauguma gydo simptomiškai - taip kaip ir tradiciniai gydytojai, tik truputį plačiau žiūri ir skiria ne chemiją. Ir labai labai deja, bet kartais susidaro įspūdis, kad kai kurie homeopatai tokie patys "biznieriai" tik netradicinėj ir visuotinai pripažintoj medicinoj...
Dar įdomu dalyką apie konstitucinį sužinojau ir bent man naujiena visiška... Mano vyro konstitucinis Phosphor, o mano Ca Carbonicum. Tai mūsų vaikų konstituciniai skirtis nuo mūsų negali, nebent vaikai įvaikinti... T.y. mano vaikų konstitucinis gali būt tik Phosphor, Calcium carb arba Ca phosphoricum. Vat kaip O kaip tik dukrai buvo skirtas Lachesis. Vartojo jau kelias savaites, tai tik būdo pablogėjimą pastebėjau. Gerai, kad pati suabejojau ir nutraukiau jo vartojimą. Dabar pradėsim Ca Carb, tuomet daugiau kažką pasakyt galėsiu, jei bus kam įdomu
QUOTE(nikofija @ 2010 03 03, 16:34)
Grįžtant prie nagų temos( nežinau ar dar kam nors įdomu apie tai ), radau : kai kepenų būsena gera, sausgyslės stiprios ir sveikos, o nagai elastingi ir kieti. Kai kepenų funkcija pažeista, sausgyslės silpnos, o nagai minkšti, deformuoti ir pasižymi padidėjusiu skilinėjimu. Kadangi pagal Su-Džok randu kepenų ir tulžies pūslės skaudžius taškus, ėmiausi akupunktūros.
Kadangi dar truputį domiuosi ir vaistažolėmis, tai kepenų veiklą gerina pelyno arbata, ir ne tik kepenų. Šiaip jis ne tik virškinimui gerai, bet ir veikia antimikrobiškai, bet ir imunitetą stimuliuoja, karštį mažina. Tik jo reikia gerti saikingai, nes tai nuodingas augalas. Pelynas - tai kartusis kietis.
QUOTE(krika @ 2010 03 03, 15:45)
tą irgi girdėjau
nu va, tai jau viska zinot, belieka tik nuvaziuopt ir gydytis ai, gal dar nezinot, tai ji tam paciam name turi ir bara "Ukrainietiska virtuve" - pati dar nebuvau, bet sake labai skanu
QUOTE(sonatute @ 2010 03 03, 15:21)
nu va, tai jau viska zinot, belieka tik nuvaziuopt ir gydytis ai, gal dar nezinot, tai ji tam paciam name turi ir bara "Ukrainietiska virtuve" - pati dar nebuvau, bet sake labai skanu
nebuvau, nežinau, ir nežinau net kaip rasti ją. reiks turbūt į žemėlapį žiūrėti
Sveikos mamos,
mes irgi bandome nuo chemijos pereit prie homeopatijos, tik kad žinių dar trūksta. Norėjom eiti pas Misį, bet prisiregistruot pas jį... Kiek skambinu penktadieniais, tiek užimta ir užimta... Nors atsiliepimai apie jo gydymą labai įvairūs, tai vat iki šiol ir neprisirašėm...
Tema labai plati apie homeopatiją, negaliu visko aprėpt per trumpą laiką...
Klausimas visoms mamytėms - gal yra kieno nors vaikučiai alergiški? Mano sūnus labai alergiškas namų dulkių erkėms, tai žoleliniai preparatai kartais jam irgi užalergizuoja... Nesenai persirgo bronchitu, visas "gėris" buvo žalias, valosi iki šiol (jau apie 6 sav). Nusipirkau SALVEO preparatą (gal kas girdėjote - latviškas preparatas iš 23 žolių). Tai po 4 dienų "gėris" normalios spalvos, bet užtat užsialergizavo vaikas, vėl nebegaliu duoti. Dabar gydau tik inhaliacijomis su šiltu vandeniu ir masažiuku. O vat vyrui tas SALVEO padėjo - jis kosti 5 sav, tai "gėris" jau irgi susinormalizavo, o ir kosti mažiau.
Ar kam buvo, kad nuo Alium Cepos vartojimo nuo slogos sloga pasidaro žalia? Man taip buvo jau porą kartų, tai gal jie netinka?
Obuoliausia, o kam vaikutis buvo alergiškas? Kaip gydėtės nuo alergijos?
mes irgi bandome nuo chemijos pereit prie homeopatijos, tik kad žinių dar trūksta. Norėjom eiti pas Misį, bet prisiregistruot pas jį... Kiek skambinu penktadieniais, tiek užimta ir užimta... Nors atsiliepimai apie jo gydymą labai įvairūs, tai vat iki šiol ir neprisirašėm...
Klausimas visoms mamytėms - gal yra kieno nors vaikučiai alergiški? Mano sūnus labai alergiškas namų dulkių erkėms, tai žoleliniai preparatai kartais jam irgi užalergizuoja... Nesenai persirgo bronchitu, visas "gėris" buvo žalias, valosi iki šiol (jau apie 6 sav). Nusipirkau SALVEO preparatą (gal kas girdėjote - latviškas preparatas iš 23 žolių). Tai po 4 dienų "gėris" normalios spalvos, bet užtat užsialergizavo vaikas, vėl nebegaliu duoti. Dabar gydau tik inhaliacijomis su šiltu vandeniu ir masažiuku. O vat vyrui tas SALVEO padėjo - jis kosti 5 sav, tai "gėris" jau irgi susinormalizavo, o ir kosti mažiau.
Ar kam buvo, kad nuo Alium Cepos vartojimo nuo slogos sloga pasidaro žalia? Man taip buvo jau porą kartų, tai gal jie netinka?
katuksss-krapsto nosi-kisa i burna pirsta ir pan.- o seniai darete tyrimus del parazitu? Imetu nuoroda- gal kils kokiu minciu:
http://www.dopomoha........i=365&t=365
Kazka su citavimu padariau, tai atsakau, necituodama zinuciu
[/quote]
tyrima pries menesi darem viskas ok. cia daugiau nervinis tas grauzimas. gimus broliui pradejo plaukus grauzt, kai nukirpom ant ranku persimete
vaikui dideli pasikeitimai gyvenime, yra toks lietuvisku zirniu kompleksas " Nervosan", ten ieina, atrodo, Ignatia ir Coffea, rekomenduoja jautriems vaikams, galima butu pabandyti. Dar yra " Sedatif", iš " Heel" preparatu kazkas. Bet jau tiksliau- su homeopatu.
Is kokio saltinio suzinojai? Idomi nuomone.
QUOTE(Eima @ 2010 03 03, 15:55)
Mano vaikams geriausiai suveikė Arsenicum su Nux Vomica. O paskutinį kartą mažiui tik Nux Vomica ir padėjo.
O kas dėl konstitucinio, tai kaip tik teigiama, kad susirgus ir dažniau vartojant konstitucinį tik jo ir turėtų užtekt.
As esu susidurusi su tokia gydymo taktika, kad konstitucini nuima visai, kol isnyksta umaus susirgimo pozymiai. Ir gydytojas ne komercinis.
Dar įdomu dalyką apie konstitucinį sužinojau ir bent man naujiena visiška... Mano vyro konstitucinis Phosphor, o mano Ca Carbonicum. Tai mūsų vaikų konstituciniai skirtis nuo mūsų negali, nebent vaikai įvaikinti... T.y. mano vaikų konstitucinis gali būt tik Phosphor, Calcium carb arba Ca phosphoricum. Vat kaip O kaip tik dukrai buvo skirtas Lachesis. Vartojo jau kelias savaites, tai tik būdo pablogėjimą pastebėjau. Gerai, kad pati suabejojau ir nutraukiau jo vartojimą. Dabar pradėsim Ca Carb, tuomet daugiau kažką pasakyt galėsiu, jei bus kam įdomu
O kas dėl konstitucinio, tai kaip tik teigiama, kad susirgus ir dažniau vartojant konstitucinį tik jo ir turėtų užtekt.
As esu susidurusi su tokia gydymo taktika, kad konstitucini nuima visai, kol isnyksta umaus susirgimo pozymiai. Ir gydytojas ne komercinis.
Is kokio saltinio suzinojai? Idomi nuomone.
Sveikos DAKTARĖS
Man iki jūsų toli, toli
Bet nutariau ir aš susidraugauti su homeopatija, buvo bandymų ir anksčiau, pritrūko kantrybės.
Šį kartą mano lėlytę 7mėn. užpuolė sloga, jau trečia sloga per tiek laiko, nusprendžiau išbandyti homepatiją, nes tradiciškai slogą gydėmės tuos kartus lygiai po tris savaites, tai manau nieko neprarasiu.
Pradžioj buvo vandenukas daviau nux vomica,
po paros pradėjo ašaroti, po miego akis buvo pilna pūlių daviau alium sepa ir euphrasia, lašinu oculoheel
kadangi sloga sutirštėjo, nux vomica nutraukiau ir dabar dar prie tų duodu kalium bichr.
Ryte mane pasitiko stebuklas, akyse pūlių nei žymės( praėjusį karta padėjo tik antibiotik lašai į akis).
sloga tirštoka, kaip kiaušinio baltymas, bet naktis buvo rami, užgulus įlašinu vibrosil ir liuks miegojom.
Klausimas? ar reikia dar ko nors papildomo dėl tirštos slogos? mažylė miega ir miega, ar gerai?
Man iki jūsų toli, toli
Bet nutariau ir aš susidraugauti su homeopatija, buvo bandymų ir anksčiau, pritrūko kantrybės.
Šį kartą mano lėlytę 7mėn. užpuolė sloga, jau trečia sloga per tiek laiko, nusprendžiau išbandyti homepatiją, nes tradiciškai slogą gydėmės tuos kartus lygiai po tris savaites, tai manau nieko neprarasiu.
po paros pradėjo ašaroti, po miego akis buvo pilna pūlių daviau alium sepa ir euphrasia, lašinu oculoheel
kadangi sloga sutirštėjo, nux vomica nutraukiau ir dabar dar prie tų duodu kalium bichr.
Ryte mane pasitiko stebuklas, akyse pūlių nei žymės( praėjusį karta padėjo tik antibiotik lašai į akis).
sloga tirštoka, kaip kiaušinio baltymas, bet naktis buvo rami, užgulus įlašinu vibrosil ir liuks miegojom.
Klausimas? ar reikia dar ko nors papildomo dėl tirštos slogos? mažylė miega ir miega, ar gerai?
QUOTE(Eima @ 2010 03 03, 16:55)
Dar įdomu dalyką apie konstitucinį sužinojau ir bent man naujiena visiška... Mano vyro konstitucinis Phosphor, o mano Ca Carbonicum. Tai mūsų vaikų konstituciniai skirtis nuo mūsų negali, nebent vaikai įvaikinti...
Belieka Ievos ir Adomo konstitucinius išsiaiškinti ir nereiks visai žmonijai vargti parenkant konstitucinius žirniukus
O šiaip įdomi teorija . Tik šiuolaikinis mokslas teigia, kad žmogaus visą elgseną, įpročius ir t.t. lemia per pusę: 50 proc. genetika, 50 proc. aplinka. Aplinkos poveikis, jei vaikai paveldi konstituciją tik iš tėvų, lieka visai "ant ledo".
Eima, mano didysis su vyru vienodi visiškai (kai anas burba ant vaiko, liepiu eiti į veidrodį pasižiūrėti ).
O mažasis pagal būdą grynai mano sesė , kai maža buvo - aš buvau daug lėtesnė. Vat ir suprask dabar, nes tas tipas, kur man dabar tinka, abejoju ar jam tiks, nes nematau tų bruožų...
Kristina, sloga pasidaro žalia, jeigu neatitaikot. Pamėginkit Rhinallergy (didesnėse vaistinėse visose turi būti). Dar gerai būtų įsigyti Histaminum 30 ūmiems atvejams (tik su juo reikia atsargiau - galima perdozuoti, vaikas gali mažumėlę flegmatiškas pasidaryti, nes histaminas sumažės per daug).
Alergija buvo nuolatinė būsena: besėdint tiesiog kambaryje nei iš šio, nei iš to pradėdavo ašaroti, tinti akys ir nosis ir varvėti viskas... Visokioms dulkėms (smėlio, namų, gyvūnų, augalų). Pavaliui išsikapstėm.
Svarbiausia nepraraskit kantrybės ir atraskit, kas padeda ūmiu atveju.
Jeigu raudonuoja akys - Euphrasia ir Aconitum žiūrėkit.
Nepamainomas dalykas Histaminum 30 (bet kokiai ūmiai alerginei reakcijai).
Jeigu linkęs į tinimus su raudoniu - Apis 30.
O vaikas alergiškas augalams, t.y. visokiems žydintiems??? Jeigu vėlyviesiems - daugiau Rhinital turi tikti, nei Rhinallergy (man homeopatinėje vaistininkė pasakojo, nes Rhinitalis maniškiui netiko).
Natrium muriaticum, užteks 6. Jeigu tikrai panaši konsistencija į kiaušinio baltymą. Geriausia būtų pasiskaityti. Kompleksuose nerandu, kad būtų.
O mažasis pagal būdą grynai mano sesė , kai maža buvo - aš buvau daug lėtesnė. Vat ir suprask dabar, nes tas tipas, kur man dabar tinka, abejoju ar jam tiks, nes nematau tų bruožų...
QUOTE(Kristinukas @ 2010 03 03, 15:25)
Sveikos mamos,
Kristina, sloga pasidaro žalia, jeigu neatitaikot. Pamėginkit Rhinallergy (didesnėse vaistinėse visose turi būti). Dar gerai būtų įsigyti Histaminum 30 ūmiems atvejams (tik su juo reikia atsargiau - galima perdozuoti, vaikas gali mažumėlę flegmatiškas pasidaryti, nes histaminas sumažės per daug).
Alergija buvo nuolatinė būsena: besėdint tiesiog kambaryje nei iš šio, nei iš to pradėdavo ašaroti, tinti akys ir nosis ir varvėti viskas... Visokioms dulkėms (smėlio, namų, gyvūnų, augalų). Pavaliui išsikapstėm.
Svarbiausia nepraraskit kantrybės ir atraskit, kas padeda ūmiu atveju.
Jeigu raudonuoja akys - Euphrasia ir Aconitum žiūrėkit.
Nepamainomas dalykas Histaminum 30 (bet kokiai ūmiai alerginei reakcijai).
Jeigu linkęs į tinimus su raudoniu - Apis 30.
O vaikas alergiškas augalams, t.y. visokiems žydintiems??? Jeigu vėlyviesiems - daugiau Rhinital turi tikti, nei Rhinallergy (man homeopatinėje vaistininkė pasakojo, nes Rhinitalis maniškiui netiko).
QUOTE(marmari @ 2010 03 03, 15:48)
Sveikos DAKTARĖS
Man iki jūsų toli, toli
Man iki jūsų toli, toli
Natrium muriaticum, užteks 6. Jeigu tikrai panaši konsistencija į kiaušinio baltymą. Geriausia būtų pasiskaityti. Kompleksuose nerandu, kad būtų.