Įkraunama...
Įkraunama...

Informacija apie maisto pramonės gudrybes

QUOTE(simbail @ 2010 08 11, 21:45)
Mėsą aš perku norfoj, ten jei nori tiesiai iš kiaulio atpjauna  smile.gif  Bet dažniausia susiveikiam iš karto didelį kiekį iš kaimo, užšaldau ir naudoju  thumbup.gif  O vištieną iš ūkininko auginančio viščiukus, tik nežinau  kuo jis ten juos šeria. Šeip palyginimui jo vištiena geltona ir riebesnė - tai man kažkaip natūralesnė, bet šeip tai biesas ją žino  g.gif

Kiaulieną perku Norfoj ir aš. Tik ne visose ji vienodo grožio būna, kai kuriose tiesiog geresnė ir tiek. Gal skonio ir to pačio g.gif
Kalakutieną perku firminėse Arvi kalakutų parduotuvėse, ekstra atveju jų pačių supakuotą kokiam prekybcentryje, bet ten kur kas brangiau.
Vištieną perku prekybcentriuose.
Su jautiena kol kas sunkiai: ką pirkau prekybcentriuose tai buvo kieta ir prasta (gal išsirenkt nemokėjau). Paskutinį kartą nuostabaus kumpio nusipirkau Klaipėdos turguj, kur prie Naujakiemio. Ale juk neprivažinėsi iš Vilniaus Klaipėdon jautienos biggrin.gif Vilniuj su tugum ir mėsom man kažkaip apsunkintas variantas doh.gif Arti esantys turgūs maži, reik važiuot į Kalvarijų turgų, o ten ir toloka, ir parkavimo bjaurastis ir šiaip kartais užknisa dydis ir žmonių kiekis. Išpindėjus aš biggrin.gif
Atsakyti
o kalvariju turguj gera mesa? as ten daznai pavaziuoju darzoviu, vaisiu, tai man ne problema butu..
o as ale ekologiska ar naturalia vistiena, desreliu, o karta i saslykus pirkau internetineje parduotuveje, bet pristatymas tik 5dieniais, tai nelabai patogu, negali valgyt kada uzsinori biggrin.gif nebent reikia saldytis.. g.gif mm, saslai kokie nerealus buvo wub.gif biggrin.gif

beje, si sekmadieni ekologiniam turgely nusipirkau vyniotini 'Dvaro uzkanda' - auksciausios rusies kiauliena su jautiena, paragavau kasneli ir vos neapsivemiau, toks sh.. ir kaip smirda! biggrin.gif o kitas buvo su kiauliena ir vistiena berods, paziuriu i etikete - antros rusies mesa.. + ne vienas E. tai net neparagautas isleke i siuksiadeze.. nesupratau, kaip gali tokia mesa pardavinet? zodziu papuoliau biski, reik viska perkant atidziai skaityt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(blackberry @ 2010 08 12, 11:39)

beje, si sekmadieni ekologiniam turgely nusipirkau vyniotini 'Dvaro uzkanda' - auksciausios rusies kiauliena su jautiena, paragavau kasneli ir vos neapsivemiau, toks sh.. ir kaip smirda! biggrin.gif  o kitas buvo su kiauliena ir vistiena berods, paziuriu i etikete - antros rusies mesa.. + ne vienas E. tai net neparagautas isleke i siuksiadeze.. nesupratau, kaip gali tokia mesa pardavinet? zodziu papuoliau biski, reik viska perkant atidziai skaityt smile.gif

Vyniotiniai man atrodo visi su daugybe E. Bent jau aš nesu mačiusi normalaus. O ir skonio stipriklis visuose užkrautas. Normalius daro mano mama biggrin.gif Nėra sudėtinga, bet aš tingiu pati užsiimti blush2.gif
Atsakyti
bet pirkau kelis kartus skanius ir nebuvo jokiu neaiskiu dalyku, o is prieskokiu, labai daug cesnako privaryta, kad net per astru skrandziui mano buvo 4u.gif
p.s. as tai jusu vietoj netingeciau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(blackberry @ 2010 08 12, 20:38)
bet pirkau kelis kartus skanius ir nebuvo jokiu neaiskiu dalyku, o is prieskokiu, labai daug cesnako privaryta, kad net per astru skrandziui mano buvo 4u.gif 
p.s. as tai jusu vietoj netingeciau bigsmile.gif

Niu jooo, reiktų netingėti blush2.gif bet šiuo klausimu nenugaliu aš to tinginio. Beto mama kai padaro tai visada ir mūsų šeimynėlei kliūna blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2010 08 10, 20:31)
Cola labai gerai nuvalo baltas lentas, kai netyčia pripaišai su permanentiniu markeriu biggrin.gif
Rūdims ir kitiems dalykams man ji netiko schmoll.gif
Kai skrandis sustoja irgi gerai "pramuša".

Man draugė pasakojo, kad kai dirbo Amerikoje - kepė hotdog'us tai tas riebias kepsinines išplaudavo tik su Sprite'u:)
O man tai dėl silkių toks klausimas - žinau kad tos silkės pakeliuose tai tikrai buna išmirkytis chemijoje kad kaulai ištirtų ir dar su visokiais E promarinuotis, o kaip yra su tom cielom silkem, kaip zinoti kad jos niekame nemirkytos ir pan, juk ant ju jokios sudeties neraso:)
Atsakyti
QUOTE(geguze5 @ 2010 08 17, 12:22)
Man draugė pasakojo, kad kai dirbo Amerikoje - kepė hotdog'us tai tas riebias kepsinines išplaudavo tik su Sprite'u:)
O man tai dėl silkių toks klausimas - žinau kad tos silkės pakeliuose tai tikrai buna išmirkytis chemijoje kad kaulai ištirtų ir dar su visokiais E promarinuotis, o kaip yra su tom cielom silkem, kaip zinoti kad jos niekame nemirkytos ir pan, juk ant ju jokios sudeties neraso:)

Prekybcentriuose tai rašo prie tu silkiu kad tik druska ir vanduo. Bent šiandien IKI parduotuvej pirkau ir skaitinejau, tai apie E nieko nerašoma, reik manyt kad nera.
Atsakyti
QUOTE(geguze5 @ 2010 08 17, 12:22)

IKI buna mazai sudytos silkes su galvom (6.39 uz kg. berods). sudetyje tik druska. Bet reikia atidziau ziureti, nes salia guli taip pa silke su galvom, po 6.69 berods, iprasto surumo, tai joje yra konservantu.
Atsakyti
Jungiuosi prie diskusijų. Natrio gliutamatai ir kiti gėriai dabar paslepiami arba po užrašu be E raidės (taip ir įvardija pilnu pavadinimu), nes žmonės jau buvo pratę pirkti žiūrėdami kiek ten E etiketėj. Dar jie slepiami po užrašu "[prieskonių mišinys" - tai leidžiama.
Atsakyti
QUOTE(RSTT @ 2010 10 27, 15:55)
Jungiuosi prie diskusijų. Natrio gliutamatai ir kiti gėriai dabar paslepiami arba po užrašu be E raidės (taip ir įvardija pilnu pavadinimu), nes žmonės jau buvo pratę pirkti žiūrėdami kiek ten E etiketėj. Dar jie slepiami po užrašu "[prieskonių mišinys" - tai leidžiama.

aga, dar labai populiaru patapo jį slėpti po užrašu "mielių ekstraktas". visose vegetos tipo mišiniuose, stebuklinguose maggi mišiniuose jis po šituo pavadinimu, dar dažnai sojos padažuose būna. arba dar geriau, užvadintas daržovių ekstraktu doh.gif

čia va apie mielių ekstraktą, reklamikė ekologiškos produkcijos mylėtojams biggrin.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darganos: 27 spalio 2010 - 18:18
QUOTE(darganos @ 2010 10 27, 19:10)

ohmy.gif
tikras siaubas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pookelis: 28 spalio 2010 - 06:57
QUOTE(darganos @ 2010 10 27, 19:10)
aga, dar labai populiaru patapo jį slėpti po užrašu "mielių ekstraktas".

Labai ačiū, kad įkėlėt info 4u.gif nežinojau to ir ko gero pakibčiau ant to..

Iš vis žiūriu mūsų maisto pramonė laabai tobulėja, va, kad vietoj e rašo pavadinimus, tai žino kiekvienas bent kiek besidomintis ką valgo, čia jau norma tokie užrašai, o mielių ekstraktas? nu tikrai sėdėčiau be kompo ir valgyčiau..

Neseniai teko nusipirkt Švaistūno dešrelių "be e - grynoji linija" biggrin.gif oi artistai, negaliu,, namie skaitau sudėtį ir negaliu patikėt, rašo skonio stipriklis, o skliaustuose be e doh.gif tai kaip galima taip apgaudinėt vidury baltos dienos, aplamai visa ten sudėtis giliai po klaustuku irgi primarmaliota visokių ekstraktų, o realiai e rinkinys, tik pavadinimas nekaltas
Atsakyti