Maciau, kalbejot apie grazinimus is prekybcentriu gamintojams. Kadangi pati susiduriau su tuo, tai galiu pasakyti - grazinti galima tik NEPASIBAIGUSIO GALIOJIMO, KOKYBISKAS maisto prekes, kuriu pakuotes neteisingai pazenklintos, pvz, ne toks pavadinimas uzrasytas. Maisto prekes, kurios NEKOKYBISKOS, arba pasibaigus galiojimo laikui, nera grazinamos, jos privalo buti utilizuojamos.
Su tais grazinimais tai dar ko gero priklauso kokia preke- o kaip duona? batonai?- Tikrai grazina atgal- jei nera atskirai pvz. isaiskinta apie duonos gaminiu grazinima( nezinau sito, mastau tik) , galima spraga pasinaudoti -jos gi kokybiskos, galiojimas nesibaiges- tiesiog sudziuvo ...Tures PC kita diena maltu dziuveseliu pvz.
QUOTE(Bacca @ 2010 07 27, 14:29)
cia gal del to kad namuose mazai gaminama? nu nei uz ka nekeisciau kazkokio naminio patiekalo i desreles... renkuosi jas nebent jeigu kazkoks extra atvejis ir reikia greitai o tingu gaminti... bet ir tas valgymas toks - kad tik skrandis nebeurgztu...
Tikrai ne,gaminu daug ir kasdien,mano vienas is megstamiausiu pomegiu yra gamint,eksperimentuot ir t.t...(vyras taip pat megsta si reikala)
O desreles man asmeniskai skanu pusryciam su majonezu ir krienais.
QUOTE(ingridukas @ 2010 07 27, 16:38)
O desreles man asmeniskai skanu pusryciam su majonezu ir krienais.
O man su bulviu kose ir svieziai paraugintu agurkeliu- galeciau tona suvalgyti... tik kad labai labai retai sau leidziu tokia pramoga
QUOTE(Diva:) @ 2010 07 27, 16:49)
O man su bulviu kose ir svieziai paraugintu agurkeliu- galeciau tona suvalgyti... tik kad labai labai retai sau leidziu tokia pramoga
Desreliu nevalgau visai. Del manes jos gali buti padarytos is tualetinio popieriaus Va saslykiukas naminis su krienais ir sviezrugiais agurkeliais-kita kalba
Aš pastaraisiais metais visai atsisakiau dešrelių. Čia matyt kai Lietuvoje prasidėjo tas laidų bumas kas, iš ko, kaip gaminama. Tiesiog šlykštu pasidarė. O mėsą jei perku, tai tik ūkininkų turgelyje.
Dėl dešrelių tai aš kažkodėl galvoju, kad į tas be priedų vistik yra dedami tie priedai tik nerašoma, nes spalva ir skonis juk toks pats Beje kaip buvo su bulvių traškučiais visai nesenai, berods žiemą - parašė ir išsireklamavo, kad nėra ten skonio stipriklio, o kai patikrino - rado Va kad nori ir pasitikėk. O firma garsi, negi jai visai tas pats, kai tokią antireklamą gavo. nuo tada nė vieno pakelio nebenupirkau. Bet manau vistik dar mažai žmonių, kurie domisi sveiku maistu, nes jei nieks nepirktų tų produktų tai nieks jų ir negamintų. O dabar nuėjus į parduotuvę daugiausia yra antros ir pirmos rūšies dešrų, tada seka aukščiausai rūšis, bet su visais priedais, o tik tada keli produktai "be E". Beje nuvažavus į mažesnę kokio kaimo parduotuvę išvis negausi aukščiausios rūšies, nes žmonės perka kas pigiau ir visai nesidomi sudėtimi. Bet gi tada geriau jau pirkti paprastą mėsą - pigiau ir sočiau gaunasi
QUOTE(simbail @ 2010 08 08, 17:37)
Dėl dešrelių tai aš kažkodėl galvoju, kad į tas be priedų vistik yra dedami tie priedai tik nerašoma, nes spalva ir skonis juk toks pats Beje kaip buvo su bulvių traškučiais visai nesenai, berods žiemą - parašė ir išsireklamavo, kad nėra ten skonio stipriklio, o kai patikrino - rado
Tikrino. Pirko dešreles, lab-joje ieškojo 'paslėptų' E - nerado. Tas tyrimas ir paskelbtas buvo...
Bulvių traškučiuose rado ir dar kažkoks vienas produktas buvo ne toks, kaip rašoma etiketėje...tik pamiršau koks
QUOTE(simbail @ 2010 08 08, 17:37)
Dėl dešrelių tai aš kažkodėl galvoju, kad į tas be priedų vistik yra dedami tie priedai tik nerašoma, nes spalva ir skonis juk toks pats Beje kaip buvo su bulvių traškučiais visai nesenai, berods žiemą - parašė ir išsireklamavo, kad nėra ten skonio stipriklio, o kai patikrino - rado Va kad nori ir pasitikėk. O firma garsi, negi jai visai tas pats, kai tokią antireklamą gavo. nuo tada nė vieno pakelio nebenupirkau. Bet manau vistik dar mažai žmonių, kurie domisi sveiku maistu, nes jei nieks nepirktų tų produktų tai nieks jų ir negamintų. O dabar nuėjus į parduotuvę daugiausia yra antros ir pirmos rūšies dešrų, tada seka aukščiausai rūšis, bet su visais priedais, o tik tada keli produktai "be E". Beje nuvažavus į mažesnę kokio kaimo parduotuvę išvis negausi aukščiausios rūšies, nes žmonės perka kas pigiau ir visai nesidomi sudėtimi. Bet gi tada geriau jau pirkti paprastą mėsą - pigiau ir sočiau gaunasi
Jei perku dešreles ekstra atveju, tai tik tas "be E", bet pagal kainą tai kokybė prastoka, neskanu Suvoliojam tas dešreles iš reikalo ir tiek. Su visais E dešrų nevalgau, tai negaliu palygint.
Su šeimyna dabar turim kitą galvosūkį: kaip rasti nusipirkti tikrai rūkytų, o ne mirkytų kokių lašinių ar kumpio? Parduotuvėj tokių nebent kokiam kaimukyje ar miestukyje, didmiesčiuose tik turguose, bet ir tai kaskart nusipirkę nebūnam tikri, ar tikrai rūkyti, o ne mirkyti
QUOTE(prieblanda @ 2010 08 08, 23:34)
Su šeimyna dabar turim kitą galvosūkį: kaip rasti nusipirkti tikrai rūkytų, o ne mirkytų kokių lašinių ar kumpio? Parduotuvėj tokių nebent kokiam kaimukyje ar miestukyje, didmiesčiuose tik turguose, bet ir tai kaskart nusipirkę nebūnam tikri, ar tikrai rūkyti, o ne mirkyti
Sakyčiau, kad ūkininkų turgeliuose būna nemirkyti
QUOTE(prieblanda @ 2010 08 08, 22:34)
Su šeimyna dabar turim kitą galvosūkį: kaip rasti nusipirkti tikrai rūkytų, o ne mirkytų kokių lašinių ar kumpio?
variantas: susirasti, kas teikia rūkymo paslaugą (o tokių žmonių tikrai yra), nusipirkti lašinių ar kumpio, nunešti į rūkyklą ir išrūkys
QUOTE(Sophi @ 2010 08 09, 09:29)
Sakyčiau, kad ūkininkų turgeliuose būna nemirkyti
Ale iki šiol patys neskaniausi lašiakai pas ūkininkus man ir papuolė Baisiausi buvo iš ekologinio ūkio Raseinių r.
QUOTE(Satura @ 2010 08 09, 10:10)
variantas: susirasti, kas teikia rūkymo paslaugą (o tokių žmonių tikrai yra), nusipirkti lašinių ar kumpio, nunešti į rūkyklą ir išrūkys
Variantas, bet daug knisaties, man reik paprasčiau