Įkraunama...
Įkraunama...

Informacija apie maisto pramonės gudrybes

QUOTE(sraige skuba @ 2010 04 07, 11:20)
o dėl vertinimų - kiauliaėdžiai ne kiaulės gaili, kad jai vaistai leidžiami, kiauliaėdžiai bijo patys likt nevaisingi tą kiaulę valgydami. statistika byloja, kad šeimų vaisingumas mažėja. tik nežinia, ar tik pas kiauliaėdžius taip, ar ir pas kitus.

Vaisingumas priklauso ne vien nuo maisto, o nuo daugelio veiksnių, kaip pvz. nuo dėvimų drabužių. Aš galvoju, kad maistas tam turi mažiausiai įtakos.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 04 07, 11:30)
Vaisingumas priklauso ne vien nuo maisto, o nuo daugelio veiksnių, kaip pvz. nuo dėvimų drabužių. Aš galvoju, kad maistas tam turi mažiausiai įtakos.

Turi didelę įtaką ax.gif Ir nebūtinai dėl žmogaus įsikišimo. Yra pvz natūralūs fitohormonai, kuriuos gamina pelėsiniai grybai. Tarkim mokslininkai mano, kad Puerto Rike todėl mergaitės taip greitai lytiškai subręsta ir pan mirksiukas.gif
Atsakyti
o kitu gyvuliuku nekastruoja? g.gif o kaip atskirt kiaule ar kuili valgai ydomu?
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2010 04 07, 22:51)
o kitu gyvuliuku nekastruoja?  g.gif  o kaip atskirt kiaule ar kuili valgai ydomu?

Jeigu kastruotas kuilys - neatskirsi nuo kiaulės, jei aišku ne skerdeną perki, o mėsą smile.gif
Nebent uostyti, bet ne visi turi 'jautrią' uoslę...aišku gaminant, tai jau nebekalbu...nekils klausimų kaip atskirti biggrin.gif Ar 'tai' valgyti irgi nekils klausimų biggrin.gif

Kastruoja ir kitus, bet truputį dėl kitų priežasčių nei kuilius cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 08 balandžio 2010 - 07:24
QUOTE(Agotukas @ 2010 04 06, 15:10)
Reiks pasiklausinėt smulkiau kaip ten su tom kiaulėm. Bet man regis, kad tai vienkartinė intervencija, jei tokia iš viso vyksta  g.gif
Čia tokia ir žinia, kažkas kažkur kažką sakė....

aš paleidau gandą... "prasimušiu iki tos pačios veterinarės ir parašysiu...

sutinku, kad ne tik nuo maisto visos negerybės mūsų gyvenime... bet reikia pradėt bent ką keisti...

O kaip Jūs pasiūlysit vaiką vest į darželį ir nešt jam maistą..., jei tenai mėsa iš to mano minėto "kiaulyno". Maniškis dar namie... bet greit reikės leist... Kaip apsaugot savo vaikus? doh.gif

Atsiprašau... įsisiūbavau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmaliet: 07 balandžio 2010 - 23:04
Nežinau, ar šitą matėt, apie tai kaip falsifikuoja. Nors gal ir matėt. Dėl viso pikto noriu pasidalint, nes atrodo kokios nors praplautos mišrainės ar šiaip kokie E - tai dar gėlytės.

http://pipedija.laik...dirbtas_maistas
Atsakyti
QUOTE(Bebrauskinas @ 2010 04 08, 02:13)
Nežinau, ar šitą matėt, apie tai kaip falsifikuoja. Nors gal ir matėt. Dėl viso pikto noriu pasidalint, nes atrodo kokios nors praplautos mišrainės ar šiaip kokie E - tai dar gėlytės.

O jus tai dar stebina? Manęs tai ne, nors tame puslapyje yra ir šiek tiek fantastikos prirašyta. Bet logiškai galvojant, šiuo metu pasaulyje labai trūksta maisto, ir kuo toliau, tuo labiau trūks. Tai ne tik dėl to, kad daugėja žmonių, bet ir dėl to, kad dabar labai ant bangos biokuras. O kaip žinote biokuras gaminamas iš kviečių, rugių, rapsų. O tam išnaudojami derlingiausi žemės plotai. Dabar šiek tiek ES atsitokėjo ir įvedinėja tam tikrus kriterijus biokurui, vienas iš jų neauginti derlingose žemėse.
Ir dar yra toks dalykas, kad jei yra paklausa, bus ir pasiūla. Tas taip vadinamas padirbtas maistas yra gerokai pigesnis (sviestas ir riebalų mišinys, nors aš vis viena renkuosi pastarąjį), o pasaulyje visada bus žmonių, kurie negalės įpirkti geros kokybės maisto. Ypač dabar. Anksčiau ir maximoje nukainuotų produktų skyriuje, produktų būdavo pilna, dabar paprastai tuščia. Jei patys nesidomėsim ką perkam, už mus tai niekas nepadarys. Bet žmonės jau pradeda domėtis. Tai puikiausiai įrodo, kad netgi krizės metu ekologiškų produktų pardavimai nesmuko, o išaugo, skirtingai negu visų kitų.
Atsakyti
QUOTE(Bebrauskinas @ 2010 04 08, 02:13)

http://pipedija.laik...dirbtas_maistas

Ale ir radot patikimą nuorodą laugh.gif Tikrai geras šaltinis - visa tiesa kaip ant delno! Apie supermamas taipogi:

http://pipedija.laik...
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 04 07, 11:03)
Lygiai tas pats man su ekologiskais kmynais... Kaime kai juos dziovindavo, tai kvepedavo puse kiemo, o jau maiseliai, kuriuose buvo laikomi- is tolo galejai uzuosti kmynus.. Dabar gi - nebent turguje nusiperku kvepianciu, kad net virtuves spintele pradarius jauti smarkiai..Ekologiski bekvapiai  schmoll.gif  g.gif

ekologiški nekvepia? O aš nusipirkau didelį maišą neekologiškų kmynų duonai kepti, tai laabai kvepia... wub.gif bigsmile.gif Nu kaip čia yra? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2010 04 08, 08:45)
Ale ir radot patikimą nuorodą laugh.gif Tikrai geras šaltinis - visa tiesa kaip ant delno! Apie supermamas taipogi:

biggrin.gif aha, apie supermamas geriausias straipsnelis lotuliukas.gif

QUOTE(rytorasa @ 2010 04 08, 09:07)
ekologiški nekvepia? O aš nusipirkau didelį maišą neekologiškų kmynų duonai kepti, tai laabai kvepia...  wub.gif  bigsmile.gif Nu kaip čia yra?  g.gif

Na nezinau, pirkus esu pora kartu , jei nemeluoju Ustukiu - mazyciais maiseliais - visiskai bekvapiai schmoll.gif .Gal yra ir kitokiu, nebandziau, paskutini karta Zaliakalnio turguje pas babyte uzsipirkau - visi namai kvepia ir niekaip nesibaigia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2010 04 08, 08:45)

Labai geras straipsnis.Gi taip ir yra.
Straipsnis parašytas parodijuojant,bet labai gražiai thumbup.gif

QUOTE(rytorasa @ 2010 04 08, 09:07)
ekologiški nekvepia? O aš nusipirkau didelį maišą neekologiškų kmynų duonai kepti, tai laabai kvepia...  wub.gif  bigsmile.gif Nu kaip čia yra?  g.gif

nu gi prikvepinti kvepikliais tie kmynai
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2010 04 08, 10:57)
nu gi prikvepinti kvepikliais tie kmynai

rimtai? Kažko netikiu, kad taip.. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 08 balandžio 2010 - 10:10